Καθήκοντα φύλαξης

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@epial
Ποσες φορες σε μια ιδιοκτησια που εχεις λαβει τα καταλληλα μετρα, μπαινει καποιος στην αυλη, με καλο σκοπο;;;
Ποσες φορες μπιανει καποιος γενικα δλδ εκτος κι αν προκειται για διαρρηκτη;;;;

Εμενα προσωπικα τοσα χρονια με αυτα τα σκυλια η με αλλα, δεν μου ετυχε ΠΟΤΕ.

• Like
Reactions: johnk and Elrandir

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
To έχω ξαναπεί,για το νόμο,η ζημιά που θα επιφέρεις σε έναν ληστή/διαρρήκτη ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ να είναι μεγαλύτερη απαυτή που θεωρητικά εκείνος μπορεί να σου προκαλέσει.Αυτό λέει ο νόμος.Με λίγα λόγια,αν ο άλλος μπει με κατσαβίδι και εσύ βγάλεις ναπαλμ,έχεις ποινικές συνέπειες.

ΟΜΩΣ,πολύ δύσκολα,σε περίπτωση διάρρηξης και αν ο σκύλος την πέσει και προκαλέσει ζημιά θα έχεις θέμα.Αν υπάρξει αφαίρεση ζωής τότε το πράγμα αλλάζει,όχι πολύ θεαματικά αλλά αλλάζει.Είναι τεράστια νομική κουβέντα όλο αυτό και οφφ τοπικ

• Like
Reactions: johnk and east49

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
To έχω ξαναπεί,για το νόμο,η ζημιά που θα επιφέρεις σε έναν ληστή/διαρρήκτη ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ να είναι μεγαλύτερη απαυτή που θεωρητικά εκείνος μπορεί να σου προκαλέσει.Αυτό λέει ο νόμος.Με λίγα λόγια,αν ο άλλος μπει με κατσαβίδι και εσύ βγάλεις ναπαλμ,έχεις ποινικές συνέπειες.

ΟΜΩΣ,πολύ δύσκολα,σε περίπτωση διάρρηξης και αν ο σκύλος την πέσει και προκαλέσει ζημιά θα έχεις θέμα.Αν υπάρξει αφαίρεση ζωής τότε το πράγμα αλλάζει,όχι πολύ θεαματικά αλλά αλλάζει.Είναι τεράστια νομική κουβέντα όλο αυτό και οφφ τοπικ
Off topic. οπως λες κι εσυ,
Αλλα στην περιπτωση αφαιρεσης ζωης, το πραγμα αλλαζει πολυ.....
...... αντι να ψαχνεις δικηγορο, ψαχνεις φτυαρι:sneaky:

(πλακιτσα ε.... μην πιαστειτε απο το παραπανω)

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
Και κάτι ακόμα...Στις προυποθέσεις του να έχεις "δύσκολη" φυλή είναι και το να έχεις 1000 μάτια για τους ντελιβεράδες,τους πλασιέ,τον άνθρωπο που θα μπει να μετρήσει το ρολόι της ΔΕΗ κτλ. ΚΑΙ για κάτι τέτοια επιμένουμε και λέμε πως αυτά τα σκυλιά ΔΕΝ είναι για όλους.Είναι ευθύνη σου ο σκύλος,και όσο μεγαλύτερη ζημιά μπορεί να προκαλέσει,τόσο μεγαλύτερη και η ευθύνη

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Με συγχωρείτε αλλά εγώ δεν το θεωρώ καθόλου off topic...
Μιλάω ξεκάθαρα για απόπειρα κλοπής και όχι ληστείας!
Δεν μπορώ να δεχτώ τον σκύλο να δικαζει και να εκτελεί ποινή!
Ειναι μεν μέγιστο το σόκ του όταν επιστρεψεις να βρεις το σπίτι σου λεηλατημένο και να θελεις ο κλεφτης να γδαρει και να κρεμαστει ανάποδα!
Όμως ο νομικός μας πολιτισμός ορθώς δεν προβλέπει τέτοιες ποινές πόσο δε μάλλον σε μια απλή απόπειρα κλοπής.
Αλλιώς τι διαφορά έχει να τον φάει ο σκυλος, από το να κόβεται ως ποινή το χέρι του κλέφτη, όπως υπάρχει σε χώρες που όλη η ανθρωπότης τις θεωρεί οπισθοδρομικές;

Εγω θεωρώ ότι ο σκυλος πρέπει να λειτουργεί αποτρεπτικά!
Εξ άλλου αν αυτος που γνωριζει ότι υπάρχει σκυλος και παρ όλα αυτα, αντι να παει πάρα πέρα που θα είναι πιο εύκολα, θα αποφασίσει να μπει εκει που υπάρχει σκύλος΄θα γνωριζει και θα έχει αρκετους τροπους να τον εξουδετερώσει όσο εκπαιδευμένος και να είναι. Κρίμα για τον σκύλο!

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Και κάτι ακόμα...Στις προυποθέσεις του να έχεις "δύσκολη" φυλή είναι και το να έχεις 1000 μάτια για τους ντελιβεράδες,τους πλασιέ,τον άνθρωπο που θα μπει να μετρήσει το ρολόι της ΔΕΗ κτλ. ΚΑΙ για κάτι τέτοια επιμένουμε και λέμε πως αυτά τα σκυλιά ΔΕΝ είναι για όλους.Είναι ευθύνη σου ο σκύλος,και όσο μεγαλύτερη ζημιά μπορεί να προκαλέσει,τόσο μεγαλύτερη και η ευθύνη
Θεωρητικά όμως το ίδιο δεν θα μπορούσε να παρατηρηθεί και σε ημίαιμο αγνώστου ταυτότητος που υιοθέτησε κάποιος από φιλοζωική όταν ήταν κουτάβι; Δεν ξέρεις τι δεξαμενή γονιδίων έχει μέσα του.. Ίσως πιο σπάνιο αλλά νομίζω μπορεί να συμβεί. Το καλύτερο κατ' εμέ είναι ο εκάστοτε ιδιοκτήτης να παρατηρεί το σκύλο του.. Και να μην εθελοτυφλεί σε καταστάσεις και γεγονότα. Και πάνω από όλα να φροντίζει να είναι καλυμμένος σε οποιαδήποτε κατάσταση. Από το πως και αν θα μπει κάποιος στην αυλή του μέχρι τη βόλτα..

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Εγω θεωρώ ότι ο σκυλος πρέπει να λειτουργεί αποτρεπτικά!
Εξ άλλου αν αυτος που γνωριζει ότι υπάρχει σκυλος και παρ όλα αυτα, αντι να παει πάρα πέρα που θα είναι πιο εύκολα, θα αποφασίσει να μπει εκει που υπάρχει σκύλος΄θα γνωριζει και θα έχει αρκετους τροπους να τον εξουδετερώσει όσο εκπαιδευμένος και να είναι. Κρίμα για τον σκύλο!
Βασικά όποιος έχει τέτοιο σκύλο και έχει επενδύσει χρόνο και χρήμα πάνω του αλλά και από άποψη φιλοσοφίας δεν θα τον άφηνε μόνο του στην αυλή να φυλάει!
Μην κοιτάς τον μέσο ιδιοκτήτη που νομίζει ότι έχει σκύλο φύλακα.
Άνθρωποι με δουλεμένα σκυλιά δεν τα αφήνουν έτσι εκτεθειμένα(ή εν μέρει). Πάει αυτό.

Τώρα, όσον αφορά τις συνέπειες, και πάλι πολύ ωμά θα σου πω ότι δεν με ενδιαφέρει.
Μην προσπαθείτε να παντρέψετε το τυπικό και νόμιμο με αυτό που θα συμβεί. Δεν γίνεται. Διαλέξτε καλύτερα τι από τα δύο θέλετε, απλώς αν πάρετε την κουρτίνα Νο2 να έχετε στο μυαλό σας να σιγουρέυετε πάντα κάποιες παραμέτρους για να μην υπάρξουν απώλειες...

• Like
Reactions: Aslan and johnk

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
@epial δεν πήγαινε για σένα το οφφ τόπικ και με συγχωρείς αν έτσι το εξέλαβες ;)
περισσότερο εννοούσα να μη μετατρέψουμε μια κουβέντα για εκπαίδευση σε σενάρια σε νομική συζήτηση και το τι θα γίνει σε ένα υποθετικό δικαστήριο αν...

Επίσης,και η απόπειρα ληστείας στο ίδιο σπίτι γίνεται,ε?Στο σπίτι με εκείνον τον σκύλο φύλακα,τον εκπαιδευμένο.Τελείται αδίκημα εκείνη την ώρα.Ο σκύλος βεβαιότατα δε θα δικάσει αλλά θα δράσει!Τουλάχιστον εγώ αυτό απαιτώ.Και αν κόψει χέρι πριν προλάβω να τον μαζέψω αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που φυσικά και δεν το εύχομαι,αλλά ο εκάστοτε εισβολέας το γνωρίζει και σκόπιμα το αγνοεί.Καταλαβαίνω και σέβομαι την άποψή σου για την αξία της ανθρώπινης ζωής,είναι και δική μου προτεραιότητα,αλλά υπάρχει και μια λεπτή διαχωριστική γραμμή

@Elrandir βεβαίως και μπορεί να συμβεί.Συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις μέχρι κεραίας
(αυτό με την αυλή,μάλλον δεν το καταλαβα,γιατί έχω την πάγια θέση πως φύλαξη από σκύλο βολοδέρνοντας και γαυγίζοντας αλόγιστα στην αυλή δεν υπάρχει,μάλλον δεν εννοείς αυτό)

• Like
Reactions: Elrandir

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Τώρα, όσον αφορά τις συνέπειες, και πάλι πολύ ωμά θα σου πω ότι δεν με ενδιαφέρει.
Μην προσπαθείτε να παντρέψετε το τυπικό και νόμιμο με αυτό που θα συμβεί. Δεν γίνεται. Διαλέξτε καλύτερα τι από τα δύο θέλετε, απλώς αν πάρετε την κουρτίνα Νο2 να έχετε στο μυαλό σας να σιγουρέυετε πάντα κάποιες παραμέτρους για να μην υπάρξουν απώλειες...
Δεν ενδιαφέρουν οι συνέπειες μιας σαφέστατα παράνομης πράξης, αλλά όταν μπαίνουν οι χειροπέδες ενδιαφέρουν και παραενδιαφέρουν σε πληροφορώ κι εκεί αρχίζουν οι κλαυθμοί οι οδυρμοί και οι δικαιολογίες.
Εδώ στη σωματοφυλακή, (με την παρότρυνση κάποιων εκπαιδευτών) κάποιοι μαθαίνουν στο σκύλο το «επίθεση» σαν «ήρεμα» για να έχουν την δικαιολογια ότι πήγαν να τον συγκρατήσουν! Αν τους ρωτήσεις βέβαια και αυτοι θα πουν ότι «δεν τους ενδιαφέρουν οι συνέπειες»

• Like
Reactions: tasos malinoua

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
@Chris K.A. πιο μετά που θα έχω χρόνο θα προσπαθήσω να το αναλύσω λίγο παραπάνω. :)

Έχουμε την ίδια πάγια θέση όμως. Σκύλος που μένει μόνιμα σε αυλή με σκοπό να κινείται από άκρη σε άκρη και να γαυγίζει σε ότι κινείται, ζει και αναπνέει μόνο φύλακας δεν είναι.