Κλειδώνουν τα σαγώνια του pit bull;;;;;;;

Status
Κλειδωμένο θέμα

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
επειδη εγω σαν κολλημενος που ειμαι εκατσα και μετεφρασα (στο μυαλο μου) ολο το προτυπο του amstaff(fci) και του πιτ(ukc) μαλλον τα αγγλικα μου δεν ειναι καλα γιατι δεν βρηκα καμια διαφορα εκτος απο τα βαρη, τα υψη,(αυτο φωναζω τοσο καιρο) και τελος οτι το προτυπο ukc ειναι πιο περιγραφικο. αν δεν κανει κοπο σε καποιον ας μου πει που αλλου διαφερουν
υ.γ ξεχασα ειναι και το χρωμα μυτης

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
μύτη?
χρωματικές ποικιλίες?
δάγκωμα?

(λίγο ψωμάκι για την σάλτσα...)
δλδ τα χρωματα κανουν διαφορετικη την ρατσα. ωραια δλδ ερχομαστε στα λογια μου θελνε να φτιαξουν ενα σταθερο προτυπο ονομαζοντας το amstaff και βγαλανε ενα χρωμα απο την ποικιλια και αυτη ειναι ολη η διαφορα

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Οι διαφορές είναι ό,τι ΘΕΛΕΙΣ να δείς τελικά ...

... δεν νομίζω ότι έχει πλέον νόημα να εξηγησω στον spyrou άρα εξηγώ για όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται ότι "ΚΙΛΑ - 15-30 και 30-60" ... δεν είναι το ίδιο με "ΥΨΟΣ 43-46cm" ... το ένα περιγράφει έναν σκύλο, το άλλο τί περιγράφει ? - το περιθώριο είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ.

Κιλά 15-30, χρώμα ελεύθερο, γωνιώσεις "αρμονικές οι μπρός με τις πίσω" κεφάλι με ζυγωματικά που δίνει την μοναδική αυτή έκφραση" ... όλα αυτά ΔΕΝ είναι πρότυπο, γιατί δεν ορίζουν τίποτα. Και δεν ορίζουν τίποτα, γιατί το πρότυπο δεν έχει φτιαχτεί για να ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΙ αυτόν τον σκύλο, αλλά να ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ όλους τους υπάρχοντες ... αυτό είναι λάθος, ΔΕΝ είναι αποδεκτό από την FCI και αυτό κάνει την FCI έγκυρη σε αντίθεση με άλλους οργανισμούς, και κοινώς αποδεκτή από ΟΛΕΣ τις κυνολογικά ανεπτυγμένες χώρες στον κόσμο, ακόμα και από την χώρα καταγωγής του APBT ...

To ΑPBT δεν είναι ένας σκύλος που δεν έχει σταθεροποιηθεί γιατί εκτρέφεται για το game και όχι για την μορφολογία. Αν ήταν έτσι δεν θα αναγνωρισόταν ούτε το Malinois, φυλή που ελάχιστα παρουσιάζεται στις εκθέσεις, εκτρέφεται πολλές φορές χωρίς κάν pedigree και παρουσιάζει αρκετές διαφορές στον φαινότυπο. Το APBT είναι μία φυλή που δεν αναγνωρίζεται γιατί πουλάει περισσότερο ώς μή αναγνωρισμένη, ακόμα και στην Ελλάδα ;)

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
τα πιτ εχουν επιμονο δαγκωμα απλα οχι και καποια σπουδαια δυναμη στο σαγονι ειναι μαλιστα εβδομα σε δυναμη δαγκωματος πισω απο τα γερμανικα ποιμενικα!!!!!!!!!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
ετσι ακριβως.συμφωνω.επιμονη στο δαγκωμα.αν ειχαν παρα πολυ δυνατο δαγκωμα δεν θα ηταν καταλληλα για "παιχνιδια".το πακετο θα χαλουσε.

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
παιδια τελικα κλειδωνουν εγω εχω μαζι μου παντα ενα γαλλικο κλειδι σε περιπτωση που μου τυχει

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Σιγουρα τα πιτμπουλ δεν εχουν το πιο δυνατο δαγκωμα, μιας και υπαρχουν πολυ πιο μεγαλυτερα σκυλια με μεγαλυτερες σιαγωνες. Αλλα ισως εχουν την μεγαλυτερη μυικη αντοχη στο δαγκωμα τους (για αυτο και εχουν τοσο επιμονο δαγκωμα).

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Ο μύθος περί "κλειδώματος" του δαγκώματος των pit, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην προϊστορία τους στο λάκο.

Δεν είναι το δυνατό, ή διάρκειας δάγκωμα, αλλά η έμφυτη επιθυμία (περισσότερο στο παρελθόν και λιγότερο ίσως σήμερα) τους να σκοτώσουν το ζώο που βρισκόταν απέναντί τους.

Ας μην ξεχνάμε ότι για πολλές δεκαετίες η εκτροφή τους βασιζόταν στην επιθετικότητα προς το άλλο ζώο.

Τα συγκεκριμένα pit, είχαν αυτό το χαρακτήρα (το να μην αφήνουν) ΜΟΝΟ στη διάρκεια της κυνομαχίας, όπου όντως δεν άφηναν, όχι λόγω δυνατού δαγκώματος, αλλά λόγω έμφυτης επιθυμίας να κυριαρχίσουν και να σκοτώσουν το αντίπαλο σκυλί.

Ευτυχώς σήμερα, έχουν αλλάξει πολλά στην πλειψηφία των ατόμων της φυλής αυτής.

:)

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Ο μύθος περί "κλειδώματος" του δαγκώματος των pit, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην προϊστορία τους στο λάκο.

Δεν είναι το δυνατό, ή διάρκειας δάγκωμα, αλλά η έμφυτη επιθυμία (περισσότερο στο παρελθόν και λιγότερο ίσως σήμερα) τους να σκοτώσουν το ζώο που βρισκόταν απέναντί τους.

Ας μην ξεχνάμε ότι για πολλές δεκαετίες η εκτροφή τους βασιζόταν στην επιθετικότητα προς το άλλο ζώο.

Τα συγκεκριμένα pit, είχαν αυτό το χαρακτήρα (το να μην αφήνουν) ΜΟΝΟ στη διάρκεια της κυνομαχίας, όπου όντως δεν άφηναν, όχι λόγω δυνατού δαγκώματος, αλλά λόγω έμφυτης επιθυμίας να κυριαρχίσουν και να σκοτώσουν το αντίπαλο σκυλί.

Ευτυχώς σήμερα, έχουν αλλάξει πολλά στην πλειψηφία των ατόμων της φυλής αυτής.

:)
Κρανις, μιλας λες και ξερεις τι γινετε σημερα στον κοσμο των πιτμπουλαδων! Οντως ξερεις???

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Αφού με ρωτάς για το σήμερα, ναι ξέρω ότι τα pit δεν είναι μόνο για το λάκο, αλλά υπάρχουν και δείγματα που κάνουν π.χ. εργασία (Working Devils στης Μαρίας Χριστίνας Πιαλόγλου στο Mondio) και πολλά παραδείγματα σκύλων που είναι άψογα pet.

Φυσικά και υπάρχουν ακόμα πολλοί ανεγκέφαλοι οι οποία τα στήνουν.

Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι παλαιότερα η συντριπτική πλειψηφία πιτμπουλάδων, τα είχαν μόνο για τις κυναμαχίες ενώ σήμερα αυτό δεν ισχύει.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Αφού με ρωτάς για το σήμερα, ναι ξέρω ότι τα pit δεν είναι μόνο για το λάκο, αλλά υπάρχουν και δείγματα που κάνουν π.χ. εργασία (Working Devils στης Μαρίας Χριστίνας Πιαλόγλου στο Mondio) και πολλά παραδείγματα σκύλων που είναι άψογα pet.

Φυσικά και υπάρχουν ακόμα πολλοί ανεγκέφαλοι οι οποία τα στήνουν.

Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι παλαιότερα η συντριπτική πλειψηφία πιτμπουλάδων, τα είχαν μόνο για τις κυναμαχίες ενώ σήμερα αυτό δεν ισχύει.
Οτι δεν τα χρησιμοποιουν για το λακκο, οτι υπαρχουν δειγματα εξαιρετικα που κανουν εργασια,και παρα πολλα ειναι που ειναι αψογα pet το ξερει πολυς κοσμος πλεον!

Εγραψες οτι " Ευτυχώς σήμερα, έχουν αλλάξει πολλά στην πλειψηφία των ατόμων της φυλής αυτής."
Εννοεις την προσωπικοτητα τους και το ταμπεραμεντο τους? Απο που ξερεις οτι εχει αλλαξει απο παλια ρωταω? Επειδη τωρα εγινε γνωστο οτι τα χρησιμοποιουν και σε αλλα πραγματα απο το να τα στηνουν σε μαχες?Γιατι και πριν τα ειχαν για πετ, και πριν τα χρησιμοποιουσαν για εργασια!

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Για εργασία από πότε τα είχαν;

Γιατί συμμετοχές σε διάφορα είδη ring (π.χ.) θα δεις τα τελευταία 10 περίπου χρόνια.

Εκτός και αν θεωρείς το λάκο "εργασία" οπότε πάω πάσο...

Επίσης, τα σκυλιά που κάνουν εργασία, πρέπει αν μη τι άλλο να μπορούν να κοντρολάρουν την έμφυτη επιθετικότητα προς το άλλο ζώο. Άρα μιλάμε και για αλλάγή στο χαρακτήρα προς το καλύτερο...

Status
Κλειδωμένο θέμα