Καλησπέρα από εμένα και τον Πίκο!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τα σκυλια μου στο διαμέρισμα στην Ξάνθη:

Τα ιδια σκυλιά στο κτήμα στις Σέρρες:

Δεν χρειαζονται ουτε μασουλητηρια ουτε παιχνιδια. Ουτε κάν εμάς.

Ποιες φωτο δειχνουν πιο φυσιολογικες?

Τα σκυλια μου ζουνε σε διαμερισμα αλλά εξακολουθω να υποστηριζω το «έξω». Δεν βλογάω τα γένια μου.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Καταρχην μπερδευεις τις καιρικες συνθηκες στις χωρες που ανεφερες.

Kαμμία σχέση είναι απλώς άλλο επίπεδο κυνοφιλίας.

Το ποιμενικο μου που μπηκε σπιτι ημιάγριο σε ηλικια 6 μηνων, μετα την πρωτη εβδομαδα προσαρμογης ουτε πορτες εφαγε ουτε λερωσε ποτέ μεσα.
Φυσικα οφειλεται και στο ότι εχει εκτονωση και εξόδους.
Εγώ δεν είπα ποτέ ότι δεν μπορεί να γίνει εκπαίδευση σε οπoιαδήποτε ηλικία.

Τεο σεβαστή η επiθυμία σου.

Last edited:

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Δηλαδη για να καταλαβω Θοδωρη, Αρη & CCGio δωσατε την επιλογη στο σκυλο σας να κοιμαται μεσα ή εξω απο το σπιτι και αυτο επελεξε εξω? Ή το εμαθε απο σας?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Jennie, σε προηγουμενο ποστ ειπα οτι εχουν τη δυνατοτητα στο κτημα να πανε οπου θελουν. Η πορτα είναι μερα νυχτα ανοιχτη.

Το ποιμενικό την βγαζει ολη μερα και νυχτα εξω. Μπαινει, μας βλεπει και ξαναβγαινει.
Η πινσερινα θελει να κοιμαται παντα μεσα.

Πιστευω ότι είναι κατά πολύ θεμα σκύλου. Στο διαμερισμα στην Ξανθη το ποιμενικό πνιγεται και φαινεται. Η μονη διεξοδος είναι το μπαλκονι γι αυτό η πορτα είναι παντα ανοιχτη. Και είναι ενα σκυλι που ολη μερα είναι εξω μαζι μου. Δεν του λειπει το εξω.

Και είναι παρα πολύ προσκολλημενο πανω μου. Φαινεται οτι η φυση εχει πιο πολύ ενδιαφερον από ο,τι εγω κι αυτό μαλλον δεν είναι προς τιμην μου.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
και εγώ έχω φωτο με τα σκυλιά μου στην θάλασσα να τρέχουν τρισευτυχισμένα μήπως να την βάλω? τι θα δείξει οτι προτιμούν να μένουν εκεί?

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Αρη οπως εχω γραψει ηδη στο θεμα που παρεθεσα πριν ειχα ενα λυκοσκυλο στη Θεσσαλονικη ως φοιτητρια 4 χρονια σε ενα δυαρι που μοιραζομουν με συγκατοικο. Το δωματιο ηταν 3Χ3 και το μπαλκονακι ουτε λογος. Αυτο ομως το ενοιαζε να ειναι διπλα μου και να κοιμαται στο πλαι μου. Μεχρι τωρα ακομα και αδεσποτακια που εχω φιλοξενησει δεν εχω δει κανενα να μην κανει φασαρια οταν το βγαζω να κοιμηθει εξω. Γιαυτο μου φαινεται περιεργο πως τα δικα σας δεν κανουν φασαρια οταν κοιμουνται εξω. Εκτος αν εμαθαν ετσι.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
ευχαριστω Amalthea!

ναι του την εδωσα...εκανα ενα πειραμα Jennie.λεω ας τον βαλω 2 βραδια μεσα γιατι αν και δεν συμφωνουσα απο τοτε ειπα δοκιμασε το να δεις μονος σου.το εκανα παιδια και διαπιστωσα οτι ο σκυλος μου ηταν ευτυχισμενος μαζι μου,δυστυχισμενος με τον ΟΛΟ εσωτερικο χωρο.μου θυμισε σε ανατριχιαστικο επιπεδο τα σκυλια μου στο μπαλκονι.

το βγαζω λοιπον εξω στον ωραιο χωρο που του εχω ετοιμασει και απο τοτε ειναι βασιλιας στο κηπο-βασιλειο του.η παρουσια μου?συχνοτατη για πολλες ωρες οπως και την κοπελας μου οπως και των γονιων μου.

ο σκυλος μου ειναι ευτυχισμενος εκει που ειναι,στις φωτιες στο αλλο σπιτι που πηγαμε η οταν τον ειχαμε βαλει μεσα ηταν η ΙΔΙΑ η δυστυχια και οταν γυρισε οχι μονο εκανε τουμπες,ετρεχε σαν τρελο κλπ στον κηπο...αφησα ανοιχτη την πορτα να δω αν θα ηθελε να μπει μεσα και δεν εδωσε σημασια σαν να μην υπηρχε πορτα.Μονο τα λουλουδια,τα δεντρα (εμειναν τα του κηπου μας ευτυχως και δυστυχως για τα υπολοιπα:() και η εξωτερικη ζωη του.

παιδια εγω αποχωρω απο το συγκεκριμενο θεμα οχι απο αδυναμια αλλα γιατι δεν βγαινει καπου και γιατι στο τελος θα βγω ή η αιτια του κακου ή ο φταιχτης ή θα τσακωθουμε για ενα λογο ανουσιο!!!υπαρχουν αλλα θεματα εδω μεσα να αντιπαρατεθουμε και να φωναξουμε...δεν θεωρω το συγκεκριμενο ενα τετοιο θεμα.

p.s Jennie οπως το μαθεις το σκυλι σου και το παιδι σου.εμενα δεν εκλαψε,γαβγισε,ουρλιαξε ποτε.

Last edited:

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Εγώ πιστεύω ότι όταν τα σκυλιά μας έχουν δεδομένη την παρουσία μας κ είναι κ σκυλιά δραστήρια κ θέλουν κ πολλή εκτόνωση κ μπορούν πάντα να 'επιλέγουν' στο μέσα ή το έξω, τότε ίσως να επιλέγουν το έξω. :D

Κ η λώρα έξω στον κήπο είναι τόσες ώρες, ΑΛΛΑ αν κλείσω την μπαλκονόπορτα, να δεις για πότε έχει έρθει κ έχει κολλήσει τη μούρη της στην τζαμαρία, κοιτώντας με με ύφος: "καλέεεε; με ξέχασες;; είμαι κ εγώ εδώ!!"
Κ αυτό γιατί θα της έχω στερήσει τη μία από τις δυο επιλογές (το μέσα δηλ.) ;)

αυταααααααα, πάω έξω να παίξω μαζί της.:D
Διάβασμα τέλος για σήμερα!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Jennie, ειχες ένα διαμερισματακι και ένα μπαλκονακι. Αν ειχες και έναν κηπο ένα στρεμμα, τοτε θα μπορουσες να βγαλεις καλυτερο συμπερασμα.

Εγω λυπαμαι που εχω τα σκυλια μου μεσα σε διαμερισμα χωρις κηπο. Καλυπτω τις αναγκες για φύση με συνεχεις εξοδους. Ευτυχως η Ξανθη προσφερει πολλες δυνατοτητες.

Δεν προσπαθω να δικαιολογήσω το κλεισιμο τους σε 4 τοιχους με την δικαιολογια της αγελης και αφου είναι κοντα μου όλα είναι ενταξει.

Εχω όμως και το κτημα και βλεπω τη διαφορά. Όταν ειμαστε εκει η αναγκη για βολτα είναι πολύ μικροτερη και φαινεται.

Ωστοσο θα πω και αυτό. Ρωτησες δυο φορες αν εχουν μαθει να ζουνε εξω και οφειλω να παραθεσω όλα τα στοιχεια για να κρινουν τα μέλη αντικειμενικα.

Το ποιμενικο μου δεν εμαθε από μενα να ζει εξω. Σχεδον από την αρχη μπηκε μεσα στο σπιτι.
Ζουσε όμως από 0-6 μηνων σε μεγαλη περιφραγμενη εκταση μαζι με 12 σκυλια. Πιθανον το εμαθε εκει το εξω και της λειπει.
Αλλά το ενστικτο της αγελης δεν την ωθησε να το κοψει στο κτημα.

Αφου αποχωρει ο Θοδωρης ειναι ωρα να την κανω κι εγω. Παρα-αναλύθηκε το θεμα, ασκοπα ως συνηθως.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Nα πω κι εγώ τη δική μου εμπειρία από το μέσα-έξω.

Χρόνια στην Ξάνθη μοιραζόμουνα μια γκαρσονιέρα με τη Λουκία μου, ημίαιμο κυνηγόσκυλο. Η γκαρσονιέρα μας έβλεπε βέβαια μόνο για ύπνο, αλλά η Λουκία τυπικά ήτανε διαμερισματόσκυλο.

Επιστρέφουμε Θεσσαλονίκη και μένουμε στη μονοκατοικία των γονιών μου.
Η Λουκία, ένα σκυλί όχι απλά προσκολλημένο πάνω μου, που όχι απλά ζούσε και ανέπνεε για να με κοιτάει στα μάτια και να είναι η σκιά μου αλλά ήτανε ένα σκυλί που είχε συνδέσει όλη του την ύπαρξη και το λόγο για να ζει με εμένα, ξαφνικά ανακάλυψε τον κήπο!

Μια αυλή 1,5 στρέμμα με 2 σκύλους μόνιμους κάτοικους (με τους οποίους δεν έκανε ποτέ τρελή παρέα) και 2 γάτες που μπαινοβγαίνανε στο σπίτι. Και αποφάσισε να ζήσει εκεί!
Εγώ δεν ήθελα καθόλου, αλλά στάθηκε αδύνατο να την πείσω. Η καλύτερη συμφωνία που μπόρεσα να πετύχω ήτανε να μπαίνει το βράδυ μέσα για ύπνο.
Στη διάρκεια της μέρας, κάθε τόσο άνοιγε την πόρτα, μπούκαρε στο σπίτι σα σίφουνας, έπεφτε στην αγκαλιά μου κάνοντας σαν τρελή και ξανάβγαινε έξω βιαστική. Του στυλ: "καλά, έξω γίνεται χαμός. Τρέχω, παίζω, κυνηγάω κάτι ποντίκια να τα ξεπαστρέψω και πηδάω σαν κατσίκι! Και τώρα φεύγω γιατί σκάβω μια τρύπα και την έχω αφήσει στη μέση!"

Αν με ρωτήσετε, δεν θα έχω ποτέ σκύλο μόνιμο κάτοικο σε κήπο. Δε συμφωνώ με αυτό.
Αλλά αν έχω κήπο θα του δίνω το ελεύθερο να μπαινοβγαίνει κατά βούληση (πράγμα πολύ δύσκολο για λόγους καθαριότητας).

Ακόμη και η Μάρθα, τρεις εβδομάδες που διακοπάραμε σε σπίτι με κήπο, όλο έξω την έβγαζε και με το ζόρι μαζευότανε να κοιμηθεί μέσα.
Και τώρα δηλαδή, μετά την εμπειρία με τη Λουκία, το Μαρθόνι το πηγαίνω καθημερινά και το αφήνω στον κήπο των γονιών μου για να παίξει πολλές ώρες κάθε μέρα. Κι ας μου βγαίνει ο πάτος να την καθαρίζω γιατί είναι συνέχεια μες στο χώμα.

Είναι σκύλος και ζει σα σκύλος: τη μέρα κυλιέται στα χώματα, τρώει τα φρούτα που πέφτουνε από τα δέντρα, τρέχει σαν τρελή και παίζει με τον μποξερίνο του πατέρα μου, τρώει ξύλα και κυνηγάει ζωύφια.
Είμαι η αγέλη της και το βράδυ κοιμάται στον καναπέ μου. :)

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
:D:D Σούπερ περιγραφή Λουκία!!!

Αν και εγώ έχω την αντίθετη εμπειρία.... είτε στο διαμέρισμα στην Αθήνα (χωρις βεράντα ούτε κήπο) είμαστε, είτε στο εξοχικό (σουπερ αυλές και κήπος πάντα ανοιχτά), το Γκογκολάκι δίπλα μου τη βγάζει...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καταρχην μπερδευεις τις καιρικες συνθηκες στις χωρες που ανεφερες.
Nα συμπληρώσω εδώ στην αναφορά που πολύ εύστοχα επισημάνθηκε, πως τα σκυλιά ζούνε με τους ανθρωπους μαζί στο εξωτερικό, όχι λόγο καιρικών συνθηκών, αλλα λόγο αυξημένης κυνοφιλικής παιδείας..
Σε χώρες της Ευρώπης θα δούμε σκυλιά μέσα σε εστιατόρια, σε πάρκα, σε αρχαιολογικούς χώρους, σε καφέ.., εικόνα που δείχνει ποσο πίσω είμαστε παντού..

Όσο λοιπόν το επίπεδο της Ελλάδας θα είναι σε αυτήν την νοοτροπία.., το κυνοφιλικο μας επίπεδο θα βρίσκεται εδώ που είναι,.. στα έγκατα..ή για να είμαι και ευγενική, λίγο μετά τα έγκατα..

Η περιγραφή της Λουκίας δείχνει μια πραγματικότητα που σίγουρα είναι η ιδανική παρουσιάζοντας το δικαίωμα της επιλογής..
Οποιο σκυλί διάλεξει να πάει να κοιμηθεί μακριά από το αφεντικό του εξω ή εστω στο χαλάκι της πόρτας στο να αισθάνεται κοντά μας, τότε δεν θα φταίει ούτε το σπίτι, ούτε η αυλή, αλλα η σχέση μεταξύ τους.

Ας διαλέξουμε λοιπόν εμείς ότι μας βολεύει και κάπως έτσι πιθανόν να είμαστε καλά, σε αυτόν τον δικό μας "κόσμο"..

Last edited:

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
τελικα το κανετε επιτηδες και δεν μ'αφηνετε ν'αγιασω...

Κατια επειδη μας βολευει δεν αφηνουμε τον τζουτζουκο μας να κοιμηθει στο κρεβατι μαζι μας (ειδικα οταν ο τζουτζουκος ειναι π.χ ενα bullmastiff)?

ρε παιδια ελεος δηλαδη γιατι το συνεχιζετε? ειπαμε καποιοι θεωρουν λαθος το "εξω" καποιοι λαθος το "μεσα".αυτο δεν προκειται να αλλαξει.

αφηστε με λιγο ηρεμο και χαρουμενο...νικησε και η ΑΕΚαρα!:D

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Πώς προστατεύεις (ή προστάτευες το 45 ημερών κουτάβι) από τσιμπήματα εντόμων ?

Είναι έξω - περιορισμένο σε 2 τετραγωνικά κάτω από φώς.

ΠΟΤΕ δεν υπάρχουν 2 σωστότατα πράγματα να κάνεις. Μόνο ένα.

Υπάρχουν μόνο πολλά λάθη.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Denis επειδη προφανως αναφερεσαι σε εμενα δεν ειναι 2 τετραγωνικα ο χωρος του.δεν ειναι κατω απο φως.δεν ειναι εκτεθειμενο σε διαφορους κινδυνους.(τωρα βεβαια ειναι 5 μιση μηνων,εννοω οταν τον πρωτοπηρα).ολα αυτα και αλλα περισσοτερα τα ηξερα και τα φροντισα πριν μεινει "εξω".ποτε δεν μπορεις να προβλεψεις τα παντα...προσπαθεις για το καλυτερο.μεχρι σημερα δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα.

σωστα και λαθη κανουμε ολοι μας,προσπαθωντας τα σωστα να υπερτερουν των λαθων.

οπως θα διαβασες ειναι ενα μεγαλο θεμα,με πολλη αντιπαραθεση που δεν νομιζω οτι χρειαζεται να συνεχιστει...μονο κακο θα κανει.

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
να καταθεσω και την δικια μου εμπειρια..εμας η δικια μας μενει μεσα στο σπιτι ολη μερα...εξω δεν μπορω να πω οτι εχουμε κηπο..μια μικρη αυλη με δυο μικρα κομματια χωματος και 3 τριανταφυλλιες..απο οταν την πηραμε μεχρι πριν απο 1 μηνα περιπου την βγαζαμε παντα με το λουρι για τις αναγκες της και δεν εμενε ποτε μονη της εξω..
μιλαμε για ενα σκυλι που οπου και να πας ερχεται απο πισω...
απο τοτε που την βγαλαμε 1η φορα......δεν μαζευεται..σκαβει,παιζει με τα ξυλα για την σομπα...δεν ξερω αν θα επελεγε ποτε να κοιμηθει εξω δεν το εχω δοκιμασει ουτε προκειται...ξερω ομως οτι το εξω το προτιμαει...ισως και λογω κλιματικων συνθηκων..πχ τωρα το σπιτι βραζει και εξω εχει δροσια..
και kango επειδη ενα σκυλι θελει να μεινει εξω δεν σημαινει οτι εγω δεν εχω καλη σχεση μαζι του αλιμονο...