Επιλογή σκύλου ( Pitbull/ Amstaff ή cane corso?)

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Το γνωρίζω ότι υπάρχουν εκτροφεία Αmstaff στην Ελλάδα. Ρώτησα αν υπάρχουν συγκεκριμένα που να βγάζουν γραμμές για φύλαξη :wink:

Αυτό που λες ισχύει και το έχω σκεφτεί, είναι και θέμα φυλής σίγουρα το αν το'χει, απλά το ψάχνουμε.
τα rottweiler ή τα doberman δεν σου αρεσουν?

Αριστοκλής

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2013
37
0
τα rottweiler ή τα doberman δεν σου αρεσουν?
Κοίτα μου αρέσουν γιατί είναι δυναμικές φυλές και ειδικά το [FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]rottweiler πλησιάζει αρκετά σε αυτό που ψάχνω. Όπως έχεις καταλάβει όμως προσπαθώ να αποφύγω τα μεγάλα σκυλιά, τα οποία υπό άλλες συνθήκες εννοείται ότι θα το σκεφτόμουν. Αλλά λόγο πρώτον του χώρου ( διαμέρισμα) αλλά και του κόστους ενός μεγάλου σκύλου με έχουν αποθαρρύνει αρκετά.. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι δύσκολες εποχές γενικά για σκύλο, πόσο μάλλον και για μία ράτσα που φτάνει άνετα τα 50+ κιλά ([/FONT]rottweiler).

george 1

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
53
123
Θεσσαλονικη
Αριστοκλή καλωσήρθες. Επειδή διάβασα ότι σε ενδιαφέρει να μην είναι επιθετικό απέναντι σε άλλα σκυλιά, απλά να αναφέρω ότι όποια φυλή και να επιλέξεις από αυτές που θεωρούνται καλοί φύλακες (cane corso, rottweiler, presa canario, κ.ά., τα τυπικά δείγματα τουλάχιστον), από τους 13-15 μήνες και μετά, ειδικά αν μιλάμε για αρσενικό, θα έχεις θέματα με την επιθετικότητα απέναντι σε άλλα αρσενικά.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Νομίζω ότι για τα APT υπάρχουν εκτροφεία στην Ιταλία που είναι κάτω απο τον Αμερικάνικο όμιλο αλλά δεν είμαι σίγουρη. Τώρα η δική μου γνώμη είναι ότι τα αμσταφ ή τα ΑΡΤ δεν έχουν την φύλαξη, ούτε την σωματοφυλακη, δεν είναι καχύποπτα καθόλου και αυτό τα βγάζει τελείως εκτός. Βέβαια υπαρχουν κάποια λίγα δείγματα που βγάζουν μια στοιχειώδη φύλαξη αλλά δεν νομίζω ότι κάποιος μπορεί να σου εγγυηθεί για αυτό.
Μην μπερδευουμε το μανίκι που τα βλέπουμε να το λατρευουν με την φύλαξη ή την σωματοφυλακη.
Τα Ντοπερμαν γιατί δεν τα σκέφτεσαι ? μεσαία σκυλιά , μπορούν να κάνουν άνετα την φύλαξη που χρειάζεται ό μέσος ιδιοκτήτης , πολύ καλά με την οικογένεια τους και πολύ δραστήρια.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
μολις ειδα οτι τα σταφφακια τα αρσενικα ειναι καπου 25-30 , τα γερμανικα ποιμενικα ειναι λιγο παραπανω, σκεψου ενα νορμαλ θηλυκο γερμανικο ειναι καπου 30-35 κιλα οποτε μιλαμε για 5 κιλα διαφορα , οποτε δεν νομιζω οτι ειναι μεγαλη διαφορα ουτε σε κοστος συντηρησης ουτε και πιανει πολυ χωρο παραπανω

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Κοίτα μου αρέσουν γιατί είναι δυναμικές φυλές και ειδικά το rottweiler πλησιάζει αρκετά σε αυτό που ψάχνω. Όπως έχεις καταλάβει όμως προσπαθώ να αποφύγω τα μεγάλα σκυλιά, τα οποία υπό άλλες συνθήκες εννοείται ότι θα το σκεφτόμουν. Αλλά λόγο πρώτον του χώρου ( διαμέρισμα) αλλά και του κόστους ενός μεγάλου σκύλου με έχουν αποθαρρύνει αρκετά.. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι δύσκολες εποχές γενικά για σκύλο, πόσο μάλλον και για μία ράτσα που φτάνει άνετα τα 50+ κιλά (rottweiler).
τα θηλυκα φτανουν τα 40 κιλα! Επισης η δικια μου ειναι 30, βεβαια δεν ειναι εκτροφικη, αλλα εχω δει και εκτροφικα θηλυκα ροτ μικροτερα απο τη δικη μου, αναλογα τις γραμμες!
Επισης αν τα εκτονωνεις αρκετα δεν εχουν κανενα θεμα με το διαμερισμα, εμεις την εχουμε σε γκαρσονιερα..
Τωρα για τα εξοδα, εσυ φυσικα ξερεις καλυτερα και καλα κανεις που το σκεφτεσαι, αλλα δεν ειναι τραγικα! Θελω να πω οτι δεν κοιτας ρατσες των 5 κιλων και ξαφνικα θα πας σε αυτη των 40!
Εκτος κι αν δεν θες θηλυκο οποτε εκει αλλαζει το πραγμα!

Απο κει και περα ειναι πολυ ανθρωποκεντρικα σκυλια, τελειοι συντροφοι δηλαδη και πολυ καλοι φυλακες! Βεβαια για να φτασει να ειναι φυλακας με τη σωστη εννοια πρεπει να περασει απο τη καταλληλη εκπαιδευση!

Αριστοκλής

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2013
37
0
μολις ειδα οτι τα σταφφακια τα αρσενικα ειναι καπου 25-30 , τα γερμανικα ποιμενικα ειναι λιγο παραπανω, σκεψου ενα νορμαλ θηλυκο γερμανικο ειναι καπου 30-35 κιλα οποτε μιλαμε για 5 κιλα διαφορα , οποτε δεν νομιζω οτι ειναι μεγαλη διαφορα ουτε σε κοστος συντηρησης ουτε και πιανει πολυ χωρο παραπανω
Θα σε στεναχωρήσω Sirkos αλλά δεν μπορώ να πω ότι είμαι fun αυτής της ράτσας και γενικά των μακρύτριχων οπότε τα έχω αποκλείσει από νωρίς. Ασε που έχω άσχημη εμπειρία εδώ και χρόνια με ένα κακόμοιρο ποιμενικό που το έχουν μονίμως στο σπίτι και γαβγίζει με το παραμικρό σε εκνευριστικό βαθμό. Δεν θα άντεχα να το ακούω και σπίτι μου:)

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Κοιταξε προσωπικα σου λεω οτι αν εχεις τρελα με καποια συγκεκριμενη φυλη και αφου το βασικο σου ειναι η συντροφια τοτε παρε αμσταφ. Ειναι καταπληκτικα σκυλια αλλα και αυτα τα χαρακτηριζουνε ως κλοουν :p Τα αλλα που μαρεσουν ειναι τα staffordshire bull terrier αλλα και αυτα εχουν παρομοια χαρακτηριστικα με τα σταφακια

Εχε στο μυαλο σου οτι καποιες φορες τα θηλυκα το εχουν πιο πολυ στην φυλαξη απο τα αρσενικα. Απλα περνοντας μια τετοια φυλη να ξερεις οτι τιποτα δεν ειναι σιγουρο.
Αν τωρα θελεις καποια ρατσα καθαρα για φυλαξη ειναι τα ροτβαιλερ, τα ντομπερμαν, τα γερμανικα ποιμενικα που ειναι και πολυ καλοι συντροφοι. Φυσικα ειναι και τα κανε κορσο κλπ αλλα εκει πας σε γιγαντοσωμη φυλη μετα.

Αριστοκλής

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2013
37
0
Αριστοκλή καλωσήρθες. Επειδή διάβασα ότι σε ενδιαφέρει να μην είναι επιθετικό απέναντι σε άλλα σκυλιά, απλά να αναφέρω ότι όποια φυλή και να επιλέξεις από αυτές που θεωρούνται καλοί φύλακες (cane corso, rottweiler, presa canario, κ.ά., τα τυπικά δείγματα τουλάχιστον), από τους 13-15 μήνες και μετά, ειδικά αν μιλάμε για αρσενικό, θα έχεις θέματα με την επιθετικότητα απέναντι σε άλλα αρσενικά.
Ναι το γνωρίζω αυτό, δεν περιμένω να είναι αναίσθητα με τα άλλα αρσενικά απλά να μην είναι και σε βαθμό να μην μπορείς να το βγάζεις βόλτα σε χώρο που είναι και άλλα σκυλιά...

Αριστοκλής

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2013
37
0
τα θηλυκα φτανουν τα 40 κιλα! Επισης η δικια μου ειναι 30, βεβαια δεν ειναι εκτροφικη, αλλα εχω δει και εκτροφικα θηλυκα ροτ μικροτερα απο τη δικη μου, αναλογα τις γραμμες!
Επισης αν τα εκτονωνεις αρκετα δεν εχουν κανενα θεμα με το διαμερισμα, εμεις την εχουμε σε γκαρσονιερα..
Τωρα για τα εξοδα, εσυ φυσικα ξερεις καλυτερα και καλα κανεις που το σκεφτεσαι, αλλα δεν ειναι τραγικα! Θελω να πω οτι δεν κοιτας ρατσες των 5 κιλων και ξαφνικα θα πας σε αυτη των 40!
Εκτος κι αν δεν θες θηλυκο οποτε εκει αλλαζει το πραγμα!

Απο κει και περα ειναι πολυ ανθρωποκεντρικα σκυλια, τελειοι συντροφοι δηλαδη και πολυ καλοι φυλακες! Βεβαια για να φτασει να ειναι φυλακας με τη σωστη εννοια πρεπει να περασει απο τη καταλληλη εκπαιδευση!
Η σκέψη για θηλυκό σκύλο υπάρχει μιας και θα είναι ο πρώτος μου, θα είναι και δυναμική φυλή οπότε ίσως καταλήξω σε θηλυκό για να αποφύγω και όσο γίνεται και την επιθετικότητα των αρσενικών.

"Επισης αν τα εκτονωνεις αρκετα δεν εχουν κανενα θεμα με το διαμερισμα" Αυτό για μένα είναι τελείως σχετικό και χαοτικό. Αν π.χ εγω δουλεύω 8-9 ώρες ο σκύλος θα την παλέψει ή θα γυρίσω και τα βρω χάλια? Και ας εκτονωθεί μετά..το ενδιάμεσο που μένει μόνος έχει σημασία, έτσι δεν είναι?

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Η σκέψη για θηλυκό σκύλο υπάρχει μιας και θα είναι ο πρώτος μου, θα είναι και δυναμική φυλή οπότε ίσως καταλήξω σε θηλυκό για να αποφύγω και όσο γίνεται και την επιθετικότητα των αρσενικών.

"Επισης αν τα εκτονωνεις αρκετα δεν εχουν κανενα θεμα με το διαμερισμα" Αυτό για μένα είναι τελείως σχετικό και χαοτικό. Αν π.χ εγω δουλεύω 8-9 ώρες ο σκύλος θα την παλέψει ή θα γυρίσω και τα βρω χάλια? Και ας εκτονωθεί μετά..το ενδιάμεσο που μένει μόνος έχει σημασία, έτσι δεν είναι?
Εμενα η δικια μου ειναι κοριτσι και δεν εχει προβλημα ουτε με αρσενικα ουτε με θηλυκα ουτε με μεγεθος σκυλιου! Και ειναι ενα σκυλι δυναμικης φυλης το οποιο το βρηκα αδεσποτο και ενηλικο! Βεβαια μπορει να ετυχε, αλλα οσα θηλυκα της φυλης αυτης εχω δει δεν εχουν ιδιαιτερα προβληματα. Μπορεις να διαλεξεις το πιο "ησυχο" της τοκετοομαδας και να το κοινωνικοποιησεις οσο πιο πολυ γινεται! Εμεις παντως αν παρουμε αλλο σκυλι παλι κοριτσι θα ειναι!

Οχι το σκυλι δεν θα εχει προβλημα! Ουτε ο πρωτος θα σαι ουτε ο τελευταιος που εχει σκυλι μεγαλοσωμο σε διαμερισμα! Εμεις μπορει να μην δουλευουμε τωρα αλλα εχουμε τη σχολη μας και λειπουμε μεχρι και 8 ωρες απο το σπιτι χωρις κανενα προβλημα! Και υπαρχουν και φορες που δεν προλαβαινουμε να τη παμε τις ατελειωτες βολτες και βγαινει ενα μισαωρο πχ και τα αλλα ειναι μονο για κατουρημα! Ολα μεσα στο προγραμμα ειναι. Απλα θα φροντισεις οταν το παρεις να ειναι σε περιοδο που εχεις αδεια.

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Από όσα έχω διαβάσει θα σου πρότεινα και εγώ τα boxer ή τα Ντόπερμαν εάν αντέχεις την ενέργεια.

Σαν δεύτερη πρόταση λίγο παράτολμη θα έλεγα τα Σνάουτσερ.

Πάντα όμως παίζει ρόλο τι εννοείς εσύ με την λέξη φύλαξη.
Εάν εννοείς να γαυγίσει εάν κάποιος πάει να μπει, δηλαδή φύλακας συναργερμός τότε η λίστα μεγαλώνει και θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και σε Κοκκόνι.
Εάν εννοείς καταστολή και αντιμετώπιση εισβολέα τότε η λίστα είναι πάρα πολύ μικρή και εκεί παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο τα αίματα και η σωστή εκπαίδευση.

Τέλος να σου προτείνω να εξετάσεις και τα βέλγικα ποιμενικά (θα άφηνα έξω τα Μάλι λόγω απειρίας). Και πάλι όμως εάν μπορείς να χειριστείς την ενεργεια και το νεύρο τους.

Αριστοκλής

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2013
37
0
Οχι το σκυλι δεν θα εχει προβλημα! Ουτε ο πρωτος θα σαι ουτε ο τελευταιος που εχει σκυλι μεγαλοσωμο σε διαμερισμα! Εμεις μπορει να μην δουλευουμε τωρα αλλα εχουμε τη σχολη μας και λειπουμε μεχρι και 8 ωρες απο το σπιτι χωρις κανενα προβλημα! Και υπαρχουν και φορες που δεν προλαβαινουμε να τη παμε τις ατελειωτες βολτες και βγαινει ενα μισαωρο πχ και τα αλλα ειναι μονο για κατουρημα! Ολα μεσα στο προγραμμα ειναι. Απλα θα φροντισεις οταν το παρεις να ειναι σε περιοδο που εχεις αδεια.
Και τις ώρες που λείπεις τι κάνεις, το περιορίζεις κάπου? Δεν έχεις φθορές π.χ έπιπλα??

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
όποια φυλή και να επιλέξεις από αυτές που θεωρούνται καλοί φύλακες (cane corso, rottweiler, presa canario, κ.ά., τα τυπικά δείγματα τουλάχιστον), από τους 13-15 μήνες και μετά, ειδικά αν μιλάμε για αρσενικό, θα έχεις θέματα με την επιθετικότητα απέναντι σε άλλα αρσενικά.
Το στηρίζεις κάπου αυτό;

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Και τις ώρες που λείπεις τι κάνεις, το περιορίζεις κάπου? Δεν έχεις φθορές π.χ έπιπλα??
Όταν το σκυλί είναι μωρό ακόμα είναι απόλυτα φυσικό να υπάρχουν κάποια μικρά ή μεγάλα ατυχήματα στο σπίτι. Αν φροντίσεις το σκυλί να εκτονώνεται σωστά και να έχει πράγματα να ασχολείται δικά του όσο λείπεις, ώστε να μην ξεσπάει στα δικά σου, τα ατυχήματα αυτά θα μετριαστούν και αν το χειριστείς σωστά όσο θα μεγαλώνει ο σκύλος θα εξαλοιφθούν ακόμα και αν τον αφήνεις ελεύθερο στο σπίτι, είναι θέμα εκπαίδευσης. Κατα τα άλλα υπάρχει το crate ή αν λείπεις πολλές ώρες το πάρκο.

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Είναι καθαρά θέμα σωστής εκπαίδευσης!
Όταν είναι κουτάβι ξεκινάς με crate ή puppy pen τις ώρες που λείπεις για την δική του προστασία.
Όσο μεγαλώνει και βλέπεις ότι έχει την σωστή συμπεριφορά μεγαλώνεις την ελυθερία σε ένα δωμάτιο και στην συνέχεια σε όλο το σπίτι.

Ο δικός μου από 8 μηνών είναι ελευθερος σε όλο το σπίτι και δεν έχει πειράξει ποτέ τίποτα.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Ερωτηση, τα πιτ μπουλ δεν εχουν επισημα εκτροφεια επειδη δεν ειναι αναγνωρισμενη φυλη? .. αυτο ειναι το φαουλ?
παρολαυτα δεν υπαρχουν ομιλοι που μπορεις να απευθυνθεις?
(Φαουλ μπορει να βρεις ΚΑΙ σε αναγνωρισμενα εκτροφεια ανεξαρτητου φυλης, λαθος?)
Eξαιρεσεις και χαρακτηρες εκτος προτυπου συνανταμε σε πολλες φυλες ετσι και αλλιως :rolleyes: . Κανεις δε μπορει να σου εγγυηθει κατι, απλα ελαχιστοποιεις τις πιθανοτητες.

Το δικο μου μποξερ, στο στον ενα χρονο που την εχω , μια φορα θυμηθηκε να με προστατεψει (και πηρα μεγαλη χαρα..).. ουτε σαλια της τρεχουν , ουτε χοροπηδαει σαν ζωντοβολο στο σπιτι.. θα ελεγα κοιμαται πολυ! Στη βολτα.. "εμπρος εμπρος καλα μου ελατηρια!!".. αλλα γενικα τα ντομπερμαν (επειδη αναφερθηκαν) τα θεωρω υψηλοτερου ταμπεραμεντου και ενεργειας απ τα boxer .
Tα cane corso ειμαι της ιδιας αποψης με εσενα Αριστοκλη.
Προσωπικα, μαρεσουν πολυ τα pitbull , το θεωρω σκυλι παντως καιρου και τυπου.. καποια μερα καπου θα το 'κονομησω και θα μεινει.

Αριστοκλής

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2013
37
0
Από όσα έχω διαβάσει θα σου πρότεινα και εγώ τα boxer ή τα Ντόπερμαν εάν αντέχεις την ενέργεια.

Σαν δεύτερη πρόταση λίγο παράτολμη θα έλεγα τα Σνάουτσερ.

Πάντα όμως παίζει ρόλο τι εννοείς εσύ με την λέξη φύλαξη.
Εάν εννοείς να γαυγίσει εάν κάποιος πάει να μπει, δηλαδή φύλακας συναργερμός τότε η λίστα μεγαλώνει και θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και σε Κοκκόνι.
Εάν εννοείς καταστολή και αντιμετώπιση εισβολέα τότε η λίστα είναι πάρα πολύ μικρή και εκεί παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο τα αίματα και η σωστή εκπαίδευση.

Τέλος να σου προτείνω να εξετάσεις και τα βέλγικα ποιμενικά (θα άφηνα έξω τα Μάλι λόγω απειρίας). Και πάλι όμως εάν μπορείς να χειριστείς την ενεργεια και το νεύρο τους.
Βλέπω ότι δεν μου αναφέρεις τα rotweiler, υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος?

Πιο πολύ έχω στο μυαλό το δεύτερο που αναφέρεις, ναι μεν θέλω να κάνει καταστολή αλλά δεν περιμένω τρελά πράγματα από τον σκύλο.. Θέλω βασικά να είναι καχύποπτος και όχι χαδιάρης με όλους, και αν χρειαστεί να δράσει, αυτό.

Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι θα ήθελα ο σκύλος να μπορεί να με ακολουθεί σε βόλτες στο βουνό αν και αυτό θα γίνεται κυρίως Σ/Κ.

Το Σνάουτσερ που αναφέρεις δεν με συγκινεί καθόλου μπορώ να πω.

Αριστοκλής

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2013
37
0
Διάβασε στο φόρουμ, για το σωτήριο crate.
Ναι το έχω διαβάσει, πρέπει να είναι πράγματι σωτήριο! Και η λύση λογικά όταν είναι μικρό είναι και το πάρκο ώστε να το περιορίζεις, σωστά?

Βασικά την ρώτησα πιο πολύ για να ρωτήσω τι κάνουν συγκεκριμένα με τον σκύλο τους :wink: