Επιλογή σκύλου ( Pitbull/ Amstaff ή cane corso?)

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Sirkos ο ελβετικος ειναι ποιο κοντα στο μορφολογικο γ.π η στο εργασιακο?δεν καταλαβα το παραπανω ποστ σου!Αριστοκλη απο την μικρη μου εμπειρια ως τωρα ο εργασιακος γ.π ειναι πολυ δυσκολο σκυλι και θελει πολυ δουλεια!αν δεν εχεις ορεξη μεγαλη μην το σκεφτεσαι για εργασιακο!φυσικα ειναι επιλογη σου το τι σκυλι θα παρεις στο τελος :D
Αν εννοεις στο θεμα της ραχης μαλλον πιο κοντα στον εργασιακο , και αυτο σε πολυ πολυ χοντρες γραμμες

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Έτσι από περιέργεια, μιας και είπες ότι δεν έχει αλλοιωθεί με υπερτυπισμούς η φυλή, υπάρχουν εκτροφείς στην Ελλάδα??
2002 αναγνωριστηκε σαν φυλη σαν πρωτη φαση και το 2011 βγηκε το τελικο προτυπο οποτε ακομα ειναι νωρις για υπερτυπισμους , και οχι δεν εχουμε εκτροφεις στην ελλαδα

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Σε χαρακτηρα ρωτισα πριν!με καλυψες και απο το προηγουμενο μηνυμα!;) Υ.Γ με το καλο να σου ερθει κ παλι!!μην χαλαμε αλλο το θεμα του παιδιου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Σ'αυτό το σημείο, νομίζω ότι θα ήταν χρησιμότερο, να παρακολουθήσεις την σελίδα του ΚΟΕ [www.koe.gr] για να μπορέσεις να παραβρεθείς στην επόμενη έκθεση και να πάρεις μια γεύση από κοντά.

Σε κανέναν σωστό εκτροφέα, δεν θα βρεις διαχωρισμούς ή "προτίμηση" σε μορφολογία ή χαρακτήρα. Αυτά τα δύο στοιχεία, συν την υγεία, είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας, που πάει πάντα μαζί. Δεν νοείται, να υστερεί ένα σωστό εκτροφικό πλάνο, σε ένα από τα τρία, δίνοντας βάρος σε κάποιο άλλο, γιατί τότε δεν μιλάμε για σωστή εκτροφή. Ο διαχωρισμός που ακούς εδώ να γίνεται σε εργασιακό/μορφολογικό, μέχρι στιγμής ισχύει μόνο για τον γερμανικό ποιμενικό, που είναι από τα πιο δύσκολα σκυλιά [και όχι πολυεργαλείο, όπως έχω σιχαθεί να ακούω] και στις δύο εκδοχές του. Δεν θα στο αναλύσω περαιτέρω, εφόσον δεν σε ενδιαφέρει έτσι κι αλλιώς.

Η περιβόητη παράμετρος της φύλαξης...δεν πάει έτσι. Δεν είναι μισή διαδρομή δική σου και άλλη μισή του σκύλου σου, επειδή έτσι θα είναι γραμμένο στο dna του. Θέλει πάααρα πολύ δουλειά και των δύο πλευρών, για να πετύχετε ακόμη και το ελάχιστο.

Το κόστος, είναι αρκετά υψηλό. Πρέπει να σκεφτείς εκ των προταίρων αν θα μπορείς να αντιμετωπίσεις ένα πιθανό πρόβλημα του σκύλου σου, που μπορεί να μεταφραστεί ακόμη και σε 4ψήφια νούμερα. Το μηνιαίο κόστος, όχι, δεν είναι απαγορευτικό. Αλλά τα έκτακτα είναι αυτά που σε φέρνουν σε απόγνωση. Και το αρχικό κόστος απόκτησης και εξοπλισμού, που θα είναι επίσης υψηλό. Η εκπαίδευσή του, απαραίτητη. Εξτρα κόστος. Μεταφορικό μέσο, απαραίτητο. Ακόμη και το που θα τον αφήσεις, αν χρειαστεί να λείψεις και δεν μπορείς να τον πάρεις μαζί σου, πρέπει να συνυπολογίσεις στο μελλοντικό κόστος. Τα κοντότριχα, στα οποία δείχνεις να έχεις μια τάση, ασφαλώς και μαδάνε και μάλιστα αρκετά, όπως όλοι οι τριχωτοί οργανισμοί, αλλά εκτός του σχεδόν μηδενικού κόπου συντήρησης της γούνας, η τρίχα τους όπου καρφωθεί, σχεδόν δεν ξαναβγαίνει. Με δόση υπερβολής, για να κατανοήσεις το "πρόβλημα".

Βασικά...μέχρι τώρα, έχεις απορρίψει σχεδόν όλες τις εναλλακτικές που σου προτείνονται. Κατά την γνώμη μου όμως, δεν μπορείς να βάλεις στην ζωή σου, μια φυλή που αρέσει πχ σε μένα. Αν δεν είσαι καψούρης ήδη με κάποια [όπως μου αρέσει εμένα να λέω και όπως πολύ όμορφα σου τόνισε και νωρίτερα ο DjSoukis], τότε ίσως δεν είσαι ακόμη έτοιμος να αποκτήσεις. Η...ίσως θα μπορούσες να κοιτάξεις για κάποιο αδέσποτο [όπως επίσης μου αρέσει να προτείνω].

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Όποιος έχει να προσθέσει κάποια άλλη ράτσα είναι ευπρόδεκτος να το κάνει :)

Το σίγουρο είναι ότι έχω καταλήξει ότι θέλω ένα σκύλο max 40 κιλών ο οποίος δεν θα είναι μόνο σκύλος συντροφιάς αλλά να έχει και την φύλαξη στα αιματά του. Όπως είπα στην αρχή κολλάω στον χαρακτήρα και το ταπεραμέντο. Με ενδιαφέρει ένας σκύλος σοβαρός που μπορεί να κρίνει όσο το δυνατόν τις καταστάσεις και να είναι αρκετά έξυπνος ώστε να καλύπτω εγώ την μισή απόσταση και την άλλη μισή αυτός, να υπάρχει δηλαδή μια συνεργασία στην σχέση.
Nα τολμησω να πω Dogo Argentino?
Στα εμφανισιακα κριτηρια ειναι 100% μεσα, συντροφος ανθρωπου, τα παει καλα με παιδια κ αλλα ζωα κ αν δεν κανω λαθος (υπαρχουνε κατοχοι φυλης που μπορουνε να σε ενημερωσουνε καλυτερα) και θεωρω εξ'ισου πιθανο να κανει την φυλαξη ενος boxer που αναφερθηκε.......

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Αρχικό μήνυμα απο ΑριστοκλήςΌποιος έχει να προσθέσει κάποια άλλη ράτσα είναι ευπρόδεκτος να το κάνει :)

Το σίγουρο είναι ότι έχω καταλήξει ότι θέλω ένα σκύλο max 40 κιλών ο οποίος δεν θα είναι μόνο σκύλος συντροφιάς αλλά να έχει και την φύλαξη στα αιματά του. Όπως είπα στην αρχή κολλάω στον χαρακτήρα και το ταπεραμέντο. Με ενδιαφέρει ένας σκύλος σοβαρός που μπορεί να κρίνει όσο το δυνατόν τις καταστάσεις και να είναι αρκετά έξυπνος ώστε να καλύπτω εγώ την μισή απόσταση και την άλλη μισή αυτός, να υπάρχει δηλαδή μια συνεργασία στην σχέση.
Ενα θηλυκό canario.

Oχι... θελει επιφυλακτικοτητα στο σκυλο. Μονο επιφυλακτικα δεν ειναι τα dogo. Η φυλαξη που ενδεχομενως βγαλει μετα τα 2 χρονια (συνηθως τα αρσενικα μονο) ειναι κατι που θελει μεγαλη συζητηση.

Last edited:

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ενα θηλυκό canario.

Oχι... θελει επιφυλακτικοτητα στο σκυλο. Μονο επιφυλακτικα δεν ειναι τα dogo. Η φυλαξη που ενδεχομενως βγαλει μετα τα 2 χρονια (συνηθως τα αρσενικα μονο) ειναι κατι που θελει μεγαλη συζητηση.
Θελει επιφυλακτικοτητα στο σκυλο η θελει σκυλο που υπο συνθηκες θα φυλαξει το χωρο του?
Σε σχεση με το boxer που αναφερθηκε πχ θα ειναι λιγοτερο επιφυλακτικο?
(ρωταω δεν ξερω)

Οσο για το canario νομιζω θα το απορριψει για τους ιδιους λογους που απερριψε το cane corso βλ.εμφανιση-μεγεθος/σαλια......

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Θελει επιφυλακτικοτητα στο σκυλο η θελει σκυλο που υπο συνθηκες θα φυλαξει το χωρο του?
Σε σχεση με το boxer που αναφερθηκε πχ θα ειναι λιγοτερο επιφυλακτικο?
(ρωταω δεν ξερω)

Οσο για το canario νομιζω θα το απορριψει για τους ιδιους λογους που απερριψε το cane corso βλ.εμφανιση-μεγεθος/σαλια......
Το boxer μπορει να δουλεψει φυλαξη μετα απο εκπαιδευση. Το ντογκο ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ επ ουδενι να εκπαιδευτει για φυλαξη. Αυτη ειναι η διαφορα.

Ενα θηλυκο καναριο απο γραμμες πρεσα (πιο αθλητικο, οχι τοσο βαρυ) μια χαρα θα του ταιριαξει νομιζω. Γυρω στα 40 κιλα θα ειναι και εχει τη φυλαξη η φυλη εμφυτη. Επισης, δεν εχει τοσο μαστιφοειδες κεφαλι ( σαλια ).

Αριστοκλής

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2013
37
0
mareco σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες και την ρεαλιστική αντιμετώπιση. Δεν μ'αρέσει να μου λένε απλά αυτά που θέλω ν'ακούσω, προτιμώ να με προβληματίζουν :wink:

Η περιβόητη παράμετρος της φύλαξης...δεν πάει έτσι. Δεν είναι μισή διαδρομή δική σου και άλλη μισή του σκύλου σου, επειδή έτσι θα είναι γραμμένο στο dna του. Θέλει πάααρα πολύ δουλειά και των δύο πλευρών, για να πετύχετε ακόμη και το ελάχιστο.
Πάντως σε αυτό το σημείο δεν εννοούσα την εργασία της φύλαξης αλλά την καθημερινή επικοινωνία με τον σκύλο που για μένα έχει μεγαλύτερο βάρος και από την φύλαξη :)

Το βασικό δίλημμα για μένα αυτή την στιγμή είναι αν θα επιλέξω την ράτσα που έχω αδυναμία (Amstaff) κάνοντας παραχωρήσεις στο κομμάτι ταμπεραμέντο φύλαξης ή αν θα διαλέξω άλλη φυλή που να διαθέτει το "πακέτο".

Όπως και να έχει, συμφωνώ μαζί σου ότι πρέπει να περάσω στο πρακτικό κομμάτι και να έρθω κοντά με εκτροφείς γιατί στην θεωρία κάπου χάνεται η μπάλα και πιο πολύ μπερδεύεσαι μου φαίνεται. Όχι πως δεν χάνεται η μπάλα και με τους εκτροφείς αλλά αυτό είναι άλλο κομμάτι.

Arrow

Well-Known Member
10 Απριλίου 2013
136
3
Πάντως εγώ στη θέση σου θα κοίταγα τα επίπεδα εκτροφής της κάθε ράτσας από αυτές που θες στην Ελλάδα.Όπως σου είπε και το μέλος mareco πρέπει να βρεις εκτροφέα που τα σκυλιά του να τα συνδιάζουν όλα(μορφολογία,ταπεραμέντο.εργασία κλπ).Δυστυχώς δεν έχουν όλες οι ράτσες αυτό το προνόμιο(ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ)λόγω κακής και κυρίως εμπορικής εκτροφής!!!!

Επίσης κοίτα και έναν άλλο παράγοντα:Τις ασθένεις της κάθε ράτσας!! Υπάρχουν ράτσες που λόγω κακής εκτροφής έχουν ΜΕΓΑΛΕΣ πιθανότητες να βγάλουν προβλήματα όπως π.χ. δυσπλασία,κόφωση,τύφλωση κλπ κλπ.Με αυτό τον τρόπο έχεις τις πιθανότητες με το μέρος σου για να αποφύγεις πόνο(ψυχικό, δικό σου και του σκύλου),κόπο(θα τρέχεις σε γιατρούς),χρήμα(που θα μπορούσες να το δώσεις για πιο παραγωγικά πράγματα όπως είναι η εκπαίδευση του σκύλου).Υπάρχουν ράτσες που λόγω καλής εκτροφής έχουν ελαχιστοποιηθεί αυτά τα προβλήματα.

Σκέψου το καλά.Και κάνε άφθονη υπομονή!!!!Όχι σκύλο θέλω τώρα τον θέλω!!! Βρες έναν εκτροφέα που να σου σταθεί και να σεβοηθάει συνεχώς!!!Υπάρχουν αρκεί να ψάξεις καλά!!:)

Choose carefully.....:):):)

Last edited:

Αριστοκλής

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2013
37
0
Στα εμφανισιακα κριτηρια ειναι 100% μεσα, συντροφος ανθρωπου, τα παει καλα με παιδια κ αλλα ζωα κ αν δεν κανω λαθος (υπαρχουνε κατοχοι φυλης που μπορουνε να σε ενημερωσουνε καλυτερα) και θεωρω εξ'ισου πιθανο να κανει την φυλαξη ενος boxer που αναφερθηκε.......
Νομίζω στο θέμα Dogo με κάλυψε πλήρως η Αmaliaz για ποιο λόγο δεν είναι καλή επιλογή.

Τώρα όσο αφορά τα canario και τις συναφή ράτσες μπορεί να τα θαυμάζω σαν σκυλιά αλλά νομίζω είναι άλλη κατηγορία, πιο μεγάλα σκυλιά, μαστίφ (τα σάλια που λέγαμε) και είναι άλλα κυβικά που προς το παρόν προσπαθώ να αποφύγω :wink:

Αριστοκλής

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2013
37
0
Πάντως εγώ στη θέση σου θα κοίταγα τα επίπεδα εκτροφής της κάθε ράτσας από αυτές που θες στην Ελλάδα.Όπως σου είπε και το μέλος mareco πρέπει να βρεις εκτροφέα που τα σκυλιά του να τα συνδιάζουν όλα(μορφολογία,ταπεραμέντο.εργασία κλπ).Δυστυχώς δεν έχουν όλες οι ράτσες αυτό το προνόμιο(ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ)λόγω κακής και κυρίως εμπορικής εκτροφής!!!!

Επίσης κοίτα και έναν άλλο παράγοντα:Τις ασθένεις της κάθε ράτσας!! Υπάρχουν ράτσες που λόγω κακής εκτροφής έχουν ΜΕΓΑΛΕΣ πιθανότητες να βγάλουν προβλήματα όπως π.χ. δυσπλασία,κόφωση,τύφλωση κλπ κλπ.Με αυτό τον τρόπο έχεις τις πιθανότητες με το μέρος σου για να αποφύγεις πόνο(ψυχικό, δικό σου και του σκύλου),κόπο(θα τρέχεις σε γιατρούς),χρήμα(που θα μπορούσες να το δώσεις για πιο παραγωγικά πράγματα όπως είναι η εκπαίδευση του σκύλου).Υπάρχουν ράτσες που λόγω καλής εκτροφής έχουν ελαχιστοποιηθεί αυτά τα προβλήματα.

Σκέψου το καλά.Και κάνε άφθονη υπομονή!!!!Όχι σκύλο θέλω τώρα τον θέλω!!! Βρες έναν εκτροφέα που να σου σταθεί και να σεβοηθάει συνεχώς!!!Υπάρχουν αρκεί να ψάξεις καλά!!:)

Choose carefully.....:):):)

Συμφωνώ μαζί σου αν και πιστεύω πως ο κόσμος των εκτροφέων δεν είναι αγγελικά πλασμένος και ειδικά αν δεν έχεις ανθρώπους από μέσα να σε καθοδηγήσουν θεωρώ ότι είναι λίγο λαχείο να πέσεις στον κατάλληλο. Πάντως το σίγουρο είναι ότι αν δεν ψαχτείς δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη.

Πίστεψε με θεωρώ πολύ σοβαρή μία επιλογή που θα συμβιώσεις για την επόμενη δεκαετία τουλάχιστον οπότε η υπομονή που λες είναι από τα προαπαιτούμενα και αναγκαία!

Αριστοκλής

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2013
37
0
Poodle standard? ψαξε και για αυτην , δεν ειναι τα φλωρικα σκυλια που ολοι νομιζουν

Μα τώρα συγνώμη sirkos και πάντα με φιλική διάθεση,

Έχουμε μιλήσει για rott, dober , canario ,dogo και μου λες να δω αυτό??:D

Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να μ'αρέσει, ειλικρινά??:rolleyes:

poodle1.JPG

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Κυνηγοσκυλο ειναι φιλε μου , και μπορει να βγαλει και φυλαξη με την καταλληλη εκπαιδευση , ασε που ισως ειναι τα πιο εκπαιδευσιμα σκυλια , δεν μαδανε καθολου και αυτο που εδειξες στην φωτο και το γελας ειναι σκυλαρος 30-35 κιλων και το κουρεμα αυτο ηταν για την εργασια του , να βουταει σε λιμνες και να φερνει το θηραμα .και σου ειπα δεν ειναι τα φλωρικα σκυλια που ολοι νομιζουν . Οταν ειπα ψαχτο δεν εννοουσα μονο μια φωτο :rolleyes:

Αριστοκλής

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2013
37
0
Κυνηγοσκυλο ειναι φιλε μου , και μπορει να βγαλει και φυλαξη με την καταλληλη εκπαιδευση , ασε που ισως ειναι τα πιο εκπαιδευσιμα σκυλια , δεν μαδανε καθολου και αυτο που εδειξες στην φωτο και το γελας ειναι σκυλαρος 30-35 κιλων και το κουρεμα αυτο ηταν για την εργασια του , να βουταει σε λιμνες και να φερνει το θηραμα .και σου ειπα δεν ειναι τα φλωρικα σκυλια που ολοι νομιζουν . Οταν ειπα ψαχτο δεν εννοουσα μονο μια φωτο :rolleyes:
Ναι ρε συ πλάκα κάνω, σε ευχαριστώ που μου το είπες απλά μου φάνηκε αστείο οπτικά αν το συγκρίνεις με τα άλλα που λέγαμε :wink:

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Άλλωστε υπάρχει και η Bob Marley εκδοχή του συγκεκριμένου σκυλιού. Πολύ λιγότερο pon pon

40426.JPG
Kαι υπόψιν, δεν έβαλα και πολύ πετυχημένη φώτο..

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Όταν καταλάβεις ότι τα σκυλιά με τρίχωμα έχουν την χάρη τότε θα βρεις αυτό που ψάχνεις! :)