Φιλε μου αυτο που λες ειναι αναξιο σχολιασμου.Δεν ειμαι υπερμαχος του να κοβονται αυτια και ουρες ομως δεν εξισωνεται με την ανοησια που λες.Γιατι μονο ως τετοια μπορω να την εκλαβω.Καλος η κακος καποιες φυλες ειχανε και αυτην την πρακτικη ως χαρακτηριστικο.Και οι Γερμανικοι Ποιμενικοι του οποιου κατοχος εισαι καποτε ητανε γκρι,εργασιακα και με αλλο χαρακτηρα.Δεν διαβασα κανεναν να σε κατηγορησει γιατι μια φυλη κατεξοχην φυλαξης την εκανες σκυλο συντροφιας.Εφοσον δεν επηρρεαζει την ψυχοσυνθεση του ζωου μια τετοιου ειδους επεμβαση ειναι στην κριση του καθενος να την κανει η οχι.Εαν εχεις καποια διαφωνια γιατι δεν πρεπει να γινει κατεθεσε την πολιτισμενα και τεκμηριωμενα και ισως καποιοι την ασπαστουνε.
Η θεωρία μου είναι ένας βασικός κανόνας , αν τον περιέγραφα με μια λέξη θα μπορούσα να το πω
<<αλληλοσεβασμός >>
Έχω μάθει να σέβομαι όλα όσα βρίσκονται γύρω μου , να τα δέχομαι όπως είναι χωρίς να θέλω να τα μετατρέψω.
Άλλωστε η φύση προβλέπει για αυτό .
Το ότι μετατρέπουμε τα ζώα σα να είναι αυτοκίνητα το θεωρώ κάπως εγωιστικό.
Δε καταλαβαίνω σε τι ωφελεί το κόψιμο των αυτιών στα ντόμπερμαν για παράδειγμα.
Δεν ξέρω αν σε κάποια σκυλιά που χρησιμοποιούνται σε συγκεκριμένη εργασία επιβάλλεται , αλλά με ξενίζει το θέαμα σε ένα κατοικίδιο που το κόψαμε και το ράψαμε έτσι απλά για να δείχνει κάπως αλλιώς.
Στο τέλος θα σου πω πως αυτή η πράξη είναι παράνομη.
Αλλά μιας που για σένα είμαι ανάξιος λόγου και σχολιασμού , αν έχεις διάθεση διάβασε αυτό.
Το επώδυνο κόστος των «προτύπων φυλών»
Με συγχωρείς που σε ανάγκασα να διαβάσεις για δεύτερη φορά τα γραφόμενα μου
Υ.ΓΞέχασα να σου πω …… η προσφώνηση
φίλος είναι πολύ σημαντική λέξη στο δικό μου λεξιλόγιο.