Επικίνδυνες/ηλίθιες απόψεις

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Στην επαρχία έχουν άλλες απόψεις για τα ζώα..αν δεν τρώγεται η αν δεν κάνει για κάποια δουλειά είναι άχρηστο. Ετσι έχουν μάθει αιώνες τώρα...ειδικά στους μεγαλύτερους ανθρώπους. Αυτό το καταλαβαίνω μέχρι ενός σημείου. Αυτό που δεν μπορώ να καταπιώ με τίποτα είναι νέα ζευγάρια με μωρά, στην Αθήνα πχ. που κάνουν λες και ο σκύλος είναι ο διάβολος που θα τους αρπάξει το παιδί και θα το καταπιεί...Έχω μια νέα μαμά στη γειτονιά μου η οποία μόλις με βλέπει με τον Μπου (το κουτάβι...αν είναι δυνατόν), αλλάζει πεζοδρόμιο με το καροτσάκι του μωρού και πανικόβλητη...Προχθές τη κοίταξα με πολύ απορημένο ύφος και μου την είπε κιόλας....

Asp

Well-Known Member
30 Μαϊου 2012
119
0
Πάτρα
Εγώ τώρα λίγο μπερδεύτηκα.Κι εγώ προσπαθώ να φέρνω το σκύλο μου σε επαφή με άλλα σκυλιά να παίζει για να ξεπεράσει το φόβο του. Τί κακό μπορούν να κάνουν στην κοινωνικοποίηση του οι σκυλοσυναντήσεις (με ισορροπημένα σκυλιά εννοείται).? Στην αρχή δεν πολυενδιαφέρεται αλλά μετά ενθουσιάζεται και παίζει κι εγώ χαίρομαι..Τσάμπα χαίρομαι?

Συγνώμη για το ελαφρως off..

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
κανένα κακό!Παρανόησες!
Κακο μπορούν να κάνουν οι συναντήσεις με επιθετικά σκυλιά και ιδιοκτήτες που λένε "αστα παίζουν"
τα σκυλιά στο παιχνίδι δεν πρέπει να αγριεύουν! Τρέχουν, κυνηγιούνται, ως ένα σημειο ανταγωνίζονται. Ειναι σαν τα παιδιά, τα παιδιά που παιζουν με κακομαθημένα παιδιά αποκομουν κακά στοιχεία, εκείνα που παίζουν με "καλά" παιδιά βελτιώνουν το χαρακτήρα τους

Λουνομαμά

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2011
108
1
Ηράκλειο Κρήτης
Μπορεί να χαλάω το θέμα αλλά δεν κατάλαβα!
Εμένα ακόμα με δαγκώνει (5 1/2 μηνών) και άμα βολεύει ανεβαίνει και πάνω μου,πειράζει?
Θα πρέπει να αγχωθώ?
όντως πειράζει αμα ανεβαίνει πάνω σου το σκυλί; δε λεω να δει κάποιον άσχετο στο δρόμο και να "τον πάρει αγκαλιά" αλλά στο αφεντικό του ή στα φιλικά πρόσωπα υπάρχει θεμα;
τεν τεν, 5 1/2 μηνών είναι μικρός ακόμα, φυσιολογικό είναι να δαγκώνει, αν και πρέπει να το κόψει σιγά σιγά. Αλλά ο Λούνο μου είναι 10 μηνών, και δεν επιτρεπεται να δαγκώνει ΚΑΘΟΛΟΥ. Οταν λοιπόν πάει ο περαστικός "φιλόζωος" και του χώνει το χέρι στο στόμα γελώντας και λέγοντας "άχου μωρέ τι γλυκό", του επιβραβεύει μια κακή συμπεριφορά. Θα το θεωρούσε γλυκό αν ο σκύλος δάγκωνε το χεράκι του μωρού του έστω και για αστείο, εστω και χωρίς να βάλει πίεση?

Οσο για το ανέβασμα πάνω σε ανθρώπους, μπορεί να έιναι χαριτωμένο, όταν όμως τα πατουσάκια του είναι λασπωμένα ή φοράμε λευκά ρούχα, ή λεπτό καλσόν οι κοπέλες, δημιουργείται πρόβλημα! Επομένως καλύτερα να κόβεται εντελώς και να ξέρει ο σκύλος ότι πρέπει να έχει και τα 4 πόδια στο έδαφος για να πάρει χάδια.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο να πλησιάζει το σκύλο ο κάθε άσχετος και να φέρεται όπως να 'ναι, και να αγνοεί τον ιδιοκτήτη!

Asp

Well-Known Member
30 Μαϊου 2012
119
0
Πάτρα
Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο να πλησιάζει το σκύλο ο κάθε άσχετος και να φέρεται όπως να 'ναι, και να αγνοεί τον ιδιοκτήτη!
Έχεις δίκιο σε αυτό..Και το έχω παρατηρήσει ιδιαίτερα σε μικρόσωμα σκυλιά, πάει να τα χαιδέψει ο καθένας, τα πιάνουν απο δω και απο κει χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη και αν το σκυλί δείξει τη δυσφορία του έρχεται η κλασική πλέον απάντηση '' Καλά λένε ότι αυτά τα μικρά είναι κακιασμένα...!'' Συγνώμη μανδάμ που δε βγάλαμε βόλτα το λούτρινο...!

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
Η παιδεια μας ειναι χαλια!αυτο ειναι το προβλημα οπως επισης και οι εγκαταστασεις!!!για την παιδεια εχω κι εγω μερικες ατακες που εχω ακουσει!!!πρωτη ατακα χθεσινη απο την θεια μου κιολας!επειδη εχω ενα θεματακι με το γαυγισμα οταν φευγω αν θελω να λειψω πολυ ωρα αφηνω την αδερφη μου η οποια ειναι 11 χρονων και ΔΕΝ της εχω καθολου μα καθολου εμπιστοσυνη αλλα και τι να κανω!!!χθες λοιπον την αφησα περιπου δυο ωριτσες με τον Ερμη!γυρνωντας σπιτι του εκανα την κλασσικη κινηση με το χερι σαν να πηγαινω να τον χτυπησω και ενω παντα ηταν αδιαφορος τραβηχτηκε.οποτε μου αναψαν τα λαμπακια γτ ξερω οτι εχει παρελθον η αδερφη μου με τα δικα της σκυλια!!!Ηλπιζα να βαλει μυαλο οσο μεγαλωνει αλλα μαλλον δεν!!!συζητωντας με τους δικους μου ειπα οτι δεν θα την ξαναφησω με τον σκυλο και η ατακα της θειας ηταν:αν διαλεγεις τον σκυλο απο την αδερφη σου τι να σου πω..να μην μπαινεις σε τετοια διλημματα!!η θεια παρεπιπτοντως ειναι συγχρονοτατου μυαλου..δεν ειναι παλιας σχολης θειτσα!!!ενταξει μολις το ακουσα απλα εφυγα φορτωμενος για να μην τσακωθω!!!
Οσο για τις εγκαταστασεις;Γεματο παρκα η αθηνα και ολα με ταμπελες απαγορευονται τα ζωα!!!!δηλαδη που να τα παμε τελοσπαντων ας μας πουνε!!!!

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
;Γεματο παρκα η αθηνα και ολα με ταμπελες απαγορευονται τα ζωα!!!!δηλαδη που να τα παμε τελοσπαντων ας μας πουνε!!!!
Το ότι υπάρχει ταμπέλα δεν λεεί κάτι.
Ψάξτο αν θες υπάρχουν και στο φόρουμ σχετικά θέματα.
Πάντως 11 χρονών είναι η αδερφή σου μην έχει τρελές απαιτήσεις

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
Καλα τρελες απαιτησεις δεν εχω..δεν νομιζω οτι ειναι τρελη απαιτηση για σημερινο 11χρονο να μην κοπαναει τον σκυλο!!!τα εχω διαβασει τα θεματα με τις πινακιδες αλλα δεν ειναι μονο οι πινακιδες στα παρκα!στο δρομο ειναι τα δεντρα που δεν πρεπει να κατουραει ο σκυλος γτ τα ποτιζει η θειτσα καθε πασχα,ειναι ο καθε ''ξερολας'' με το σκυλο του κτλ κτλ!!γενικοτερα ενα χαος!!!εγω ετσι κι αλλιως σε παρκο τον παω!!για να μην σου πω σε παρκα!!!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Φώτη ίσως η αδερφή σου να το φοβάται το σκυλί και να μη το λέει και γι'αυτο να χρησιμοποιεί τη σωματική της δύναμη, συμβαίνει συχνά.

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
Βας βαραει ολα τα σκυλια που πεφτουν στα χερια της!δεν ειναι φοβος!μιλαμε εκτος απο τον δικο μου και για γερμανικο που το εχει απο κουταβι και ηδη ειναι 6 χρονων,και για μπιγκλ το οποιο το βρηκανε 2 χρονων και το εχει εναμιση χρονο και!!!πολυ ξυλο αστο!!!απλα ηλπιζα λογω μεγεθους,και που δεν ξερει τον σκυλο θα ηταν διαφορετικη αλλα δεν!!!!απλα ηταν η τελευταια φορα.δεν τρεχει τιποτα!!απλα τους κανει οτι της κατεβει στο κεφαλι!!!ασε!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Tα διαβασα ολα τα ποστ μεχρι εδω. Αλλωστε εχει ειπωθει και εχει γραφτει:

Τό πιό επικίνδυνο ζώο στη γή, είναι ο άνθρωπος...

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
δεν λες τιποτα!ασε εχω δει την φιλοζωη μητρια σε τραγικη πραξη!!γελαγα βεβαια!!σορρυ αν ξεφευγω αλλα εχεις δει ποτε ανθρωπο να βαραει χελωνα μεγαλη με μυγοσκοτωστρα;κι αν ναι ποιος μπορει να ηταν ο λογος;;;χαχα

• Like
Reactions: d-friend

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
11 χρονων παντως το παιδι ειναι μεγαλο και θα επρεπε να ξερει να φερεται αλλά και να χειριζεται εναν σκυλο αν καποιος της εδειχνε πως να το κανει

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Φώτη πιστεύω πώς σαν μεγάλος αδελφός μπορείς νά βρεις πολλούς τρόπους νά την κάνεις την μικρή σωστό φιλοζωο καί νά ακολουθήσει τό δικό σου παράδειγμα καί Οχι της μαμάς. Είναι μικρή ακόμα ούτε καν στην εφηβεία ,μπορείς νά την επηρεασεις. Αξίζει η προσπάθεια πιστεύω ,καί θά είσαι περήφανος καί θά έχεις καί την βοήθεια της όταν χρειάζεται .

Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
Εχω προσπαθησει πολλες φορες να το κανω Νασια!εκτος οτι επειδη ειναι μητρια και οχι μανα μου,δεν μπορω να πολυεπεμβω γιατι εχουμε αλλα μετα και δεν ειμαι και απο τους πιο ηρεμους ανθρωπους!!θα τσακωθω πολυ ανετα μαζι της!απο κει και περα ειναι γενικοτερο το κακο με την μικρη,οποτε ξεκιναει απο αλλου,και αυτο με τα σκυλια ειναι ενα παρακλαδι απλως!!

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
εχεις δει ποτε ανθρωπο να βαραει χελωνα μεγαλη με μυγοσκοτωστρα;κι αν ναι ποιος μπορει να ηταν ο λογος;;;χαχα
Να την κανει να τρεξει?

Εμενα μου εχουν πει:
Μην αφηνεις να τον χαιδευουν να γινει αγριος
Μην αφηνεις να τον χαιδευουν παιδακια μην γινει μαλθακος (και τρελαίνετε να παιζει με παιδακια ειδικα 2-5)
Εαν κατουρησει μεσα χτυπα τον με εφημεριδα. (εχει αραγε βαθμιδες αυτο?εαν κατουρησει λιγο με καμμια τοπικη εφημερις και αν κατουρησει πολυ με την ΧΕ μαζι με ολα της τα ενθετα?)
Εαν ειναι ζωηρος ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΤΟΥ!!!

και το καλυτερο.Αυτα τα σκυλια πρεπει να τα προσεχεις...εχουν το λυκο στο αιμα τους