Κόψιμο των αυτιών;

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Master, ο τσοπάνης καλά έκανε και καλά κάνει να κόβει τα αυτιά των σκυλιών του εφόσον το χρειάζονται για την εργασία τους

Εγώ στο σπίτι μου αν το κάνω γιατί θα το κάνω και τι θα μου προσφέρει;

Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
ναι αλλα με την διαφορα οτι τοτε τα σκυλια αυτα ηταν εργασιας και μονο.
δεν κατεβαιναν σε εκθεσεις..
ο υπεροχος σκυλος της φωτο που εβαλες (που μαρεσει πολυ η φωτο !! ) μπορει και να μην εχει μεινει ποτε αναμεσα σε 4 τοιχους.. καλα δεν συζηταω για εκθεσεις.. θα γελαγε μεχρι σημερα ο τσοπανης διπλα του... :)
Σαφως και ηταν εργασιας και μονο ωστοσο τα σημερινα σκυλια ακομα και σε εκθεσεις να συμμετεχουν συνεχιζουν να εχουν ειτε κομμενα αυτια ειτε κομμενες ουρες αναλογως την φυλη.
Τα εκτροφεια παλαιοτερα και νεοτερα επιλεγουν και συνεχιζουν να κοβουν τα αυτια και ουρες(στα CAO).......
Ειτε γιατι θελουν να συνεχισουν παραδοσεις ειτε γιατι τους αρεσει περισσοτερο ενα Τσοπανοσκυλο ετσι και ας μην κανει εργασια(αλλωστε στο 2012 που ερχεται τα σκυλια τα τσοπανοσκυλα ειναι λιγοτερο "εργασιομανη" ποσοτικα απο οτι παλαιοτερα)

Last edited:

Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
Master, ο τσοπάνης καλά έκανε και καλά κάνει να κόβει τα αυτιά των σκυλιών του εφόσον το χρειάζονται για την εργασία τους

Εγώ στο σπίτι μου αν το κάνω γιατί θα το κάνω και τι θα μου προσφέρει;
Δεν ξερω τι μπορει να προσφερει σε εσενα.Σε αλλους μπορει να προσφερει μια αισθηση παραδοσης σε αλλους αισθητικη...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Και η αισθητική ή η αίσθηση της παράδοσης πόσο σημαντική είναι ώστε να υποβάλεις το κουτάβι σε μια επέμβαση με τα όποια ρίσκα μπορεί να έχει αυτή;

Προφανώς για χατζαρέματα, όπως γινόταν παλαιότερα ή δυστυχώς γίνεται από κάποιους, ούτε εγώ, ούτε κι εσύ μιλάμε!

Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
Και η αισθητική ή η αίσθηση της παράδοσης πόσο σημαντική είναι ώστε να υποβάλεις το κουτάβι σε μια επέμβαση με τα όποια ρίσκα μπορεί να έχει αυτή;

Προφανώς για χατζαρέματα, όπως γινόταν παλαιότερα ή δυστυχώς γίνεται από κάποιους, ούτε εγώ, ούτε κι εσύ μιλάμε!
Συνηθως στα Ασιατικα οι ουρες και τα αυτια κοβονται στις πρωτες μερες της ζωης τους.Ετσι γινεται στα εκτροφεια.Δεν περιμενουν να πανε 3 μηνων γα να κοψουν ουρες και αυτια....
Για καποιους η παραδοση ειναι σημαντικη επισης και η αισθητικη...
Οπως προειπα το τι πικροχολα σχολια ακουσα στον Μαραθωνα για το Ντοπερμαν που ειχε ακοπα αυτια και ουρα δεν λεγεται..Μαλιστα απο ανθρωπους που συμμετειχαν με την ιδια φυλη..Ολα αυτα σαφως ειχαν να κανουν με αισθητικη.....

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
πριν κανα 3 μηνο, επεσε στα χερια μου ενα πιτμπουλακι... ηξερα που θα το δωσω, ενα φιλικο ζευγαρι ειχε δειξει ενδιαφερον, και αφου τους εψησα το ψαρι στα χειλη.. τελικα τους δωσα...
τους εβαλα κατω και τους ανελυσα ολο το στορυ και την θεωρια περι κομενων αυτια στα πιτ ..κτλ..κτλ...
βασικη προυποθεση να παρουν τον σκυλο ηταν αυτη!!

ολα καλα με επαιρναν τηλ, τελεια ολα.. ομως οσες φορες τους ειπα ελατε να δω τον σκυλο , πως μεγαλωσε .. ολο μου ξεγλιστρουσαν..
τελικα εκατσε η φαση και τους τσακωσα ....
δεν ερχοντουσαν τοσο καιρο...γιατι? γιατι τα εκοψαν τα αυτια!! (ΓΚΡΡΡΡ!!!!) με τσαντισαν τοσο πολυ!!

και οταν τους ρωτησα ΓΙΑΤΙ??.. η απαντηση ηταν.. μα ηταν αυτια αυτα που ειχε?? τωρα ειναι πιο ομορφος και φαινεται πιο αγριος...
τι να τους πω, αν δεν βλεπουν την ομορφια του σκυλου τους σε αυτο που ειναι, στα ματια του.. πφφφ!

Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
Το σημαντικοτερο για μενα ειναι το Πιτμπουλ να μεγαλωνει σε ενα υγειες περιβαλλον και να εχει την φροντιδα που χρειαζεται.Τα αυτια τα κοψαν γιατι δεν τους αρεσε αλλα δεν νομιζω οτι αυτο θα τους κανει και χειροτερους ιδιοκτητες.

Ειχα πιασει κουβεντα με ενα ανθρωπο που ειχε Ντογκο Αρζεντινο και ηταν απο τα Ιωαννινα....Τα 2 σκυλια που ειχα δει ηταν με κομμενα αυτια....Μου ειπε λατρευω τα Ντογκο Αρζεντινο αλλα πραγματικα μου ειπε δεν μπορω να τα βλεπω με ακοπα αυτια..Μου τονισε οτι ειναι και πολυ μεγαλα σε αυτη την φυλη..

Η αισθητικη παιζει ρολο σε πολλα πραγματα..Ετσι και τα σκυλια...Ωτσοσο πιστευω ειναι λαθος να κρινεται καποιος σαν ιδιοκτητης και σαν ανθρωπος απο το κοψιμο των αυτιων και της ουρας..
Πολλα σκυλια εχουν μεγαλωσει κατω απο ιδανικες συνθηκες και μη και στις δυο περιπτωσεις.....

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ναι .. δεν διαφωνω.. δεν κρινεται απο εκει σε καμια περιπτωση! εχουμε δει ιδανικους ιδιοκτητες με "κομενα" σκυλια..
προσωπικη αποψη ειναι...
οταν βλεπω αυτι κομενο.. κατι δεν μου παει μεσα μου, τι να κανω? δεν αλλαζει..απλα το θεωρω λαθος.. κομπλεξ ιδιοκτητη, χωρις αυτο να τον τοποθετει σε κακο ιδιοκτητη.
αλλη μια φορα με τσαντισε ενας.. που μου εκανε υποδειξεις για την εκπαιδευση του σκυλου μου.. και οντως αυτος ειχε ενα καλα εκπαιδευμενο σκυλο, χωρις αυτια... και του απανταω - συγνωμη κυριε, δεν δεχομαι υποδειξεις απο καποιον που εκοψε τα αυτια του σκυλου του... (κακια .. το ξερω.. :p )

Darkos

Active Member
31 Δεκεμβρίου 2011
26
0
Ηράκλειο,Κρήτης
www.facebook.com
Εγώ έχω ένα 8 μηνών Ντόμπερμαν με κομμένη ουρά αλλά άκοπα αυτιά.
Εμένα προσωπικά μ'αρέσουν τα σκυλιά έτσι όπως τα φτιάχνει η φύση..δεν μ'αρέσει να τους κόβω σημεία του σώματος για να ομορφύνει...Εγώ το κάνω όμορφο με την αγάπη μου..
Όσο για την κομμένη ουρά...έτσι μου το έδωσαν αλλιώς δεν είχα σκοπό να την κόψω....
Δεν λέω,όμορφα και με κομμένα αυτιά και ουρά...αλλά εμένα μ'αρέσουν περισσότερο άκοπα...
Ένας φίλος έχει Ντόμπερμαν και Του τα έχει κομμένα...δεν με συγγηνεί ιδιαιτέρως....Άκοπα και πάλι άκοπα!!!!

Last edited:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Στο διαβα των ετων μετα τις πρωτες απαγορευσεις ουσιαστικα 3 ηταν οι αξονες στους οποιους στηριχτηκε η παραδοση της κοπης. Οταν επαψε να εχει βαρυτητα(απεναντι στους νομους και στα ατιθετα επιχειρηματα) ο πρωτος, προωθηθηκε ο δευτερος. Και οταν επαψε να εχει βαρυτητα και ο δευτερος, προωθηθηκε ο τριτος.

1. Αισθητικη(και βασει προτυπου)
2. Εργασια(κινδυνος τραυματισμου κατα την εργασια)
3. Υγεια(προληψη καποιων αθενειων κυριως ωτιτιδες, ή γρηγοροτερη αναρρωση)

Ο καθενας με την δικη του λογικη, ηθικη και κριση, ας κρινει...

Sent from my Galaxy S II using Tapatalk

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
υπαρχει κ το 4...να κρυψεις τυχων "αστοχιες υλικου"...

παρολα αυτα,οταν το κεφαλι ειναι καλοσχηματισμενο κ σωστο αρχιτεκτονικα,το αυτι δεν ειναι καθολου μεγαλο σε αυτες τις ρατσες.ειναι μια χαρα.μεγαλο φαινεται ,οταν ακομη το σκυλι κ το κρανιο του, ειναι μωρα.τα σκυλια λοιπον,πληρωνουν το τιμημα της κατωτεροτητας απεναντι μας.κατωτεροτητα την οποια εμεις οριζουμε κ εχουμε θεσει ως κανονα.εχουμε το μαχαιρι,εχουμε κ το καρπουζι...ευτυχως που τα καρπουζια δεν εχουν αυτια!το κοτσανι το κοβουμε παντως!τα κουκουτσια που εχουν ομως τα καρπουζια,τα εχουμε κ εμεις στο κεφαλι μας.

εν ολιγοις,εγω δεχομαι κ το ετσι κ το αλλιως.φανταζομαι το σκυλι μου με κομμενο αυτι κ μου αρεσει.πολλες φορες του τα διπλωνω με το χερι για να δω πως θα ειναι κ ειναι οντως τρομακτικο...πολυ αγριος!!!ε και....ετσι οπως ειναι τον απολαμβανω πιο πολυ τελικα....ισως ειναι κ ενας τροπος να δω τον σκυλο μου αλλιως.να τον γνωρισω πιο βαθεια,αλλα να γνωρισω κ εμενα πιο βαθεια.

σε ιδιοκτητες που εχουν πρακτικη χρηση τα κομμενα ακρα,οκ,παω πασσο,αφου βρισκουν θετικα στοιχεια ως προς την εργασια,μου αρκει αυτο.απο εκει κ υστερα ομως,σχολια τυπου , τι αυτια ηταν αυτα,σαν αεροπλανα η δειχνει πιο αγριο ετσι κτλ κτλ κλτ,ειναι σχολια μονο κομπλεξικων ανθρωπων,που δεν κανουν τιποτα αλλο στην ζωη τους,απο το να ψαχνουν αντικειμενα κ τροπους ,ωστε να καλυψουν το ψυχολογικο κενο κ αδυναμο εγω τους.κοψε λοιπον τα αυτια στο πιτμπουλ κ αυτοματως,εισαι κ πολυ μαγκας.....φλωρε!!!!βαζω στοιχημα οτι πληρωνει κ γυμναστηριο ,αλλα δεν εχει παει ποτε!με του εβαλε την τζιφρα στο χαρτι κ εδωσε την συνδρομη,εγινε κ σφιχτερ!!!!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
υπαρχει κ το 4...να κρυψεις τυχων "αστοχιες υλικου"...
Αν και εμπιπτει στον πρωτο αξονα απο αυτους που ανεφερα πιο πριν ναι, εχεις δικιο, ισχυει αυτο που λες απο την πλευρα των εκτροφεων και καποιων που ασχολουνται με τις εκθεσεις.

Απο την στιγμη ομως που μπαινει σε ισχυ ενας νομος και ολοι θα ειναι με ακοπα, δεν θα υπαρχει λογος ανησυχιας αφου ολοι θα διαγωνιζονται επι ισοις οροις...;)

Sent from my Galaxy S II using Tapatalk

Darkos

Active Member
31 Δεκεμβρίου 2011
26
0
Ηράκλειο,Κρήτης
www.facebook.com
Και εγώ έχω δεχτεί τέτοια σχόλιο για το Ντόμπερμαν μου.
Και μου λένε συνέχεια "κόψε τα,να δείξει ο σκύλος." "Είναι μπόμπα με κομμένα...δες το δικό μου!"
Όχι επειδή αυτοί έχουν κόψει τα αυτιά των δικών τους πρέπει και εγώ να κάνω το ίδιο...(δεν είναι ότι λόγο οικονομικών δεν τα κόβω αλλά ότι μου αρέσει έτσι)Εμένα ο σκύλος μου,μου αρέσει έτσι όπως είναι.Και επειδή τον αγαπάω δεν θέλω να του κάνω και κάτι να πονάει για μέρες...
Τα σχόλια να τα κρατάνε για τον εαυτό τους...Έχω δει εκθεσιακά Ντόμπερμαν με άκοπα αυτιά και έχουν πάρει πρώτη θέση...
Τώρα το τι λένε αυτοί...είναι άλλο θέμα!!
Πολλοί τους τα κόβουν για φιγούρα,ο σκύλος όμως δεν είναι παιχνίδι να τον κάνεις ότι θες αλλά πιστός φίλος!!!

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Εδώ είμαστε ένα βήμα πριν κάποιες φυλές ''αχρηστευτούν'' τελείως,χάσουν κάθε τι που θυμίζει ον που μπορεί να τρέξει,κυνηγήσει,φρενάρει,στρίψει,αναπνεύσει (σωστά).
Όταν η δυσπλασία έχει καθηλώσει εκατομμύρια σκύλους στον κόσμο,το προσδόκιμο ζωής σε κάποιες περιπτώσεις έχει κατηφορίσει δραματικά,όταν φυλές σε ηλικία 4-5 ετών έχουν περισσότερα προβλήματα υγείας από ότι είχε ο συγχωρεμένος ο παππούς μου σε ηλικία 86 ετών,όταν υπάρχουν σκύλοι που αδυνατούν να εργαστούν,άρα και να ζήσουν φυσιολογικά,εμείς συζητάμε για προληπτικές επεμβάσεις.
Δεν είναι εκεί κύριοι το πρόβλημα.
Και όσοι θεωρούν πως έχουν τόση αγάπη για τους σκύλους,ας θέσουν τα προβλήματα σε μια βάση και ας αρχίσουν από την αρχή,όχι από αυτά,που στα μάτια μου τουλάχιστον αναδεικνύουν τις φιλοζωικές τους ανησυχίες.
Πάνω από 5 θέματα με πάρα πολλές σελίδες το καθένα για τις επεμβάσεις.
Και για την κυνολογική πορεία ελάχιστα.

Καλή χρονιά σε όλους!

• Like
Reactions: johnjohn789

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
το ενα θεμα δλδ θα αναιρεσει το αλλο?δεν σε καταλαβα?για την κατα διαολου πορεια δλδ της κυνολογιας,κυνοφιλιας θα πρεπει να μην κανουμε λογο για κανενα αλλο θεμα....που αν μη τι αλλο,αφορουν κ αυτα τα κυνολογια?τα προβληματα ειναι πολλα κ ολα αξια κουβεντας.σαφως η παρουσα κατασταση της κυνολογιας, δεν θα σωθει με αυτο εδω το νημα,αλλα δεν θα σωθει ουτε κ με την διεκπεραιωση των θεματων που κουβεντιαζουμε...

καλη χρονια κ σε εσενα!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Στα τσοπανοσκυλα δεν εθελοτυφλει κανεις.Ολα αυτα που λες ακομα και αν ισχυαν θα ισχυαν στο σημερα ομως φυλες οπως CAO,CV,CO,Gampr,Kangal ειναι φυλες που παραδοσιακα και πολυ πριν εξελιχθει η τεχνολογια,το μαρκετινγκ οι εταιρειες και τα προιοντα στο καθε τι ειχαν τα αυτια κομμενα στην συντριπτικη πλειοψηφια των σκυλων...
View attachment 31356
Ένας θείος μου γιατρός όταν πέρασα στη σχολή μου, αντί άλλου δώρου για να μου δείξει πόσο πολύ εξαρτώνται όλες οι επιστήμες απ' την εξέλιξη της δικής μου, μού έκανε ένα πρωτότυπο δώρο, μου χάρισε ένα συλλεκτικό βιβλίο χειρουργικής του 1937. Το έχω διαβάσει όλο. Αν εφάρμοζε κάποιος σήμερα αυτά που γράφει μέσα θα τον χαρακτηρίζαμε το λιγότερο ψυχασθενή εγκληματία.

Όλα προχωρούν και εξελίσσονται. Το παραδοσιακό κι η δεισιδαιμονία έχουν θέση στα μουσεία και στα ιστορικά σημειώματα σε βιβλία ζωοτεχνίας, πουθενά αλλού.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Φίλε lawrence-gr η απάντηση σου ήταν αναμενόμενη,αλλά και εύστοχη,όλα πρέπει να τα θέτουμε σαν ερωτήματα!
Τα θέτουμε όμως όλα,και με το βαθμό που τους αρμόζει?
Γιατί εγώ διακρίνω επιλεκτικές κυνολογικές ανησυχίες.

• Like
Reactions: johnjohn789

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Όταν η δυσπλασία έχει καθηλώσει εκατομμύρια σκύλους στον κόσμο,το προσδόκιμο ζωής σε κάποιες περιπτώσεις έχει κατηφορίσει δραματικά,όταν φυλές σε ηλικία 4-5 ετών έχουν περισσότερα προβλήματα υγείας από ότι είχε ο συγχωρεμένος ο παππούς μου σε ηλικία 86 ετών,όταν υπάρχουν σκύλοι που αδυνατούν να εργαστούν,άρα και να ζήσουν φυσιολογικά,εμείς συζητάμε για προληπτικές επεμβάσεις.
Δεν είναι εκεί κύριοι το πρόβλημα.
Πάρα Πολύ Σωστά.

Να προσθεσω μονο στα παραπανω, την πολυ ''μοδάτη'' πληγη που ταλαιπωρει διαφορες φυλες τα τελευταια χρονια μεσω της εκτροφης, και ακουει στο ονομα: Δερματικά...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Είναι λίγο πιο απλό νομίζω.....

Τα αυτιά και η ουρά αν θα μείνει φυσική ή όχι είναι κάτι για το οποίο μπορεί να κάνει κάτι ο απλός κυνόφιλος!
Για συνθετότερα κυνολογικά θέματα, πέρα από το να ενημερωθεί για το πως θα επιλέξει τον σωστό εκτροφέα και να πράξει ανάλογα δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο....

Γι αυτό και το ένα έχει περισσότερη "πέραση" από το άλλο!