Ενοχλήσεις για "χαμόγελα" μου έτυχαν αυτό το π/σ/κ
(και νομίζω κολλάει και με τα προηγούμενα)
Παρασκευή βράδυ, κατά τις 9, βόλτα με τη Ρούνη, βλέπω από την αντίθετη κατεύθυνση να έρχονται κάτι πιτσιρίκια και πιο πίσω οι γονείς. Γενικά έχω μάθει να τα "διαβάζω" αν θέλουν να πλησιάσουν, αν φοβούνται κλπ. Το ένα από τα δυο κοριτσάκια λοιπόν άρχισε να με πλησιάζει και από κάποια απόσταση με ρώτησε:
- Μπορούμε να χαϊδέψουμε το σκυλάκι?
- Φυσικά...
(και ήρθαν)
Πάντα να ρωτάτε πριν πλησιάσετε ένα ξένο σκυλί για χάδια.
- Ναι, ναι...το ξέρουμε...
Μετά ακολούθησαν οι συστάσεις (όνομα, φύλο, ηλικία σκύλου), πλησίασαν και τα άλλα παιδάκια της παρέας (4 στο σύνολο), οι γονείς..., η Ρούνη από αγκαλιά σε αγκαλιά...κλπ κλπ...Φύγαμε.
Σάββατο πρωί, πάλι με τη Ρούνη, βλέπω τα δυο κοριτσάκια να έρχονται προς το μέρος μου.
- Να σας ρωτήσουμε κάτι?
- Ότι θέλετε.
- Το σκυλάκι σας είναι θηλυκό και το λένε Ρούνη?
- Αυτή είναι...ναι!
Δώστου πάλι αγκαλιές, χαϊδέματα, γλυψίματα κλπ κλπ. Συστηθήκαμε και με τα κοριτσάκια, Πέμπτη δημοτικού πάνε.
Κυριακή πρωί, πάλι βόλτα με τη Ρούνη. Καθώς πήγαινα παραλιακά, ακούω κάτι φωνές..."Ρούνηηηηη, Ρούνηηηηη....". Κοιτάζω γύρω γύρω, δε βλέπω κανέναν...Απομακρύνομαι...Άντε πάλι φωνές...Γυρίζω πίσω και ήταν τα παιδάκια αυτά, απ'το μπαλκόνι του σπιτιού τους. Τα χαιρετάω και συνεχίζω το δρόμο μου. Όπως πήγαινα να αλλάξω, ας πούμε, πεζοδρόμιο, πάντα κοιτάω πίσω, μήπως έρχεται κανα μηχανάκι. Πιάνω με την άκρη του ματιού μου τα δυο κοριτσάκια να κατεβαίνουν τις σκάλες του σπιτιού τους και να τρέχουν προς το μέρος μου..., ξυπόλυτα...
Γυρίζω πίσω να τα συναντήσω...
- Θέλαμε να χαιρετήσουμε τη Ρούνη, γιατί φεύγουμε το απόγευμα...
- .....
- Είναι τόσο όμορφο και γλυκό σκυλάκι...
(και κλασικά, χάδια κλπ κλπ, η Ρούνη τ'ανάσκελα...κλπ κλπ)
Κάποια στιγμή, μου έλεγε η μικρή ότι είχαν ένα κοκεράκι και το έδωσαν γιατί δάγκωσε τον αδελφό της και ότι ήθελε να πάρει άλλο...
- Ναι, της λέω, αλλά να μην πάρετε από πετ σοπ.
- Όοοοοχι....από πετ σοπ δεν είναι καλό...Το ξέρω...Σκυλιά παίρνουμε μόνο από ...breeders (!!!!!!!!)
-..........(έμεινα παγωτό!)
Μετά με ρώτησε η φίλη της αν θα τη ζευγαρώσω.
Απάντησα ότι είμαι εναντίον (εκεί είπε πάλι η πρώτη ότι αυτό το κάνουν μόνο οι breeders) και ότι είναι στειρωμένη. Και τις ρώτησα αν ξέρουν τι σημαίνει αυτό.
Φυσικά, είπαν και οι δύο.
(και διάφορα άλλα)
Μου έκανε τρομερή εντύπωση, παιδάκι πέμπτης δημοτικού, ΚΑΙ να ρωτάει πριν να πλησιάσει, και να ξέρει να πλησιάζει έναν άγνωστο σκύλο και πάνω απ'όλα να ξέρει τους ....breeders...(το'πε και με προφορά το άτιμο...)
Τελικά, ε..., όσο να πεις..., υπάρχει φωτάκι!