Ερωτήσεις προς εκτροφείς

Status
Κλειδωμένο θέμα

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Όσες εκτρώσεις σε γατόσκυλα ξέρω έγιναν σε συνδυασμο με στείρωση. Και ακρωτηριασμός και φόνος δηλαδη,ε? (έχω ευνουχισμενο σκύλο και στείρωσα το γατί μου ενώ ηταν έγκυος, αρα μη με πείτε...φανατικιά)

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Ναι βρε maddolini, και εγώ την ίδια απορία έχω με την Αλεξία!!!!!
Επίσης, μου κάνει εντύπωση πως υπάρχει τόοοοσος πολύς κόσμος (που δεν είναι και εκτροφείς) ο οποίος έχει τόσες γνώσεις πάνω στο in breeding που εκφέρει και απόλυτες απόψεις...πραγματικά!!
Και οι εκτροφεις δεν ειναι βιολογοι/γεννετιστες ομως, ετσι?
Στη φυση παντως το inbreeding αποφευγεται ''δια ροπαλου'' και γινεται σε εξαιρετικα σπανιες περιπτωσεις (που δεν ειναι του παρωντος)

Αν κανω λαθος διορθωστε με!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ας μη πιάσουμε την ίδια συζήτηση για τις στειρώσεις...γιατί δεν θα καταλήξουμε πουθενά (ως συνήθως)!
Σαφως κ εχεις απολυτο δικιο, γιατι ο καθενας εχει την "σκοπια του" στο θεμα.
Δεν μπορω ομως να ακουω οτι καποιος κατακρινει ενα εκτροφειο, επειδη ο εκτροφεας συμβαδιζει με το πρωτυπο της φυλης!!!

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Εγω θα ηθελα εκτος απο χαρακτηρισμους απο τους ποεμιους των στειρωσεων(ανηθικο, βαρβαρο, κλπ.) να ακουσω ρεαλιστικες προτασεις ελεγχου του πληθυσμου των σκυλων. (Εκτος απο την υπευθυνοτητα των ιδιοκτητων και την παρεμβαση του κρατους, ειπαμε ρεαλιστικες.)

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
είναι βάρβαρο να στειρώσεις τον σκύλο? είναι βάρβαρο να προχωρήσεις σε έκτρωση? θα τρελαθούμε τελείως....

fotis_utmost

Well-Known Member
23 Απριλίου 2012
501
0
California
Στη φυση παντως το inbreeding αποφευγεται ''δια ροπαλου'' και γινεται σε εξαιρετικα σπανιες περιπτωσεις (που δεν ειναι του παρωντος)

Αν κανω λαθος διορθωστε με!
Προφανώς και κάνεις λάθος.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εγω θα ηθελα εκτος απο χαρακτηρισμους απο τους ποεμιους των στειρωσεων(ανηθικο, βαρβαρο, κλπ.) να ακουσω ρεαλιστικες προτασεις ελεγχου του πληθυσμου των σκυλων. (Εκτος απο την υπευθυνοτητα των ιδιοκτητων και την παρεμβαση του κρατους, ειπαμε ρεαλιστικες.)
Η υπευθυνοτητα του ιδιοκτητη ειναι ο ΜΟΝΟΣ τροπος.
Απο κει κ περα ολα τα αλλα ειναι "ευκολες λυσεις" η λυσεις για να λεμε οτι κατι καναμε.....
Κανενας εκτροφεας κανενα χαρτι κ καμια προτροπη στειρωσης δεν θα δωσει λυση στο προβλημα των αδεσποτων αν δεν υπαρξουνε συνειδητοποιημενοι ιδιοκτητες.
Ακομα κ η περιφημη "ηλεκτρονικη καταγραφη" δεν θα μπορεσει να λειτουργησει ποτε στην Ελλαδα γιατι δεν εχουμε τις υποδομες.......

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Ο ιδιος φιλε μου!!!!!
μαλλον τον εχεις διαβασες επιλεκτικα......
Αρθρο και παραγραφο...

Κάνεις λάθος
Ετσι δογματικα να το δεχτω αυτο?...Παραδειγμα?
To Inbreeding depression δεν ισχυει?

Last edited:

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
είναι βάρβαρο να στειρώσεις τον σκύλο? είναι βάρβαρο να προχωρήσεις σε έκτρωση? θα τρελαθούμε τελείως....
Ειναι εξ'ισου βαρβαρο να του κοψεις τ'@ με το να του κοψεις τα αυτια η την ουρα! (ισως το πρωτο να ειναι και ποιο βαρβαρο κατ'εμε)
Δεν ξερω αν υπαρχει "ποσοτικη" μετρηση της "βαρβαροτητας" (αν κ δεν θα το εθετα ετσι) αλλα η αντιτειθεσαι σε καθε παρεμβαση η οχι. Επιλεκτικα δεν γινεται...... (η εκτρωση ηταν λαθος της στιγμης =στειρωση ηθελα να γραψω)

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
east ειλικρινα δεν ξερ αν πρεπει να χαρω ή να οχι με την αισιοδοξια σου. Δεν ξερω αν ζουμε σε διαφορετικες χωρες αλλα πραγματικα πες μου ποσους συνειδητοποιημενους ιδιοκτητες εχεις συναντησει στην ζωη σου.

Υ.Γ. 1 Θεωρω οτι πρεπει να υπαρχει ελεγχος του αριθμου των σκυλων γενικα και οχι μονον των αδεσποτων ή των ημιαιμων.

Υ.Γ.2 Η απαντηση μου απευθυνεται σε εσενα γιατι εσυ μου απαντησες, εννοειται βεβαια οτι απευθυνεται και σε οσους κατα καιρους εχουν εκφραστει εναντιον της στειρωσης.

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Ειναι εξ'ισου βαρβαρο να του κοψεις τ'@ με το να του κοψεις τα αυτια η την ουρα! (ισως το πρωτο να ειναι και ποιο βαρβαρο κατ'εμε)
Δεν ξερω αν υπαρχει "ποσοτικη" μετρηση της "βαρβαροτητας" (αν κ δεν θα το εθετα ετσι) αλλα η αντιτειθεσαι σε καθε παρεμβαση η οχι. Επιλεκτικα δεν γινεται...... (η εκτρωση ηταν λαθος της στιγμης =στειρωση ηθελα να γραψω)
Δεν είναι αισθητική παρέμβαση η αφαίρεση των όρχεων ή της μήτρας, άρα δεν μπορείς να το βάλεις στην ίδια κατηγορία με το κόψιμο των αυτιών.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Αρθρο και παραγραφο...
Διαβασε το καλο θα σου κανει.....
Λεει κι αλλα ενδιαφερονται για οποιον υπερασπιζεται φανατικα τον νομο αυτον (οπως γιατι εισαι παρανομος αν βαλεις αγγελια για υιοθεσια ζωου!!!!!!!)
Α, λεει κ της προυποθεσεις αναπαραγωγης "υπο νομιμους ορους" για να μην αναλλονεσαι εσυ να ζητας "χαρτι υποχρεωσης στειρωσης ζωου" ......

matilda

Πολλους...... ομως λιγοτερους απο τους ασυνειδητους.
Ναι ζουμε στην ιδια χωρα. Μπορει να το ακους λιγο ιδεολογικο και ουτοπικο, αλλα ειναι καλυτερα να προσπαθησουμε να "φτιαξουμε την σωστη βαση" παρα να "καθαρισουμε" την κορυφη του προβληματος που συνανταμε μπροστα μας......

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Δεν είναι αισθητική παρέμβαση η αφαίρεση των όρχεων ή της μήτρας, άρα δεν μπορείς να το βάλεις στην ίδια κατηγορία με το κόψιμο των αυτιών.
Ειμαστε εντελως οff κ αν θες θα προτιμουσα να το συνεχισουμε αλλου.
Επιγραμματικα θα σου πω οτι ειναι εξ'ισου ακρωτηριασμος, εξ'ισου επιπονο, εξ'ισου παρεμβαση στην φυση και εξ'ισου ΠΕΡΙΤΤΟ με την προυποθεση της υπευθυνοτητας.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Μαζι σου βρε east και στο ουτοπικο και στην εδραιωση της σωστης βασης. Μεχρι να φτασουμε ομως εκει την πληρωνουν χιλιαδες ψυχες. Θα μπορουσε να ηταν αλλιως. Θα μπορουσαν αυτα τα 2 να δουλεψουν παραλληλα.

Εκπαιδευση των ιδιοκτητων προς την σωστη κατευθυνση και μεχρι να φτασουμε στο επιθυμητο αποτελεσμα στειρωση του μεγαλυτερου μερους των σκυλων για να μην αφηνομαστε στην καλη θεληση του καθενος.

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Διαβασε το καλο θα σου κανει.....
Λεει κι αλλα ενδιαφερονται για οποιον υπερασπιζεται φανατικα τον νομο αυτον (οπως γιατι εισαι παρανομος αν βαλεις αγγελια για υιοθεσια ζωου!!!!!!!)
Α, λεει κ της προυποθεσεις αναπαραγωγης "υπο νομιμους ορους" για να μην αναλλονεσαι εσυ να ζητας "χαρτι υποχρεωσης στειρωσης ζωου" ......
Αυτες οι ειρωνικες υποδειξεις με σκλαβωνουν...
Ο νομος 4039/2012 ειναι γεματος τρυπες/παραθυρακια και δεν τον υπερασπιζομαι φανατικα...
Η κοπη αυτιων/ουρας απαγορευεται απο το 1992.
Αγγελια για υιοθεσια ζωου αν βαλω αριθμο τσιπ η αρ.πρωτοδικειου φιλοζωικου σωματειου ,ειμαι νομιμος.
(οποιος θελει του το δινω)
Το αρθρο 6 περι εκτροφης ειναι ενα τεραστιο αστειο και δεν το σχολιαζω καν...

Status
Κλειδωμένο θέμα