Κόψιμο των αυτιών;

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.687
4.325
43
www.proudtobegreek.eu
φυσικα κ ο καθε ενας εχει το δικαιωμα να λεει την γνωμη του,αλλα καλο ειναι να λεει κ την αληθεια πισω απο αυτην...
Ποιός είναι ο κριτής που θα κρίνει ποιός λέει αλήθεια και ποιός όχι?!Δε νομίζω οτι έχουμε όλοι τα ίδια βιώματα..και κανείς δεν έχει δικαίωμα να κρίνει τη γνώμη του άλλου...Και στο κάτω κάτω γιατί να πεί καποιος ψέμματα?!Θα κερδίσει κάτι απο αυτό?!

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Κανονικα αυτο θα επρεπε να ειναι το θεμα μας. Το αν θα επρεπε να υπαρχει ή οχι η επιλογη και ποσο πισω ή μπροστα μας πανε οι καθολικες απαγορευσεις.
Οσοι αδιαφορουν για τον σκυλο τους ετσι και αλλιως θα πανε σε εναν χασαπη για να κοψουν τα αυτια ή την ουρα ανεξαρτητα απο τις απογορευσεις.
Προσωπικα δεν ειχα ποτε σκυλο που να χρειαστει να μπω στην διαδικασια της επιλογης κοπης ή οχι. Ουτε ειχε ποτε σκυλο που να ταλαιπωρητε απο ωτιτιδες ή χτυπηματα της ουρας του.
Δεν μου αρεσει ομως καθολου που καποιος επιλεγει και επιβαλει την αποφαση του σε μια μεριδα ιδιοκτητων.

Για τα ψευδονυχα δεν το ηξερα. H Baroque εχει στα πισω ποδια ψευδονυχα και ευτυχως δεν τα εχει τραυματισει μεχρι στιγμης

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Οι καθολικές απαγορεύσεις δυστυχώς δεν οφέλησαν τη βελτίωση της ευζωίας καμίας φυλής. Ατυχώς, πολλές αποφάσεις πάρθηκαν ερήμην των αρμόδιων φορέων και πολύ περισσότερο των ειδικών επι της φυλής. Άλλες για λόγους ψηφοθηρίας, άλλες επειδή οργανώσεις όπως η PETA χρημάτισαν πολιτικούς, άλλες επειδή πολιτικοί υπέκυψαν στις πιέσεις συγκεκριμένων λόμπυ.

Ο απλός ιδιοκτήτης δεν είναι σε θέση να τα γνωρίζει αυτά. Πολλοί ασπάζονται μια άποψη, φαινομενικά ευγενική και πιθανότατα καλοπροαίρετα, δε γνωρίζουν όμως τις αιτίες και φυσικά το παρασκήνιο και πολύ περισσότερο, δεν ενημερώθηκαν για τις μακροχρόνιες συνέπειες αυτών των περιορισμών. Πολλά ζητήματα λειτουργούν ως χιονοστιβάδα και οι επιπτώσεις χρειάζονται πολύ χρόνο για να φανούν.

Η εκτροφή χρειάζεται ασφαλιστικές δικλείδες, σημεία επαναφοράς, και πολύ προσεκτικές αποφάσεις.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Για αυτο σε ρωτησα για τα εργασιακα σκυλια. Προσπαθω και εγω να καταλαβω οντας ασχετη με το θεμα αν περα απο την εργασια τους οφελουνται γενικα με την κοπη.
Συμπεραινω λοιπον οτι ναι για την εργασια συγκεκριμενων σκυλιων πρεπει να κοβονται. Και οτι επιπλεον οφελουνται ως ενα βαθμο σε ωτιτιδες και χτυπηματα στην ουρα.
Το αισθητικο κομματι ειναι το τελευταιο καθως ετσι και αλλιως και η αισθητικη μας ειναι ενας απο τους παραγοντες που επιλεγουμε μια συγκεκριμενη φυλη εναντι καποιας αλλης αλλα φυσικα και δεν ειναι ο μοναδικος ή πιο σημαντικος παραγοντας

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Το αισθητικό σκέλος είναι πράγματι το τελευταίο που θα έπρεπε να μας απασχολεί. Αν ήταν μια καλοπροαίρετη συζήτηση, χωρίς παρωπίδες, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και τις προεκτάσεις, με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αλλά αυτά είναι μάλλον για ειδικά φόρουμ φυλών.

Γενικότερα, δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Δεν "πρέπει" να κόβονται. Πρέπει όμως να υπάρχει η επιλογή σε συνδυασμό με ενημερωμένους ιδιοκτήτες.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Η κοπη των αυτιων περασε απο τα γνωστα σταδια της, μαχες>δειχνει πιο άγριο>δειχνει πιο μεγαλο το κεφαλι του>δειχνει πιο σοβαρο>εμπνεει σεβασμο>...και τωρα βρισκεται στο τελευταιο της σταδιο που ειναι: Κοβω τα αυτια του σκυλου μου για να μην παθει ωτιτιδα, ή(αν) παθει να αναρρωσει πιο γρηγορα...ΔΕΚΤΟΝ! :cool:
Αυτή η εξέλιξη υπάρχει πουθενά? Ειδικά το "κόβω για να φαίνεται πιο μεγάλο το κεφάλι του" θα με ενδιέφερε ποιος το ανακάλυψε...

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Αυτή η εξέλιξη υπάρχει πουθενά? Ειδικά το "κόβω για να φαίνεται πιο μεγάλο το κεφάλι του" θα με ενδιέφερε ποιος το ανακάλυψε...
Κι ομως Προμηθεα μου...;) Μηπως ζουμε σ΄άλλη χωρα τελικα...? :rolleyes:

Υ.Γ. Ειπα! Δεν ξαναγραφω...Εχω γραψει αρκετα πραγματα στο θεμα οταν ειχε ξανασυζητηθει και παλιοτερα και βρισκονται στο ποστ 8 που παρατεθηκαν. Τον λογο για τον οποιο αποφασισα να γραψω και εδω ενω αρχικα δεν ειχα σκοπο σου τον εξηγησα πιο πριν... Καλο βραδυ! :)

Last edited:

toro2008

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
72
1
Κι ομως Προμηθεα μου...;) Μηπως ζουμε σ΄άλλη χωρα τελικα...? :rolleyes:

Υ.Γ. Ειπα! Δεν ξαναγραφω...Εχω γραψει αρκετα πραγματα στο θεμα οταν ειχε ξανασυζητηθει και παλιοτερα και βρισκονται στα ποστ 8 & 81 που παρατεθηκαν. Τον λογο για τον οποιο αποφασισα να γραψω και εδω ενω αρχικα δεν ειχα σκοπο σου τον εξηγησα πιο πριν... Καλο βραδυ! :)
δεν υπαρχει κανενας λογος για να κοψεις τα αυτια του σκυλου!!!πιστευω οτι γινετε καθαρα για να ικανοπιοισει καποιος πρωσοπικα θεματ καθαρα εμφανισης!και εμενα οταν ηταν κουταβι μου λεγαν κοψτα και κοψτα..και ειμαι παρα πολυ χαρουμενη που δεν το εκανα!δεν ταλαιπωρησα το σκυλι ειναι πολυ πιο γλυκος με τα αυτακια του και πιστευω οτι αν αγαπας το σκυλι σου δεν το βαζεις σε τετοια διαδικασια.
1

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
@ george k

απαντηση σε post 199
αγαπητε,
αφηνω καταμερος, οτι δεν βρισκω κατι το επιστημονικο στο κειμενο σου.. ουε κατι συγκεκριμενο φυλες-εργασια και ωφελος κομενων αυτιων σε σχεση με την εργασια..
εκτος το θεμα με τα 2 αρσενικα.. στο οποιο νομιζω δεν εισαι ο μονος με 2 αρσενικα

Τετοιου ειδους εργασια κανουν και τα δικα μου σκυλια... εκτος αν θες να περιγραψεις κατι πιο συγκεκριμενο που αφορα τα αυτια.
ποτε δεν επαθαν καμια ωτιτιδα και ο Σαγκα, εχει πολυ πιο κλειστα και κατω αυτια απο ενα μποξερ... ειμαι ομως πολυ επιμελης με την καθαριοτητα τους.. και προσεχω ιδιαιτερα.

2 πολυ καλοι μου φιλοι ιδιοκτητες μποξερ , ο ενας 1 και ο αλλος 2 και τα 2 με ακοπα αυτια ηλικια 4-6 και 7 χρονων.. δεν ειχουν ποτε αντιμετωπισει περιστατικο με ωτιτιδα.. παρα μονο μια φορα ο αρσενικος των 6 ετων, επειδη μετα το μπανιο ειχε την κεφαλα του εξω απο το παραθυρο στο αμαξι..

οποτε συμπαιρεναινω οτι εισαι ατυχος με την υγεια των σκυλων σου.

και το θεμα δεν ειναι να απαγορευσουμε σε κανεναν κατι.. θες να τα κοψεις, κοφτα, δεν θες μην τα κοβεις.. ΣΑΦΩΣ ο καθενας εχει το δικαιωμα επιλογης..
αυτο που υποστηριζουμε ειναι οτι η κοπη γινεται για καλλωπιστικους λογους...
και αυτο που υποστηριζει η αντιθετη πλευρα ειναι οτι η κοπη γινεται για λογους υγειας...

Δεχομαι την κοπη, αλλα πειτε μου το πραγματικο λογο... και επειδη δεν εχεις γραψει κατι το επιστημονικο..
προτιμω την γνωμη/εμπειρια του κτηνιατρου μου και την πργματικοτητα αυτων που εχουν δει τα ματια μου εκει μεσα... :)

Last edited:

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
@ promitheas

απαντησα :)

σειρα σου.. (απο ποστ 187)
και τα ντομπερμαν που σε αναλογο θεμα, ειπωθηκε οτι αυτο οριζει το προτυπο της φυλης και οτι θα χασει και θαυμαστες.. δεν θυμαμαι να ειπωθηκε κατι για ωτιτιδα.. για αυτο τι λες?

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Διαβάζοντας το θέμα διακρίνω δύο πλευρές.Η μια πλευρά υποστηρίζει όχι στην κοπή αυτιών πότε και για κανέναν λόγο,και η άλλη υποστηρίζει ναι στην κοπή εφόσον υπάρχουν λόγοι.Γενικά οι καθολικές απαγορεύσεις δεν πάνε μπροστά την κυνοφιλία,γιατί πάντα υπάρχουν διαφορετικές περιπτώσεις.Δεν μπορώ να δωσω δίκιο στις κάθετες απόψεις..... Επίσης η επιφανειακή μελέτη μιας φυλής και τα πέντε-έξι παράδειγμα κάποιων φίλων δεν αποτελεί άποψη βάση στατιστικών,αλλά πρόχειρα και υποκειμενικά συμπεράσματα.Δοκιμάστε να εργαστείτε με μια φυλή σε πραγματικές συνθήκες και τότε θα έχετε πιο τεκμηριωμένη και ξεκάθαρη άποψη

Last edited:

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
συγνωμη βρε dogcrime
βλεπεις στις παρακατω φωτο προβλημα εξαερισμου???
Asia1..jpg imagesCAJXIFYW..jpg

Επισης εχω την ενυπωση οτι οσοι φεραν παραδειγματα, ηταν ειτε απο δικα τους σκυλια ή (μιλωντας και για μενα) σκυλια που εχουμε ζησει απο κοντα - οχι τα ειδαμε μια φορα στον δρομο.. αυτο θα ηταν παντελως κουτο...
Εισης δεν ειπωθηκε το "ποτε και για κανενα λογο" αλλα ναι μονο οταν υπαρχει λογος .

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
καλησπερα...
επειδη και μονο .. ρωτηθηκα κατ'ιδιαν σκεφτηκα να απαντησω... δημοσιως...
το θεμα εχει τιτλο... κοψιμο των αυτιων...
καλιστα ομως μπορει να προχωρησει και σε κοψιμο ουρας....
ισως καποιοι φιλοι προχωρησαν παραπανω τον συλλογισμο τους κι εβαλαν ζητημα γενικοτερα ακρωτηριασμου... ψευδονυχων... στειρωσης κλπ..
τελικα τι ειναι οφ τοπικ και τι οχι....
ισως πιθανα καποιοι οταν σκεφτονται κοψιμο αυτιων.. σκεφτονται μονο την φυλή τους.. αλλοι παλι σκεφτονται τον νομο που ειναι θεμα ημερων να ψηφιστει... και που πολλοι το περνατε επιφανειακα... μην καταλαβαινοντας τι ακριβως σημαινει...
αλλοι απλα δεν ξερετε την υπαρξη του...
το θεμα ομως ειναι κοψιμο των αυτιων...

ειχα μολοσσο χωρις κομμενα αυτια....
εχω ντογκο με κομμενα αυτια.....
θα μπορουσα να ισχυριστω οτι τα ντογκο δημιουργηθηκαν μετα απο πολλη σκεψη, μελετη και μαλιστα απο γιατρο γεννετιστη.. ισως απο τις λιγες φυλες που δημιουργηθηκαν με τοσο μελετη... ισως.... και ο δημιουργος τους τα ηθελε με κομμενα αυτια....
για την εργασια που θα εκτελουσαν.....
τι ποσοστο σκυλων με ακοπα αυτια που εργαζονται... εχουν ατυχηματα... αληθεια?
οχι δεν θα χρησιμοποιησω την δικαιολογια οτι τα σκυλια μου εργαζονται....
τοκανα γιατι μου αρεσε....
αν ισχυει τα περι ωτιτιδας...?
ναι ισχυει... δυστυχως κασι οι 2 γιατροι και οι 5-6 φιλοι ειναι πολυ λιγοτεροι απο τους δικους μου γιατρους... και τους δικους μου φιλους... θελεις τα δικα τους τηλεφωνα... ? :p
αληθεια τι ποσοστο σκυλων με κομμενα και τι ποσοστο σκυλων με ακοπα αυτια.... πασχουν και θεραπευονται γρηγοροτερα απο την ωτιτιδα?

ποσα σκυλια εργασιας τραυματιζουν την ουρα τους κατα την διαδικασια κυνηγιου?
τι ποσοστο απο τα σκυλια με κομμενη ουρα.... και τι ποσοστο απο τα σκυλια με ακοπη ουρα εχουν ατυχηματα....?

ξεχασα το θεμα ειναι κομμενα αυτια....
κομμενα αυτια για ολες τις εμπλεκομενες φυλες πομως ετσι? οχι συγκεκριμενων....
αναφερθηκε στειρωση και πυομητρα...
τι ποσοστο στειρωμενων σκυλων και τι ποσοστο αστειρωτων σκυλων εμφανιζουν πυομητρα...? πποσα απο αυτα θεραπευονται ποσα απο αυτα πεθαινουν... αληθεια σε τι ποσοστο γινονται ολα αυτα..?

φοιβος... τα ψευδονυχα στον ορεινο ποιμενικο και με τον ρυθμο που κινειται μπορει να μην ειναι προβλημα... φανταζεσαι ομως... ενα κυνηγοσκυλο διωξης την ωρα που καταδιωκει ας πουμε ενα λαγο... σε τι ρυθμους εντασεις και εδαφος κινειται???

αληθεια τι ποσοστο στις φυλες που υπαρχουν ψευδονυχα.... και που εργαζονται εμφανιζουν ατυχηματα μεγαλωνοντας...?

ουπς ξεχασα εδω ειναι θεμα κοψιμο αυτιων...

αυτο που θελω να πω... τελικα ολα ειναι θεμα ποσοστων και πιθανοτητων....

κασι μου ειλικρινα τα σκυλια σου δεν κανουν την εργασια που κανουν τα σκυλια του georgek ειναι αστειο και μονο η συγκριση...( ασχετο...)

ποσοστα και πιθανοτητες λοιπον... τις οποιες ο καθε ιδιοκτητης μπορει και πρεπει να τις λαβει σοβαρα υποψην πριν προβει σε οποιαδηποτε ενεργεια...

κασι τι ακριβως μελετησες και προεβης στην επιπονη διαδικασια της στειρωσης... και τι ακριβως απετρεψες με αυτην την κινηση? τι ποσοστο υπηρχε γνωριζεις?
συγνωμη που σε παιρνω ως παραδειγμα ελπιζω να μην παρεις επι του προσωπικου τα ερωτηματα μου...

αλλου θελω να καταληξω...

το σημαντικο ειναι οτι πρεπει να ειμαστε ελευθεροι... να μελετησουμε και να αποφασισουμε αν θελουμε βαση των ποσοστων να προχωρησουμε σε οποιαδηποτε εγχειρηση αφαιρεσης οποιουδηποτε μελους του σκυλου... και ολα θα εξαρτωνται καθαρα απο εμας τους ιδιους, την εργασια η οχι που θα κανει ο σκυλος μας... και την συχνοτητα αυτης...

κι ομως ερχονται φασιστικα να αποφασισουν αλλοι για εμας... και εσεις κοπτεστε αν αποφασισε η οχι ο σκυλος σας...
χωρις να καταλαβαινετε οτι αφαιρωντας τα τυχον δειγματα με κομμενα αυτια ουρες ψευδονυχα κλπ απο εκθεσεις... επειδη εκτελουν εργασια κατε επιλογην εκτροφεα αν το θελετε για να μπορει να κρινει και τον χαρακτηρα περα απο την υγεια και την μορφολογια... ερχεται αυτος ο ωραιος νομος που στερει τα συγκεκριμενα σκυλια απο το κυριοτερο κριτηριο εκτροφης... τις εκθεσεις...

και αν συνεχισω θα μπορουσα να γραψω κι αλλα αλλα ξεχασα εδω ειναι θεμα το κοψιμο των αυτιων...

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ναι οκ , δεν το παιρνω επι του προσωπικου.. αλλα απλα επειδη με ανεφερες..

η ερωτηση στον george k ηταν "εξηγησε μου τι εννοεις εργασια και ποια η σχεση με το αυτι".. η απαντηση που πηρα ηταν βολτες στα χιονια, μπανιο και αρσενικα που αρπαζονται..
ειρωνικα - ναι- ειπα οτι ετσι εργαζεται και ο δικος μου σκυλος.. αν οπως μου ζητηθηκε να απαντησω με 1,2,3 ειχα και εγω απαντησεις θα το βουλωνα (ισως...)

σχετικα με τους φιλους .. αστο.. ευτυχως ολη μερα ασχολουμαι με σκυλια- ευτυχως!!!! δεν εχω μονο φιλους.. καλα δεν αντιλεγω οτι εχεις και εσυ φυσικα :)
ναι θα ηθελα τα τηλ ιατρων σου - γιατι πραγματικα με ενδιαφερει να μαθω την αληθεια επι του θεματος (μαλλον απλα επιβεβαιωσω..) αν δεν ειμαι σιγουρη για κατι δεν μιλαω.. ακουω μεχρι να μαθω - (αν τυχει και με γνωρισεις θα το επιβεβαιωσεις).

"σου βγαζω το καπελο" γιατι τα αυτια τα εκοψες επειδη προτιμας ετσι τον σκυλο σου... δεν μπαινεις σε καμια λιστα βασανιστων..

δεν ειναι αναγκη να επαναλαβω ιδια και ιδια και ιδια.. αν δε βαριεσαι διαβασε τα παλι :) και ποστ που εχω ευχαριστησει, σημαινει οτι συμφωνω.
και για τελευαταια φορα - μα ειλικρινα τωρα... εναντιονομαι στην αγνοια, την υποκρισια, την υπεροψια και το δηθεν (και αυτο καπου θα το διαβασεις).. οχι στο κοψιμο αυτιων οταν υπαρχει πραγματικα λογος....
εκτος απο τους τσοπανηδες για τους λυκους που το δεχτηκα,... ομως κανενας απο ολους δεν εχει εξηγησει την εργασια που να δικαιολογει αυτου του ειδους τον ακρωτηριασμο... ολοι λενε για λογους εργασιας .. ε που τελικα????
καλα η ωτιτιδα .. ειναι κοινη λογικη πλεον! οι φωτο μιλανε.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
kasi ενα απλο ... απλουστατο παραδειγμα....
καταρχην μαλον να διορθωσω...
τα ποιμενικα ουτε οι ιδιοι πλεον οι τσομπανηδες δεν γνωριζουν γιατι κοβουν τα αυτια... και μαλιστα πολλοι μονο το ενα...

μια απλη εργασια λοιπον... που θελει κομμενα αυτια...
ο σκυλος διασωστης...
γνωριζατε οτι ενας σκυλος οταν κανει ερευνα...κι εχει τα ωτα κατεβασμενα ... αν ακουσει κατι μπορει να εντοπισει τον ηχο... σε ενα ευρος περιπου 25 μοιρων...?
εχετε προσεξει πως... οταν ακουυν κατι κοιτουν προς την συγκεκριμενη κατευθυνση και μισοσηκωνουν τα αυτια τους?
ενα ντοπερμαν λοιπον ( υποθετικα παντα) που εργαζεται ως διασωστης με κομμενα αυτια μπορει να εντοπισει εναν ανεπαισθητο ηχο... σε ενα ευρος περιπου 25 μοιρων..
ενα σκυλι με ορθια ή κομμενα αυτια... εντοπιζει τον ιδιο ηχο σε ενα ευρος 7 μοιρων... δηλαδη ενα ντοπερμαν με κομμενα αυτια εχει περιπου 60% καλυτερη αντιληψη απο που προηρθε ο ηχος... ( τυχαια η φυλη... οχι η εργασια...)
αυτος ειναι και ο λογος που κοβουν οι τσομπανηδες το ενα αυτι του σκυλου τους.. απλα με τα χρονια " εμεινε" η παραδοση...
κι ομως συνεχιζει να ειναι λειτουργικο κι ας μην το ξερουν...

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ναι βρε grdane ..τωρα μιλαμε!!
ποσους ξερεις διασωστες απο αυτους που εχουν κομενα αυτια? οκ κοψε, αλλα να ξερεις το γιατι... η τουλαχιστον ας εχεις μια καλη δικαιολογια.. (οχι εσυ)
αν και εχω την εντυπωση οτι για αλλο λογο κοπηκαν τα αρχικα αυτια του ντομπ. και οτι δε προτιμουνατι τα ντομπ. για διασωστες.. αλλα ας μην τα μπλεκω - πανω που βρεθηκε μια ακρη.

εσυ το ξερεις οτι ενας σκυλος που δεν εργαζεται αλλα ζει στην πολη pet και του κοψεις τα αυτια αυξανοτας τοσο την ακοη του τον κανεις περισσοτερο νευρικο? πιθανοτατα εσυ να το ξερεις.. αλλα εχεις και την εμπειρια να το χειριστεις

επισης πολλοι τσοπανηδες .. συνεχιζουν και το ξερουν..

τεσπα... ειναι συγκεκριμενοι οι λογοι που το κανεις και πολλοι για να μην το κανεις.. οχι δεν ειναι ασπρο και μαυρο.. ποτε δεν ειπα αυτο... αλλα το κανεις καντο σωστα.

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
το θεμα το δικο μου κασι ειναι με τον νομο...
που απαγορευει οχι μονο το κοψιμο αλλα θελει και την απαγορευση των σκυλων με κομμενα αυτια απο τις εκθεσεις μορφολογιας...
ξερεις ποσοι εκτροφεις θελουν να κοψουν τα αυτια και τις ουρες και τα ψευδονυχα..? γιατι τους αποκλειει απο τις εκθεσεις?( και τα σκυλια τους εργαζονται...)

ο τρελος με το πετ που εχει το σκυλο με κομμενα αυτια απλα γιατι ετσι γουσταρει ειτε υπαρχει ο νομος ειτε οχι θα συνεχισει να το κανει και πιθανα αντι να απευθυνεται σε κτηνιατρους για σωστο κοψιμο να αρχισει να το κανει με underground τροπους...

με τον εκτροφεα που θελει να ειναι και νομιμος τι γινεται?????
εκει ειναι το ζητημα.....

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
ναι οκ , δεν το παιρνω επι του προσωπικου.. αλλα απλα επειδη με ανεφερες..

η ερωτηση στον george k ηταν "εξηγησε μου τι εννοεις εργασια και ποια η σχεση με το αυτι".. η απαντηση που πηρα ηταν βολτες στα χιονια, μπανιο και αρσενικα που αρπαζονται..
ειρωνικα - ναι- ειπα οτι ετσι εργαζεται και ο δικος μου σκυλος.. αν οπως μου ζητηθηκε να απαντησω με 1,2,3 ειχα και εγω απαντησεις θα το βουλωνα (ισως...)

σχετικα με τους φιλους .. αστο.. ευτυχως ολη μερα ασχολουμαι με σκυλια- ευτυχως!!!! δεν εχω μονο φιλους.. καλα δεν αντιλεγω οτι εχεις και εσυ φυσικα :)
ναι θα ηθελα τα τηλ ιατρων σου - γιατι πραγματικα με ενδιαφερει να μαθω την αληθεια επι του θεματος (μαλλον απλα επιβεβαιωσω..) αν δεν ειμαι σιγουρη για κατι δεν μιλαω.. ακουω μεχρι να μαθω - (αν τυχει και με γνωρισεις θα το επιβεβαιωσεις).

"σου βγαζω το καπελο" γιατι τα αυτια τα εκοψες επειδη προτιμας ετσι τον σκυλο σου... δεν μπαινεις σε καμια λιστα βασανιστων..

δεν ειναι αναγκη να επαναλαβω ιδια και ιδια και ιδια.. αν δε βαριεσαι διαβασε τα παλι :) και ποστ που εχω ευχαριστησει, σημαινει οτι συμφωνω.
και για τελευαταια φορα - μα ειλικρινα τωρα... εναντιονομαι στην αγνοια, την υποκρισια, την υπεροψια και το δηθεν (και αυτο καπου θα το διαβασεις).. οχι στο κοψιμο αυτιων οταν υπαρχει πραγματικα λογος....
εκτος απο τους τσοπανηδες για τους λυκους που το δεχτηκα,... ομως κανενας απο ολους δεν εχει εξηγησει την εργασια που να δικαιολογει αυτου του ειδους τον ακρωτηριασμο... ολοι λενε για λογους εργασιας .. ε που τελικα????
καλα η ωτιτιδα .. ειναι κοινη λογικη πλεον! οι φωτο μιλανε.
Κάποιος που έχει κάνει τόσα ποστ όσα εσύ και είναι μέλος στο φόρουμ τόσο καιρό όσο εσύ θα έπρεπε να γνωρίζει τί είναι εργασία στα σκυλιά. Δε χρειάζεσαι τη δική μου απάντηση την οποία ούτως ή άλλως περιμένεις απλά για να σχολιάσεις.