Η αλήθεια για τα Μπουλντογκ

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Fileiro said:
Ενας άλλος τύπος bulldog.
Τύπος εντός τύπου? :?
Ρε παιδιά, εδώ που τα λέμε, μήπως δεν έχει και πολύ άδικο ο κόσμος που μπερδεύεται? :roll:

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Οχι.Δεν είναι τύπος εντός τύπου.Η bizzare που γνωρίζω προσωπικά και εκτιμώ, είναι προσεκτική εκτροφέας και τα ζώα της πολύ τυπικά αλλά και αθλητικά.Τα σκυλιά αυτά στις φωτογραφίες ΔΕΝ είναι αγγλικά bulldog.Είναι απλά μιά άλλη, μη αναγνωρισμένη εκδοχή..

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Bizzare, δηλ. υποστηριζεις το ισχυον μορφολογικο προτυπο για τη φυλη που εκτρεφεις ?
(δεν συζητω το χαρακτηρα -εκει εχεις δικιο)

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
σόρρυ αλλά εαν ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ φυλή δεν μπορεί να ζήσει στην φύση και είναι συμφώνως προτύπου τότε έχει λάθος πρότυπο.

οι φυλές τις οποίες τις τροποποιήσαμε τόσο ώστε να είναι αδύνατον να πχ ζευγαρώσουν φυσιολογικά ή να αναπνεύσουν ε τότε ΚΑΤΙ ΛΑΘΟς κάναμε

GRBandog

Active Member
15 Ιανουαρίου 2007
36
0
www.bandog.gr
1ον. Δεν ειμαι υπερ στο να ξεπερναει ενας σκυλος εργασιας τα 60kg.Τα 75kg τα λες για να εντυπωσιαζεις αλλα σου γυρισε boomerang.(το bandog στην φωτογραφια ειναι 43kg,female)

2ον.Αν δεν βρισκεις μη ηθικο να αναπαραγεις σκυλια με εντονη δυσμορφια στο κρανιο που συνιστα ελαχιστη ρινικη κοιλοτητα (και οτι αυτο συνεπαγεται) τοτε φιλε μου καλυτερα να μην μιλαμε..

3ον.Αν καποιους τους ικανοποιει να φτιαχνουν δυσμορφα ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ακομα και στους χαλαροτερους νομους της φυσης για να κερδιζουν εκθεσεις,τοτε τι να πω..Εσενα που δεν σε πειραζει,στους χαριζω.

ΥΓ.Εχω bulldog..για να μην βγει κανενας εξυπνοπουλος και γινει ρεζιλι.

bizzare

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2007
84
0
57
Oropos
www.soulguardianbulldog.com
GRBandog said:
Αν δεν μακραινες την "μουσουδα" καλο θα ηταν να μην ασχοληθεις κιολας..

ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ υπαρχει ι προβλημα ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ..Αν εσυ δεν το βλεπεις ειναι δικο σου θεμα.
Εχεις παρακολουθησει κυνολογικη ιστορια και εξελικτικη πορεια και ειδες ποτε να γεννιουνται στην φυση δυσμορφα σκυλια και να επιζουν ή να αναπαραγονται?

σκυλί είναι, για μάς δημιουργήθηκε, .... η φύση πάντα βάζει όρια και όποιος τα παραβαίνει, έχει πρόβλημα ...
οχι ΓΙΑ ΕΜΑΣ...αλλα απο καποιους...
Μιλας για "φυση" και "ορια" σε συνθηκες επιλεκτικης εκτροφης??
Ξεχνάς μάλλον κάτι πολύ πολύ ΒΑΣΙΚΟ !!! εκτός από όλα αυτά που αναφέρατε όλοι προηγούμενα περί μορφολογίας και υγείας, υπάρχει και κάτι άλλο ΒΑΣΙΚΟ.......ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ !!!! και όλα τα προηγούμενα σκυλιά που δείξατε στις φωτό, κανένα μα κανένα δεν έχει τον χαρακτήρα του Μπούλντογκ. Έχουν όλα δημιουργηθεί για ένα και μοναδικό σκοπό.........................και εγώ προσωπικά δεν θα ρισκάριζα δευτερόλεπτο να αφήσω το οποιοδήποτε παιδί με κάποιο από τα σκυλιά διασταύρωσης κάτι με Μπούλντογκ. Ενώ με ένα Μπούλντογκ άνετα εμπιστεύεσαι ακόμα και το πιο ατίθασο παιδί !!! Όσον αφορά τη μορφολογία και το αν το Μπούλντογκ είναι ημίαιμο, αυτό θα μπορέσει να μας το εξηγήσει η ομάδα που συνέταξε το πρότυπο της φυλής το 1865 !!!!!

bizzare

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2007
84
0
57
Oropos
BasKal said:
Bizzare, δηλ. υποστηριζεις το ισχυον μορφολογικο προτυπο για τη φυλη που εκτρεφεις ?
(δεν συζητω το χαρακτηρα -εκει εχεις δικιο)
Αν δεν υποστηρίξω τη φυλή που εκτρέφω, τότε το ίδιο θα πρέπει να κάνω και για τις ακόλουθες φυλές: Γερμανικός Ποιμενικός, Μαστιφ, Τσιουαουα, Πεκινιζ, Μπασε, Ροτβαιλερ, Μποξερ, Δαλματίας, Κόλι, κλπ.......και πιστεύω ότι όλοι ξέρετε για τα προβληματα τους.............
Πιστεύω όμως ότι η προσεχτική εκτροφή φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα. Η εκτροφή βάσει προτύπου και όχι ΥΠΕΡΤΥΠΙΣΜΟΣ ειναι η καλύτερη συνταγή για όλες τις φυλές.

GRBandog said:
1ον. Δεν ειμαι υπερ στο να ξεπερναει ενας σκυλος εργασιας τα 60kg.Τα 75kg τα λες για να εντυπωσιαζεις αλλα σου γυρισε boomerang.(το bandog στην φωτογραφια ειναι 43kg,female)

2ον.Αν δεν βρισκεις μη ηθικο να αναπαραγεις σκυλια με εντονη δυσμορφια στο κρανιο που συνιστα ελαχιστη ρινικη κοιλοτητα (και οτι αυτο συνεπαγεται) τοτε φιλε μου καλυτερα να μην μιλαμε..

3ον.Αν καποιους τους ικανοποιει να φτιαχνουν δυσμορφα ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ακομα και στους χαλαροτερους νομους της φυσης για να κερδιζουν εκθεσεις,τοτε τι να πω..Εσενα που δεν σε πειραζει,στους χαριζω.

ΥΓ.Εχω bulldog..για να μην βγει κανενας εξυπνοπουλος και γινει ρεζιλι.
Έχεις Μπούλντογκ, θέλεις να μας πεις γιατί, μήπως????????

asli said:
δεν εχει ουτε ειχε ποτε το δικαίωμα ο άνθρωπος να παρέμβει στη φύση
ειναι ΛΑΘΟΣ :roll:
Εννοείς δηλαδή ότι το Ντόμπερμαν βρέθηκε από μόνο του στη φύση??? .....ε μη τρελαθούμε κι όλας τώρα !!!! Όλα τα σκυλιά είναι δημιούργημα του ανθρώπου, είτε μας αρέσει, είτε όχι. ΟΛΑ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ συμφωνα με τα γουστα του και την εποχή του και τις εκάστοτε ανάγκες του. Και εξακολουθεί να το κάνει, να φτιάχνει δηλαδή νέες φυλές κατά τα γούστα του και μην πάμε μακρυά, τα αναφέρατε και τα δείξατε πιο πάνω.

ΜΑΚΗΣ said:
σόρρυ αλλά εαν ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ φυλή δεν μπορεί να ζήσει στην φύση και είναι συμφώνως προτύπου τότε έχει λάθος πρότυπο.

οι φυλές τις οποίες τις τροποποιήσαμε τόσο ώστε να είναι αδύνατον να πχ ζευγαρώσουν φυσιολογικά ή να αναπνεύσουν ε τότε ΚΑΤΙ ΛΑΘΟς κάναμε
Ε τότε να κόψουμε από την αναπαραγωγή και τις γυναίκες που γεννάνε με καισαρική !!!!! ](*,) \:D/ αυτό θα ήταν το τέλος, νομίζω?????

GRBandog

Active Member
15 Ιανουαρίου 2007
36
0
www.bandog.gr
Σισσυ τι ακριβως θες να μαθεις?

Περι χαρακτηρα μην πιασουμε κουβεντα Σισσυ..Να μιλας για πραγματα που κατεχεις..

Δεν αναφερομαι την δικια σου εκτροφη.Την γνωριζω πολυ λιγο και δεν εχω γνωμη ,ουτε μου ζητηθηκε να την εκφερω.
Εχω δει ομως εκατονταδες δειγματα bulldog δεν μπορουν να παρουν τα ποδια τους,ποσο μαλλον να εξωτερικευσουν τον χαρακτηρα τους(για τον οποιο συμφωνω οτι ειναι σπανιος)

bizzare

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2007
84
0
57
Oropos
GRBandog said:
Σισσυ τι ακριβως θες να μαθεις?

Περι χαρακτηρα μην πιασουμε κουβεντα Σισσυ..Να μιλας για πραγματα που κατεχεις..

Δεν αναφερομαι την δικια σου εκτροφη.Την γνωριζω πολυ λιγο και δεν εχω γνωμη ,ουτε μου ζητηθηκε να την εκφερω.
Εχω δει ομως εκατονταδες δειγματα bulldog δεν μπορουν να παρουν τα ποδια τους,ποσο μαλλον να εξωτερικευσουν τον χαρακτηρα τους(για τον οποιο συμφωνω οτι ειναι σπανιος)
Αν έχεις δει λοιπόν ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ δείγματα Μπιυλντογκ που δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους έλα να σου δείξουμε και κάποια που μπορούν με την πρώτη ευκαιρία.....στην 1η κοντινότερη έκθεση. Και δεν μου απαντάς ευθέως για το χαρακτήρα....τι εννοείς ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΩ γνωσεις χαρακτήρα??? Μήπως θες να με πείσεις να αφήσω το παιδί μου παρέα με ένα μπαντόγκ? Εδώ τα Αμερικάνικα Μπούλντογκ που μετά από τόσα χρόνια πάνε να αναγνωριστούν σαν φυλή και τελικά πέρσι ένα σκότωσε ένα πιτσιρίκι 2 χρονών μέσα στο σπίτι της γιαγιάς του στα καλά καθούμενα.....μη τρελαθούμε !!!! Δεν λέω κάποια δείγματα ενδέχεται να έχουν χαρακτήρα, αλλά ο κανόνας είναι άλλος, γιατί απλά για άλλους σκοπούς φτιάχτηκαν τέτοιου ειδους σκυλιά.

Και ρωτάω γιατί έχεις Μπούλντογκ αφού δεν γουστάρεις τη λάθος ρινική τους κοιλότητα...............γιατί εγώ ξέρω μια καλή συνταγή για Μπάντογκ και μάλιστα είναι από την Αμερική μέσω Ρωσσίας !!!!! Και όσον αφορά τη γνώμη σου για την εκτροφή μου πολύ λίγο με ενδιαφέρει, μου φτάνει ότι τα σκυλιά μου φτάνουν μέχρι βαθειά γεράματα !!!!

bizzare

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2007
84
0
57
Oropos
GRBandog said:
Σισσυ..Τον σκυλο που εχω μου τον εφερες ΕΣΥ απο Ρωσια..Παρολο που δεν ειναι καθολου τυπικο δειγμα(οπως ειχες υποσχεθει οτι θα ηταν) ειμαι ΦΟΒΕΡΑ ευχαριστημενος με τον σκυλο γιατι ακριβως δεν ειναι τυπικος και αναπνεει τελεια και παιζει σαν κουταβι σε ηλικια 10 ΕΤΩΝ.Ευχομαι να εχεις και εσυ bulldog που φτανουν τα 10 χρονια χωρις προβληματα.

Οκ τωρα?
A... τώρα κατάλαβα ποιός είσαι.......ο κύριος που ενώ έιχε την εναλακτική επιλογή προτίμησε το ΧΡΩΜΑ !!! ή μήπως δεν θυμάμαι καλά???? Και να σου πω και κάτι άλλο? Η δικιά μου σκύλα πέθανε στα 12 και οι κόρες της είναι 9 1/2 και 8 1/2..........και πολύ fit.....δεν ειναι καλά?

GRBandog

Active Member
15 Ιανουαρίου 2007
36
0
www.bandog.gr
Προφανως δεν θυμασαι καλα..τα 2 αδερφια που ειχες φερει απο Ρωσια ειχαν ιδιο χρωμα.
Χαιρομαι που και τα δικα σου ηταν υγιη.

Το υφακι κοψτο ομως...Οταν με γνωρισες ηξερες και εσυ πολυ λιγα πραγματα(οπως αποδειχθηκε)για τα bulldog..

bizzare

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2007
84
0
57
Oropos
GRBandog said:
Προφανως δεν θυμασαι καλα..τα 2 αδερφια που ειχες φερει απο Ρωσια ειχαν ιδιο χρωμα.
Χαιρομαι που και τα δικα σου ηταν υγιη.

Το υφακι κοψτο ομως...Οταν με γνωρισες ηξερες και εσυ πολυ λιγα πραγματα(οπως αποδειχθηκε)για τα bulldog..
Οχι θυμάμαι πάρα πολύ καλά.....επέμενα να πάρεις τον Μπούμπα ( ξανθό σκύλο ) αλλά εσύ είχες κόλυμα με το κόκκινο :wink: και τελικά ο Μπούμπα έγινε και πρωταθλητής Ελλάδος, μόλις γύρισε στα χέρια μου. Τι να γίνει όμως αυτά έχει η ζωή. Ελπίζω ο αδερφός σου να είναι καλά. Όσον αφορά τις γνώσεις μου πριν 10 χρόνια, σίγουρα δεν ήταν αυτές που είναι τώρα αφού φρόντισα να ασχοληθώ με μια και μοναδική φυλή τόσο καιρό.

bizzare

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2007
84
0
57
Oropos
denis said:
Εγώ προτείνω να μου φέρεις μία θηλυκιά τούμπανο κι αυτή να ζευγαρώσω ... στείρωση τέτοιο drive ?? θα βγάλω ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΥΣ ... μουαχαχαχαχα ... :lol: :lol:
Σου είπα ότι ξέρω την μυστική συνταγή από πρώτο χέρι ( Ρώσος εκτροφέας με σκυλιά από Αμερική ), μη χαλιέσαι !! και εντελει μήπως θα πρέπει να συζητήσουμε λίγο σοβαρά??? Οι κόντρες δεν βγάζουν πουθενά. Το αποτέλεσμα θα είναι νούλα :oops:

GRBandog

Active Member
15 Ιανουαρίου 2007
36
0
www.bandog.gr
O Μπουμπα ηρθε 2-3 μερες μετα τον Φιντελ.Εγω ηδη τον ειχα αγαπησει.
Για το μονο που επεμενες ειναι οτι ειναι εκθεσιακο δειγμα ο Φιντελ.Η μονη εκθεση που τον πηγα ηταν η εκθεση βιβλιου στο Π.Αρεως.
Δεν επεμενες καθολου για το ποιον να παρω αλλα αυτο δεν εχει σημασια γιατι σου ειπα οτι ειμαι ευχαριστημενος με τον σκυλο.Για το συγκεκριμενο δεν σου κρατησα ποτε μα ποτε κακκια.Ισα-ισα καλο μου εκανε.
Για αλλο λογο εκοψα επαφες μαζι σου.
Παρολα αυτα οποιος μου ζηταγε bulldog τον εστελνα σε σενα, απλα ελεγα να μην χρησιμοποιουν το ονομα μου.

Οσο για το bandog εγω δεν εχω καμμια μυστικη συνταγη.Πες του Ρωσου να την παρει μαζι του..δεν την χρειαζομαι :)

Ο αδερφος μου ειναι μια χαρα.Ευχαριστω που ρωτας

Ευχομαι καλα και υγιη bulldog και στο μελλον.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
bizzare said:
Εδώ τα Αμερικάνικα Μπούλντογκ που μετά από τόσα χρόνια πάνε να αναγνωριστούν σαν φυλή και τελικά πέρσι ένα σκότωσε ένα πιτσιρίκι 2 χρονών μέσα στο σπίτι της γιαγιάς του στα καλά καθούμενα.....μη τρελαθούμε !!!! Δεν λέω κάποια δείγματα ενδέχεται να έχουν χαρακτήρα, αλλά ο κανόνας είναι άλλος, γιατί απλά για άλλους σκοπούς φτιάχτηκαν τέτοιου ειδους σκυλιά.
συγνωμη αλλα εσυ εισαι κυνοφυλη ? γνωστης κυνολογικων ζητηματων ? εκτροφεας ? και γραφεις τετοια πραγματα ! ελπιζω να ξερεις τι κανεις με την ρατσα που ασχολησαι γιατι εγω που ειμαι ασχετος τετοια ΑΙΣΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΓΡΑΦΑ!!