Φίλε μου, αν δε θέλεις να συνεχίσεις μια δημόσια κουβέντα, τότε πάω πάσο. Μάλλον θα πρέπει να απευθυνθώ στπ Wikileaks.Δεν νομιζω!
@ Κρανις , εσυ μιλας για αυτα λες και ξερεις, εγω δεν θα σε διαφωτισω. Αν θελεις, θα ενημερωθεις μονος σου!
@ Tattoman , απο τα ποστ που εχω διαβασει απο εσενα δεν νομιζω να μην ξερεις! Ωστοσο τα λεμε και σε pm.
Η φωτογραφιες και οι πληροφοριες ειναι απο το βιβλιο " The working pitbull" της Diane Jessup των εκδοσεων Τ.F.H. το οποιο το εχω σε εκδοση του 1995.Φύλαξη χώρου ή σωματοφυλακή
Πολυ ευκολα κανουν σωματοφυλακη!
Φύλαξη κοπαδιών (ΔΕΝ είναι ποιμενικά σκυλιά ούτε ποτέ ήταν)
Ποτε δεν ηταν ?
Οδηγοί τυφλών (Δε νομίζω να προτιμούνται έναντι των labrador π.χ.)
Οδηγοι τυφλων δεν εχω ακουσει αλλα ως σκυλια θεραπειας παρα πολλα πιτμπουλ!
Search & Rescue (Κατ' εξοχήν χρησιμοποιούνται σκυλιά τύπου Γ/Π, Malinois ή Labrador)
Και ομως ειναι σκυλια SAR!
Αυτος ειναι ο "Puller" της Lightsey, o οποιος εχει δωσει εκπληκτικη παρασταση πιστοποιημενου σκυλου SAR σε σεμιναριο στην Ν. Υορκη.
Ανεύρεση ναρκωτικών, εκρηκτικών κτλ (ομοίως το το ακριβώς παραπάνω)
Στα United States Customs χρησιμοποιουσαν πιτμπουλ (για τωρα δεν ξερω σιγουρα)!
Αστυνομία / στρατός (σχεδόν κατ' εξοχήν Malinois και γ/π)
Πολλα παρασημοφορημενα πιτμπουλ απο στρατους και ειδικα απο τον Αμερικανικο στον Β'Παγκοσμιο.
Όσον αφορά το ring και το IPO, επέτρεψέ μου να ξέρω πότε άρχισαν κάποια pit να ασχολούνται με το sport...
Πανω απο 15 χρονια ασχολουνται παντως και οχι 10 οπως ανεφερες.
Ξεχνάω κάτι;
Δεν εχω ασχοληθει με τα sports, ουτε εχω ψαξει, ομως επιφυλασσομαι να κανω την ερευνα μου και να δω αν υπαρχουν αρκετα. Ωστοσο εχω προχειρα να σου δειξω τον Bandog Dread οποιος εχει τιτλους οπως SchH I, SchH II, SchH III, IPO I, IPO III, TD (tracking dog), CDX (companion dog excellent),WD (working dog) , WDX (working dog excellent), WDS (working dog superior). http://www.workingpitbull.com/New%20Site%202005/dread.htmΝαι, όπως ακριβώς υπάρχουν μερικά labrador που έχουν περάσει Schutzhund (άραγε είναι τα Labradors ή πρώτη επιλογή για το κάποιον που θέλει να κάνει Schutzhund; ), έτσι υπάρχουν και μερικά pitbull που έχουν δουλέψει.
Δεν ειναι μερικα πιτμπουλ που εχουν δουλεψει αλλα εκατονταδες. Ειδικα στην χωρα μας δεν ασχολειτε η πλειοψηφια του κοσμου με σκυλια + εργασια (με εξαιρεση τους κυνηγους). Ετσι ακριβως γινετε και με τα πιτμπουλ, ουτε βασικη υπακοη δεν τους κανουν.
Το να μου λες τώρα ότι επειδή παραθέτεις 3 φωτογραφίες, σε όλες αυτές τις κατηγορίες τα pitbull διαπρέπουν, είναι το ίδιο αστείο με το άλλο που έλεγε ότι όλα τα "γνήσια" pitbull είναι τα ίδια.
Οι 3 φωτογραφιες (διαφορετικα σκυλια σε ολες) πηγαιναν στο "οτι ποτε δεν ηταν ποιμενικα". Αν δεν ξερεις να μην εισαι απολυτος.
Και δεν χρησιμοποιησα ποτε την λεξη "διαπρεπουν", διαβαζε προσεκτικα!
Επιβεβαιώνεις με τον τρόπο σου, αυτό που λέω παντού, ότι δεν είναι όλα τα σκυλιά ίδια. Μου μιλάς για τις εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Δεν μιλησα για εξαιρεσεις. Δεν γινετε να υπαρχουν τοσα πολλα πιτμπουλ εξαιρεσεις σε τοσα διαφορετικα πραγματα! Απλα τα πιτμπουλ μπορουν να κανουν παρα πολλα πραγματα σε πολυ καλο βαθμο αρκει να δουλευτουν, πραγμα που δεν γινετε δυστυχως! Ειναι σκυλος ο οποιος εχει ισχυρη θεληση να ευχαριστησει τον ιδιοκτητη του και να φερει σε περας την απαιτηση που θα του ζητησεις.Δυστυχως οι κυνομαχιες που ανεδειξαν αυτην την φυλη, την εχουν κρατησει στο περιθωριο και δεν μπορει να αναδειχθει και να ξεχωρισει.
Και αν θες να το κλείσουμε με συγκεκριμένο παράδειγμα, περιμένω να μου πεις μέσα σε αυτά τα 15 (και όχι 10) χρόνια της παρουσίας των pitbull στο sport, ποιές πρωτιές έχουν να επιδείξουν...
Νομιζω οτι εχει απαντηθει απο πριν και αρκετα! Δεν κλειδωνει!...και εν τέλει, "κλειδώνει" το ρημάδι;![]()