Η αλήθεια για τα Μπουλντογκ

bizzare

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2007
84
0
57
Oropos
www.soulguardianbulldog.com
bizzare said:
Fileiro said:
Με πρόλαβες bizzare.:))))))
Υπάρχουν όμως και πάμπολλες ακρότητες τύπου.Σωστα;Τα αθλητικά,sound, bulldogs δεν είναι οτι πιο συχνό πιά. Εξαιρέσεις ευτυχώς υπάρχουν αρκετές!!!
Πες μου πως κάνω copy μια φωτο εδω γιατί δεν ξέρω και να το συζητήσουμε ξανά :)
ή μάλλον για δες εδώ :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=MEkizk3eoCQ
http://www.youtube.com/watch?v=RSDDVGRyCIA

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Βλέπω δυο agile σκυλους.Αυτοί αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των σημερινών bulldogs (αγγλικών πάντα);;Δεν είναι οτι συχνότερο θα έλεγα.

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Σίγουρα ομως υπάρχουν πολλοί τέτοιοι. Αλλά και η κατασκευή των σκύλων που μου έδειξες ειναι αυτή που κερδίζει στους στίβους σήμερα;Είναι show dogs αυτά;

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Για την ακρίβεια...No chance σε μια έκθεση .......
Εμένα μου αρέσουν πολύ. Κάπως έτσι φαντάζομαι το bulldog

bizzare

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2007
84
0
57
Oropos
Fileiro said:
Βλέπω δυο agile σκυλους.Αυτοί αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των σημερινών bulldogs (αγγλικών πάντα);;Δεν είναι οτι συχνότερο θα έλεγα.
Έχεις δει τα σκυλιά μου......δεν νομίζω να μην μπορούν να πάρουν τα πόδια τους???? Είναι θέμα επιλογών τύπου. Αν προσέχεις τι κάνεις και τι χρησιμοποιείς στην εκτροφή σου, τότε δεν έχεις υπερβολές [-X αλλιώς χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Γιατί δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τη μορφολογία αλλά και την υγεία των σκυλιών που εκτρέφουμαι.

bizzare

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2007
84
0
57
Oropos
lone wolf said:
bizzare τι έβαλες τώρα; λατρεύω το agility, έκανα όταν ήμουν στην Αμερική με την μικρή μου σκύλα, εδώ δεν υπάρχει τίποτα (ακόμα!)... τέλεια βίντεο!!!

Θα βρεις οδηγίες πως θα ανεβάσεις φωτογραφίες εδώ http://www.dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=899
Ευχαριστώ, είσαι θησαυρός :)

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
αυτό λεμεεεεε
Τα έχω δεί.Και ΞΕΡΩ.Δε μου απάντησες ομως.Τα σκυλιά που κάνουν ατζίλιτυ στα videos εχουν ελπίδες να διακριθούν σε μια έκθεση;Μονο για τον τύπο μιλάω.Μην κοιτάς γωνιώσεις και λεπτομέρειες...

bizzare

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2007
84
0
57
Oropos
Fileiro said:
αυτό λεμεεεεε
Τα έχω δεί.Και ΞΕΡΩ.Δε μου απάντησες ομως.Τα σκυλιά που κάνουν ατζίλιτυ στα videos εχουν ελπίδες να διακριθούν σε μια έκθεση;Μονο για τον τύπο μιλάω.Μην κοιτάς γωνιώσεις και λεπτομέρειες...
Στα συγκεκριμένα 2 αν το κεφάλι μόνο ήταν λίγο καλύτερο, ναι θα μπορούσαν να παίξουν.

bizzare

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2007
84
0
57
Oropos
bizzare said:
lone wolf said:
bizzare τι έβαλες τώρα; λατρεύω το agility, έκανα όταν ήμουν στην Αμερική με την μικρή μου σκύλα, εδώ δεν υπάρχει τίποτα (ακόμα!)... τέλεια βίντεο!!!

Θα βρεις οδηγίες πως θα ανεβάσεις φωτογραφίες εδώ http://www.dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=899
α καλα, μαλλον ειμαι στουρνος σε αυτα :oops:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
lone wolf said:
Εγώ θα επιμείνω λίγο σε κάτι άλλο που μου έχει κάνει εντύπωση και ερωτώ... το μπουλντόγκ δεν είναι αδελφάκι του γαλλικού και του αγγλικού μπουλντόγκ; εντάξει έστω ξαδελφάκι; :D
Το γαλλίκο μπουλντογκ δημιουργηθηκε απο τα αγγλικα Toy Bulldogs, που υπηρχαν τοτε.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
bizzare said:
Έχεις διάθεση για επανάλυψη νομίζω..........τα μπούλντογκ δεν είναι φυλή που ΒΡΥΘΕΙ προβλημάτων, είναι μια φυλή σαν όλες τις άλλες ( και ποιος είσαι εσύ που θα υποστηρίξει το αντίθετο? Είσαι σε κάτι ειδικός?
ειμαι ειδικο googling

The bulldog is prone to health issues. Breathing issues can be prevalent in the breed due to the shape of the "undershot" lower jaw and the shortness of muzzle- originally bred for gripping - bulldogs are known to snore. In the United Kingdom, some dogs can be prone to interstitial cysts, that is cysts which form between the toes. These cause the dog some discomfort, though they are treatable either by vet or an experienced owner. Other problems can include cherry eye, certain allergies and amongst older bulldogs, hip issues. Από http://en.wikipedia.org/wiki/Bulldog

Αυτό νομιζω ότι είναι ότι ποιο σωστο

All breeds of dogs have conditions that are common to their particular breed, and the Bulldog is no different. Many conditions are in direct relation to the characteristics considered desirable in the breed. If you are adopting an older dog, many of these conditions should already have been identified.

http://www.engbulldogs.com/bulldog health.htm

bizzare said:
Στις πόσες γενιές παύει ένα ημίαιμο να είναι τι? ημίαιμο? γιατί ξέρουμε που να το κατατάξουμε ( λυκόσκυλο, λαγόσκυλο κοκ? ) και με τι θα το ζευγαρώσεις κάθε φορά για να παύσει κάποια στιγμή να είναι ημίαιμο? Νομίζω ότι δεν ξέρεις τι λες
την απαντηση της εδωσες μονη σου

bizzare said:
Το (Αγγλικό) Μπούλντογκ άλλαξε μετά την απαγόρευση δια νόμου στην Αγγλία του κυνηγιού ταύρων από τα Μπούλντογκ. Μέχρι τότε τα σκυλιά αυτά είχαν αψύ και αιμοβόρο χαρακτήρα και διαφορετική κατασκευή ( πιο ψηλά και ελαφρύτερο σκελετό ). Στην προσπάθεια που έκαναν κάποιοι λάτρεις της φυλής να τα σώσουν από την εξαφάνιση, χρησιμοποιήθηκε το pug και κάποια terrier στην εκτροφή κι έτσι μίκρυνε το σώμα και έγινε βαρύτερο αλλά το σημαντικότερο που κατάφεραν, ήταν να φτιάξουν τον χαρακτήρα σε αυτό που είναι τώρα το Μπούλντογκ. Μετέτρεψαν δηλαδή το αιμοβόρο παλιό σκυλί σε σκύλο οικογένειας με ένα γλυκό, υπομονετικό και ανεκτικό χαρακτήρα.
και μενα για ημιαιμο μου ακουγεται το αγγλικο συμφωνα με την δικη σου λογικη!

bizzare said:
Το όνομα της φυλής είναι ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ με χώρα προέλευσης την Αγγλία και δεν σου επιτρέπετε να κάνεις τέτοιου είδους σχόλια για μια φυλή που κάποιοι άνθρωποι πολύ πριν εσύ γεννηθείς έχουν δώσει την ψυχή τους για να την αναγεννήσουν από το τίποτα. ΝΤΡΟΠΗ !!!
Όλα τα σκυλια είναι αποτελεσμα προσπαθειων πολλων ανθρωπων αυτό σημαινει ότι πρεπει να μην μιλαμε για όλα τα σκυλια ?

Fileiro said:
Είναι bulldog μόνο στον τύπο και όχι στην ιστορία ή την παραδοσιακή χρήση τους όπως τα αγγλικά.
τα αγγλικα δεν εχουν καμια σχεση με το παλαιο μπουλντογκ η φωτο που εβαλε ο μπανντογκ τα λεει ολα

bizzare said:
Το Μπούλντογκ είναι το Αγγλικό Μπούλντογκ. Απλά ο όρος Αγγλικό μπαίνει μόνο για να το ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο.
το μπουλντογκ εξαφανίστηκε με την απογορευση των μαχων το 1835, αυτό που υπαρχει σημερα είναι η μιξη που αναφερεις ποιο πανω και είναι το αγγλικο μπουλντογκ.τωρα γιατι χρησιμοποιειται ο ορος μπουλντογκ δεν τον ξερω (και τα πολιτικα των ομιλων με αφηνουν παγερα αδιαφωρο)