Καλησπέρα από εμένα και τον Πίκο!

CCGio

Member
25 Αυγούστου 2009
13
0
Berna πραγματικά σ'ευχαριστώ! Αν και επικίνδυνο αυτό που έκανες....:rolleyes:

Να πω την αλήθεια, αυτό με το πετ σοπ μου φάνηκε κάπως περίεργο, αλλά το πήρα πολύ αθώα...

Επίσης να πω οτι δεν θύμωσα καθόλου...

Να'στε όλοι καλά...
Ευχαριστώ!

Η άποψη μου για κλείδωμα και διαγραφή του thread παραμένει!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Επικυνδινο; :rolleyes:

Μακαρι να μπορουσαμε να σε κανουμε να αλλαξεις γνωμη... Τελος παντων, πολλα χρονια ευτυχιας με το σκυλακι σου να εχεις και να γινετε αχωριστοι!

:D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η προσωπικη μου εμπειρια με κανει να εχω αντιθετη αποψη για τα forum.
Κι εγω εχω βιβλια, κυριως κατεβασμενα κι εχω δει απειρα video.
Όμως περισσοτερο βοηθήθηκα από το forum.

Ξερεις γιατι? Γιατι κυριολεκτικα ξεβρακωθηκα και εκτεθηκα στην κριτικη (ενοχλητικη πολλες φορες) και φτασαμε στο σημειο πολλά εμπειρα μελη να ξερουν την σκυλα μου καλυτερα από ο,τι την ξερω εγω.

Αποτελεσμα να μου δινουν συμβουλες πανω στο συγκεκριμενο σκυλι και στο συγκεκριμενο προβλημα του οποιου τη λυση ζητουσα.
Αυτό δεν μπορεις να το εχεις με τα βιβλια ουτε με τα γενικα αρθρα του ιντερνετ. Αν συμπτωματικά πεσεις πανω σε καποια λυση που σου ταιριαζει γάντι, είσαι τυχερος.

Δυο παρατηρησεις όμως.
Λες ότι εισαι υπευθυνο ατομο αλλά δεν εκανες τον κοπο να κανεις την ερευνα σου πριν αποφασισεις να παρεις σκυλο και να δεις ποια είναι η πιο σωστη πηγή.

Το λεω αυτό εγω ο μεγας ανευθυνος του forum, που ετρεξα και πηρα σκυλο από τον κολλητο byb του κολλητου και μετα ετρεχα και δεν εφτανα και αναστατωσα για πολύ καιρο την κοινοτητα.

Επισης, δεν καταλαβα γιατι αυτό που εκανε η φιλη Berna είναι επικινδυνο. Θα την δειρει κανεις? Διατρεχει κινδυνο να την διαγραψουν?
Αποκλειεται. Εδώ ακόμα δεν διεγραψαν εμενα!

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Θα ηθελα να καταθεσω τη γνωμη μου. Το πως μεταδιδει ο καθενας τη γνωση του ειναι αποκλειστικο δικαιωμα του εφοσον εμπιπτει μεσα στους κανονισμους που θετει ενας δημοσιος διαλογος. Και να τους καταπατησει και αυτο ειναι δικαιωμα του εφοσον γνωριζει τις συνεπειες που θα υποστει και τις υφισταται. Δεν ειναι κακο να υπαρχει διαφορετικοτητα η ομοιομορφια ειναι ενοχλητικη. Οπως επισης ειναι δικαιωμα του καθενος να συνεχισει να διαλεγεται με ανθρωπους που αντιληφθηκε οτι του αρεσει ο τροπος που μεταδιδουν την γνωση και το αντιθετο. Σε ενα φορουμ οπως και σε καθε κοινωνια υπαρχουν διαφορετικοι τυποι ανθρωπων που επικοινωνουν διαφορετικα. Το φορουμ ειναι πολυ χρησιμο για κυνοφιλικα θεματα και πλουσια πηγη πληροφοριων. Αν αντιληφθηκες κατι που δεν σου αρεσε στη μεταδοση αυτων των πληροφοριων αγνοησε το. Εχει δικαιωμα να υπαρχει και εσυ να προστατευσεις το δικαιωμα αυτο.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Να επισημάνω μόνο όμως πως ο άνθρωπος ήρθε να πει ένα γεια, και όχι να συμβουλευτεί για κάτι.
Το δικαίωμα του καθενός να ομιλεί με όποιον τρόπο θέλει, αλλά και να θίγεται με τους τρόπους των άλλων.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Αρη κανεις δεν ξερει τα σκυλια σου καλυτερα απο σενα...ΚΑΝΕΙΣ!αλλο το "με βοηθησε το forum" και αλλο το "ξερανε τα σκυλια μου καλυτερα απο εμενα".στο forum δεν υπαρχουν "θεοι",οσο και γνωστες να ειναι πολλοι εδω μεσα παραμενουν ανθρωποι (απ'οσο ξερω:rolleyes:).

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Να επισημάνω μόνο όμως πως ο άνθρωπος ήρθε να πει ένα γεια, και όχι να συμβουλευτεί για κάτι.
Το δικαίωμα του καθενός να ομιλεί με όποιον τρόπο θέλει, αλλά και να θίγεται με τους τρόπους των άλλων.
Η ευθιξία καλο θα είναι να περιορίζεται, όταν μιλάμε για μια κοινότητα με πολλά ματια, πολλές ματιές, πολλές γνώμες και αντιγνωμίες..

Αν ο φίλος μας ήρθε να πει ένα γεια και να φύγει, ήρθε το είπε και στο επανιδείν..
Αν θέλει να κάτσει ας κάτσει και αν θέλει να φύγει ας φύγει..

Από εκεί και πέρα δεν καταλαβαίνω το νόημα της συνέχειας αυτού του θέματος, που καμια σχέση δεν έχει με κυνολογικά θέματα και αναφέρεται για άλλη μια φορα στον τρόπο και όχι στο νόημα του θέματος..

Επίσης δεν καταλαβαίνω την επιθυμία του εν λόγο κυριου να σβηστεί το νήμα πέρα των τελευταίων δημοσιεύσεων..

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Παίρνεις απ' όλα όσα είπα μόνο ό,τι σε συμφέρει.
Οι πολλές γνώμες είναι οκ. Ο τρόπος όμως που ειπώθηκαν, οπως το βλέπω και το νιώθω εγώ, δεν είναι οκ. That's my point.
Γι'αυτό και καταλαβαίνω γιατί έδρασε έτσι ο φίλος μας.

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Berna να σε ρωτησω κατι? Υπαρχουν τροποι να λες κατι που θεωρεις οτι δεν πρεπει να υπαρχουν? Να μην τους επιτρεπουμε να υπαρχουν? Αν αν ναι ποιοι ειναι αυτοι? Και δεν ειναι δικτακτορικο αυτο να λες σε καποιον πως ντε και καλα να λεει κατι? Και νομιζεις οτι δεν ειναι χρησιμος κατα καποιο τροπο και αυτος ο τροπος να λες κατι?
Υπαρχουν κανονες στο φορουμ. Μεχρι εκει. Παραπανω δεν χρειαζεται νομιζω.......

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Παίρνεις απ' όλα όσα είπα μόνο ό,τι σε συμφέρει.
Oχι Berna, πήρα απλά το τελευταίο post σου..;)
και ήταν απλά ένα επίσης πρόσθετο παράδειγμα..

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Να ρωτήσω εγώ κάτι;
Γιατί στις ερωτήσεις σου έχω ήδη απαντήσει.

Από που το συμπέρασμα, δεύτερο ποστ, πως το πήρε από το πετ σοπ; Από που το βγάλατε 1.5 μηνών αφού είναι τεσσάρων; Αν κοιμάται τη νύχτα στο σπιτάκι του στην αυλή, γιατί σώνει και καλά να είναι παραμελημένο; Και ο δικός μου κοιμάται τη νύχτα ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ στην κουζίνα! Μια χαρά είναι που έχει αυλή το σπίτι, να δεις το δικό μου που σημασία δε μου δίνει όταν είμαστε έξω στο πάρκο και λυπάμαι τόσο που δεν έχω σπίτι με αυλή!

Εν τέλει, και από πετ σοπ να το πήρε, και από byb να το πήρε, διορθώνεται τώρα; Δεν ήταν καλά ενημερωμένος, ας τα τώρα! Μια ψυχούλα είναι αυτό το κουταβάκι, και χωρις πεντιγκρί. Ας μην κλαίμε συνεχώς τα λάθη του παρελθόντος. Να προσέχουμε απλά να μην τα ξανακάνουμε.

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Καλως ηρθες και να το χαιρεσαι το κουκλι
Καλο θα ηταν να το εχεις μεσα το μικρουλι,γιατι τα λαμπραντορ ειναι πολυ πιο ευαισθητα και δενονται παρα πολυ με τα αφεντικα και το ξερω απο προσωπικη εμπειρια με τη δικια μας,οταν την αφηνουμε εξω στον κηπο στρεσαρεται και στεναχωριεται και χανει τριχωμα αλλα μιλαμε για τρυπες στο δερμα της,και μας το ειπε και ο κτηνιατρος οτι οφειλεται στο αγχος και οτι φοβαται μην μεινει μονη της
Καλο θα ηταν να το εχεις μαζι σου παντα μεσα στο σπιτι και δεν νιωθει καθολου φυλακισμενο μεσα στο σπιτι!!!
Βεβαια για να μην παρεξηγηθω ολα πρεπει να τα εχουμε μαζι μας

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Το πετσοπ ειπωθηκε ειρωνικα. Δεν απαγορευεται η ειρωνεια ουτε ειναι κακη. Μπορει να μην την χρησιμοποιω ως μεσο μεταδοσης μιας πληροφοριας αλλα τη θεωρω χρησιμη ως μεσο. Δεν ειναι κακο να υπαρχει. Αν καποιον τον ενοχλει την αγνοει. Οποιος με ειρωνευεται εγω ετσι κανω δεν του λεω να σταματησει να το κανει. Με τι δικαιωμα?
Το 1,5 μηνων ειπωθηκε ως ερωτηση αν οταν ηταν 1,5 μηνων παλι εξω κοιμοταν γιατι ειναι επικινδυνο να κρυωσει το κουταβι. Αν και αυτο ειπωθηκε με λαθος τροπο παλι δικαιωμα του καθε μελους να πει την πληροφορια με οποιοτροπο θελει. Ας παρεις την πληροφορια και αγνοησε το τροπο.
Για το αν ειναι ευτυχισμενο το σκυλι εξω παρεθεσα λινκ
Που κοιμάται ο σκύλος σας?
που εξηγει γιατι δεν ειναι ο σκυλος ευτυχισμενος εξω και μακρια απο την αγελη του

CCGio

Member
25 Αυγούστου 2009
13
0
Berna νομίζω οτι κατάλαβες γιατί είπα οτι είναι επικίνδυνο...;)

Δε θα συνεχίσω την "ευχάριστη ανταλλαγή απόψεων" δεν έχει νόημα, είναι καλησπέρα ήθελα να πω (οπως λέει και ο τιτλος μου άλλωστε)...

Απλά θέλω να συγχαρώ τον/την cockeraki και να ζητήσω να γυρίσετε και να (ξανα)διαβάσετε τη δημοσίευση και ελπίζω να καταλάβετε το γιατί....

Καλή συνέχεια...

lolita

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2009
89
0
ΧΑΛΚΙΔΑ
Το πετσοπ ειπωθηκε ειρωνικα. Δεν απαγορευεται η ειρωνεια ουτε ειναι κακη. Μπορει να μην την χρησιμοποιω ως μεσο μεταδοσης μιας πληροφοριας αλλα τη θεωρω χρησιμη ως μεσο. Δεν ειναι κακο να υπαρχει. Αν καποιον τον ενοχλει την αγνοει. Οποιος με ειρωνευεται εγω ετσι κανω δεν του λεω να σταματησει να το κανει. Με τι δικαιωμα?
Ο CCGIO ;έχει ένα σκυλί που όπως είπε η Berna το απέκτησε με τον τρόπο που το απέκτησε (λάθος τρόπος για τους περισσότερους).Εχει το σκυλάκι έξω γιατι έτσι έκρινε και έπραξέ!(πάλι λάθος τρόπος για τους περισσότερους από εμάς)"ΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΎΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ;;;;"Δεν αρέσει σε όλους η ειρωνία κυρίως όταν αφορά το ζώο που αγαπούν,με ειρωνία δεν γίνεται διάλογος και στην τελική κάποιοι έχουν πιο λεπτές συμπεριφορές.Με ποιο δικαίωμα θα τους το απαγορέψεις και εσύ με τη σειρά σου;Τη διαφορά την έκανε με την απάντηση του ο/η cockeraki!;)

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Εγω μπορει να μην πιστευω στην ειρωνεια οπως ειπα και πριν αλλα θα υπερασπιστω μεχρι θανατου το δικαιωμα του αλλου να την χρησιμοποιει εφοσον ετσι κρινει ειτε πειθει ειτε δεν πειθει. Οταν κατι δεν καταλαβαινει καποιος φταινε παντα δυο ποτε ο ενας.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Πρώτον: Για τους τρόπους των μελών έχουμε μιλήσει πολλάκις. Ο καθένας μιλάει όπως νομίζει. Άλλος ειρωνικά και κυνικά, άλλος μελιστάλαχτα, άλλος ευγενέστατα, άλλος μελοδραματικά (όπως εγώ στην περίπτωση αυτή). Ο καθένας απ' τα γραφόμενά του κρίνεται. Έχει γίνει και σχετική προειδοποίηση απ' τον admin. Δε χρειάζεται να λέμε τα ίδια και τα ίδια 100 φορές.

Δεύτερον: Εφ' όσον δημοσιεύει κάποιος κάτι, ΜΟΝΟ ο admin έχει δικαίωμα να το σβήσει. Δεν εναπόκειται στην κρίση του κάθε μέλους αν θα μείνει η δημοσίευση (= ιδιοκτησία του φόρουμ) ή θα σβηστεί. Ούτε μπορεί να έχει τέτοιες απαιτήσεις.

Από που το συμπέρασμα, δεύτερο ποστ, πως το πήρε από το πετ σοπ;
Δύσκολο σοβαρός εκτροφέας να δώσει σκύλο μικρότερο από 2 μηνών. Δύσκολα επίσης θα τον συμβούλευε να φτιάξει σπιτάκι στο μωρό και να το έχει απ' την αρχή έξω.

Από που το βγάλατε 1.5 μηνών αφού είναι τεσσάρων;
Είπε ότι το πήρε όταν ήταν 1,5 μήνα κι ότι κοιμάται πάντα έξω.
Αν κοιμάται τη νύχτα στο σπιτάκι του στην αυλή, γιατί σώνει και καλά να είναι παραμελημένο;
Ένα μικρό κουτάβι δεν πρέπει να εκτίθεται σε αυτές τις συνθήκες.
Και ο δικός μου κοιμάται τη νύχτα ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ στην κουζίνα! Μια χαρά είναι που έχει αυλή το σπίτι, να δεις το δικό μου που σημασία δε μου δίνει όταν είμαστε έξω στο πάρκο και λυπάμαι τόσο που δεν έχω σπίτι με αυλή!
Παραμένει, ο δικός σου, στο χώρο της αγέλης. Όχι εξορισμένος απ' αυτόν. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι τα σκυλιά που ζουν σε αυλές μπορούν να είναι ευτυχισμένα μόνο αν έχουν κι άλλα σκυλιά για παρέα. Για τους κινδύνους μιλήσαμε νωρίτερα.
Εν τέλει, και από πετ σοπ να το πήρε, και από byb να το πήρε, διορθώνεται τώρα;
Όχι, σαφώς. Γι' αυτό είπαμε... να του ζήσει και να είναι καλά.
Μια ψυχούλα είναι αυτό το κουταβάκι, και χωρις πεντιγκρί
Πες μου πού έχει ειπωθεί το αντίθετο. :confused:

Ας μην κλαίμε συνεχώς τα λάθη του παρελθόντος. Να προσέχουμε απλά να μην τα ξανακάνουμε.
Σύμφωνοι :)

CCGio

Member
25 Αυγούστου 2009
13
0
Θέλω να ρωτήσω 2 πράγματα...

---Ποιες είναι αυτές οι "συνθήκες" που θα βλάψουν ένα σκυλάκι? Αφού προστατεύεται από ήλιο, υγρασία, αέρα....κλπ?

---Αν βγάλεις, ας πούμε το δικό σου σκυλάκι που κοιμάται αγκαλιά σου κάθε βράδυ, λίγο έξω για να μείνει μόνος του για τον α β λόγο...μένει ήσυχος? ή κλαίει,γαυγίζει...κλπ?

Τέλος, τη διαγραφή την ζήτησα ευγενέστατα από κάποιον admin, αν θέλει το πράττει, αν όχι και πιστεύει οτι αυτή η συζήτηση πρέπει να υπάρχει στο φόρουμ τότε ας το αφήσει.

Οι ερωτήσεις είναι καθαρά από περιέργια και θα ήθελα μια απλή (αν γίνεται μονολεκτική :rolleyes:) απάντηση!

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
μονολεκτικα θα ειναι λιγο μη περιεκτικη η απαντηση αλλα αφου το θελεις...
α) η μοναξια
β) κλαιει

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
CCGio, τα μέλη του φόρουμ προσπάθησαν να σου υποδείξουν πως πρέπει το σκυλάκι να είναι μαζί σας στο σπίτι επειδή εκεί μέσα είναι οι άνθρωποί του, η "αγέλη" του, και το να μένει μόνο μακριά από την αγέλη του, δεν είναι καλό για την ψυχική του υγεία. Για μένα υπάρχει κι ένα άλλο σημαντικό θέμα, αυτή είναι η κοινωνικοποίησή του. Πρέπει σαν κουτάβι να το κοινωνικοποιήσεις με άλλα σκυλιά και με ανθρώπους, αλλιώς είναι σχεδόν βέβαιο πως το σκυλί θα γίνει επιθετικό και φοβισμένο, κι ας είναι τα λάμπραντορ εκ φύσεως ήρεμα, υπομονετικά (επιμονετικά), δεν πάβουν να είναι σκυλιά.

Εσύ ξέρεις καλύτερα απ' όλους εδώ μέσα τι κάνει το σκυλάκι σου ευτυχισμένο, κι αν είναι ευτυχισμένο. Δεν είναι βέβαια η ευτυχία μόνο στο φαΐ, στο νερό, στην προστασία από τον ήλιο, τη σκυλί θέλει συντροφιά.

ΥΓ. Δεν είναι καλό να μάθουμε τα σκυλιά να κοιμούνται στην αγκαλιά μας. Το καλύτερο είναι να έχει ένα μέρος, δικό του, που θα είναι το κρεβατάκι του και που θα νιώθει ασφαλές, για να κοιμάται εκεί.