Λάθη, λάθη, λάθη... Από τα λάθη μας όμως μαθαίνουμε.
Για να φάει την ξηρά τροφή μόνο αν την ταϊσω με το χέρι (!). Όλοι μου λένε, αφήνεις το φαγητό 20' κι αν φάει, αν δεν φάει στο επόμενο γεύμα μπλα μπλα μπλα.... Δεν μπορώ να τη νιώθω νηστική. Δεν μπορώ. Κάθετε η μπουκιά μου στο στομάχι.
Ζήτουλας μεγάλη στο τραπέζι. Ότι τρώμε, ότι ώρα τρώμε, όποιος τρώει. Πρέπει να πάρει το μεζεδάκι της. Θα μου πεις πως να φάει την ξηρά τροφή μετά; Όσο και να φωνάζω, σύζυγος + μητέρα είναι αμετανόητοι.
Γαυγίζει: τρελά όταν δουλεύει το πλυντήριο ρούχων. Μήπως έχω κάνει λάθος και πρέπει να την βάλω μέσα για καμιά πλύση;;;
, όταν η μεγάλη ανεβαίνει τα σκαλάκια της κουκέτας, μήπως έχω κάνει λάθος και πρέπει ν' ανέβει και στην κουκέτα (γιατί σ' όλα τ' άλλα κρεβάτια έχει ανέβει), όταν της παίρνω την παντόφλα από το στόμα (ασχολίαστο... της είχα δικό της ζευγάρι για μασούλισμα... όχι αυτή θέλει τα δικά μας !!!)
Το μεγαλύτερο άγχος για τυχόν λάθος απόφαση...
Μήπως δεν πρέπει να της κάνουμε στείρωση πριν τον πρώτο οίστρο, όπως έχουμε αποφασίσει μετά από συζήτηση με τον κτηνίατρο;
Αποκτώντας την Ίριδα συνειδητοποίησα, ότι έχω το ίδιο άγχος, τον ίδιο προβληματισμό και την ίδια υπευθυνότητα που έχω για οποιαδήποτε απόφαση που θα παρθεί και αφορά τα παιδιά μου. Ίσως και κάτι παραπάνω. Γιατί με τα παιδιά μπορείς να συζητήσεις και να κρίνεις από τα λεγόμενα τους.
Περάστε με για τρελή, αλλά της Ίρις της μιλώ πολύ. Σίγουρα δεν καταλαβαίνει αυτά που της λέω ( ; ) αλλά όταν με κοιτάει στα μάτια, όταν μου γλύφει τα χέρια, όταν αναστενάζει έχω την αίσθηση είναι εκεί, δίπλα μου, σε κάθε πρόβλημα, σε κάθε
μ@##$%^ία μου.
Το μεγαλύτερο λάθος που έχω κάνει είναι ότι μέχρι τώρα δεν είχα άλλο σκύλο. Για μένα η Ίρις είναι μια τράπεζα καταθέσεων ψυχικών διεργασιών.
Μετά από όλο αυτό, αναρωτιέστε ακόμα πως αυτό το σκυλί στους έξι μήνες που το έχουμε έχει πάρει μαστερ και ντοκτορά στην ψυχολογία (κι όχι μόνο) μ' εμένα την τρελή που έχει μπλέξει;;; Ούφ !!!! τα 'πα και ξελάφρωσα και αμαρτία ουκ έχω...