Καθήκοντα φύλαξης

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
BH είναι σκύλος συνοδείας δεν ειναι εξέταση αναπαραγωγής ούτε "εργασία " ειδικα με τους καινουργιους κανονισμους εγινε αυτο που επρεπε, να δείξεις στον κριτη οτι ο σκυλος ειναι ελεγχόμενος και υπάκουος .
Τωρα αν καποιος εχει σκοπό να δουλεψει τον σκυλο του για καποιο κυνοαθλημα θα πρεπει να δουλεψει διαφορετικα το bh μαλλον θα πρεπει να δουλεψει για πχ ΙΠΟ και ας δωσει και ενα bh για την εμπειρία. Εκτος και αν εχει ΓΠ που νομίζω οτι το έχει σαν προϋπόθεση ο όμιλος ή τουλάχιστον το είχε παλιά δεν ξέρω τώρα.

• Like
Reactions: tasos malinoua

DimitrisMaltesse

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2015
83
29
27
Καλησπέρα σε όλους.
Θα ήθελα γνώμες σχετικά με την εκπαιδευση σε καθήκοντα φύλαξης και προστασίας. Έχω ενα κάνε κόρσο 10 μηνών... Σε πρωτη φάση ξεκινάω άμεσα βασική εκπαίδευση και στη συνέχεια σκέφτομαι να προχωρήσω για φύλαξη, καθώς ήταν και ένας απο τους βασικούς λόγους που επέλεξα και τη συγκεκριμένη φυλή.
Μιλώντας λοιπόν με πολλούς εκπαιδευτές στη βασική δεν είχαμε και πολλά να που,Ε καθως τα πράγματα ειναι στάνταρ κάναμε όμως πολύ κουβέντα για τη φύλαξη. Ολοι μου είπαν οτι αν πόρτα δεν αξιολογηθεί ο σκύλος, ακόμα και αν ανοίκει σε μια φυλή που το εχει σαν εργασία, δε μπορούν να πουν κάτι. Οπότε έτσι έγινε ο σκύλος συναντήθηκε με 3 εκπαιδευτές και μετα απο διάφορα που του έκαναν μου είπαν και οι τρεις ότι εχει τα ένστικτα που χρειάζονται (σε πρώτη φάση καθως για το που μπορεί να φτάσει θα φανεί μέσα απο την εκπαιδευση).
Οι ερωτήσεις μου ειναι οι εξής.
Η διαδικασία αξιολόγησης είχε ερεθισμό του σκυλου να δουν πως αντιδρά (μη φανταστείτε επαφή, απλως ο εκπαιδευτης τον προσέγγιζε με τροπο που το σκυλί τσαντιζόταν) και δαγκώματα σε λουκάνικα και διάφορα εργαλεία που είχαν. Αυτά δείχνουν οτι ο σκυλος σου εχει ένστικτα; Σε ποιο σκυλί αν του πετάξεις ενα μπαλάκι δε θα τρέξει να το πιάσει η αν του κουνήσεις ενα πανί, ενα λουκάνικο εκπαίδευσης δε θα το αρπάξει; Ειναι πράγματα που κανω κι εγώ στο παιχνίδι μαζι του.
Εχώ δει γενικώς πως γινεται αυτή η εκπαιδευση απο βιντεάκια και αυτο που βλέπω ειναι οτι ολα έχουν να κάνουν με δαγκώματα σε διάφορα αξεσουάρ εκπαίδευσης. Πως απο αυτή τη διαδικασία που μοιάζει με παιχνίδι ο σκύλος αποκτά αυτοπεποίθηση και ξερεις οτι θα επέμβει αν ποτέ (μακριά απο μας) χρειαστεί;

Κοιτα εγω δεν είμαι ειδικος σε μεγαλες φυλλες απλα επειδή μιλαμε για την αγαπημενη μου φυλη για την οποια εχω διαβασει ωρες ατελειωτες και εχω μιλησει με φιλο εκπαιδευτη και μου ειπε ότι ο σκυλος εχει ιδη υπερβολικα ανεπτυγμανα επειπεδα στο προεσθημα φυλλαξης και το καλυτερο είναι να μην εκπαιδευεται σε φυλαξη και σωματοφυλακή. Γενικοτερα να μην ενθαρινεις ένα τετοιο σκυλι να επιτίθεται γιατι εχει το προεσθημα και το σθενος να το κανει μονος του όταν χρειαστεί. Αν σε κατι τετοιο εγω το θεωρω ρισκο, είναι αρκετα επιφυλακτικα σκυλια και θελουν να σε προστατεψουν με οποιο κοστος. Εγω πιστευω πως πρωτα πρεπει να κανει βασικη υπακοή στο φουλ να κοινονικοποιηθει τελεια και να δεις τα ενστηκτα του όταν μεγαλωνει και μολις παει 17-18 μηνων να αποφασισεις αν ο σκυλος εχει εκπαιδευτεί τοσο καλο ώστε να τον εκπαιδεύσεις και στην σωματοφυλακή φυλαξη χωρου και να ξερεις ότι σιγουρα μπορεις να κουμαντάρεις τον σκυλο αμμα τυχει το οτιδιποτε. Αν θες την γνωμη μου παντως δεν θα σου προτεινα εκπαιδευση σε σωματοφυλακή και φυλαξη χωρου για ένα κανε κορσο

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
BH είναι σκύλος συνοδείας δεν ειναι εξέταση αναπαραγωγής ούτε "εργασία " ειδικα με τους καινουργιους κανονισμους εγινε αυτο που επρεπε, να δείξεις στον κριτη οτι ο σκυλος ειναι ελεγχόμενος και υπάκουος .
Τωρα αν καποιος εχει σκοπό να δουλεψει τον σκυλο του για καποιο κυνοαθλημα θα πρεπει να δουλεψει διαφορετικα το bh μαλλον θα πρεπει να δουλεψει για πχ ΙΠΟ και ας δωσει και ενα bh για την εμπειρία. Εκτος και αν εχει ΓΠ που νομίζω οτι το έχει σαν προϋπόθεση ο όμιλος ή τουλάχιστον το είχε παλιά δεν ξέρω τώρα.
Άρα θεωρητικά πάντα ένας σκύλος που έχει εκπαιδευτεί σε βασική υπακοή θα πρέπει να κρίνεται τουλάχιστον επαρκής σε μια εξέταση ΒΗ .

(το ρωτάω αυτό γιατί εδώ υπάρχει λαβράκι ) αν με εννοείς :whistle:

• Like
Reactions: sea-mol

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.629
1.952
Ειναι υποχρεωτικο να δωσει bh πριν κανεις-δωσεις για Ιπο(απο περσι ειναι και στο Μοντιο ρινκ αν δεν κανω λαθος περσι στο γηπεδο του Αχαρναικου εδινε καποιος Bh παρολο που ειχε περασει μοντιο πριν λογο αλλαγης στον κανονισμο)

• Like
Reactions: vek

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
ναι δεν εχει λογο να μην κρινεται επιτυχης εξαλλου Βαγγελη στο Bh δεν γραφεται βαθμολογία μονο αν περασες η οχι. Ενα σκυλι που εχει δουλευτει σωστα σε βασικη υπακοη περναει ανετα το bh μπορει να μην ανεβει στο βαθρο αλλα θα πρπει να περασει την εξεταση

• Like

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Ειναι υποχρεωτικο να δωσει bh πριν κανεις-δωσεις για Ιπο(απο περσι ειναι και στο Μοντιο ρινκ αν δεν κανω λαθος περσι στο γηπεδο του Αχαρναικου εδινε καποιος Bh παρολο που ειχε περασει μοντιο πριν λογο αλλαγης στον κανονισμο)
ναι μπορεί , και εχει την λογικη μηπως την σκαπουλαρουμε απο τους "αντιθετους" εινια πανω στην ιδια λογικη που η "μακρινη επιθεση" εγινε η "αμυνα του σκυλου στην επιθεση του ερεθιστη" η κατι τετοιο χαχαχα στυς καινουργιυς κανόνες.

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.629
1.952
Να σου πω την αληθεια!η σε επιασα ή σε εχασα εντελως!!χααχ

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Να σου πω την αληθεια!η σε επιασα ή σε εχασα εντελως!!χααχ
Λεω για τον "πολεμο" που γινεται απο τους "φιλοζωους" που απο την μια ζητανε να καταργηθεί το στικ για να μην στρεσσαρετε ο σκυλος και απο την αλλη αν ο σκυλος εστω γρυλισει τοτε παει για ευθανασία (οχι ακομα Ελλαδα) αρα χρειαζεσαι μια εξεταση που μπορει να μην δειχνει την ποιοτητα τυ σκυλου αλλα μονο το ποσο εκπαιδευμενο ειναι και οτι δεν ειναι δημοσιος κινδυνος επειδη κανει προστασια σε σπορ.

christos1908

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
46
17
43
Κοιτα εγω δεν είμαι ειδικος σε μεγαλες φυλλες απλα επειδή μιλαμε για την αγαπημενη μου φυλη για την οποια εχω διαβασει ωρες ατελειωτες και εχω μιλησει με φιλο εκπαιδευτη και μου ειπε ότι ο σκυλος εχει ιδη υπερβολικα ανεπτυγμανα επειπεδα στο προεσθημα φυλλαξης και το καλυτερο είναι να μην εκπαιδευεται σε φυλαξη και σωματοφυλακή. Γενικοτερα να μην ενθαρινεις ένα τετοιο σκυλι να επιτίθεται γιατι εχει το προεσθημα και το σθενος να το κανει μονος του όταν χρειαστεί. Αν σε κατι τετοιο εγω το θεωρω ρισκο, είναι αρκετα επιφυλακτικα σκυλια και θελουν να σε προστατεψουν με οποιο κοστος. Εγω πιστευω πως πρωτα πρεπει να κανει βασικη υπακοή στο φουλ να κοινονικοποιηθει τελεια και να δεις τα ενστηκτα του όταν μεγαλωνει και μολις παει 17-18 μηνων να αποφασισεις αν ο σκυλος εχει εκπαιδευτεί τοσο καλο ώστε να τον εκπαιδεύσεις και στην σωματοφυλακή φυλαξη χωρου και να ξερεις ότι σιγουρα μπορεις να κουμαντάρεις τον σκυλο αμμα τυχει το οτιδιποτε. Αν θες την γνωμη μου παντως δεν θα σου προτεινα εκπαιδευση σε σωματοφυλακή και φυλαξη χωρου για ένα κανε κορσο
Αυτό σηκώνει πολύ κουβέντα... Τα πράγματα θα έπρεπε να είναι όπως τα λες. Αλλά δεν είναι. Οι φυλές έχουν χαρακτηριστικά τα οποία όμως ο κάθε φωστήρας εκτροφέας δεν έχει σεβαστεί γιατί θέλει σκυλιά συγκεκριμένων προδιαγραφών για διάφορους λόγους. Ενώ η φυλή είναι μία, μιλάμε για εκθεσιακές γραμμές και εργασιακές γραμμές. Αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα το σκυλί να είναι λαχείο. Όσο πιο έμπειρος είσαι διακρίνεις κάποια χαρακτηριστικά αλλά όταν το επιλέγεις από κουτάβι ημερών μπορεί εύκολα να πέσεις έξω. Οπότε προσωπικά δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά για κανένα Κάνε κόρσο, κανένα Ροτβαϊλερ, κανένα Γερμανικό ποιμενικό κτλ ότι θα φυλάει. Υπάρχει πολύ μεγάλη αλλοίωση του χαρακτήρα και του ταμπεραμέντου των ζωων. Επιλέγεις έναν καλό εκτροφέα και ένα κουτάβι απλώς για να μειώσεις το ρίσκο.

DimitrisMaltesse

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2015
83
29
27
Αυτό σηκώνει πολύ κουβέντα... Τα πράγματα θα έπρεπε να είναι όπως τα λες. Αλλά δεν είναι. Οι φυλές έχουν χαρακτηριστικά τα οποία όμως ο κάθε φωστήρας εκτροφέας δεν έχει σεβαστεί γιατί θέλει σκυλιά συγκεκριμένων προδιαγραφών για διάφορους λόγους. Ενώ η φυλή είναι μία, μιλάμε για εκθεσιακές γραμμές και εργασιακές γραμμές. Αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα το σκυλί να είναι λαχείο. Όσο πιο έμπειρος είσαι διακρίνεις κάποια χαρακτηριστικά αλλά όταν το επιλέγεις από κουτάβι ημερών μπορεί εύκολα να πέσεις έξω. Οπότε προσωπικά δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά για κανένα Κάνε κόρσο, κανένα Ροτβαϊλερ, κανένα Γερμανικό ποιμενικό κτλ ότι θα φυλάει. Υπάρχει πολύ μεγάλη αλλοίωση του χαρακτήρα και του ταμπεραμέντου των ζωων. Επιλέγεις έναν καλό εκτροφέα και ένα κουτάβι απλώς για να μειώσεις το ρίσκο.

Σιγουρα εχεις δικιο σε αυτό εχω δει Ντοπερμαν και Ντογκο που τα βλέπεις εξω από το σπιτι και φοβασε να μπεις μεσα να μπαινεις και να παιζουν σαν κουταβια αλλα και παλι είναι ρισκο η αποφαση που θελεις να παρεις και ελπιζω να το αντιλαμβάνεσαι αυτό τωρα από κει και περα πιστευω ξερεις πολύ καλυτερα από εμενα τον σκυλο σου και τα εχεις σκεφτει όλα απλα εγω σου λεω γιατι εχω δει ΓΠ φιλου μου(από τα καλυτερα σκυλια που ειχα γνωρισει στην ζωη μου θεος σχορεστων να του ξεφευγει και να επιτίθεται σε παππου που κραταγε μαγκουρα επειδή τον θεωρησε απειλη). Εχεις μιλησει για αυτό με τον εκτροφεα σου η με καποιον γνωστη της φιλης που να ειχε κανε κορσο? Μην απευθυνεσαι σε εκπαιδευτη κατά την αποψη μου αν δεν εχεται φιλικες σχεσεις η δεν εισαι σιγουρος για την φερεγγυοτητα του. Αν μπορεις ανεβασε και μια φοτο του κουκλου να τον δουμε

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
Τωρα αν καποιος εχει σκοπό να δουλεψει τον σκυλο του για καποιο κυνοαθλημα θα πρεπει να δουλεψει διαφορετικα το bh μαλλον θα πρεπει να δουλεψει για πχ ΙΠΟ και ας δωσει και ενα bh για την εμπειρία.
Εδώ βρίσκεται η ουσία της προηγούμενης ‘’διαφωνίας’’.

Επειδή το πρόγραμμα της υπακοής του IPO διαφέρει με την υπακοή στο ΒΗ μόνο 1/ στις ασκήσεις του aport , 2/στο κάτσε και κάτω που γίνονται σε κίνηση και 3/ στο φοράους….είναι πολύ εύκολα αντιληπτό- αν κάποιος θέλει να προχωρήσει μετά το ΒΗ σε IPO, ότι εκπαιδεύει το κουτάβι του με τέτοιον τρόπο ώστε τις κοινές ασκήσεις των δύο προγραμμάτων να μην τις μαθαίνει στο κουτάβι έτσι που να του δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον.
Αν δηλαδή δεν φτιάξει κάποιος το αγωνιστικό π.χ. δίπλα , κάτσε, κάτω κλπ. από το ΒΗ, θα έχει πολύ λίγες ελπίδες να φτιάξει αυτά και άλλα πολλά που του απομένουν αργότερα στο IPO.

παρεμπιπτόντως το θέμα ήταν ''καθήκοντα φύλαξης'' και έγινε..αεροπλάνο:sick:

• Like
Reactions: vek and epial

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Προς τι η σύγκριση του BH με την βασική υπακοή;
Μόνο η ραχοκοκκαλιά των δύο εκπαιδεύσεων είναι κοινή.
Οι στόχοι τους, εντελώς διαφορετικοί.

• Like
Reactions: TARA

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
γιατι το λες αυτο ? το ΒΗ ειναι σκυλος συνοδείας θα επρεπε να το εχουν όλοι οι σκυλοι κανονικα.
Ο μεσος ιδιοκτητης θα επρεπε να μπορει να το περάσει (οχι με το κεφαλι πανω ισως , οχι με την ουρα καγκελο και με σπεσιαλ βημα ) η διαφορα εινια οτι αν εχεις σκοπο να ασχοληθεις και παραπανω θα πρπει να το δουλεψεις αλλιως.

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Η εκπαίδευση φύλαξης και σωματοφυλακής σε έναν σκύλο ιδιώτη, είναι νόμιμη;
Αν πχ οπλοφορώ και ο άλλος με χαστουκίσει, δεν επιτρεπεται να βγαλω το όπλο να τον πυροβολήσω!
Οπως όταν φευγω απ το σπίτι μου δεν επιτρεπεται να το ναρκοθετώ για να ανατιναχτούν τυχόν διαρρήκτες.
Epial η εκπαίδευση του σκύλου στη φύλαξη και στη σωματοφυλακή δεν είναι παράνομη (από μόνη της*).
Τα άλλα παραδείγματα που αναφέρεις, του όπλου ή της ναρκοθέτησης του χώρου έχουν μία σημαντική νομική διαφορά σε σχέση με το σκύλο: Η κατοχή όπλων και εκρηκτικών προβλέπεται στο νόμο ότι είναι από μόνη της παράνομη πράξη.
Για το λόγο αυτό δε χρειάζεται να σηκώσεις το όπλο "σου" ή να πυροβολήσεις αλλά από μόνη της η οπλοκατοχή (και όχι μόνο η οπλοχρησία) τιμωρείται -ακριβώς γιατί απαγορεύεται ρητά από το νόμο (όπως λέμε στα νομικά "τυποποιείται", ορίζεται ως παράνομη πράξη).
Και δε μπορούμε να εντάξουμε και τον σκύλο στα όπλα. Ο νόμος δίνει ορισμό για την έννοια του όπλου και ότι δεν περιλαμβάνεται εκεί δεν είναι όπλο.
Προεκτείνοντας άλλωστε τη σκέψη σου φαντάσου ότι ομοίως όπλο θα μπορούσε να θεωρηθεί και ο νεαρός και “τσαμπουκάς”, ευερέθιστος γνώστης πολεμικών τεχνών.

*Αυτά όσο ο σκύλος δεν επιτίθεται και "κάθεται στα αυγά του".
Αν επιτεθεί την ευθύνη του φέρει ο ιδιοκτήτης.
Για να δικαιολογηθεί μια επίθεση και να ενταχθεί στα επιτρεπτά όρια της άμυνας πρέπει να πλήττεις τον άλλον τόσο όσο είναι ελάχιστα αναγκαίο για να σταματήσεις την παρούσα σε βάρος σου επίθεση.
Όπως αναφέρεις και στα παραδείγματα σου, δε θα μείνεις ατιμώρητος αν σκοτώσεις αυτόν που πήγε να κλέψει -είναι δυσανάλογη η βλάβη της ζωής και την περιουσίας.
Κατά τα λοιπά τα όρια της άμυνας είναι μεγάλη συζήτηση που δεν εμπίπτει στο φόρουμ.
:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
γιατι το λες αυτο ? το ΒΗ ειναι σκυλος συνοδείας θα επρεπε να το εχουν όλοι οι σκυλοι κανονικα.
Ο μεσος ιδιοκτητης θα επρεπε να μπορει να το περάσει (οχι με το κεφαλι πανω ισως , οχι με την ουρα καγκελο και με σπεσιαλ βημα ) η διαφορα εινια οτι αν εχεις σκοπο να ασχοληθεις και παραπανω θα πρπει να το δουλεψεις αλλιως.
Την εξέταση "καλού πολίτη" θα έπρεπε να έχουν όλοι οι σκύλοι, των μέσων [και κάτω] ιδιοκτητών. Οχι το BH. Στην οποία, ο σκύλος περνάει "πραγματικές" καθημερινές δοκιμασίες, με το λουρί του, όπως επιτάσσει και ο νόμος. Το ΒΗ δεν βρίσκω να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρά μόνο, ως ένα ενδιάμεσο βήμα, προς περαιτέρω αγωνιστική εκπαίδευση. Τι να κάνει ο μέσος ιδιοκτήτης, τον σκύλο που περπατάει λυτός και κορδωμένος δίπλα του και ανάμεσα σε κόσμο, και κάνει φους και πλατς και ζιτς; Και μη μου πεις, ότι οποιοσδήποτε σκύλος με ΒΗ, περνάει και τα τεστ "καλού πολίτη" και το ανάποδο φυσικά, γιατί θα γελάω για καιρό :D

Αυτό βέβαια, που μας ενδιαφέρει τελικά, δεν είναι η ονομασία της κάθε εκπαίδευσης/εξέτασης, αλλά ο σκοπός, που αυτή εξυπηρετεί :)

• Like
Reactions: GRDANE

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Δεν θα το ελεγα οτι τα σκυλια που περνανε το Bh μπορουν να περασουν απαραιτητα το τεστ του καλου πολιτη γιατι εμενα δεν θα με ενδιεφερε να περασει ο σκυλος μου αυτην την εξεταση. Να πρεπει να τον πιανει οποιος να ναι στο δρομο, να δεχεται περιποιηση απο καποιον ξενο ?στον δρομο ? και να τον αφηνω σε ξενα χερια ? απαππα τα ξενα χερια ειναι μαχαιρια :D τα υπολοιπα κατσε, κατω, μεινε ελα αλλαγες ταχυτητας , περασμα απο γκροουπ , συναντηση με αλλον σκυλο ειναι παρομοια πιο χαλαρα ;)

• Like

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Η εξέταση καλού πολίτη που είδα εγώ, είχε πολύ μεγάλη ποικιλία "προκλήσεων".
Καμμία σχέση, με του ΒΗ.
Και σίγουρα δεν είχε, να αφήνεις τον σκύλο σου σε ξένα χέρια. Αυτό, ούτε εγώ θα το επέτρεπα.

• Like
Reactions: GRDANE

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
εχει να τον πιανει ο κριτης να ελεγχει αν δεχεται περιποιηση απο ξενο ατομο ! και αν μπορεις να τον αφησεις με το λουρι του σε καποιον τριτο.
Δεν ξερω αν καποιοι το θεωρουν νορμαλ μπορει, εμενα δεν με ενδιαφερει να χαιδευουν στον δρομο τον σκυλο μου ! καποια σκυλια μου τα χαιδευουν καποια οχι αναλογα τον σκυλο που εχω μαζι μου και τα κεφια μου. Δεν θα τον δωσω ποτε να τον κρατησει καποιος τυχαιος στον δρομο δεν δινω ευκολα το λουρι ακομα και σε γνωστους ! και σιγουρα αν το παω για περιποιηση η για εξεταση θα τον κουμανταρω.
Το τσακισαμε το θεμα :D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Το τσακίσαμε μεν, κολλάς σε ένα μεμονωμένο σημείο δε :)
Το θέμα δεν είναι, τι μπορεί να θέλεις εσύ, ή εγώ, να ανέχεται ο σκύλος μας.
Το θέμα είναι, να μπορεί να ανέχεται σχεδόν τα πάντα, για να είναι όσο το δυνατόν, πιο αρμονική και σύννομη, η συμβίωσή του, με το χειρότερο είδος στον πλανήτη. Για δικό του καλό.

Και κλείνω αυτή την παρένθεση της "σύγκρισης", των δύο εκπαιδεύσεων, γιατί πράγματι, το παρατραβήξαμε :)

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
όχι ! το θεμα ειναι τι ειναι λογικο να δεχεται ο σκυλος μας ! αναλογα την φυλη του και τον χαρακτηρα του ! και για να ειναι αρμονικη και σύννομη η συμβιωση του θα πρεπει ο κυναγωγος απλως να εχει τον ελεγχο.
κλεινω και εγω :) και μου αρεσιε αυτη η συζητηση ισως σε αλλο θεμα ;)

• Like
Reactions: mareco