Η αλήθεια για τα Μπουλντογκ

bizzare

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2007
84
0
57
Oropos
www.soulguardianbulldog.com
djdoctor said:
Δεν είπα να μη συγκρίνουμε...Είπα ότι η παρουσία προβλημάτων και σε άλλες φυλές δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι.

Άρα συγκριτικά με άλλες φυλές έχουν περισσότερα προβλήματα?

Και μια ερώτηση σε έσας ώς κτηνίατρο κιόλας...Ποια φυλή παρουσιάζει τα περισσότερα προβλήματα υγείας και πια θέση κατέχουν τα Μπουλντόγκ σε μια τέτοια αξιολόγηση?

Και πάντα για δείγματα εντός του προτύπου...
Μια και κάνεις τόσο επιστημονικές ερωτήσεις ( οι οποίες σου είπαν και πριν πως είναι αδύνατον να απαντηθούν γιατί τα στοιχεία δεν είναι επαρκή στις έρευνες και γιατί τα άτομα σε κάθε φυλή που εξετάζονται είναι άνισα ), θέλω με την σειρά μου, για να καταλάβετε πως δεν είναι έτσι απλα τα πραγματα των ποσοστων, να σε ρωτησω το εξης ( για να καταλαβεις την σχεση ) ............. έχουμε ένα επιληπτικό άτομο ( άνθρωπο ή σκύλο ) και εξετάζουμε το άμεσο συγγενικό του περιβάλλον όπου κανενα ατομο δεν πασχει. Εξετάζουμε παππουδες, γιαγιαδες και κανενα δεν πασχει. Μπορουμε να ξερουμε αν επασχε καποιο ατομο στην 3η ή 4η γενια????? Δυσκολο. Και μην ξεχναμε οτι ολα τα προβληματα δεν ειναι κληρονομικα, αλλα συμβαινουν και τυχαια στη φυση ( ημιαιμα με λαγοχειλο ή καρδιακο προβλημα ή δυσπλασια ). Ελπίζω να σε διαφωτισα λιγο

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Αφού συμφωνήσω (με όσα γνωρίζω...) με τα παραπάνω να ρωτήσω...

Πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτική στην επιλογή και αναπαραγωγή Μπουλντόγκ από ότι Χάσκυ π.χ. και γιατί?...

Η εκτροφή και το πρότυπο του Μπουλντόγκ θα έπρεπε να πλησιάζει τον παλαιότερο και ίσως "λειτουργικότερο" τύπο,από πλευράς υγείας ή όχι?

Και πόσο η μόδα και τα γούστα των ανθρώπων ταλαιπωρούν ή όχι την φυλή?...

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
bizzare said:
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
γιατι το επαναλαμβανεις συνεχεια αυτο? ειπε κανεις το αντιθετο ?

εδω μιλαμε για τα αγγλικα μπουλντογκ και για την πληθωρα προβληματων που παρουσιαζουν! θα ηταν προτιμοτερο να εξηγησεις πως αποφευγεις με την διατροφη και τον τροπο ζωης να τους αυξησεις τα προβληματα.

bizzare

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2007
84
0
57
Oropos
djdoctor said:
Αφού συμφωνήσω (με όσα γνωρίζω...) με τα παραπάνω να ρωτήσω...

Πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτική στην επιλογή και αναπαραγωγή Μπουλντόγκ από ότι Χάσκυ π.χ. και γιατί?...

Η εκτροφή και το πρότυπο του Μπουλντόγκ θα έπρεπε να πλησιάζει τον παλαιότερο και ίσως "λειτουργικότερο" τύπο,από πλευράς υγείας ή όχι?

Και πόσο η μόδα και τα γούστα των ανθρώπων ταλαιπωρούν ή όχι την φυλή?...
Μάλλον δεν εννοεις να καταλάβεις ( ή δεν θες να καταλάβεις κάποια πράγματα ) όταν μου λες "αν η φυλή στον παλότερο τύπο ΄ταν πιο υγειής" ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ???? πως μπορουμε να ξερουμε απο τι επασχε η φυλη εκείνη ΤΟΤΕ???? οπως πως μπορουμε να ξερουμε αν η οποιαδηποτε φυλη επασχε απο κατι σοβαρο πριν 50-80 χρονια????? Για να υπαρχει και να επιβιωνει μια φυλη σημαινει οτι ειναι ικανη να υπαρχει και δεν μπορει μια ομαδα μη επιστημονων να καταριψει ολα οσα ειναι γνωστα ως σημερα με εικασιες.
Όσον αφορα το ΧΑΣΚΥ ( αν και ζητησες να μην συγκρινουμε με αλλες φυλες, ενω εσυ εχεις αφεση να συγκρινεις ) δεν ξερω απο τι πασχει και απο τι θα πρεπει να προσεχουν οι εκτροφεις τους για να σου απαντησω. Για να κανεις κατι σωστα ή οσο το δυνατον πιο σωστα, θα πρεπει να μελετησεις και να ενημερωνεσαι καθημερινα. Αλλιως ολα τα αλλα ειναι λογια και πραξεις του αερα που θα τα βρει ο καθενας μπροστα του

bizzare

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2007
84
0
57
Oropos
sir-elric said:
bizzare said:
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
γιατι το επαναλαμβανεις συνεχεια αυτο? ειπε κανεις το αντιθετο ?

εδω μιλαμε για τα αγγλικα μπουλντογκ και για την πληθωρα προβληματων που παρουσιαζουν! θα ηταν προτιμοτερο να εξηγησεις πως αποφευγεις με την διατροφη και τον τροπο ζωης να τους αυξησεις τα προβληματα.
Να σου πω sir elrik...........για πες μας εσυ που τσαμπουνας συνεχεια ποια ειναι Η ΠΛΗΘΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ που εχουν τα Μπούλντογκ???????????????

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
bizzare said:
]Να σου πω sir elrik...........για πες μας εσυ που τσαμπουνας συνεχεια ποια ειναι Η ΠΛΗΘΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ που εχουν τα Μπούλντογκ???????????????
εσυ ειπες οτι εχουν προβληματα με τα ματια τους ! και αυτο με την πλατη! αν βαλουμε μεσα σε αυτο τις αλλεργιες και τα skin desease! συν τις δυσπλασιες (οπως της τραχειας) και αυτα που προερχονται απο την βραχυ κεφαλη! πιστευω οτι φτανουν για να τα ονομασεις πληθωρα!

bizzare

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2007
84
0
57
Oropos
sir-elric said:
bizzare said:
]Να σου πω sir elrik...........για πες μας εσυ που τσαμπουνας συνεχεια ποια ειναι Η ΠΛΗΘΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ που εχουν τα Μπούλντογκ???????????????
εσυ ειπες οτι εχουν προβληματα με τα ματια τους ! και αυτο με την πλατη! αν βαλουμε μεσα σε αυτο τις αλλεργιες και τα skin desease! συν τις δυσπλασιες (οπως της τραχειας) και αυτα που προερχονται απο την βραχυ κεφαλη! πιστευω οτι φτανουν για να τα ονομασεις πληθωρα!
Αλλεργίες και skin disease = 1 ( το ιδιο ειναι ), παμε τωρα.......ματια, σπονδυλοι, δερματικά, βραχυκεφαλικο συνδρομο...αυτα εσυ τα λες πληθωρα????? αν ναι παω πασο !!! :lol:

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Επαναλαμβάνω...Δεν είπα να μη συγκρίνουμε...Είπα ότι το γεγονός ότι και άλλες φυλές έχουν πρόβλήματα δεν αποτελεί άλλοθι για τα Μπουλντόγκ.

Που τελικά,όπως και εσείς συμφωνείτε,έχουν...

Και ναι...μίλησα για παλαιότερο και λειτουργικότερο τύπο...
Δηλαδή είχε την ικανότητα να δουλεύει...Πως λεγόταν η δουλειά του Μπουλντόγκ?...Bull baiting νομίζω...Ο σημερινός τύπος ή ένα από τα σκυλια σου bizzare είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στην εν λόγο εργασία?...Ή σε κάποια άλλη και ποιά?

Και αν θέλετε απαντάτε και σε καμιά από τις ερωτήσεις μου... :?

bizzare

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2007
84
0
57
Oropos
djdoctor said:
Επαναλαμβάνω...Δεν είπα να μη συγκρίνουμε...Είπα ότι το γεγονός ότι και άλλες φυλές έχουν πρόβλήματα δεν αποτελεί άλλοθι για τα Μπουλντόγκ.

Που τελικά,όπως και εσείς συμφωνείτε,έχουν...

Και ναι...μίλησα για παλαιότερο και λειτουργικότερο τύπο...
Δηλαδή είχε την ικανότητα να δουλεύει...Πως λεγόταν η δουλειά του Μπουλντόγκ?...Bull baiting νομίζω...Ο σημερινός τύπος ή ένα από τα σκυλια σου bizzare είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στην εν λόγο εργασία?...Ή σε κάποια άλλη και ποιά?

Και αν θέλετε απαντάτε και σε καμιά από τις ερωτήσεις μου... :?
Μόνο τα λουτρινα δεν εχουν προβληματα !!! :lol:
Ο σημερινός τύπος μπούλντογκ δεν είναι σκύλος εργασίας ( προβλεπεται και απο την FCI αν διαβαζετε και κανενα προτυπο ) αλλα σκυλος συντροφιας, οποτε το να κυνηγαει ταυρους στην Ομονοια το θεωρω out of question. Σας ειπα και πριν οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ....μπορειτε να το καταλαβετε αυτο? ή ειναι τοσο δυσκολο?

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Συμφωνώ djdoctor. Για καμία φυλή δεν αποτελεί άλλοθι το ότι άλλες φυλές έχουν προβλήματα.
Προσωπικά πιστεύω σε έναν ελαφρύτερο τύπο που πλησιάζει το παλιό bulldog.Άποψή μου. Ελπίζω σεβαστή. Το bullbaiting, ή "αθλήματα" σκύλου με πίθηκο, σκύλου με άνθρωπο είναι παρελθόν. Άρα και η αυθεντική εργασία του bulldog. Αυτό δε σημαίνει οτι η φυλή δεν πρέπει να διατηρηθεί. Το πως και γιατί άλλαξε τόσο..ρωτήστε τους εκτροφείς..

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
@ bizzare Συμφωνώ...ότι δεν κάνουν όλα τα σκυλιά για κάποια εργασία αλλά μήπως το να πέρνουμε ένα σκύλο εργασίας και να το κάνουμε...συντροφιάς και αυτό να συνοδεύετε από κάποια έστω,προβληματα υγείας,δεν είναι και τόσο σωστό?...Ποιά η γνώμη σου?

Και τελικά η αλλάγη της μορφολογίας και χρησιμότητας του Μπουλντόγκ ήταν ευνοική για το ίδιο και την ποιότητα ζωής του και υγείας του?

bizzare

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2007
84
0
57
Oropos
djdoctor said:
@ bizzare Συμφωνώ...ότι δεν κάνουν όλα τα σκυλιά για κάποια εργασία αλλά μήπως το να πέρνουμε ένα σκύλο εργασίας και να το κάνουμε...συντροφιάς και αυτό να συνοδεύετε από κάποια έστω,προβληματα υγείας,δεν είναι και τόσο σωστό?...Ποιά η γνώμη σου?

Και τελικά η αλλάγη της μορφολογίας και χρησιμότητας του Μπουλντόγκ ήταν ευνοική για το ίδιο και την ποιότητα ζωής του και υγείας του?
Γιατι επιμενεις τοσο για την ποιοτητα ζωης και την υγεια των Μπουλντογκ, οταν δεν εχεις ζησει ποτε με κανενα απο αυτα????? Πως μπορεις να μιλας για κατι που σου ειναι τελειως αγνωστο??? Απαντησε μου εχεις πολλες προσωπικες εμπειριες ζωης με Μπουλντογκ??? Εγω εχω σπιτι μου χρονια τωρα, πανω απο 10-15 σκυλια και κανενα μα κανενα δεν ειχε το παραμικρο προβλημα ( δεν μιλαω για δερματικα που μπορει να προκυψουν ) που να του στερει την ποιοτητα ζωης του. Κολυμπανε, τρεχουν, πηδανε, χαιρονται, λιαζονται, τρωνε, αναπαραγονται, κοκ. Το μόνο που τα χαλαει ειναι η υπερβολικη ζεστη - το ιδιο τη σιχαινομαι κι εγω ( με λιγη προσοχη ομως δοξα τω Θεω κανενα προβλημα ). Και οσο για τον κο ΜΑΚΗ που λεει....και στο φινάλε δεν φταίω εγώ που μπουλντόγκ έπεσε ξερό στην Καλαμάτα απο την ζέστη

είναι χρέος μου όμως να το συζητήσω και να το πω και όχι να το κρύψω
τον ενημερωνω οτι το συγκεκριμενο ηταν ΓΑΛΛΙΚΟ και οχι Αγγλικο Μπουλντογκ, γιατι ετυχε να το σωσω εγω :shock:

bizzare

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2007
84
0
57
Oropos
djdoctor said:

Και εν τοι αυτη περιπτωσει, εκεινο που λεω εγω ειναι το εξης.......παραλαμβανουμε απο τους προγενεστερους μια φυλη που κανει στα δικα μας γουστα και για αυτο την επιλεγουμε. Το χρεος μας σαν εκτροφεις ειναι να την διατηρησουμε αλλα και να την βελτιωσουμε οσο μπορουμε ( οσον αφορα τυχον προβληματα - τα περιλαμβανω ολα για να μη μακρυγορω ) και να αποφυγουμε ατοπιματα. Ειναι προσωπικο γουστο του καθενος και τροπος ζωης η επιλογη φυλης ( δεν μπορει ενας παππους που θελει συντροφο ή ενα παιδακι να παρει ενα υπεκινητικο σκυλι για ευνοητους λογους ). Σε καποιους αρεσουν τα αθλητικα και υπερκινητικα σκυλια, σε αλλους τα αντιθετα.
Σε καμμια περιπτωση δεν θα προσπαθησω να αλλαξω αυτο που με κοπο δημιουργησαν καποιοι αλλοι, θα ηταν βεβηλωση. απλα προσπαθω να εκτρεφω οσο το δυνατον πιο υγειη σκυλια και ειλικρινα δεν με ενδιαφερει και πολυ αν δεν πανε φερτε και στισ εκθεσεις. Για αυτο και το δικο μου κολυμα σαν κριτης ειναι η κινηση. Σκυλος ( μπουλντογκ που δεν κινειται ) για μενα ειναι out. Λυπαμαι που δεν μπρορω να συνεχισω τη συζητηση αλλα φευγω ταξιδι. Ευχαριστω για την συμμετοχη :lol:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
bizzare said:
Εγω εχω σπιτι μου χρονια τωρα, πανω απο 10-15 σκυλια και κανενα μα κανενα δεν ειχε το παραμικρο προβλημα ( δεν μιλαω για δερματικα που μπορει να προκυψουν ) που να του στερει την ποιοτητα ζωης του. Κολυμπανε, τρεχουν, πηδανε, χαιρονται, λιαζονται, τρωνε, αναπαραγονται, κοκ. Το μόνο που τα χαλαει ειναι η υπερβολικη ζεστη - το ιδιο τη σιχαινομαι κι εγω ( με λιγη προσοχη ομως δοξα τω Θεω κανενα προβλημα ). Και οσο για τον κο ΜΑΚΗ που λεει....και στο φινάλε δεν φταίω εγώ που μπουλντόγκ έπεσε ξερό στην Καλαμάτα απο την ζέστη

τον ενημερωνω οτι το συγκεκριμενο ηταν ΓΑΛΛΙΚΟ και οχι Αγγλικο Μπουλντογκ, γιατι ετυχε να το σωσω εγω :shock:
Τα δικά σου σκυλιά δεν είναι ο μέσος όρος και μπράβο σου. Κι όσο για το μπουλντόγκ που κλάταρε και δεν ήταν αγγλικό κι όχι γαλλικό... οk, αλλά μην τρελαθούμε τώρα ότι τα αγγλικά έχουν καλύτερο αναπνευστικό από τα γαλλικά! ](*,) Αν googl-άρει κανείς τον όρο σύνδρομο βραχυκεφάλου ή ρωτήσει κτηνίατρους που ασχολούνται με αυτό, το αγγλικό σκοράρει πρώτο και έπονται γαλλικό και pug.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Και οσο για τον κο ΜΑΚΗ που λεει....και στο φινάλε δεν φταίω εγώ που μπουλντόγκ έπεσε ξερό στην Καλαμάτα απο την ζέστη

είναι χρέος μου όμως να το συζητήσω και να το πω και όχι να το κρύψω τον ενημερωνω οτι το συγκεκριμενο ηταν ΓΑΛΛΙΚΟ και οχι Αγγλικο Μπουλντογκ, γιατι ετυχε να το σωσω εγω
Δεν ξερω πωσα σκυλια σωνεις γενικος- και σου ειμαστε ακομα πολυ ευγνωμον που ισουν εκει και εσωσες την Marylin (οντος ειναι γαλλικο), αλλα εκεινη δεν κλαταρησε απο την ζεστη , αλλα απο Στρες. Και αυτο δεν ηταν στη Καλαματα, αλλα στην περασμενη εκθεση τον Νοεμβριο στο Μαρκοπουλο- δεν ειχε και πολυ ζεστη εκεινη την ημερα.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
@ bizzare Παραλαμβάνουμε από τους προγενέστερους μια φυλή που κάνει μια "βαριά εργασία" και αντί να τη διατηρήσουμε,όπως λές,μάλλον τη "βεβηλώνουμε" αφού από σκυλί εργασίας γίνετε σκυλί συντροφιάς και μάλιστα χωρίς μεγάλες "απαιτήσεις βόλτας",όπως σωστά λέτε,(γιατί άραγε...?...Έχει καλύτερες ασχολίες ή απλά δεν αντέχει να βγεί?)...Γιατί "την κόβουμε και την ράβουμε στα μέτρα μας" μορφολογικά (παραπέμπω σε παλαιότερες φωτογραφίες και γκραβούρες και σύγκριση με το σημερινό Μπουλντόγκ...) και γιατί εσείς παραθέσατε παραπάνω έναν σεβαστό αριθμό συνηθισμένων προβλημάτων που παρουσιάζοντε στη φυλή με μοναδική απάντηση πως "και άλλα σκυλιά έχουν προβλήματα"...

Και στο κάτω-κάτω αν παραλάβαμε και κάτι "στραβό" από τους προγενέστερους προσπαθούμε να το διορθώσουμε και όχι να το διατηρήσουμε...αλλιώς δουλεία,εκτελέσεις και ο Καιάδας θα ήταν έθιμα και όχι παρελθόν...

Καλό ταξίδι!... :wink:

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
και επειδη εγω οταν μιλαω εχω και τα αναλογα στοιχεια να το στηριξω

Email I Received from the AKC on 9/12/06.

Thank you for your inquiry and interest in the American Kennel Club.

AKC does not go out and solicit breeds to come join us; there has to be a formal US club that is interested in pursuing acceptance of a breed to contact us and request consideration.

We did have an inquiry from the United States American Bulldog Club back in September of 2004 requesting acceptance of the breed into the AKC Foundation Stock Service program. Their petition was suspended in order
for the club to work on several questions that the FSS Committee had regarding the breed. To date we have not received any additional information; they may still be in the process of working on questions we had, or, may have decided not to pursue it.

In addition, research conducted on this breed indicates that although the breed's origins reach back to the 1700 - 1800's, formal pedigrees were not kept on dogs until the early 1970s. Given that this breed's past cannot be traced back prior to this point, the American Kennel Club would consider this breed a "work in progress", and therefore would not be eligible for consideration to be accepted into the Foundation Stock Service program at this time. We would like to see a breed in existence for at least 40 - 50 years with rigid documentation of a breed club registry with accurate pedigrees over several decades before a breed would be considered for FSS. Also,
there is a wide variety of styles and breed type that is allowable, and given the scope of this diversity indicates that the American Bulldog is still "a work in progress".

Christine Weisse
American Kennel Club
Special Services

bizzare

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2007
84
0
57
Oropos
vrmode said:
bizzare said:
Εγω εχω σπιτι μου χρονια τωρα, πανω απο 10-15 σκυλια και κανενα μα κανενα δεν ειχε το παραμικρο προβλημα ( δεν μιλαω για δερματικα που μπορει να προκυψουν ) που να του στερει την ποιοτητα ζωης του. Κολυμπανε, τρεχουν, πηδανε, χαιρονται, λιαζονται, τρωνε, αναπαραγονται, κοκ. Το μόνο που τα χαλαει ειναι η υπερβολικη ζεστη - το ιδιο τη σιχαινομαι κι εγω ( με λιγη προσοχη ομως δοξα τω Θεω κανενα προβλημα ). Και οσο για τον κο ΜΑΚΗ που λεει....και στο φινάλε δεν φταίω εγώ που μπουλντόγκ έπεσε ξερό στην Καλαμάτα απο την ζέστη

Τα δικά σου σκυλιά δεν είναι ο μέσος όρος και μπράβο σου. Κι όσο για το μπουλντόγκ που κλάταρε και δεν ήταν αγγλικό κι όχι γαλλικό... οk, αλλά μην τρελαθούμε τώρα ότι τα αγγλικά έχουν καλύτερο αναπνευστικό από τα γαλλικά! ](*,) Αν googl-άρει κανείς τον όρο σύνδρομο βραχυκεφάλου ή ρωτήσει κτηνίατρους που ασχολούνται με αυτό, το αγγλικό σκοράρει πρώτο και έπονται γαλλικό και pug.
vrmode καλημέρα, μην νομίζεις ότι το συγκεκριμένο σκυλί την πάτησε από ζέστη. Απλά στρεσαρίστηκε που έλειπε ο ιδιοκτήτης του. Και όχι δεν θα τρελαθούμε....δεν είπα ποτέ το αντίθετο, ότι δηλαδή δεν έχουν πρόβλημα με την πολλή ζέστη. Αλλά το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχω κι εγώ. Είπαμε δεν σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι και όλοι οι σκύλοι πρέπει να είναι ίδιοι. Δεν αντέχουν όλοι το ίδιο τη ζέστη ή το κρύο, ούτε είναι όλοι γεννημένοι για αθλητές. Και δεν έπονται μόνο Γαλλικό ή Pug......αλλά και Πέκινιζ και Μπόστον Τέριερ και άλλα πολλά ( αλλά είπαμε δεν πρέπει να συγκρίνουμε )

FrenchieFan said:
Και οσο για τον κο ΜΑΚΗ που λεει....και στο φινάλε δεν φταίω εγώ που μπουλντόγκ έπεσε ξερό στην Καλαμάτα απο την ζέστη

είναι χρέος μου όμως να το συζητήσω και να το πω και όχι να το κρύψω τον ενημερωνω οτι το συγκεκριμενο ηταν ΓΑΛΛΙΚΟ και οχι Αγγλικο Μπουλντογκ, γιατι ετυχε να το σωσω εγω
Δεν ξερω πωσα σκυλια σωνεις γενικος- και σου ειμαστε ακομα πολυ ευγνωμον που ισουν εκει και εσωσες την Marylin (οντος ειναι γαλλικο), αλλα εκεινη δεν κλαταρησε απο την ζεστη , αλλα απο Στρες. Και αυτο δεν ηταν στη Καλαματα, αλλα στην περασμενη εκθεση τον Νοεμβριο στο Μαρκοπουλο- δεν ειχε και πολυ ζεστη εκεινη την ημερα.
Δεν αναφέρθηκε κανείς ποτέ στη Marylin, αλλά στο περιστατικό της Καλαμάτας ( ίσως να μην ήσουν εκεί ) και συγγνώμη που διόρθωσα τον ΜΑΚΗ αλλά όπως καταλαβαίνεις δεν μπορώ να αφήσω να πλανιούνται στον αέρα ανακρίβειες. Όταν μιλάνε θα πρέπει να είναι βάσιμα αυτά που λένε και πραγματικά.

oscar said:
το προτυπο λεει ..

UTILIZATION : Dissuasion and Companion Dog

Dissuasion ???
Αποτροπή.........και μην νομίζεις ότι δεν το κάνουν !!!! το κάνουν και μάλιστα πολύ καλά, αφου δεν είναι γαυγιστές χωρίς λόγο και όταν αποφασίσουν να δαγκώσουν.......δαγκώνουν :wink: