Συγνωμη που ανανεωνω αυτο το θεμα, αλλά επειδη παιρνω πολυ σοβαρα πολλά απο οσα γραφονται εδω μεσα, εκανα με καποιες παραλλαγές το πειραμα του denis χθες που πηγα στο κτημα μονος με την Ηρα.
Πάρτε οποιονδήποτε σκύλο και αφήστε τον έξω για 6 ώρες συνεχίζοντας τις δραστηριότητές σας μέσα στο σπίτι ενώ σας βλέπει και σας ακούει.
Τη μέρα.
Να καθησω 6 ωρες μεσα δεν γινοταν, αλλά καθησα μονο μία.
Η Ηρα στο πρωτο μισάωρο σταματησε τα παιχνιδια και τις περιπολιες στο κτημα και ηρθε και καθησε ακριβως εξω από την πορτα.
Τη νυχτα.
Με κλειστη πορτα για μια ωρα, ηρθε αμεσως και ξαπλωσε εξω από το σπιτι αλλά δεν ακουσα παραπονα.
Με ανοιχτη πορτα όπως κανουμε παντα, πάλι ξαπλωσε στο ιδιο σημειο και ερχοταν κάθε μιση ωρα περιπου μεσα, με μυριζε ή με εγλυφε και εβγαινε αμεσως εξω.
Δεν ξαπλωσε μεσα ουτε για μια στιγμη.
Την φωναξα να ερθει να ξαπλωσει δίπλα μου, ηρθε και αντεξε μισο λεπτο.
Να θυμισω ότι δεν μιλαμε για αυλή εδώ, αλλα για κτημα στο βουνο.
Οι ηχοι την νυχτα είναι κατι που δεν θα εχανε με τιποτα.
Ακουγονται ολο το βραδυ σκυλια και κατεβαινουν αλεπουδες και άλλα αγρια μικρα ζωα.
Τον χειμωνα κατεβαινουν λυκοι αλλά ποτέ τοσο χαμηλά.
Βάλτε τον μέσα και κάντε τα ίδια έξω, πάλι για πολλές ώρες
Σε 10 λεπτά την επιασε κατι σαν κριση πανικού. Αυξηθηκε πολύ ο ρυθμος της αναπνοης παρολο που ηταν δροσερά μεσα και αρχισε την κλαψα. Η αναπνοη της ακουγοταν από το ανοιχτο παραθυρο!
Στα 15 λεπτα την αφησα να βγει εξω.
πηγαίνετε με τον σκύλο σε ένα τεράστιο ελεύθερο κομμάτι εξοχής και καθήστε ακίνητοι στην μέση χωρίς να κάνετε ή να λέτε τίποτα.
Στην συντριπτική πάλι πλειοψηφία των περιπτώσεων ο σκύλος θα είναι μέσα στην πρώτη ώρα σε απόσταση δύο βημάτων από εσάς, ακόμα και αν είναι τελείως ανεκπαίδευτος, και τις περισσότερες φορές ξαπλωμένος.
Στα 100 μετρα απο το κτημα αρχιζουν τετοιες τεραστιες εκτασεις.
Καναμε κοινη βολτα κανενα τεταρτο και μετα παλουκωθηκα σε μια μεγαλη πετρα και δεν της εδινα σημασια.
Απομακρυνθηκε το πολύ 60 μετρα και στο δεκαλεπτο ηρθε και ξαπλωσε δίπλα μου σε ένα μέτρο αποσταση.
Ειχε δροσιά και δεν εδειχνε καθολου κουρασμενη.
Στο διαμερισμα στην Ξάνθη δεν χρειαζεται να κανω πειραματα.
Ειναι ελευθερη να παει οπου θελει και εκτος από μερικες φορες που βγαινει στο μπαλκονι αν ακουσει κατι ή για να δροσιστει το βραδυ, ερχεται παντα και ξαπλωνει δίπλα μου στο μισο μετρο.
Δεν μπορω να ξερω τι θα εκανε αν ειχαμε κηπο ή εστω κατι σαν αυλή.