Εκτροφείς...

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
συγνωμη Αρη που επεμβαινω αλλα τι παει να πει "απορεις" ? τι παει να πει "μετρα ασφαλειας", τι παει να πει " εστω και χωρις αξιωσεις, απλά για να μαθαινουν", τι παει να πει "δεν ειναι πρωτοτυπο, εστω κι αν θεωρειται περιεργο ή επικινδυνο" ,τι παει να πει "επαθε σοβαρο ατυχημα και δεν μπορουσε να τον ελεγξει και τον πυροβολισε"

με αυτα και με αυτα θα οδηγηθουμε σε πολυ χειροτερα ,με αυτα θα μεγαλωνουν οι νεες γεννιες και για αυτο θα συνεχιζουν να υπαρχουν περιστατικα που θα ριχνουν στο ποταμι τα νεογεννητα ,που θα κρεμανε τα σκυλια ,που θα τα κανουν ζωντανους στοχους

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
Ένας αστυνόμος πυροβόλησε ένα παιδί πριν λίγα χρονια θυμάστε?
Όλοι οι αστυνόμοι είναι κακοί?
Ένας άνθρωπος πυροβόλησε έναν νεαρό αστυνόμο ..όλοι οι άνθρωποι είναι κακοί?
Ένας κυνηγός σκότωσε το σκυλί του επειδή δεν του έκανε καλά την δουλειά του, όλοι οι κυνηγοί σκοτώνουν τα σκυλιά τους?
Ένας ιδιοκτητης πιτμπουλ το έβαλε σε κυνομαχίες.. όλοι οι ιδιοκτητες πιτμπουλ βάζουν τα σκυλιά τους για κυνομαχίες..?
Κάποια παιδιά σκότωσαν ένα παιδί στην Βέροια..όλα τα παιδιά στην Βέροια σκοτώνουν?
Ένας ιατρός έκανε εμπόριο οργανων..όλοι οι ιατροί κάνουν εμπόριο οργάνων?
Ένας χασάπης έδινε χαλασμένα κρέατα.. όλοι οι χασάπηδες προμηθεύονται με χαλασμένα κρέατα?

Θέλω να πω πως πρέπει να κοιτάμε την ουσία και όχι να "ψάχνουμε ευκαιρίες" χρησιμοποιώντας ιδιότητες ..γενικεύοντας τες.

Κατά την γνώμη μου ο τίτλος του θέματος είναι άκυρος..
υπαρχουν πολλοι αστυνομικοι που ειναι διεφθαρμενοι και καθαρματα
για τους ανθρωπους και κατα ποσο ειναι κακοι δεν χρειαζεται να σχολιασω
ενα τεραστιο ποσοστο κυνηγων σκοτωνουν τα σκυλια τους
επισης ενα τεραστιο ποσοστο ιδιοκτητων πιτμπουλ τα βαζουν σε κυνομαχιες
αυτο για την βεροια δεν το ξερω
δεν κανουν ολοι γιατροι εμποριο αλλα οι περισσοτεροι παιρνουν φακελακια και διαχωριζουν ασθενεις
επισης οι περισσοτεροι χασαπηδες εχουν αμφιβολου ποιοτητας κρεατα

σε ολους τους τομεις στη ζωη μας υπαρχουν σκαρτα πραγματα γι αυτο πρεπει παντα να το ψαχνουμε αρκετα πριν κανουμε κατι

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Κρίνα ο Άρης αποτυπώνει μια πραγματικότητα που λίγο πολύ την έχουμε ζήσει όλοι μας ,έχω και εγώ προσωπική εμπειρία με κυνηγό που πυροβόλησε τον σκύλο του ''γιατί δεν είχε τι να τον κάνει''....

.... απλά πιστεύω οτι αυτή η ιστορία με τις κακοποιήσεις και τις δολοφονίες δεν είναι ένα ατομικό πρόβλημα ενός μεμονωμένου αρρωστημένου ανθρώπου αλλά αποτυπώνει μια αντίληψη που εκτρέφεται συλλογικά στην κοινωνία ( παράδειγμα -το πως αντιμετωπίζει η επίσημη πολιτεία το θέμα των αδεσπότων καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το πως βλέπει ο νεοέλληνας το θέμα ''σκύλος''...και δεν είναι άσχετο με το θέμα μας)
... μια αντίληψη που πρακτικά ισχυρίζεται ότι το σκυλί,γατί,κλπ.( κατ΄επέκταση ο άνθρωπος) είναι εύκολα αναλώσιμα, χωρίς την δική του αξία,αξιοπρέπεια και ανάγκες.

Το θέμα βέβαια είναι ότι ο καθ΄ένας μας έχει την δική του ατομική ευθύνη για ότι κάνει ο ίδιος αλλά και στον βαθμό που επηρεάζει την κοινωνία που ζεί......και καλό θα είναι μερικές φορές να αναμετράται και με τις δικές του αδυναμίες....

άρα το τι κάνανε οι γονείς και οι θείοι της sofouli δεν είναι ΜΟΝΟ δικό τους θέμα......απο την στιγμή που η κάθε πράξη μας αποτυπώνεται και λειτουργεί στην κοινωνία ...
(....γνώμη μου)

-η ανιψιά σου Sara έχει τσαγανό, μπράβο της.....

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Θα με συγχωρήσετε αλλά δεν θέλω να συμετέχω στη συζήτηση πλέον. Νομιζω ότι εξήγησα πολλές φορές και το τι έγινε, νομίζω επίσης πως κατέστησα σαφές ότι ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ οι δικοί μου, (και φυσικά Sara κανένας απο εμάς εκείνη την στιγμή δεν θα έλεγε πολλά όταν ο άλλος έχει όπλο γιατί αν δεν ξέρεις τι είναι ο άλλος δεν ρισκάρεις ;) ) και επίσης δεν είπα το πως αντέδρασαν, και τι κινήσεις έκαναν μετά.
Μεγαλώνοντας δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα, γιατί δεν έχω αποδείξεις, και αυτό το είπα. Απλά ενημέρωσα όσους μπορούσα για το περιστατικό.

Επίσης εκείνη την μέρα εμείς απλά βόλτα κάναμε σε ένα ποτάμι κοντά στο χωριό για να τρέξουν τα σκυλιά..

Harryf3 , πιθανώς μερικοί επειδή μπορεί να μην έχουν προσωπική εμπειρία, να νομίζουν ότι δεν υπάρχουν μικρά παιδιά στο κυνήγι. Εκτός από σένα και μένα, που έχουμε πάει, εγώ ξέρω πολλά ακόμα παιδιά που πηγαίνουν από μικρά. Δεν είναι περίεργο, απλά μπορεί να φαίνεται έτσι σε κάποιους.

Επίσης άκουσα 2 απόψεις ήδη από ανθρώπους που γνωρίζουν ανάλογα περιστατικά. Και επειδή ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί με ανάλογες εμπειρίες, ξεκίνησα να γράφω τη δικιά μου εμπειρία. Δεν είναι κάτι καινούργιο,ίσα ίσα κάτι που συμβαίνει συχνά, εμένα θα με ενδιέφερε πιο πολύ τώρα που μεγάλωσα (25 είμαι krina) να ξέρω τι μπορώ να κάνω σε αντίστοιχες περιπτώσεις, να μου πουν άτομα εδώ τι έκαναν όταν τους έτυχε κάτι ανάλογο, παρά από το να με (ανα) κρίνουν για το τι έκανα όταν στα 10 μου έζησα αυτό, όπως και να κρίνουν την οικογένεια μου χωρίς να γνωρίζουν τι έγινε και πως έδρασαν κατά του τύπου.
Αυτός είναι ο λόγος που δεν θέλω να συνεχίσω. Δυστυχώς υπήρξαν άτομα που μίλησαν πολύ σωστά και θα ήθελα πολύ να συνεχίσω την συζήτηση μαζί τους, αλλά κάποιες απόψεις με ενόχλησαν και δεν θέλω να μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης, πόσο μάλλον για κάτι που μου πήρε πολύ καιρό να ξεπεράσω.
Ευχαριστώ, και ελπίζω να καταλάβετε γιατί αποχωρώ.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
σε ολους τους τομεις στη ζωη μας υπαρχουν σκαρτα πραγματα γι αυτο πρεπει παντα να το ψαχνουμε αρκετα πριν κανουμε κατι
Στην παιδεία..
Στην υγεία..
Στην πολιτική..
Στην κοινωνία..
Παντού..

Σε κανέναν όμως τομέα δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε γενικεύοντας καταστάσεις..
Γιατί όλοι κάνουμε κάποια ειδικότητα στην δουλειά μας ..και σίγουρα σε κάθε τομέα κάποτε.. ακούστηκε κάτι..

Το θέμα είναι πόσο εμείς ψάχνουμε πραγματικά για να κάνουμε την σωστή επιλογή..και πόσο σαν επαγγελματίες τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Η ζωή καθημερινά έχει δοκιμασίες..αν πας σε ένα σούπερ μάρκετ είναι γεμάτο παγίδες.., εσύ οφείλεις να διαλέξεις.., να κοιτάξεις τα μικρά γραμματάκια πίσω..

Τα παραδείγματα που έδωσα δεν ήταν τυχαία..
Όμως έχω βαρεθεί να χαρακτηρίζουνε όλους τους κατόχους πιτ μπουλ ..εγκληματίες και τα πιτ μπουλ δολοφόνους..;)
Το έχουμε εμείς οι Έλληνες βέβαια αυτό..
Είναι να μην σου βγει η ρετσινιά.., άσχετα αν υπάρχουν και άλλα τόσα καλά σε κάθε τομέα.., περισσότερα θα κάνουμε για να μαυρίσουμε κάτι ..παρά για να επιβραβεύσουμε κάτι που ίσως το αξίζει..

Ο κάθε ένας που γεννοβολάει κουτάβια μπορεί να δηλώσει στο χωριό του πως είναι εκτροφέας.., κατά ποσο όμως πραγματικά πληρεί τις προϋποθέσεις είναι μία μεγάλη ιστορία που προφανώς οι συνχωριανοί του δεν μπορούν να αντιληφθούν..

Last edited:

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
όπως και να κρίνουν την οικογένεια μου χωρίς να γνωρίζουν τι έγινε και πως έδρασαν κατά του τύπου.
Αυτός είναι ο λόγος που δεν θέλω να συνεχίσω. Δυστυχώς υπήρξαν άτομα που μίλησαν πολύ σωστά και θα ήθελα πολύ να συνεχίσω την συζήτηση μαζί τους, αλλά κάποιες απόψεις με ενόχλησαν και δεν θέλω να μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης,

οταν εκθετεις τις αποψεις σου δημοσια να εισαι ετοιμη και για τον αντιλογο αναφαιρετο δικαιωμα η ελευθερια λογου ,(Βολταιρος περιοδος Διαφωτισμου)

και δεν θέλω να μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης, πόσο μάλλον για κάτι που μου πήρε πολύ καιρό να ξεπεράσω.

σε προηγουμενο post εγραψες

Αυτό που ήθελα να τονίσω, είναι πως εδώ και μέρες με βασανίζει το θέμα με την κακοποίηση ζώων και ότι σκέφτομαι τι μπορώ να κάνω εγώ..

για αυτο σε ρωτησα την ηλικια σου για να δω αυτο που στηγματισε τη ζωη σου και που τοσο δυσκολα ξεπερασες κατα τα λεγομενα σου, ποτε σε ενεργοποιησε εστι ωστε να αντιδρασεις σαν υπευθυνος ανθρωπος

αν αυτο το γεγονος ηταν πραγματικα θλιβερο για σενα καλο θα ηταν να δεις την πραγματικοτητα και τις ευθυνες ολων

αν πραγματικα θελουμε να κανουμε κατι για την κυνοφιλια θα πρεπει να ξεκινησουμε απο τους εαυτους μας και τους οικιους μας

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ναι λοιπόν Krina το θέμα που με απασχολεί είναι το τι μπορούμε να κάνουμε απο εδώ και πέρα. Γι αυτό και μεταφέρθηκε η συζήτηση αλλού, σε άλλο ποστ. Το ότι το έγραψα εδώ δεν έχει να κάνει με το πότε ενεργοποιηθηκα εγώ. Τυχαία βρήκα το φόρουμ και γράφτηκα πρόσφατα.
Όπως κατάλαβες δεν έχω πρόβλημα με τον αντίλογο ούτε προσπάθησα να αφαιρέσω το δικαίωμα κανενός για αντίλογο , και δεν καταλαβαίνω από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα.
Ουφ τέλος πάντων στην τελική, απαντάς επιλεκτικά σε αυτά που λέω και μάλλον αδιαφορείς για τα υπόλοιπα. ΑΝ πραγματικά πιστεύεις πως υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω και δεν το έχω κάνει σε παρακάλω στείλε μου ένα πμ να μου το πεις και θα σου απαντήσω αν το έχω κάνει, και αν είναι κάτι που δεν έχω κάνει και είναι θεμιτό ευχαρίστως να το κάνω..

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
ειμαστε σε δημοσιο forum και οτι εχουμε να πουμε το λεμε ,ολοι μας οφελουμαστε απο ενα αξιοπρεπη διαλογο

πολυ καλα εκανες και γραφτηκες στο forum θα μαθουμε εμεις απο εσενα και εσυ απο εμας

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ειλικρινά είπα να μου στείλεις πμ γιατί μπορεί εσύ να μην ήθελες να το πεις. Σαφώς και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πεις εδώ.
Δική σου η επιλογή. Αν έχεις κάτι να μου πεις, γιατί δεν είμαι καθόλου αρνητική στο να κάνω κάτι ακόμα και τώρα, αν και όσο το έχω ψάξει δεν μπορώ να κάνω κάτιι.. Δεν κάθησα με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά δεν έχω και κάτι αξιόλογο που έκανα για να αναφέρω.. Όχι επειδή δεν ήθελα, επειδή δεν μπρούσα..

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Προμηθέα, όπως δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες σκυλιών κυνόφιλοι έτσι δεν είναι και όλοι οι κυνηγοί.
TARA μου, μην βάζεις λόγια στο στόμα μου! Ούτε καν υπονόησα κάτι τέτοιο και θα πρέπει να γνωρίζεις πως έχω γνώση του τι γράγω!

Σωτηρη, απορω γιατι σου φαινονται περιεργα όλα αυτά.

Σε ηλικια αναλογη, περιπου 10 ετων, με πηρε μετα από εντονη παρακληση μου ενας φιλος του πατερα μου για κυνηγι.
Δεν μου φαίνεται περίεργο... αλλά σε πήρε για κυνήγι και όχι για βόλτα!

@Sofouli
Το ξεκαθάρισα στην προηγούμενη ανάρτησή μου: δεν είναι το θέμα μας η υπευθυνότητα ή η ανευθυνότητα των δικών σου! Δεν σε κατακρίνει (ούτε τους δικούς σου) κανείς, αλλά βρε καλή μου θες να βγάλεις κάτι (και καλά κάνεις) από μέσα σου! Γιατί πρέπει να βγεί αυτό με το τσιγκέλι? Πήγατε για βόλτα ή για κυνήγι τελικά?
Ρωτήσατε τον κυνηγό γιατί πυροβόλησε τον σκύλο?
Ήταν δικός του ο σκύλος?
Λειτουργείς αυτήν την στιγμή υπό του βάρους των τύψεών σου ή σε πνίγει τόσα χρόνια το δίκαιο και θες σήμερα να κάνεις κάτι για αυτό?

Αυτά προσπαθώ να καταλάβω!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
επειδή δεν θέλω να παρεξηγώ αλλά ούτε και να παρεξηγούμαι, σχολίασα αυτό.
όσο παράλογο μας φαντάζει και των δύο το γεγονός ενός κυνόφιλου να πυροβολεί τον σκύλο του, !
και μπορώ να συμφωνήσω στο ότι σίγουρα αυτός που πυροβολεί τον σκύλο του δεν είναι κυνόφιλος άρα είναι παράλογο να τον θεωρούμε ως τέτοιον(δηλ. κυνόφιλο) και να φανταζόμαστε ότι μπορεί όντως να πυροβόλησε.

μάλλον ακούγεται αλαμπουρνέζικα ...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Έχω απαντήσει σε όλα δεν μου βγάζει κανείς τίποτα με το τσιγγέλι, αλλά και να ήθελε δεν θα έλεγα κάτι που δεν έχω σκοπό να πω.
Πήγατε για βόλτα ή για κυνήγι τελικά
Το Ξεκαθάρισα ήδη , για βόλτα.
Ρωτήσατε τον κυνηγό γιατί πυροβόλησε τον σκύλο
Είπα ήδη , επειδή έφαγε την πάπια μάλλον, απότι λεγανε μεταξύ τους.
Ήταν δικός του ο σκύλος
Ναι και το ΑΦΜ του είναι 45678909876. Αστειεύομαι.Προφανώς ναι. Που να ξέρω όμως.δεν έκατσα να πιω και καφέ μαζί με τον ψυχάκια.
Λειτουργείς αυτήν την στιγμή υπό του βάρους των τύψεών σου ή σε πνίγει τόσα χρόνια το δίκαιο και θες σήμερα να κάνεις κάτι για αυτό?
Έχει σημασία; Μπορεί να το κάνω για χίλιους 2 λόγους.
Βασικά έχω τύψεις έχετε δίκιο. Έχω τύψεις επειδή ένας ανώμαλος έριξε σε ένα σκυλί όταν ήμουν μια σταλιά σκατό και δεν του έριξα ένα χάμε κάμε κύμα να τον εξαφανίσω για τιμωρία.
Λοιπόν αυτό το ποστ έχει καθαρά χιουμοριστικό χαρακτήρα. Εξάλλου εδώ μέσα όλοι τρώγονται μεταξύ τους εγώ θα την γλύτωνα; Αν θέλετε να με σεβαστείτε αφήστε το θέμα να κλείσει. Αν όχι ,συνεχίστε αλλά χωρίς εμένα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Η έννοια του κυνόφιλου εξαρτάται από την ερμηνεία που θα της δώσει κανείς. Εγώ π.χ. κυνόφιλο θεωρώ αυτόν που αγαπάει τα σκυλιά και ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δε θα τα έβλαπτε. Επίσης πρόπερσυ πίστευα ότι κυνόφιλος είναι επιπλέον αυτός που μπουκώνει ένα Μουφ διότι τον κοιτάζει παρακαλεστικά και θέλει ένα ταψί μπιφτέκια. Τώρα πιστεύω ότι του κάνω κακό και ότι δεν είμαι ένα κάθαρμα όταν προσπαθώ να βάλω το Μουφ σε μια τάξη. Κανα δυο γείτονές μου πιστεύουν ότι είναι κυνόφιλοι κι ας μην βγάζουν τα σκυλιά τους βόλτα καθόλου παρά τα έχουν στον κήπο με ένα κολλάρο που τους κάνει ηλεκτροσόκ έτσι και ξεπεράσουν ένα όριο στον κήπο. Συλλέκτριες σκύλων που τα έχουν να πεθαίνουν μέσα στην πείνα, τη βρώμα και την αρρώστεια πιστεύουν ότι λατρεύουν τα σκυλιά. Η παπυμιλλού στο Μίσιγκαν που ήταν στα νειάτα της σπουδαία εκτροφέας θεωρούσε εαυτόν κυνόφιλη κι ας είχε 69 Αυστραλέζους να πεθαίνουν από την αφροντισιά και να τους μπαίνουν τα νύχια στο κρέας και να παθαίνουν πάρβο και διροφιλαρίωση διότι δεν τους αποπαρασίτωνε. Στο δικαστήριο δε έρριξε αληθινότατο μαύρο δάκρυ γιατί αγαπούσε τα σκυλιά της. Το ίδιο συμβαίνει με διάφορες βαρεμένες που ασχολούνται με την κυνοφιλία διεθνώς και αντιμάχονται άτομα που κάνουν πολλά για τα σκυλιά, ανταγωνίζονται δε όσους πάνε να βγάλουν πρωταθλητές. Κυνόφιλοι ήταν και όλοι οι μαλάκες στο Μίσιγκαν που μερικοί εκτρέφουν Αυστραλέζους και που θέλανε να κάνουνε ευθανασία στο Μουφ διότι δεν τους γέμιζε το μάτι για Αυστραλέζος. Κυνόφιλη δηλώνει και μια ηλίθια παλιά μου συμμαθήτρια που σκότωσε το σκύλο των παιδιών της διότι μαδούσε, λέει, και μάλιστα το λέει μπροστά στα παιδιά της θυμίζοντάς τους τι έκανε και πληγώνοντάς τα.

Κυνόφιλος δηλώνει και ο εκτροφέας βοσκός που σκοτώνει τους Ελληνικούς Ποιμενικούς του για να μην πάνε πουθενά τα αίματά του. Εν κατακλείδι, δε με παραξενεύει που "κυνόφιλος" που έγινε αργότερα εκτροφέας σκότωσε το σκύλο του διότι του έφαγε το θήραμα. Μάλιστα θα έλεγα ότι ο σκύλος δεν ήταν κυνηγετικός διότι τέτοιοι σκύλοι δεν τρώνε το θήραμα, αλλά ο τύπος ήταν άσχετος και είπε "σκύλος ο ένας, σκύλος και ο άλλος". Απλώς η έννοια του κυνόφιλου όπως την εννοεί εκείνος τυχαίνει να μη συμπίπτει με το πώς την καταλαβαίνουν τα περισσότερα μέλη του φόρουμ.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν