Καθήκοντα φύλαξης

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Aν κάποιος μπει σε μια αυλή και τον τραυματίσει σοβαρά ένα σκυλί που έχει εκπαιδευτεί σε φύλαξη, τι προβλέπει ο νόμος για τον σκύλο και τι για τον ιδιοκτήτη του;
την εβαψε.
παντως ο εκπαιδευτης σου ωραιος,δεν κοιταξε να στα αρπαξει οπως κανουν συνηθως.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Εγώ δεν ρώτησα απαραιτήτως για αποδεδειγμένο διαρρήκτη!
Μπορεί να ναι ντελιβεράς, μπορεί ταχυδρόμος, μπορεί διαρρήκτης, μπορεί παιδάκι, μπορεί διανομέας φυλλαδίων, μπορει υπαλληλος της ΔΕΗ, μπορει ζητιάνος, κλπ κλπ
Το 99% αυτών που μπαίνουν ακόμα και απρόσκλητοι σε μια αυλή δεν είναι διαρρήκτες.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
@east49 και εγκληματίας να είναι, που αποδεδειγμένα μπήκε στον χώρο σου, για να σου κάνει κακό, έχει δικαίωμα να σου κάνει μύνηση.

Το τι έκβαση αυτή θα έχει, είναι όντως, άλλο ζήτημα.

• Like
Reactions: Aslan and johnk

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Aν κάποιος μπει σε μια αυλή και τον τραυματίσει σοβαρά ένα σκυλί που έχει εκπαιδευτεί σε φύλαξη, τι προβλέπει ο νόμος για τον σκύλο και τι για τον ιδιοκτήτη του;
Αν πέσεις σε βλαμμένους στα δικαστήρια θα σου βγάλουν το λάδι ακόμα κι αν εσύ είσαι αυτός που χτύπησε τον χ/ψ "καλοθελητή", με σκοπό να προστατέψεις τα παιδιά σου. Δυστυχώς στο Ελλαδιστάν ζούμε.. Σε τίποτα δεν είσαι απόλυτα καλυμμένος. (n)

Τώρα αν μιλάμε για κάποιο γνωστό του ιδιοκτήτη, οφείλει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης να ενημερώσει τον κύκλο του ότι δεν πρέπει να επιχειρήσουν να μπουν στο σπίτι χωρίς την άδειά του και να είναι εκείνος μπροστά. Και φυσικά την ταμπέλα "προσοχή σκύλος" στην είσοδο. :p

Στον πρώτο σκύλο που είχαμε, κάναμε εκπαίδευση ΒΥ. Στη συνέχεια, ο πατέρας μου είχε μιλήσει με τον εκπαιδευτή για φύλαξη χώρου και σωματοφυλακή και εφόσον το σκυλί το "είχε", προχωρήσαμε και σε φύλαξη χώρου. Σωματοφυλακή δεν κάναμε ποτέ καθώς το σκυλί το είχε ήδη αρκετά από μόνο του και θα μπορούσε να αποβεί επικίνδυνο να το ανεβάσουμε κι άλλο. Έτσι είχε πει ο εκπαιδευτής. Η συμπεριφορά του σκυλιού έξω δεν άλλαξε καθόλου. Όπως ήταν πριν την εκπαίδευση φύλαξης, ήταν και μετά όσον αφορά τη βόλτα και την επαφή του με τους έξω. Οπότε δεν βρίσκω και γω το λόγο να μην προχωρήσει σε εκπαίδευση φύλαξης εφόσον το έχει. Παρόλα αυτά αν σε προβληματίζει μπορείς να πάρεις γνώμες κι άλλων εκπαιδευτών. :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Μπορεί να ναι ντελιβεράς, μπορεί ταχυδρόμος, μπορεί διαρρήκτης, μπορεί παιδάκι, μπορεί διανομέας φυλλαδίων, μπορει υπαλληλος της ΔΕΗ, μπορει ζητιάνος, κλπ κλπ
Το 99% αυτών που μπαίνουν ακόμα και απρόσκλητοι σε μια αυλή δεν είναι διαρρήκτες.
Θα πρέπει να μάθουν να μην μπαίνουν! :)

Και εσύ ως υπεύθυνος ιδιοκτήτης και νοήμων άνθρωπος θα πρέπει να ξέρεις τι διαθέτεις και να κατεβαίνεις με την πυζάμα στην αυλή να υποδεχθείς τον ντιλιβερά.
Και φυσικά για να μην μπουν θα πρέπει να έχεις...κλειδωμένα!!!

Last edited:

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Αν πέσεις σε βλαμμένους στα δικαστήρια θα σου βγάλουν το λάδι ακόμα κι αν εσύ είσαι αυτός που χτύπησε τον χ/ψ "καλοθελητή", με σκοπό να προστατέψεις τα παιδιά σου. Δυστυχώς στο Ελλαδιστάν ζούμε.. Σε τίποτα δεν είσαι απόλυτα καλυμμένος. (n)
Εχω άλλη άποψη!
Η ποινή πρέπει να είναι ανάλογη του παραπτώματος!
Και απ ότι ξέρω ή ποινή για είσοδο σε αυλή, δεν είναι να σε φάει σκύλος!
Τι διαφορά έχει από το να ναρκοθετήσουμε την αυλή μας;

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Οπως ειπανε κ οι απο πανω, θεωρω αδιανοητο να εχεις τετοιο σκυλο κ να μπει καποιος κατα λαθος στην αυλη σου.......

• Like
Reactions: johnk

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εχω άλλη άποψη!
Κοιτα οπως κινουμενος στο χωρο μου μπορει να πεσει στο ανοιχτο πηγαδι πχ ετσι μπορει να τον φαει κ σκυλος....
Μπαινοντας παρανομα σε φυλασσομενο κ σηματοδοτημενο χωρο θετει εαυτον σε κινδυνο......

christos1908

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
46
17
43
Παιδιά προσωπικά δε βλέπω που κολλάει το θέμα της εκπαίδευσης. Ειναι πολυ πιθανό ένα κανε κόρσο, ενα Ροτβαϊλερ, ένας γερμανικός ποιμενικός ή ενα ντόμπερμαν να αρπάξουν τον οποιοδήποτε μπει στο χωρο τους απρόσκλητος χωρις καμία εκπαιδευση... Δε βλέπω τι αλλαζει με την εκπαιδευση...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ο μεγαλύτερος λόγος που ένας σκύλος περνάει από εκπαίδευση φύλαξης είναι ότι θέλουμε να σιγουρέψουμε ότι θα ενδώσει! Γιατί Χρήστο δεν ξέρεις το μυαλουδάκι του σκύλου!
Από εκεί και πέρα διαμορφώνεις τα πάντα με τεχνικές.

Δεν μπορώ να δεχθώ ότι θα δαγκώσει σώνει και καλά ένας σκύλος από φυλή φύλαξης χωρίς εκπαίδευση φύλαξης. Και αν του βγει μόνο alert γιατί δεν έχει δουλευτεί ή γιατί δεν έχει μυαλό για παραπάνω πίεση και ρίσκο?

• Like
Reactions: johnk

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Παιδιά προσωπικά δε βλέπω που κολλάει το θέμα της εκπαίδευσης. Ειναι πολυ πιθανό ένα κανε κόρσο, ενα Ροτβαϊλερ, ένας γερμανικός ποιμενικός ή ενα ντόμπερμαν να αρπάξουν τον οποιοδήποτε μπει στο χωρο τους απρόσκλητος χωρις καμία εκπαιδευση... Δε βλέπω τι αλλαζει με την εκπαιδευση...
οταν και αν δεις ανθρωπο δαγκωμενο απο σκυλο θα καταλαβεις τι αλλαζει
εμεις βασικα λεμε αλλα δεν το εχουμε δει το σκηνικο

επισης σε ολο αυτο το κολπο το θετικο δεν ειναι αν δαγκωνει.το θετικο ειναι αν οντας ο σκυλος ελευθερος,χωρις προνγκιες,χωρις ρευματα μπορει να σε υπακουσει.
ολοι κανουν δαγκωματα (δαγκωματα με δαγκωματα εχουν διαφορα βεβαια) αλλα λιγοι θα εχουν τον σκυλο ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΝΧΟΜΕΝΟ σε τετοιες καταστασεις,λυτο και χωρις εργαλεια.

οποτε δουλευεις να εχεις την βασικη σου παραπανω απο αριστη και συνεχιζεις να ψαχνεις οπως λες για να κανεις το καλυτερο που μπορεις.ολα τα αλλα ειναι απλα επικυνδινα για ολους.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Ο μεγαλύτερος λόγος που ένας σκύλος περνάει από εκπαίδευση φύλαξης είναι ότι θέλουμε να σιγουρέψουμε ότι θα ενδώσει! Γιατί Χρήστο δεν ξέρεις το μυαλουδάκι του σκύλου!
Από εκεί και πέρα διαμορφώνεις τα πάντα με τεχνικές.

Δεν μπορώ να δεχθώ ότι θα δαγκώσει σώνει και καλά ένας σκύλος από φυλή φύλαξης χωρίς εκπαίδευση φύλαξης. Και αν του βγει μόνο alert γιατί δεν έχει δουλευτεί ή γιατί δεν έχει μυαλό για παραπάνω πίεση και ρίσκο?
Δηλαδή με την εκπαίδευση φύλαξης, ο σκύλος, οχι μόνο αποτρέπει, αλλά δικάζει και φυσικά εκτελεί και την ποινή!

christos1908

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
46
17
43
Στέλιο δε λέω οτι δαγκώσει οπωσδήποτε... Υπάρχουν πιθανότητες όμως να το κανει, σε οποίο βαθμό κι αν το κανει. Ζημιά μπορεί να κανει ακομα κι αν φοβηθεί. Μιλάω για το τυχαίο περιστατικό που μπαίνει κάποιος άσχετος για οποίο λόγο. Οχι για κακοποιό. Αν μπει για παράδειγμα ένας που μοιράζει φυλλάδια μπορεί ενα σκυλί να τον δαγκώσει ακομα και χωρις εκπαιδευση. Μπορεί και οχι. Αν το κανει όμως δε νομίζω οτι κανένα δικαστήριο θα εξετάσει αν ηταν εκπαιδευμένος ή οχι...

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@epial
Νομιζω καταλαβαινεις τι συζηταμε.....

Αν τον βρεις νυχτα πανω σου, παρτου συνεντευξη.
Εγω θα του κατεβαζα το κομοδινο στο κεφαλι με συνοπτικες.
Το τι θα παθαινε κλπ σε ενα τετοιο σκηνικο ερχεται παντα δευτερο.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Δηλαδή με την εκπαίδευση φύλαξης, ο σκύλος, οχι μόνο αποτρέπει, αλλά δικάζει και φυσικά εκτελεί και την ποινή!
συνηθως ολοι πανε καρφι στο εκτελει την ποινη,δεν πιστευω πολλα σκυλια να εχουν μαθει να αποτρεπουν αλλιως εκτος απο την παρουσια τους και μονο.

• Like
Reactions: ISKENDER and johnk

christos1908

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
46
17
43
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις... Ποιος μπορεί δηλαδη να πει σε ενα Ροτβαϊλερ να κάτσει και να κοιτάει κάποιον που μπαίνει στο χωρο του;;; Δουλειά του ειναι. Εχει νοημοσύνη το σκυλί να κρίνει τι και πως;;; Ο ιδιοκτήτης πρέπει να εχει το νου του και αυτο ενα λαμβάνω δεν εχει καμία σχέση με εκπαιδευση για μενα. Με περισσότερες ή λιγότερες πιθανότητες μπορεί να γίνει απο εκπαιδευμένο ή μη σκυλο.

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Εχω άλλη άποψη!
Τι διαφορά έχει από το να ναρκοθετήσουμε την αυλή μας;
Ίσως έχεις δίκιο. Τείνω όμως να θεωρώ την αυλή του σπιτιού μου, όντας περιφραγμένη, προσωπικό μου χώρο. Μέρος του σπιτιού μου. Οπότε οποιοσδήποτε απρόσκλητος "επισκέπτης" και εφόσον εχω βάλει ταμπέλες για αποφυγή εισόδου αυτών, είναι λίγο ύποπτος. Δεν ξέρω αν το εξηγώ σωστά.. :rolleyes:

Οποιοσδήποτε άλλος (ταχυδρόμος, υπάλληλος ΔΕΗ κτλ), έχει κουδούνι εκτός της πόρτας να το χτυπήσει και να με ειδοποιήσει να ανοίξω. ;) Και η πόρτα εννοείται πάντα κλειδωμένη.

Τώρα αν μου πεις γιατί θεωρώ την αυλή προσωπικό χώρο και στα λέω αυτά.. Θα σου πω το εξής απλό. Εκείνη την ώρα στην αυλή μπορεί να παίζει το παιδί μου κι εγώ να εχω πεταχτεί μια στιγμή στο μπάνιο. Με αυτά που περιέγραψα πιο πάνω θα θεωρήσω τουλάχιστον ύποπτο κάποιον "υπάλληλο ΔΕΗ" αν θελήσει να μπει μέσα.

• Like
Reactions: ISKENDER and east49

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
@epial
Νομιζω καταλαβαινεις τι συζηταμε.....

Αν τον βρεις νυχτα πανω σου, παρτου συνεντευξη.
Εγω θα του κατεβαζα το κομοδινο στο κεφαλι με συνοπτικες.
Το τι θα παθαινε κλπ σε ενα τετοιο σκηνικο ερχεται παντα δευτερο.
Κι εγώ μαζί σου και πίστεψέ με, ακόμα περισσότερο από ενα κομοδίνο!

Εγω όμως ρωταω όταν δεν θα κινδυνευω εγω ή η οικογένειά μου. Πχ όταν θα λειπουμε απ το σπίτι ή αν μπει απλώς καποιος στην αυλη
Δεν μου απαντηθηκε τι διαφορά υπάρχει με το όταν λείπουμε να ναρκοθετουμε την αυλή και το σπιτι μας.