Γιατι δηλαδη θα πρεπει να συμφωνουν ολοι με ολα εγω δεν το καταλαβαινω!Θανατική ποινή? Ωραία... Το λύσαμε το θέμα μας...
Απλά θυμηθείτε, κι αν δε θυμάστε ψάξτε (ακόμα και παραπέρα από τη wikipedia) για ποιό λόγο καταργήθηκε η θανατική ποινή όπου καταργήθηκε και γιατί είναι τόσο αμφισβητούμενη όπου υπάρχει...
Περίεργες εποχές πλησιάζουν, ας προσέχουμε τα λόγια μας αλλά και τι ευχόμαστε...
Η εξιλέωση πέρα από την έννοια της συγχώρεσης για ορισμένη ενέργεια η συμπεριφορά(που νιώθει ο θύτης),έχει κ την έννοια του εξευμενισμού του προσώπου του οποίου την εχθρικότητα προκάλεσα,με συγκεκριμένη ενέργεια η συμπεριφορά.Στο κείμενο,χρησιμοποίησα την λέξη με τη δεύτερη έννοια.Για την θανατική ποινή και το αίσθημα δικαίωσης (γιατί εξιλέωση νιώθει ο θύτης)...
Oι παιδεραστές; Βεβαίως και ασυζητητί.Ρε παιδιά! Δεν είπε κανείς να μένουν ατιμώρητα, αλλά και θανατική ποινή!
Αυτό που αναφέρεις ως "τεχνικούς όρους" επειδή θεωρώ ότι μάλλον αναφέρεσαι στο δικό μου πόστ, αν όχι οκ τότε, είναι Γιάννη η παράθεση της επιστήμης, η οποία ΔΕΝ ερμηνεύει, ούτε καταγράφει τα γεγονότα κάτω από το πρίσμα των ηθικών αρχών αλλά των αντικειμενικών παρατηρήσεων. Αν είμασταν στην φάση να ερμηνεύουμε τα επιστημονικά συμπεράσματα και καταγραφές βάση της ηθικής θα είχαμε σοβαρά προβλήματα. Φυσικά υπάρχει και η ηθική πλευρά της επιστήμης .....αλλά όχι σε αυτή την διάσταση.Δεν νομιζω οτι θα επρεπε να κανουμε την ''χαρη'' στο θεμα της κτηνοβασιας να αναζητησουμε τεχνικους ορους για να ''δικαιολογησουμε'' σε ενα ''συγχρονο'' τροπο σκεψης την δραστηριοτητα αυτη, αλλα ολες οι αποψεις χρησιμες ειναι.
.
Φίλε Πάνο μόλις σκεφτεί ειλικρινά κάποιος αυτό που έγραψες του λύνονται κατευθείαν όλα τα διλήμματα για το πόσο αυστηρή πρέπει να είναι η Δικαιοσύνη.Δεν γνωριζω αν εχεις παιδια και σκυλια.
Εγω εχω και απο τα δυο.
Αν εχεις φερε στο μυαλο σου να συμμετεχουν τα σκυλια σου η τα παιδια σου σε κατι τετοιο ελεεινο
που συζηταμε.
Το θέμα δεν ειναι αν θα περάσει, αλλά το θράσος που εχουν να διαμαρτύρονται....Βρηκα και αυτο Πρώτο ΘΕΜΑ online : Αντιδράσεις για την απαγόρευση κτηνοβασίας στη Γερμανία - Κόσμος λεει οτι θα καταργηθει η κτηνοβασια και υπαρχουν αντιδρασεις αλλα νομιζω πως θα περασει τελικα αυτο που θελει η Γερμανικη κυβερνηση!
Kαι θέλουν και να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.... με τι επιχειρημα Θεε μου? "εχω την συγκατάθεση της σκύλας μου?"Σε αυτο τι να σου πω..εννοειται οτι ειναι απαραδεκτοι αλλα εχουν νομικα καθε δικαιωμα στα να διαμαρτυρονται οχι ομως οτι ειναι σωστο...Μακαρι να απαγορευτει η κτηνοβασια παντως!