Κλειδώνουν τα σαγώνια του pit bull;;;;;;;

Status
Κλειδωμένο θέμα

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
οπως σε ολες τις ρατσς υπαρχουν καλα δειγματα εκτροφης και κακα ας μην συζηταμε γελοια πραγματα

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Οι φωτογραφίες που έβαλες κολακεύουν τα σκυλιά περισσότερο απ' ότι αυτές στο link.

39 κιλά?!? Χαίρομαι που για ακόμα μια φορά έχω δίκιο!
:D:D

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
@ spyrou

Επαναλαμβάνω πως και τα πρώτα και τα δεύτερα έχουν pedigree (εγγραφή) στην ίδια σελίδα.

Από αυτά που έβαλα εγώ θεωρείς πως όλα είναι "κακά" δείγματα;...Αν όχι, ποιά είναι καλά και ποιά κακά;

Με βάση πιο πρότυπο τα αξιολογείς ως "κακά" και ποιά ελλατώματα εντοπίζεις;

@ Promitheas

Δε το έκανα επίτηδες...:)

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
39 κιλα και θηλυκο???:confused:
Εγω θα ελεγα ευχαριστω δεν θα παρω στο συγκεκριμενο εκτροφεα!

@djdoctor

Σιγουρα υπαρχουν διαφορες και ειδικα αναμεσα σε αυτα που προοριζονται για μαχες και σε αυτα που προοριζονται για εκθεσεις.Και αυτο δεν ειναι αποκλειστικο προνομιο των πιτμπουλ αλλα συμβαινει και σε αλλες ρατσες επισης.Π.χ. εχω βρει αυτο στο δικτυο

The dog on the right is from Susan Butcher's yard. She won the Iditarod race four times. The dog on the left is an AKC Siberian husky.

Το πρωτο=Husky show bred

Το δευτερο=Husky perfomance bred

Last edited:

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
εχω την εντύπωση οτι το το FCI δεν κρατά γενεολόγιο και οι φυλές που αναγνωρίζει είναι απο χώρες μέλη που κρατούν το γενεολόγιο και το στάνταρ της φυλής.

Μιά καλή ερώτηση είναι πως αναγνωρίζεται μια φυλή? Συνήθως απο ένα γκρουπ εκτροφέων ή απο 1 άτομο και η διαδικασία μέχρι να σταθεροποιηθούν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά και να παράγουν τον ίδιο συνεχώς φαινότυπο και γεννετικά (dna) σε όλα τα κουτάβια, η διαδικασία μπορεί να κρατήσει και 50 χρόνια.

Θυμάμαι προβλήματα με τον φαινότυπο του Ελληνικού ποιμενικού μεταξύ των εκτροφέων που δεν είναι και τόσοι πολλοί.

Στα πιτ φαντάζομαι θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
@ Ricos

Μία από τις διαφορές σε σχέση με τα Huskies που παρέθεσες είναι πως το "εργασιακό Husky" δεν είναι στο μορφολογικό πρότυπο του Siberian Husky έστω και αν ανταποκρίνετε τέλεια στα καθήκοντα ενός Husky.

Είναι σαν να είχαμε ένα σκύλο που είναι τέλειος Δείκτης, αλλά δεν μοιάζει καθόλου με κάποιο από τα Pointers που είναι αναγνωρισμένα (ή όχι).

Τέλειος σκύλος έλξης λοιπόν, αλλά όχι Siberian Husky.

Θα συνεχίσουμε αργότερα...λόγο ανωτέρας βίας...:)

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Ricos το δεύτερο δεν είναι χάσκυ! (είναι? :confused:)
Δεν ξερω σιγουρα αν ειναι Husky.Νομιζω οτι ειναι μια καινουργια ρατσα που την αποκαλουν
"Alaskan husky" και ειναι πολυ πιο δυνατα,ανθεκτικα και γρηγορα κατα τα λεγομενα τους! Το θεμα ειναι οτι εκτρεφονται αποκλειστικα για συγκεκριμενη εργασια και οχι για εκθεσεις
Είναι σαν να είχαμε ένα σκύλο που είναι τέλειος Δείκτης, αλλά δεν μοιάζει καθόλου με κάποιο από τα Pointers που είναι αναγνωρισμένα (ή όχι).
Κατι τετοιο εννοεις

AKC English setter - show bred
English setter - field bred

The English setter is a breed divided. While all English setters come from the same stock of dogs (like pit bulls and Am Staffs) they too have been divided by those who breed for show wins and those who breed for bird hunting. The show dogs are large, have flowing coats and thick muzzles and heads. They lack hunting drive, are calm and quiet and their long coat makes them worthless for use in the field. Field bred English setters are small (30 to 55 pounds), wiry, and have very sparse coat. They are hyper, high drive dogs full of bird sense. Which dog you like depends on your point of view.

Last edited:

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens

τα παραπανω σκυλια Λιζα ειναι husky εργασιακου τυπου...πραγματικης εργασιας και χρησιμοτητος σκυλια.

http://www.vargevass.com/websiberian/engels/breed/breedtypes.html

δειτε λιγο το link αυτο...
Πολυ καλη επισυναψη Θοδωρη.Και σε αυτο το σαιτ βλεπουμε πολλες διαφορες αναμεσα στα εργασιακα σκυλια και στα σκυλια εκθεσεων.

Ειμαστε offtopic.Πρεπει να παμε σε καινουργιο θεμα " Οι διαφορες αναμεσα στα εργασιακα σκυλια και στα εκθεσιακα"

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Σχετικά με τα δύο χάσκυ είναι ακριβώς αυτό το ένα είναι το Σιβιριανό και το άλλο είναι κάποια σκυλια που ονομάζονται Xάσκυ Αλάσκας και σε αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί κι άλλες φυλές ώστε να αποκτήσουν κι άλλα χαρακτηριστικά που θα τα έκαναν καλύτερα ελκιθρόσκυλα!
Είχα δει ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με αυτά αλλά πολλές λεπτομέρειες δεν θυμάμαι απλά θυμάμαι οτι πλέον σχεδόν όλες οι ομάδες στους αγώνες ελκύθρων έχουν τέτοια σκυλιά γιατί είναι πολύ καλύτερα...

Promitheas μπορείς να μου εξηγήσεις αυτό που είπες για τον προγναθισμό;
Όλα τα άλλα τα είδα κι εγώ αλλά αυτό δεν το καταλαβαίνω και μου κινεί ιδιαίτερα το ενδιαφερον!

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Να ρωτήσω και κάτι που μόλις μου ήρθε στο μυαλό (και αργότερα αναλύουμε και τα περί εργασιακού και εκθεσιακού)...

Αν κατάλαβα σωστά, στους μετέχοντες στην συζήτηση αρέσουν τα APBT που μοιάζουν (ή είναι ίδια) με Am.Staff...Γιατί τότε δεν υποστηρίζετε τα Am.Staff., που ούτως ή άλλος θεωρείτε πως είναι APBT αναγνωρισμένο, αλλά προσπαθείτε να αναγνωρίσετε το APBT που μοιάζει με Am.Staff.;

:eek:...Τρόμαξα με αυτό που έγραψα...:D

Δηλαδή, ποιός ο λόγος στο κάτω-κάτω να υπάρχουν 2 φυλές με την ίδια μορφολογία, το ίδιο πρότυπο και η μοναδική διαφορά να είναι το όνομα;...Ούτε η χώρα προέλευσης δεν αλλάζει...

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Dj εχεις δικιο σε αυτο και εχει μια λογικη ομως συγχρονως ειναι και ουτοπικο.

ΠΟΤΕ οποιος αγαπαει-λατρευει το Pit Bull δεν θα αρκεστει να εισχωρησει στην αμεσα κοντινη αναγνωρισμενη φυλη...θα παλευει παντα για την αναγνωριση και ευρυτερη αποδοχη του Pit...

Ομως εγω θα γινω και παλι ο "κακος"...το Αμ.Σταφ. ΔΕΝ ειναι το αναγνωρισμενο Pit Bull....

δεν μπορει να λετε κατι τετοιο...το Αμ.Σταφ. ειναι αναγνωρισμενη επισημα φυλη,με ανθρωπους που παλεψαν για αυτη την αναγνωριση και που δεν ανεχονται να λενε την φιλη τους...ΑPBΤ...

αυριο κατασκευαζω εγω την Πινο Κολα και επειδη θα ειναι ιδια (ειναι ιδια εν τελη αυτα τα 2 σκυλια?η γνωμη μου ειναι οχι) με την Κοκα Κολα θα λεω παραγω το ιδιο προιον?...ελεος...προς Θεου!:(

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
Να ρωτήσω και κάτι που μόλις μου ήρθε στο μυαλό (και αργότερα αναλύουμε και τα περί εργασιακού και εκθεσιακού)...

Αν κατάλαβα σωστά, στους μετέχοντες στην συζήτηση αρέσουν τα APBT που μοιάζουν (ή είναι ίδια) με Am.Staff...Γιατί τότε δεν υποστηρίζετε τα Am.Staff., που ούτως ή άλλος θεωρείτε πως είναι APBT αναγνωρισμένο, αλλά προσπαθείτε να αναγνωρίσετε το APBT που μοιάζει με Am.Staff.;

:eek:...Τρόμαξα με αυτό που έγραψα...:D

Δηλαδή, ποιός ο λόγος στο κάτω-κάτω να υπάρχουν 2 φυλές με την ίδια μορφολογία, το ίδιο πρότυπο και η μοναδική διαφορά να είναι το όνομα;...Ούτε η χώρα προέλευσης δεν αλλάζει...
φυσικα και λατρευω τα αmastaff αλλα θελω κατι πιο βαρυ

επι ευκαιριας μπορει να μου δωσει καποιος ενα λινκ τις fci με το προτυπο του amstaff;

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
θα μιλησω υποθετικα και παλι γιατι το Πιτ δεν εχει σταθερο προτυπο....

το αγωνιστικο-σωστο Πιτ δεν ξεπερνα τα 18 κιλα...

το "πιο βαρυ" δεν το καταλαβαινω...

http://www.fci.be/nomenclature.aspx

section 3

type bull-terrier

286 number.

Last edited:

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
επειδη δυσκολευομαι μπορει να μου δειξει καποιος που λεει για κιλα;

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
δεν λεει για κιλα...γιατι δεν εχει τα προτυπα αναρτημενα η FCI...απλα τις αναγνωρισμενες απο αυτην φυλες.

προτυπο απο τον AKC...

για το bullmastiff ας πουμε απο τον KC-UK,και τον ΑΚC...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Το πρότυπο κατεβαίνει αν πατήσεις το ΕΝ δεξιά από την φυλή που θές (το site όλο πρέπει να είναι στα αγγλικά, αυτό γίνεται από πάνω δεξιά αλιώς πατιέται το FR) και αποθηκεύεται ώς έγγραφο word.

To πρότυπο του Am. Staffordshire Terrier (όπως και πολλά πρότυπα) δεν αναφέρει κιλά αλλά ύψος με πολύ μικρά περιθώρια.

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.277
Μέλη
20.051
Νεότερο μέλος
tzouli