Δεν ξερω τι να πω και τι να πρωτοπω...Και πρεπει να χρησιμοποιησω και παρελθοντικο χρονο...Μαλιστα....
Ειναι συνηθισμενο οταν πεθαινει καποιος να θεοποιειεται, να γινεται αγιος και να ακουγονται τα καλυτερα και μονο τα καλυτερα, το καλυτερο παιδι κτλ ακομα και αν ηταν καθικι, και οταν χανεται ενας Ανθρωπος που Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ι Κ Α αξιζει να εκθειασεις το σκεφτεσαι...
Ουτε καν. Αυτη τη φορα θα τα πω ολα οσα μου βγουν, οπως τα νιωθω γιατι δυστυχως δεν ειναι εδω να μου (ξανα)πει οτι γινομαι υπερβολικος.
Ο Γιαννης μεσα απο τα γραπτα του, σε φορουμ και πμ, με πηρε απο το χερι και μου εδειξε εναν νεο κοσμο, οπου η αγαπη για το Σκυλο "και κυριως για τη Σκυλα" εμπεριεχει τετοια δυναμη, τετοια ανιδιοτελεια, τοσα συναισθηματα που αν δεν το ζησεις θα εισαι πνευματικα και συναισθηματικα φτωχοτερος.
Ο σεβασμος μου στο λογο του ειναι τετοιος που πριν λιγο καιρο ανεφερα στην κοπελα μου οτι για μενα το μισο φορουμ ειναι ο johnk. Χωρις παρεξηγηση προς οποιονδηποτε.Θα μπορουσα να τον χαρακτηρισω μεντορα, αλλα μαλλον δεν γινεται λογω δικης μου ανεπαρκειας.
Κυνηγουσα τις απαντησεις του οπου εμπαινε να γραψει και αυτα τα σεντονια, τα γεματα γνωσεις και πληροφοριες που μεταλαμπαδευε, οχι απλα δεν με κουραζαν αλλα παντα μου φαινοντουσαν λιγα. Και ο Γιαννης με τον λυρισμο που χαρακτηριζε τον τροπο γραφης του μας εμαθε πολλα και επρεπε να ειναι εδω να μας μαθει κ αλλα. Γιατι ειχε πολλα ακομη να δωσει.
Στη δικη μου αναζητηση για το σκυλο ενιωσα οτι μπορω να απευθυνθω σε καποιον ο οποιος απο το πρωτο πμ αναφερθηκε σε πρωο πληθυντικο "αυτο να το δουμε" και "μπορουμε να μιλησουμε με αυτον". Και αυτο ηταν μια τεραστια ανακουφιση καθως ακομα και αν δεν προλαβα να τον γνωρισω απο κοντα,κατι που κανονιστηκε,αλλα δεν υλοποιηθηκε ποτε, ενιωσα οτι ειχα τουλαχιστον ενα ατομο που θα συμπληρωσει οσο γινεται τη δικη μου απειρια καθως η εμπιστοσυνη που μου ενεπνεε ηταν τεραστια.
Θα μου λειψει παρα πολυ, και θα λειψει και στο φορουμ. Φαινοταν ηδη οταν εμπαινε αραια και που τελευταια. Θα λειψει η διακριτικοτητα του, η ευγενεια του, ο πραος και ξεκαθαρος τροπος σκεψης του, οι απειρες ιστοριες απο τα εξωτερικα τις Ρωσσιες και τις Αμερικες, οι γνωσεις για το τι σημαινει που ο σκυλος πατησε πρωτα το αριστερο ποδι οταν ξυπνησε απο τη δεξια μερια και "τι λέει γι αυτό η Temple Grandin", θα μου λειψει αυτη η ηρεμη δυναμη, ο γεματος επιχειρηματα λογος που ποτε δεν ηταν προσβλητικος ουτε καν δηκτικος.
Η τελευταια μας συνομιλια απο πμ ηταν αυτη:
Αυτη τη φορα δε στελνω για μενα (αν και εχω πολλα νεα), στελνω για εσενα και να μου συγχωρεσεις το θαρρος του πμ ξανα.
Αντιλαμβανομαι οτι εισαι πιεσμενος αυτο το διαστημα και το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι σου στελνω τη θετικη μου ενεργεια,δεν μπορω να βοηθησω καπως αλλιως νομιζω.
Καλη συνεχεια και καλη δυναμη.
Τα προβληματα ειναι για τους μαχητες.
zenio, 18 Ιουνίου 2016
Τα είπες ΟΛΑ!
Ένα τεράστιο και χαρούμενο "ευχαριστώ"!!!
Που να ηξερα...
Δεν μπορω να το χωνεψω. Οχι το φορουμ δε θα ειναι ποτε ιδιο.
Και καπως ετσι τη στιγμη που ο Γιαννης μας χαιρεταει το φορουμ απευθυνεται σε αυτον και του λεει:
Θα είσαι πάντα η " εξαίρεση" στον κανόνα.
Η απουσια σου ειναι αισθητη και στον κοσμο που δε σε ηξερε προσωπικα και να νιωσεις οτι σε νοιαζονται πολυ και αυτοι οι "φιλοι".
Ησουν ο λόγος που "κρυφοκοιτούσα" το dogforum.
Ο καθαρος λογος σου και η αγαπη προς το ''ζωο'' που λεγεται σκυλος θα μου λειψει.
Οι λέξεις σου παντα γλυκιες και συνειδητοποιημενες ετσι οπως αρμοζε σε εναν ανθρωπο τρυφερό
σαν ένα πραγματικό Κύριο & Κυνόφιλο όπως ακριβώς ήσουν
Τι πέρναγες Γιάννη με τόση αξιοπρέπεια και με τόση δύναμη και δεν το πήρε κανείς μας είδηση; Σε τι σκοτεινά μονοπάτια βάδισες μέχρι να ελευθερωθείς
Κοιτώντας την Μόκα και τον Casper, όλοι θα βλέπουν εσένα
Μέσα από τα γραπτά σου, μας μάθατε πάρα πολλά για το Σκύλο και τη Σκύλα.
Χαίρομαι που "έμαθα" από σένα.
Ο χώρος που σε γνωρίσαμε, δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος.
Τα γραπτά σας θα μείνουν για πάντα
Δεν θα μας αφήνουν το ήθος σου, η καλοσύνη σου, τα γραπτά σου να σε ξεχάσουμε.
......
Αμεσως μετα, το φορουμ μονολογει:
Με συγκλονίζει και με σοκάρει το γεγονός ότι ένας άνθρωπος, την ώρα που δίνει τον δικό του (τελευταίο) αγώνα, ασχολείται και μαζεύει στο σπίτι του και περιθάλπτει την Φλόξυ την αδέσποτη γριούλα... Πόση δύναμη και τι ήθος θέλει για να το κάνεις τη δεδομένη χρονική στιγμή?
Γίνεται να είσαι λογοτέχνης σε ένα φόρουμ.
Ότι όσο ακαταλαβίστικο κι αν φαίνεται ένα σεντόνι με την πρώτη ματιά, κάτι σημαντικό έχει πάντα να σου πει, ξαναδιάβαασέ το...
Ο Γιάννης ήταν πάντα ο συνδετικός κρίκος διαλόγου
Ο λόγος του και ο τρόπος του ήταν μοναδικός.
Μου έβγαζε τόση καλοσύνη και τόσο σεβασμό..
Ευγένεια, ήθος, σεβασμό, ανθρωπιά, ανιδιοτέλεια.λογος,ευγενεια,επιχειρηματα, σκεψη,παιδεια, Συναίσθημα, γνώση, ευγένεια, αξιοπρέπεια. Σεβασμός από όλους – σπάνιο φαινόμενο. Αφησε το δικό του, μοναδικό, στίγμα στο dogforum και στις καρδιές μας. Ένας ευγενέστατος άνθρωπος. Αγάπη έσπερνε, αγάπη θέριζε ο Γιάννης.
Εχασε την ζωή του άδικα, που τόσο αγαπούσε, κι αυτό φαίνεται από τον ενθουσιασμό που έγραφε.
αγάπη προς τα σκυλιά και τον τρόπο που υπερασπιζόταν με πάθος την ευζωία τους. Με παρεσυρε ο Γιαννης που ηταν μονο συναισθημα.
Ο Γιαννης εφυγε και μονο λογια αγαπης, σεβασμου και εκτιμησης ακουω και διαβαζω... Και ολα ειναι τοσο αληθινα..με την ευαισθησια του για αυτες τις ψυχουλες...για τις τοσες γνωσεις του που παντα μας φωτιζαν και μαθαιναμε απο αυτον... θα μου λειψουν τα στοργικα γραπτά του...
Αυτό το φόρουμ του χρωστάει μερικά από τα ποιο ζεστά χρώματα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ηρεμία, την πραότητα και την φυσική ευγένεια που εξέπεμπαν τα γραπτά του.
Ο άνθρωπος που ήξερε να σε ταξιδεύει πάνω στο μαγικό χαλί
του σκυλου με τις σεντονάρες του που διαβάζονταν δυο και τρεις
φορές μονορούφι.
Συγκροτημένος, συντεταγμένος, κατασταλαγμένος, διαβασμένος,
ακούραστος με επιμονή και υπομονή ποιμένα-δάσκαλου.
Αυτό που φαίνεται να συντονίζει όλων τις προσλαμβάνουσες για τον Γιάννη είναι ένα:
Η αγάπη.
Ένας άνθρωπος με χιούμορ και άποψη, την οποία δεν χρειαζόταν να αντιπαρατεθεί για να επιβάλει, ένας άνθρωπος που κέρδιζε αυθόρμητα την εκτίμηση και τον σεβασμό. ο κυριος Γιαννης ηταν"δικος μας"απο την στιγμη που μας ξεδιπλωσε την ψυχη του,αυτο εφτανε για να μπει στην καρδια μας.
Τον θαύμαζα απλά
Ένας πολύ ευγενικός άνθρωπος.
Κάποιος που δεν γνώρισα ποτέ, αλλά φανέρωσε κομμάτια από την ψυχή του.
Ένας υπέροχος Άνθρωπος
Ομορφα λόγια που άγγιζαν την ψυχή μας.
Θα λείψει σε όλους μας και αυτό ειναι κατόρθωμα μόνο ξεχωριστών ανθρώπων.
Κάποιος που ένιωσα σαν συγγενή μέσα από την αγάπη για τα σκυλιά που μας ενώνει, φαινόταν όμως να είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος
Το φόρουμ δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο.
Έχει αφήσει θησαυρούς για όποιον θέλει να μάθει.. Τα κειμενα του θα συνεχισουν για χρονια να ξεστραβονουν κοσμο και κοσμακι....αλλα θα ταξιδευουν και τους ρομαντικους σε αλλη διασταση
Η "κληρονομιά" και τα γραπτά που αφήνει για τους παλιότερους, τους νεώτερους και τον "άγνωστο" αναγνώστη τεράστια.
Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει
Τεράστια η απουσία του,
Μια τέτοια πηγή πληροφοριών διαθέσιμη σε ένα φόρουμ
Πληθώρα γνώσεων, δομή, ευγένεια...ολα όμορφα συνδυασμένα διαμόρφωναν ποστ αξία της προσοχής και πολλές φορές ακόμη και του θαυμασμού
Και ήταν πολύ καλός συνομιλητής, indeed -σε άψογα ελληνικά, σε εναν κοσμο γεματη ασχημια
που μολις εχασε μια ακομη "ομορφια"...Ο χωρος εχασε μια απο τις πολυ δυνατες πενες του...
In dog we trust
Το φόρουμ δεν θα είναι ποτέ το ίδιο.
"νέοι" ..."παιδάκι μου"