Επιλογή σκύλου ( Pitbull/ Amstaff ή cane corso?)

robber

Active Member
9 Αυγούστου 2013
30
0
Παιδιά μάλλον παρεξηγήθηκα, ο σκύλος μου μπορεί να κινήτε στο σαλόνι κουζίνα και μπαλκόνι, αρκετά μεγάλος χώρος, όταν κατεβαίνω κατά της 9 το βράδυ για βόλτα τον αφήνω στο σπίτι μόνο του , γυρνάω στης 12 τον ταΐζω και μικρή βόλτα.Όταν κοιμάμαι τον κλείνω έξω απο το δωμάτιο μου, για να πάει να κοιμηθεί στον δικό του χώρο το οποίο είναι ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΜΟΥ
Μετά από ένα μήνα παρατήρησα όταν καθόμαστε στον καναπέ χαλαρά για παράδειγμα, αν ακούσει κάποιο ήχο μες στην πολυκατοικία πάει στην πόρτα και παίρνει μια στάση επιφυλακής.

ΑΥΤΟ εννοώ ένστικτο φύλακα, τι νομίζετε?? ότι έχω τον σκύλο σε κάνα μπουντρούμι δεμένο.

robber

Active Member
9 Αυγούστου 2013
30
0
και όταν είπα για το dogo ότι είναι καλός φύλακας σε αυτά τα κιλά, το είπα γιατί ο ενδιαφερόμενος για τους χ ψ λόγους θέλει σκύλο φύλακα που να μην ξεπερνά τα 50 κιλά

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Η φυλαξη χώρου ειναι κατα ενα μέρος χαρακτήρας και ενστικτο (αρα γιατι εξεθρεφαν την καθε φυλη) και κατα μεγαλύτερο μερος εκπαιδευση.
Και η δικιά μου μόλις ακουσει αγνωστο ηχο ορμάει προς την πηγή του ηχου. Αυτο δεν την κανει φύλακα. Δεν εχει την εκπαιδευση να χειριστεί τον εκαστοτε που θα διαρρηξει την περιμετρο του σπιτιου

robber

Active Member
9 Αυγούστου 2013
30
0
ghelly ο δικός μου δεν ορμάει πηγαίνει στη πόρτα περπατώντας κανονικά με τεντωμένη την ουρά και τα αυτιά, μόλις ο ήχος σταματάει επιστρέφει χωρίς να του πώ κάτι,
Επίσης οι γονείς του robber είναι εξαιρετικοί φύλακες χωρίς να είναι εκπαιδευμένοι και πάρα πολύ κοινωνικοί με ανθρώπους όταν είναι μπροστά ο ιδιοκτήτης τους.

Για μία πιθανή διάρρηξη, ένα ενήλικο σκυλί ράτσας φύλακα όπως το δικό μου πιστεύω ότι δεν θα έχει πρόβλημα να τον ακινητοποιήση.
Πάντα μιλάμε για ερασιτέχνη διαρρήκτη γιατί οι επαγγελματίες απασφαλίζουν και κροκόδειλο..

Αν το εκπαιδεύσεις για φύλακα και κρίνει λάθος μια ενέργεια ο σκύλος σου θα πληρώνεις μηνύσεις και παίζει να σου πάρουν και το σκύλο

και κάτι ακόμα για την ράτσα και τους λάθος ιδιοκτήτες, ΕΓΩ δεν είμαι ένας από αυτούς ούτε τα αυτιά δεν δέχτηκα να του κόψω για να φαίνεται "πιο άγριο"

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
αν το εκπαιδεύσεις και κρινει λάθος?
ενω το ενστικτο τους ειναι απολυτα προσαρμοσμένο στις ανθρώπινες κινησεις και γλώσσα σώματος ωστε να κρινουν αλάθητα?
Μην τρελαθουμε. Γι'αυτο ακριβως υπάρχει η εκπαιδευση φυλαξης.
BTW δεν τιθεται θέμα για τα αυτια, θα ήταν παράνομο να τα πειράξεις.... Απαγορεύτηκαν οι ακρωτηριασμοι δια νόμου

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
και όταν είπα για το dogo ότι είναι καλός φύλακας σε αυτά τα κιλά, το είπα γιατί ο ενδιαφερόμενος για τους χ ψ λόγους θέλει σκύλο φύλακα που να μην ξεπερνά τα 50 κιλά

τα ντογκο δεν συνιστουνται για φυλαξη,ειναι τελειως διαφορετικη η δουλεια τους,στα -50 υπαρχουν πολλοι φυλακες.....

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Επίσης οι γονείς του robber είναι εξαιρετικοί φύλακες χωρίς να είναι εκπαιδευμένοι και πάρα πολύ κοινωνικοί με ανθρώπους όταν είναι μπροστά ο ιδιοκτήτης τους.

Για μία πιθανή διάρρηξη, ένα ενήλικο σκυλί ράτσας φύλακα όπως το δικό μου πιστεύω ότι δεν θα έχει πρόβλημα να τον ακινητοποιήση.
Tι ακριβως ειδες στους γονεις του δικου σου κ λες οτι ειναι εξαιρετικοι φυλακες???
Απο ποτε τα pitbull ειναι "ρατσα φυλακας" ??

robber

Active Member
9 Αυγούστου 2013
30
0
παιδιά έχω 2 φίλους με πιτ μπουλ 3 με ντόγκο και έναν με ροτβαιλερ. Ο χειρότερος εώς καθόλου φύλακας είναι το ροτβαιλερ.
Δε λέω σε όποιο σαιτ και να διαβάσεις θα σου λέει το ροτ καλύτερο απο τα 3 για φύλαξη, αλλά η θεωρεία απο την δικιά μου εμπειρία δεν επιβεβαιώνεται και στην πράξη.
Δεν ξέρω αν κάποιος απο εσάς έχει σκύλο σε μια από αυτές τις ράτσες, πάντος εγώ που τα έχω ζήσει αυτά τα σκυλιά σας λέω ότι όλα κάνουν για φύλαξη.
και gkelly δεν ξέρω αν είσαι εκπαιδεύτρια αλλά πιο πολύ εμπιστεύομαι το ένστικτο του σκύλου για το πότε υπάρχει κίνδυνος παρά τον λίγο πολύ άγνωστο τρόπο που εκπαίδευσε τον σκύλο κάποιος και με τι ερεθίσματα έχει συνδυάσει ένας σκύλος το να επιτεθεί.

ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΑ ΚΟΒΟΥΝ 8 στους 10 ενώ απαγορεύεται εδώ και 15+ χρόνια, μέχρι και σε διαγωνισμούς μορφολογίας με κομμένα αυτιά είναι!!

Vandal

Active Member
24 Ιουλίου 2013
39
0
peiraias
Καλησπερα κι απο μενα και να σου πω οτι μαρεσει ο τροπος σκεψης σου.Και τα 3 σκυλια που ανεφερες τυχαινει να βρισκομαι καθε μερα μαζι τους και πιστευω οτι μπορω να σε βοηθησω.Τα πιτμπουλλ τερριερ δεν αρμοζουν για τα καθηκοντα φυλαξης!Ειναι πολυ φιλικα με τους ανθρωπους.Οσο για το αλλο τα περισσοτερα εχουν τασεις επιθετικοτητας με αλλα σκυλια κυριως ιδιου φυλου.Τα αμσταφφ παρολο που στην ουσια ειναι pitbull terrier στα χρονια εχουν αναδειξει λιγοτερες επιθετικες τασεις.Τωρα το σεναριο φυλαξης κι αυτο δυσκολο το κοβω γιατι ειναι εξισου φιλικα με ανθρωπους.Και τα 2 ομως ειναι οτι πρεπει για διαμερισμα με την προυποθεση να τα βγαζεις βολτες εκτος κι αν σου αρεσουν τα φαγωμενα επιπλα.Τα κανε κορσο ειναι η καλυτερη επιλογη που εχεις να κανεις.Αριστοι φυλακες!με σωστη κοινωνικοποιηση που υποθετω θα την κανεις θα εισαι καλυμενος.Αλλα πιστευω οτι τα εξοδα της τροφης του και μονο θα ναι λιγακι πιο τσιμπημενα απο αυτα του πιτμπουλλ. :)

Last edited:

Vandal

Active Member
24 Ιουλίου 2013
39
0
peiraias
Tι ακριβως ειδες στους γονεις του δικου σου κ λες οτι ειναι εξαιρετικοι φυλακες???
Απο ποτε τα pitbull ειναι "ρατσα φυλακας" ??
Σε ολους τους κανονες υπαρχουν εξαιρεσεις.Μπορει ο robber να ειναι μια απο αυτες.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
παιδιά έχω 2 φίλους με πιτ μπουλ 3 με ντόγκο και έναν με ροτβαιλερ. Ο χειρότερος εώς καθόλου φύλακας είναι το ροτβαιλερ.
Δε λέω σε όποιο σαιτ και να διαβάσεις θα σου λέει το ροτ καλύτερο απο τα 3 για φύλαξη, αλλά η θεωρεία απο την δικιά μου εμπειρία δεν επιβεβαιώνεται και στην πράξη.
Δεν ξέρω αν κάποιος απο εσάς έχει σκύλο σε μια από αυτές τις ράτσες, πάντος εγώ που τα έχω ζήσει αυτά τα σκυλιά σας λέω ότι όλα κάνουν για φύλαξη.
και gkelly δεν ξέρω αν είσαι εκπαιδεύτρια αλλά πιο πολύ εμπιστεύομαι το ένστικτο του σκύλου για το πότε υπάρχει κίνδυνος παρά τον λίγο πολύ άγνωστο τρόπο που εκπαίδευσε τον σκύλο κάποιος και με τι ερεθίσματα έχει συνδυάσει ένας σκύλος το να επιτεθεί.

ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΑ ΚΟΒΟΥΝ 8 στους 10 ενώ απαγορεύεται εδώ και 15+ χρόνια, μέχρι και σε διαγωνισμούς μορφολογίας με κομμένα αυτιά είναι!!
Eξακολουθεις να μην μου λες τι ειδες κ πιστευεις οτι ειναι καλοι φυλακες.
Οχι οτι εισαι υποχρεωμενος να μου πεις, αλλα κουβεντα κανουμε.
Επειδη τα ειδες να γαυγιζουνε η να κινουνται προς ενα αγνωστο ερεθισμα σου φανηκαν φυλακες?
Ξερεις τι ειναι η φυλαξη χωρου απο σκυλο για να κρινεις αν ενα σκυλι ειναι φυλακας η οχι!?

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Πλεον δεν μπορουν να παρουν μερος σκυλια με κομμενα αυτια και ουρες σε εκθεσεις μορφολογιας

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Robber ολα αυτα που πιστευεις οτι πρεπει να κανεις για να ειναι το σκυλι σου φυλακας δεν ισχυουν! Οταν πηρα τη σκυλα μου πολλοι "γνωστες" καθονταν και μας ελεγαν τις ιδιες αηδιες!
Μην χαιδευουν αλλοι το σκυλι για να γινει αγριο, μη το χαιδευετε ολη την ωρα γιατι θα το κανετε μαλθακο και αλλα τετοια ωραια! Η σκυλα μου κοιμαται μαζι μας η στο crate της, χαιδευετε απο ολο το κοσμο και απο μας ολη την ωρα και δεν την αφηνουμε μονη της παρα μονο οταν εχουμε δουλεια! Η σκυλα μου ομως αν χρειαστει ξερει πολυ καλα τι πρεπει να κανει!
Επισκεψου εναν καλο εκπαιδευτη να συζητησεις και να δεις τι παει να πει φυλαξη, γιατι ολα αυτα που λες δεν ισχυουν.

robber

Active Member
9 Αυγούστου 2013
30
0
Φύλαξη μπορεί να είναι έντονο γαυγισμα σαν <<συναγερμός>> , να αποτρέψει κάποιον να πλησιάσει ένα χώρο σε αναγκάζει ο σκύλος να κάνεις βήματα πίσω μέχρι να απομακρυνθείς απο τον χώρο που φυλάει και το να επιτεθεί σε αυτόν που πάει να μπεί μέσα στο χώρο.
Τρια διαφορετικά στοιχεία αν κάποιος σκύλος συνδιάζει 2 απο τα τρία είναι καλός φύλακας, αν έχει και τα τρία είναι αστέρι φύλακας.
Συγκεκριμένα τα 2 πιτ μπουλ που ξέρω με το που ανοίξεις την πόρτα γαυγίζουν έντονα και πάνε να επιτεθούνε.

Την άποψή μου την είπα απο αυτά που έχω δει, δεν είμαι τόσο διαβασμένος όσο εσείς.

Αλλά πείτε μου κάτι ρε παιδιά τα πιτ μπουλ έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό από όλες τις ράτσες σε περιπτώσεις επίθεσεις σε ανθρώπους, θανάσιμες και μη θανάσιμες, είναι απαγορευμένα σε 10 χώρες και πιστέυετε πως αυτός ο σκύλος δεν θα δαγκώσει κάποιον που μπαίνει μέσα στο σπίτι σου ή κάποιον που απειλεί το αφεντικό του, διότι είναι έτσι το ταπεραμέντο του πολύ φιλικά με ανθρώπους

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Αλλά πείτε μου κάτι ρε παιδιά τα πιτ μπουλ έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό από όλες τις ράτσες σε περιπτώσεις επίθεσεις σε ανθρώπους, θανάσιμες και μη θανάσιμες, είναι απαγορευμένα σε 10 χώρες και πιστέυετε πως αυτός ο σκύλος δεν θα δαγκώσει κάποιον που μπαίνει μέσα στο σπίτι σου ή κάποιον που απειλεί το αφεντικό του, διότι είναι έτσι το ταπεραμέντο του πολύ φιλικά με ανθρώπους
Εχεις pitbull και γράφεις ή μάλλον, ακόμη χειρότερα, πιστεύεις, όλα αυτά που έγραψες; :confused:

robber

Active Member
9 Αυγούστου 2013
30
0
Robber ολα αυτα που πιστευεις οτι πρεπει να κανεις για να ειναι το σκυλι σου φυλακας δεν ισχυουν! Οταν πηρα τη σκυλα μου πολλοι "γνωστες" καθονταν και μας ελεγαν τις ιδιες αηδιες!
Μην χαιδευουν αλλοι το σκυλι για να γινει αγριο, μη το χαιδευετε ολη την ωρα γιατι θα το κανετε μαλθακο και αλλα τετοια ωραια! Η σκυλα μου κοιμαται μαζι μας η στο crate της, χαιδευετε απο ολο το κοσμο και απο μας ολη την ωρα και δεν την αφηνουμε μονη της παρα μονο οταν εχουμε δουλεια! Η σκυλα μου ομως αν χρειαστει ξερει πολυ καλα τι πρεπει να κανει!
Επισκεψου εναν καλο εκπαιδευτη να συζητησεις και να δεις τι παει να πει φυλαξη, γιατι ολα αυτα που λες δεν ισχυουν.
Hlianna οκ μπορεί να έχεις δίκιο, η αλήθεια είναι δεν έχω μιλήσει ποτέ με εκπαιδευτή μόνο με ιδιωκτήτες.
Αν ο σκύλος μου γίνει φύλακας απο μόνος του καλός αν δεν γίνει πάλι καλός δεν ξέρω τίποτα απο εκπαίδευση φύλαξης και δεν κάνω πειράματα,απλά δεν το θέλω πολύ χαδιάρι εμπιστέυομαι το σκύλο μου ότι θα κάνει αυτό που πρέπει όταν έρθει η ώρα.
Αυτο που ξέρω όμως σίγουρα είναι ότι ο σκύλος μου καταλαβένει την ψυχολογία μου και πράτει ανάλογα.

nikalias

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
256
3
Γλάρισα
Φύλαξη μπορεί να είναι έντονο γαυγισμα σαν <<συναγερμός>> , να αποτρέψει κάποιον να πλησιάσει ένα χώρο σε αναγκάζει ο σκύλος να κάνεις βήματα πίσω μέχρι να απομακρυνθείς απο τον χώρο που φυλάει και το να επιτεθεί σε αυτόν που πάει να μπεί μέσα στο χώρο.
Τρια διαφορετικά στοιχεία αν κάποιος σκύλος συνδιάζει 2 απο τα τρία είναι καλός φύλακας, αν έχει και τα τρία είναι αστέρι φύλακας.
Συγκεκριμένα τα 2 πιτ μπουλ που ξέρω με το που ανοίξεις την πόρτα γαυγίζουν έντονα και πάνε να επιτεθούνε.

Την άποψή μου την είπα απο αυτά που έχω δει, δεν είμαι τόσο διαβασμένος όσο εσείς.

Γενικώς τα πιτ-μπουλ έχουν συνδεθεί με τους ματσό gangster και την επίδειξη απείρου ανδρισμού .
Οι επιθέσεις που αναφέρεσαι γίνονται στις εκάστοτε ''κακές'' συνοικίες . Τέλος , δεν νομίζω ότι έχουν κρίση ανάλογη του Γ .Ποιμενικού ή παρόμοιων φυλών και θα επιτείθονται ακόμα και στην υγρασία .

robber

Active Member
9 Αυγούστου 2013
30
0
Ρε συ mareco πιστεψέ με, με στεναχωρεί το γεγονός ότι έχουν κακή φήμη.
Το ανέφερα διότι είναι σαν να μου λέτε ότι τα πάει τόσο καλά με ανθρώπους που δεν θα δαγκώσει ποτέ κανέναν,και ας σε βαράνε θα πάει να τους γλείψει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Αν ο σκύλος μου γίνει φύλακας απο μόνος του καλός αν δεν γίνει πάλι καλός δεν ξέρω τίποτα απο εκπαίδευση φύλαξης και δεν κάνω πειράματα,απλά δεν το θέλω πολύ χαδιάρι εμπιστέυομαι το σκύλο μου ότι θα κάνει αυτό που πρέπει όταν έρθει η ώρα.
Αυτο που ξέρω όμως σίγουρα είναι ότι ο σκύλος μου καταλαβένει την ψυχολογία μου και πράτει ανάλογα.
Εκτός που δεν ισχύουν όσα γράφεις για τα pitbull, δεν ισχύουν όσα γράφεις και για τα ένστικτα "φύλαξης", των σκύλων γενικώς. Φιλική συμβουλή...σταμάτα να συνομιλείς με αδαείς, ή τουλάχιστον μην υιοθετείς και μεταφέρεις τις απαράδεκτες αυτές απόψεις και σε άλλους αδαείς. Γιατί το θέμα είναι, να ελαχιστοποιούνται οι άσχετοι. Οχι να αυξάνονται.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ρε συ mareco πιστεψέ με, με στεναχωρεί το γεγονός ότι έχουν κακή φήμη.
Το ανέφερα διότι είναι σαν να μου λέτε ότι τα πάει τόσο καλά με ανθρώπους που δεν θα δαγκώσει ποτέ κανέναν,και ας σε βαράνε θα πάει να τους γλείψει.
Τι σε κάνει να πιστεύεις, ότι ισχύει κάτι διαφορετικό απ'αυτό;
Η...ότι θα έπρεπε να ισχύει κάτι διαφορετικό απ'αυτό;