Κλειδώνουν τα σαγώνια του pit bull;;;;;;;

Status
Κλειδωμένο θέμα

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Εργασια δεν ειναι μονο το ρινγκ και το ιπο! Αφου μιλας για αυτα πρεπει να κανεις και την σχετικη ερευνα!

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
ΟΚ πάμε

Εργασία είναι τα εξής:

Φύλαξη χώρου ή σωματοφυλακή (τα pit δεν προτιμούνταν παλαιότερα λόγω της ελάχιστης επιθετικότητας προς τον άνθρωπο και της ανεξέλενκτης επιθετικότητας προς τα ζώα. Αντίθετα χρησιμοποιούνταν εντατικά τα rott, τα dobermann, οι γ/π, οι β/π κτλ)

Φύλαξη κοπαδιών (ΔΕΝ είναι ποιμενικά σκυλιά ούτε ποτέ ήταν)

Οδηγοί τυφλών (Δε νομίζω να προτιμούνται έναντι των labrador π.χ.)

Search & Rescue (Κατ' εξοχήν χρησιμοποιούνται σκυλιά τύπου Γ/Π, Malinois ή Labrador)

Ανεύρεση ναρκωτικών, εκρηκτικών κτλ (ομοίως το το ακριβώς παραπάνω)

Αστυνομία / στρατός (σχεδόν κατ' εξοχήν Malinois και γ/π)

Όσον αφορά το ring και το IPO, επέτρεψέ μου να ξέρω πότε άρχισαν κάποια pit να ασχολούνται με το sport...

Ξεχνάω κάτι;

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Οταν τονισα να κανεις ερευνα, δεν εννοουσα να μου πεις τις διαφορες εργασιες που υπαρχουν, αλλα τι εργασια εκαναν στο παρελθον τα πιτμπουλ!

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Δεν νομιζω!

@ Κρανις , εσυ μιλας για αυτα λες και ξερεις, εγω δεν θα σε διαφωτισω. Αν θελεις, θα ενημερωθεις μονος σου!

@ Tattoman , απο τα ποστ που εχω διαβασει απο εσενα δεν νομιζω να μην ξερεις! Ωστοσο τα λεμε και σε pm.

Δημήτρης Α.

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2006
210
2
Pireaus
www.freewebs.com
Δεν καταλαβαίνω προς τι η μυστικοπάθεια...δεν είναι ότι θα βγάλουμε στη φόρα τα μυστικά του κράτους αλλά όπως και να 'χει ευχαρίστως να τα πούμε και σε p.m.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Δεν νομιζω!

@ Κρανις , εσυ μιλας για αυτα λες και ξερεις, εγω δεν θα σε διαφωτισω. Αν θελεις, θα ενημερωθεις μονος σου!

@ Tattoman , απο τα ποστ που εχω διαβασει απο εσενα δεν νομιζω να μην ξερεις! Ωστοσο τα λεμε και σε pm.
Φίλε μου, αν δε θέλεις να συνεχίσεις μια δημόσια κουβέντα, τότε πάω πάσο. Μάλλον θα πρέπει να απευθυνθώ στπ Wikileaks.

Καλή συνέχεια σου εύχομαι...

ΥΓ: Αν αναφέρεσαι στη χρησιμότητά τους για να ρίξουν και να κρατήσουν μεγάλα θηράματα, τότε αναφερόμαστε πάλι στην επιθετικότητα προς τα άλλα ζώα, οπότε πάω, επίσης, πάσο, τα ρέστα μου, τα βλέπω κτλ...

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Το "έρημο" το Pit bull δεν διαφέρει σε τίποτα από τα υπόλοιπα σκυλάκια...:)

...ίσως μόνο στην ατυχία, αλλά τα τελευταία χρόνια πολλές φυλές και τύποι σκύλων χτυπήθηκαν από την ίδια "ατυχία" (βλ. BSL, ανεγκέφαλους ιδιοκτήτες, κ.λ.π.).

Τα σαγόνια του δεν "κλειδώνουν" περισσότερο από του Jagdterrier, του Patterdale Terrier, του Alano Espanol, του Dogo Argentino, του Rhodesian Ridgeback και άλλων σκύλων με "ενασχόληση" και "εξειδίκευση" στο μεγάλο θήραμα.

Μπορεί να έχει άλλες διαφορές και "ιδιαιτερότητες" που να το κάνουν "καλύτερο" (ίσως και όχι) στην παράνομη και καταδικαστέα δραστηριότητα των κυνομαχιών, που μέχρι και σήμερα υπάρχει.Ακόμα και σε αυτό όμως παίζουν πολύ παράγοντες ρόλο και έτσι όπως δεν είναι όλα τα Pointers καλοί κυνηγοί, όλα τα Rottweilers καλοί φύλακες ή όλα τα Maltese καλοί σύντροφοι, έτσι και τα Pit bulls μπορεί να μην είναι καλά στις διάφορες εργασίες τους (παράνομες ή νόμιμες).

...και για να μην ξεχνιόμαστε...δεν κλειδώνουν...:D

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Φύλαξη χώρου ή σωματοφυλακή

Πολυ ευκολα κανουν σωματοφυλακη!

Φύλαξη κοπαδιών (ΔΕΝ είναι ποιμενικά σκυλιά ούτε ποτέ ήταν)

Ποτε δεν ηταν ?
IMG_0012..jpgIMG_0013..jpgIMG_0015..jpgIMG_0014..jpg

Οδηγοί τυφλών (Δε νομίζω να προτιμούνται έναντι των labrador π.χ.)
Οδηγοι τυφλων δεν εχω ακουσει αλλα ως σκυλια θεραπειας παρα πολλα πιτμπουλ!

Search & Rescue (Κατ' εξοχήν χρησιμοποιούνται σκυλιά τύπου Γ/Π, Malinois ή Labrador)
Και ομως ειναι σκυλια SAR!
IMG_0016..jpg
Αυτος ειναι ο "Puller" της Lightsey, o οποιος εχει δωσει εκπληκτικη παρασταση πιστοποιημενου σκυλου SAR σε σεμιναριο στην Ν. Υορκη.

Ανεύρεση ναρκωτικών, εκρηκτικών κτλ (ομοίως το το ακριβώς παραπάνω)

Στα United States Customs χρησιμοποιουσαν πιτμπουλ (για τωρα δεν ξερω σιγουρα)!

Αστυνομία / στρατός (σχεδόν κατ' εξοχήν Malinois και γ/π)

Πολλα παρασημοφορημενα πιτμπουλ απο στρατους και ειδικα απο τον Αμερικανικο στον Β'Παγκοσμιο.

Όσον αφορά το ring και το IPO, επέτρεψέ μου να ξέρω πότε άρχισαν κάποια pit να ασχολούνται με το sport...

Πανω απο 15 χρονια ασχολουνται παντως και οχι 10 οπως ανεφερες.

Ξεχνάω κάτι;
Η φωτογραφιες και οι πληροφοριες ειναι απο το βιβλιο " The working pitbull" της Diane Jessup των εκδοσεων Τ.F.H. το οποιο το εχω σε εκδοση του 1995.

Last edited:

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Ναι, όπως ακριβώς υπάρχουν μερικά labrador που έχουν περάσει Schutzhund (άραγε είναι τα Labradors ή πρώτη επιλογή για το κάποιον που θέλει να κάνει Schutzhund; ), έτσι υπάρχουν και μερικά pitbull που έχουν δουλέψει.

Το να μου λες τώρα ότι επειδή παραθέτεις 3 φωτογραφίες, σε όλες αυτές τις κατηγορίες τα pitbull διαπρέπουν, είναι το ίδιο αστείο με το άλλο που έλεγε ότι όλα τα "γνήσια" pitbull είναι τα ίδια.

Επιβεβαιώνεις με τον τρόπο σου, αυτό που λέω παντού, ότι δεν είναι όλα τα σκυλιά ίδια. Μου μιλάς για τις εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Και αν θες να το κλείσουμε με συγκεκριμένο παράδειγμα, περιμένω να μου πεις μέσα σε αυτά τα 15 (και όχι 10) χρόνια της παρουσίας των pitbull στο sport, ποιές πρωτιές έχουν να επιδείξουν...

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Ναι, όπως ακριβώς υπάρχουν μερικά labrador που έχουν περάσει Schutzhund (άραγε είναι τα Labradors ή πρώτη επιλογή για το κάποιον που θέλει να κάνει Schutzhund; ), έτσι υπάρχουν και μερικά pitbull που έχουν δουλέψει.

Δεν ειναι μερικα πιτμπουλ που εχουν δουλεψει αλλα εκατονταδες. Ειδικα στην χωρα μας δεν ασχολειτε η πλειοψηφια του κοσμου με σκυλια + εργασια (με εξαιρεση τους κυνηγους). Ετσι ακριβως γινετε και με τα πιτμπουλ, ουτε βασικη υπακοη δεν τους κανουν.

Το να μου λες τώρα ότι επειδή παραθέτεις 3 φωτογραφίες, σε όλες αυτές τις κατηγορίες τα pitbull διαπρέπουν, είναι το ίδιο αστείο με το άλλο που έλεγε ότι όλα τα "γνήσια" pitbull είναι τα ίδια.

Οι 3 φωτογραφιες (διαφορετικα σκυλια σε ολες) πηγαιναν στο "οτι ποτε δεν ηταν ποιμενικα". Αν δεν ξερεις να μην εισαι απολυτος
.
Και δεν χρησιμοποιησα ποτε την λεξη "διαπρεπουν", διαβαζε προσεκτικα!

Επιβεβαιώνεις με τον τρόπο σου, αυτό που λέω παντού, ότι δεν είναι όλα τα σκυλιά ίδια. Μου μιλάς για τις εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Δεν μιλησα για εξαιρεσεις. Δεν γινετε να υπαρχουν τοσα πολλα πιτμπουλ εξαιρεσεις σε τοσα διαφορετικα πραγματα! Απλα τα πιτμπουλ μπορουν να κανουν παρα πολλα πραγματα σε πολυ καλο βαθμο αρκει να δουλευτουν, πραγμα που δεν γινετε δυστυχως! Ειναι σκυλος ο οποιος εχει ισχυρη θεληση να ευχαριστησει τον ιδιοκτητη του και να φερει σε περας την απαιτηση που θα του ζητησεις.Δυστυχως οι κυνομαχιες που ανεδειξαν αυτην την φυλη, την εχουν κρατησει στο περιθωριο και δεν μπορει να αναδειχθει και να ξεχωρισει.

Και αν θες να το κλείσουμε με συγκεκριμένο παράδειγμα, περιμένω να μου πεις μέσα σε αυτά τα 15 (και όχι 10) χρόνια της παρουσίας των pitbull στο sport, ποιές πρωτιές έχουν να επιδείξουν...
Δεν εχω ασχοληθει με τα sports, ουτε εχω ψαξει, ομως επιφυλασσομαι να κανω την ερευνα μου και να δω αν υπαρχουν αρκετα. Ωστοσο εχω προχειρα να σου δειξω τον Bandog Dread οποιος εχει τιτλους οπως SchH I, SchH II, SchH III, IPO I, IPO III, TD (tracking dog), CDX (companion dog excellent),WD (working dog) , WDX (working dog excellent), WDS (working dog superior). http://www.workingpitbull.com/New%20Site%202005/dread.htm

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Τι σχέση έχουν ρε παιδιά αυτά με το θέμα του..."κλειδώματος";

Τι προσπαθούμε να πούμε τώρα;

Ότι τα Pit Bull είναι σαν όλα τα άλλα σκυλιά;

Ότι είναι "καλύτερα" από όλα τα άλλα σκυλιά;

Ότι είναι "χειρότερα" από όλα τα άλλα σκυλιά;

Κάθε φυλή έχει κάποια "πεδία δόξας", κάποιους τομείς που διαπρέπει ή τα πάει πολύ καλά.Κάποιες φυλές μπορεί να έχουν μια πιο ευρεία χρήση, άλλες πιο εξειδικευμένη...ε, και;

Αν υπήρχε ο "τέλειος σκύλος" για όλες τις δουλειές θα είχαμε 600+ φυλές, αναγνωρισμένες και μη;

Δείξε μου ένα σκύλο, μιας φυλής εξαίρετο σε κάτι και θα σου δείξω 100 της ίδιας φυλής "απαράδεκτους" στο ίδιο "κάτι"...:)

Το να προσπαθείς να "εξυψώσεις" μια φυλή και να υπερβάλεις για τα "χαρίσματα" της, είναι πολλές φορές "καταστροφικότερο" από το να την "μειώνεις".

...και εν τέλει, "κλειδώνει" το ρημάδι; :D

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
@ Ricos

Και εκατοντάδες να είναι τα pit που δουλεύουν ως ποιμενικά, είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Όπως ακριβώς δουλεύουν και κάνουν ποιμενική δουλειά πάμπολλα ημίαιμα στην ελληνική ύπαιθρο, έτσι ακριβώς έχουν βρεθεί και μερικά pit που κάνουν τη δουλειά και καλά μάλιστα

Αλλά το να μου λες ότι είναι 3 διαφορετικά σκυλιά και "εκατοντάδες" είναι σα να μην αναγνωρίζεις την ανωτερώτητα άλλων φυλών στη συγκεκριμένη εργασία. Όλοι οι ποιμενικοί, τα Μπορντερ, τα Μποσερόν, τα Μπουβιέ κ.α.

Το ότι βρέθηκαν κάποιες μονάδες να είναι κατάλληλες, δε σημαίνει αυτόματα ότι όλη η φυλή στο μέσο όρο της είναι κατάλληλη

Έλεος πια...

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Milva, αν θες, διάβασε παλαιότερα μνμ μου στο συγκεκριμένο θέμα, και πώς έχω εκφραστεί. ;)

προσωπικά είμαι εναντίον της παρουσίασης οποιασδήποτε φυλής ως τον "super" σκύλο κατάλληλη για όλες τις δουλειές, ή τη φυλή που είναι "η καλύτερη" από όλες τις άλλες.

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.277
Μέλη
20.051
Νεότερο μέλος
tzouli