Και οι εκτροφεις δεν ειναι βιολογοι/γεννετιστες ομως, ετσι?Ναι βρε maddolini, και εγώ την ίδια απορία έχω με την Αλεξία!!!!!
Επίσης, μου κάνει εντύπωση πως υπάρχει τόοοοσος πολύς κόσμος (που δεν είναι και εκτροφείς) ο οποίος έχει τόσες γνώσεις πάνω στο in breeding που εκφέρει και απόλυτες απόψεις...πραγματικά!!
Σαφως κ εχεις απολυτο δικιο, γιατι ο καθενας εχει την "σκοπια του" στο θεμα.Ας μη πιάσουμε την ίδια συζήτηση για τις στειρώσεις...γιατί δεν θα καταλήξουμε πουθενά (ως συνήθως)!
ε? νομος?Ειναι εξ'ισου παρανομο να βρεις 6κουταβακια στο δρομο κ να τα μεταφερεις με το ΙΧ σου!!!!
Γι αυτο σου λεω ασε τα νομιμα/παρανομα......
Ο ιδιος φιλε μου!!!!!ε? νομος?
Κάνεις λάθοςΣτη φυση παντως το inbreeding αποφευγεται ''δια ροπαλου'' και γινεται σε εξαιρετικα σπανιες περιπτωσεις (που δεν ειναι του παρωντος)
Αν κανω λαθος διορθωστε με!
Προφανώς και κάνεις λάθος.Στη φυση παντως το inbreeding αποφευγεται ''δια ροπαλου'' και γινεται σε εξαιρετικα σπανιες περιπτωσεις (που δεν ειναι του παρωντος)
Αν κανω λαθος διορθωστε με!
Η υπευθυνοτητα του ιδιοκτητη ειναι ο ΜΟΝΟΣ τροπος.Εγω θα ηθελα εκτος απο χαρακτηρισμους απο τους ποεμιους των στειρωσεων(ανηθικο, βαρβαρο, κλπ.) να ακουσω ρεαλιστικες προτασεις ελεγχου του πληθυσμου των σκυλων. (Εκτος απο την υπευθυνοτητα των ιδιοκτητων και την παρεμβαση του κρατους, ειπαμε ρεαλιστικες.)
Αρθρο και παραγραφο...Ο ιδιος φιλε μου!!!!!
μαλλον τον εχεις διαβασες επιλεκτικα......
Ετσι δογματικα να το δεχτω αυτο?...Παραδειγμα?Κάνεις λάθος
Ειναι εξ'ισου βαρβαρο να του κοψεις τ'@ με το να του κοψεις τα αυτια η την ουρα! (ισως το πρωτο να ειναι και ποιο βαρβαρο κατ'εμε)είναι βάρβαρο να στειρώσεις τον σκύλο? είναι βάρβαρο να προχωρήσεις σε έκτρωση? θα τρελαθούμε τελείως....
Δεν είναι αισθητική παρέμβαση η αφαίρεση των όρχεων ή της μήτρας, άρα δεν μπορείς να το βάλεις στην ίδια κατηγορία με το κόψιμο των αυτιών.Ειναι εξ'ισου βαρβαρο να του κοψεις τ'@ με το να του κοψεις τα αυτια η την ουρα! (ισως το πρωτο να ειναι και ποιο βαρβαρο κατ'εμε)
Δεν ξερω αν υπαρχει "ποσοτικη" μετρηση της "βαρβαροτητας" (αν κ δεν θα το εθετα ετσι) αλλα η αντιτειθεσαι σε καθε παρεμβαση η οχι. Επιλεκτικα δεν γινεται...... (η εκτρωση ηταν λαθος της στιγμης =στειρωση ηθελα να γραψω)
Διαβασε το καλο θα σου κανει.....Αρθρο και παραγραφο...
Ειμαστε εντελως οff κ αν θες θα προτιμουσα να το συνεχισουμε αλλου.Δεν είναι αισθητική παρέμβαση η αφαίρεση των όρχεων ή της μήτρας, άρα δεν μπορείς να το βάλεις στην ίδια κατηγορία με το κόψιμο των αυτιών.
Αυτες οι ειρωνικες υποδειξεις με σκλαβωνουν...Διαβασε το καλο θα σου κανει.....
Λεει κι αλλα ενδιαφερονται για οποιον υπερασπιζεται φανατικα τον νομο αυτον (οπως γιατι εισαι παρανομος αν βαλεις αγγελια για υιοθεσια ζωου!!!!!!!)
Α, λεει κ της προυποθεσεις αναπαραγωγης "υπο νομιμους ορους" για να μην αναλλονεσαι εσυ να ζητας "χαρτι υποχρεωσης στειρωσης ζωου" ......
Καραμελα...Ημιμάθεια και φανατισμός είναι πολύ άσχημος συνδυασμός....