Η αλήθεια για τα Μπουλντογκ

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
bizzare said:
vrmode καλημέρα, μην νομίζεις ότι το συγκεκριμένο σκυλί την πάτησε από ζέστη. Απλά στρεσαρίστηκε που έλειπε ο ιδιοκτήτης του. Και όχι δεν θα τρελαθούμε....δεν είπα ποτέ το αντίθετο, ότι δηλαδή δεν έχουν πρόβλημα με την πολλή ζέστη. Αλλά το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχω κι εγώ.
Ζέστη ή στρες είναι το ίδιο στο σύνδρομο βραχυκεφάλου - ο δε συνδυασμός μπορεί να σκοτώνει. Επίσης, αυτό που πρέπει να επισημαίνεται είναι το σύνδρομο μπορεί να αποβεί μοιραίο (θανατηφόρο) είτε άμεσα (με κολάπς) είτε μεσομακροπρόθεσμα γιατί επιβαρύνθηκε η καρδιά λόγω χρόνιου κακού αναπνευστικού.

Το ρεζουμέ για μένα είναι το εξής: Το διπλοτσεκάρεις από πού θα αγοράσεις μπουλντόγκ - δεν ψωνίζεις απ' όπου κι όπου, όπως άλλωστε και με άλλες ράτσες, εδώ ίσως και περισσότερο.

bizzare

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2007
84
0
57
Oropos
www.soulguardianbulldog.com
vrmode said:
bizzare said:
vrmode καλημέρα, μην νομίζεις ότι το συγκεκριμένο σκυλί την πάτησε από ζέστη. Απλά στρεσαρίστηκε που έλειπε ο ιδιοκτήτης του. Και όχι δεν θα τρελαθούμε....δεν είπα ποτέ το αντίθετο, ότι δηλαδή δεν έχουν πρόβλημα με την πολλή ζέστη. Αλλά το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχω κι εγώ.
Ζέστη ή στρες είναι το ίδιο στο σύνδρομο βραχυκεφάλου - ο δε συνδυασμός μπορεί να σκοτώνει. Επίσης, αυτό που πρέπει να επισημαίνεται είναι το σύνδρομο μπορεί να αποβεί μοιραίο (θανατηφόρο) είτε άμεσα (με κολάπς) είτε μεσομακροπρόθεσμα γιατί επιβαρύνθηκε η καρδιά λόγω χρόνιου κακού αναπνευστικού.

Το ρεζουμέ για μένα είναι το εξής: Το διπλοτσεκάρεις από πού θα αγοράσεις μπουλντόγκ - δεν ψωνίζεις απ' όπου κι όπου, όπως άλλωστε και με άλλες ράτσες, εδώ ίσως και περισσότερο.
καλημέρα. Συμφωνώ απόλυτα και γι'αυτό είπα και πιο πριν σε κάποιο από τα ποστ ότι ο υποφήφιος αγοραστής θα πρέπει να βλέπει ότι τα ρουθούνια του κουταβιού είναι επαρκώς ανοικτά..........γιατί αν και τα ρουθούνια έιναι "χαραμάδα" τότε κλάφτα....... :?

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Αυτά θα έπρεπε να είχαν ειπωθεί από την αρχή.ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ δηλαδή,συγκεκριμένα πράγματα, α)αυτό β) εκείνο.Αυτά είναι τα χρήσιμα για να έχουμε μικρότερες πιθανότητες να την "πατήσουμε" :wink:

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
και μιας και εγινε up το θεμα ..περιμενουμε και αυτο...

Kαμιά φωτό μπορείς να βάλεις από τις δύο περιπτώσεις ?

Αυτό είναι το αίτιο του συνδρόμου, ή επιβαρύνει την κατάσταση απλώς ?

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
και αφου λυσατε τα γλωσσολογικα σας !
τελικα με σωστη εκτροφη μπορει να παραχθει ενα μπουλντογκ που να περπαταει και αναπνεη φυσιολογικα?

αυτο με την μητρα δεν το επιασα? συμβαινει μονο στα μπουλντογκ και γιατι ?

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
ναι είναι διδακτικό... γιατί εγώ πίστευα πως το Μπούλντογκ δεν μπορεί να γεννήσει φυσιολογικά λόγω της αδυναμίας του να στρέψει αρκετά το σώμα του ώστε με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει στον τοκετό... κι πως έτσι κουράζεται αφήνοντας την διαδικασία στην μέση!

tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
Promitheas said:
ναι είναι διδακτικό... γιατί εγώ πίστευα πως το Μπούλντογκ δεν μπορεί να γεννήσει φυσιολογικά λόγω της αδυναμίας του να στρέψει αρκετά το σώμα του ώστε με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει στον τοκετό... κι πως έτσι κουράζεται αφήνοντας την διαδικασία στην μέση!
λάθος νόμιζες......

Promitheas said:
λάθος νόμιζες......σαφώς και μπορεί να στρίψει.
Ξέρω ξέρω πολύ διδακτικό............................................

sir-elric said:
και αφου λυσατε τα γλωσσολογικα σας !
τελικα με σωστη εκτροφη μπορει να παραχθει ενα μπουλντογκ που να περπαταει και αναπνεη φυσιολογικα?

αυτο με την μητρα δεν το επιασα? συμβαινει μονο στα μπουλντογκ και γιατι ?
βεβαια μπορεί να αναπνέει
σωστά.Όσο για το περπάτημα δεν ξέρω τι θέλεις να πεις.........
κανονικό δέχομαι ότι αναφέρει το πρότυπο.

romelaki

Active Member
18 Νοεμβρίου 2009
43
0
τα γαλλικά δηλαδή δεν είναι μπουλντόγκ?
Είναι μπούλντοκ με βούλα. Οποιος έχει γαλλικό δεν θα το άλλαζε με τίποτα.Είναι
αξιαγάπητα σκυλάκια.

Δέσποινα