Εκτροφείς...

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Δεν είπα να κάνετε κάτι για αυτό που τυχαία είδα εγώ, είπα να κάνουμε κάτι για όλα αυτά που συμβαίνουν κάθε μέρα..
Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις "τραυματικές" εμπειρίες μας για να πάμε την κυνοφιλία ένα βήμα μπροστά, αρχίζοντας από τους εαυτούς μας.Να είμαστε υπεύθυνοι και "σωστοί" ιδιοκτήτες σκύλων που, εκτός από αναμνήσεις και "κακές εμπειρίες", μοιραζόμαστε και διαδίδουμε σωστές και χρήσιμες πληροφορίες για τα θέματα που αφορούν το σκύλο.
Για πες λοιπόν ποιά θα ήθελες να είναι η ροή του θέματος και τι να συζητήσουμε (μη παρεξηγηθώ, δεν γράφω με σκοπό να σε κατηγορήσω ή να ειρωνευθώ.Πραγματικά θα ήθελα να τοποθετήσουμε το θέμα εκεί που εσύ θέλεις και είχες στόχο)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
το κακο ειναι οτι ο ενας καλυπτει τον αλλο και δεν βγαινουνε <<βρομες>>παρα μονο αν εισαι πολυ γνωστος και σου εμπιστευτει καποιος κατι για καποιον.
Ενοείς ότι οι υπόλοιποι εκτροφείς ξέρουν και δεν μιλάνε; Eίναι δηλαδή κοινό μυστικό στη σκυλοπιάτσα ότι υπάρχουν κάποιοι που σκοτώνουν κουτάβια?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Καλα υπαρχουν πολλα πραγματα που δε ξερουμε για τους εκτροφεις κατα τη γνωμη μου οι ΣΩΣΤΟI εκτροφεις ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα (του ενος χεριου)τωρα τι ονειρευοντε καποιοι απο σας ειναι αλλο θεμα.το κακο ειναι οτι ο ενας καλυπτει τον αλλο και δεν βγαινουνε <<βρομες>>παρα μονο αν εισαι πολυ γνωστος και σου εμπιστευτει καποιος κατι για καποιον.
Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να γενικεύουμε, ούτε γνωρίζω το ποσοστό σωστών εκτροφέων στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη βλέπω διαφορές, δεν νομίζω ότι ή κατάσταση στην Σουηδία ή στην Φινλανδία είναι ίδια με αυτή του Βελγίου. Αυτό όμως που ξέρω είναι ότι οι βρώμες βγαίνουν.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Προσπαθώ για τον εαυτό μου σε σχέση με τα ζώα μου, αλλά όπως είπα και στην αρχή, πρόσφατα έμαθα για το μέγεθος της κατάστασης του εμπόρειου ζώων. Και είναι πολλόι που αγαπούν τα ζώα αλλά δεν έχουν ιδέα για το τι συμβαίνει.. Και θα αγοράσουν το γλυκό σκυλάκι στο γυάλινο κλουβακι κλπ έχουν ειπωθεί όλα πολλές φορές.
Πως θα ενημερωθεί ο κόσμος για το τι συμβαίνει;
Πως θα αφυπνιστεί το κράτος για να γίνει κάτι;
Όσοι έχουν ιντερνετ ίσως έχουν την τύχη να βρεθούν εδώ και να ενημερωθούν, οι υπόλοιποι όμως..(Κάπως έτσι το σκέφτομαι)

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Προσπαθώ για τον εαυτό μου σε σχέση με τα ζώα μου, αλλά όπως είπα και στην αρχή, πρόσφατα έμαθα για το μέγεθος της κατάστασης του εμπόρειου ζώων. Και είναι πολλόι που αγαπούν τα ζώα αλλά δεν έχουν ιδέα για το τι συμβαίνει.. Και θα αγοράσουν το γλυκό σκυλάκι στο γυάλινο κλουβακι κλπ έχουν ειπωθεί όλα πολλές φορές.
Πως θα ενημερωθεί ο κόσμος για το τι συμβαίνει;
Πως θα αφυπνιστεί το κράτος για να γίνει κάτι;
Όσοι έχουν ιντερνετ ίσως έχουν την τύχη να βρεθούν εδώ και να ενημερωθούν, οι υπόλοιποι όμως..(Κάπως έτσι το σκέφτομαι)
...και αυτή η δημοσίευση θα μπορούσε να "κλείσει" και την κουβέντα σε αυτό το νήμα, με τον "άστοχο" τελικά τίτλο...:)

Άνοιξε λοιπόν Sofouli ένα νέο θέμα...εγώ θα πρότεινα τίτλο "Τι κάνουμε και τι μπορούμε να κάνουμε για την κυνοφιλία;"...και να αναλύσουμε εκεί τα προβλήματα (πααααρα πολλά) και τις πιθανές λύσεις τους.

Δική μου άποψη...:)

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
δεν θα πω τιποτα για τον θυτη ,φυσικα ειναι καταδικαστεο αυτο που επραξε,θα ρωτησω για τους παρεβρισκομενους στο συμβαν ,ποια ηταν η σταση τους ? πως αντεδρασαν ? κατεγγειλαν ή αποσιωποιησαν ?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Δεν ξέρω τι έκαναν και αν έκαναν κάτι, εγώ εντελώς τυχαία βρέθηκα εκεί και δεν τους γνώριζα...
Απ'ότι ξέρω δεν έγινε κάτι πάντως..

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
συγνωμη αλλα δεν καταλαβαινω ,βρεθηκες οταν εισουν 10 χρονων μονος σου αναμεσα σε αγνωστους και μπροστα σε περιστατικο που σκυλος εφαγε θυραμα (εδω θα υποθεσω λογικα σε χωραφια ,βουνα ,λαγκαδια)και για αυτο πυροβολιθικε ,και μετα παλι εφυγες μονος σου ,συγνωμη αλλα δεν καταλαβαινω

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
'Όχι βρέθηκα τυχαία εκεί (όχι μόνη μου, με τους θείους μου) και μετά το περιστατικό με πήρανε και φύγαμε γιατί είχα πάθει σοκ..

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
αφου δεν τους ηξερες πως ξερεις οτι εγινε εκτροφεας;
Δεν ήξερα τους παρευρισκόμενους.. ( με τα ονόματα από που είναι κλπ) Τον τύπο απλά ήξερα ποιος είναι.
Και στα χωριά όλα μαθαίνονται (ποιος έχει εκτροφείο δεν είναι δύσκολο να μάθεις)

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
αρα και οι θειοι σου ειδαν το τραγικο συμβαν ,θελω να πω ,ο θυτης αδιστακτος επραξε εγκλημα οι αυτοπτες μαρτυρες γιατι δεν το καταγγειλαν ? γινονται αμεσως συνενοχοι ,οταν λοιπον μιλαμε για ανθρωπους πολιτισμο κυνοφιλια πρεπει να μιλαμε και για αυτους που μπορει να μην ειναι ενεργοι αλλα να ειναι αμετοχοι και να σιωπουν ειναι το ιδιο εγκληματιες με τους αλλους ,οταν λοιπον θυμασε το τραγικο αυτο συμβαν να θυμασε και τους δικους σου ανθρωπους ,οταν αναρωτιεσε πως αυτος ο εγκληματιας εγινε αργοτερα εκτροφεας να αναρωτιεσε και για τους δικους σου ανθρωπους που δεν αντεδρασαν και δεχτηκαν με τη σιωπη τους το συμβαν

και τελος ,μετα απο ολα αυτα τα χρονια εχεις μιλησει με τους θειους σου γιατι δεν αντεδρασαν ? γιατι αν δεν εχεις μιλησει (που δεν εχεις μιλησει γιατι θα το ειχες αναφερει και δεν θα στα εβγαζα εγω με το τσιγκελι) τοτε λοιπον οταν θα θυμασε το γεγονος και θα αναρωτιεσε για το θυτη πως μετα εγινε εκτροφεας και θα αναρωτιεσε και για τους θειους σου που δεν τον καταγγειλαν να αναρωτιεσε και για σενα που δεν εχεις μιλησει στους οικιους σου και να τους εξηγησεις το τρομερο λαθος που εκαναν με τη σιωπη τους

οταν λοιπον προσπαθουμε να σταματησουμε τα εγκληματα μετα μπορουμε να μιλησουμε και για κυνοφιλια

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
αρα και οι θειοι σου ειδαν το τραγικο συμβαν ,θελω να πω ,ο θυτης αδιστακτος επραξε εγκλημα οι αυτοπτες μαρτυρες γιατι δεν το καταγγειλαν ? γινονται αμεσως συνενοχοι ,οταν λοιπον μιλαμε για ανθρωπους πολιτισμο κυνοφιλια πρεπει να μιλαμε και για αυτους που μπορει να μην ειναι ενεργοι αλλα να ειναι αμετοχοι και να σιωπουν ειναι το ιδιο εγκληματιες με τους αλλους ,οταν λοιπον θυμασε το τραγικο αυτο συμβαν να θυμασε και τους δικους σου ανθρωπους ,οταν αναρωτιεσε πως αυτος ο εγκληματιας εγινε αργοτερα εκτροφεας να αναρωτιεσε και για τους δικους σου ανθρωπους που δεν αντεδρασαν και δεχτηκαν με τη σιωπη τους το συμβαν

και τελος ,μετα απο ολα αυτα τα χρονια εχεις μιλησει με τους θειους σου γιατι δεν αντεδρασαν ? γιατι αν δεν εχεις μιλησει (που δεν εχεις μιλησει γιατι θα το ειχες αναφερει και δεν θα στα εβγαζα εγω με το τσιγκελι) τοτε λοιπον οταν θα θυμασε το γεγονος και θα αναρωτιεσε για το θυτη πως μετα εγινε εκτροφεας και θα αναρωτιεσε και για τους θειους σου που δεν τον καταγγειλαν να αναρωτιεσε και για σενα που δεν εχεις μιλησει στους οικιους σου και να τους εξηγησεις το τρομερο λαθος που εκαναν με τη σιωπη τους

οταν λοιπον προσπαθουμε να σταματησουμε τα εγκληματα μετα μπορουμε να μιλησουμε και για κυνοφιλια
1) Προσπάθησα να ξεκαθαρίσω τους λόγους για τους οποίους γράφτηκε αυτό το ποστ.
2)Δεν μου βγάζεις τίποτε με το τσιγκέλι, είμαι πρόθυμη να σου απαντήσω σε ότι θέλεις.
3)Στα 10 μου φυσικά και δεν ήμουν συνειδητοποιημένη κυνόφιλη.
4)Δεν είπα κάπου ούτε ότι δεν έχω μιλήσει μαζί τους γι αυτό (ο ένας έχει πεθάνει αφού αναρωτιέσαι) και φυσικά έχω μιλήσει μαζί τους, ούτε είπα ότι δεν αντέδρασαν. Για εκείνους προείχε η δική μου ψυχική ηρεμία, μιας και ήμουν ΠΑΙΔΙ. Το τι κάνανε είναι δικό τους θέμα, άσχετα με την άποψη που έχω εγώ για αυτό, και κατά πόσο βοήθησε.
5)Νομίζω πως είναι άδικο αυτό που γράφεις, γιατί το θεωρώ λίγο επιθετικό και ίσως απόλυτο (διόρθωσε με αν παρεξήγησα).
Θα ξαναπώ για μια ακόμη φορά πως δεν είναι το θέμα το τι έζησα εγώ η στο κάτω κάτω αν εγώ είμαι κυνόφιλη. Μπορώ άνετα να παριστάνω την κυνόφιλη πίσω από την οθόνη μου αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος μου. Ο στόχος μου είναι (γιατί σέβομαι πολύ τις απόψεις πολλών εδώ μέσα) να αναπτυχθεί μια συζήτηση σε άλλες βάσεις. Νομίζω τις εξήγησα στα προηγούμενα ποστς.
Το να με κάνεις να νιώσω ενοχές για κάτι τόσο άσχημο, δεν με πειράζει γιατί δεν έγινε χτες το περιστατικό, και δεν μου είπες κάτι που δεν είχα σκεφτεί. Μεγαλώνοντας σκέφτηκα πολλά, αλλά δεν έχω και καμία απόδειξη και στην τελική όπως είπε και κάποιος πιο πριν "γιατί ήσουν παιδί, γιατί οι αναμνήσεις σου είναι θολές" ..
Ελπίζω να με κατάλαβες και να μη με συνεπήρε το συναίσθημα για άλλη μια φορά και τα έγραψα μπερδεμένα.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Να υποθέσω πως στα υπόλοιπα δεν διαφωνείς;;
Ναι σαφώς και είναι δικό τους θέμα. Στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται το τι είπα εγώ χρόνια μετά, ούτε το τι είπα όταν έγινε που δεν θυμάμαι.
Δηλαδή εσύ τι θα έκανες;; Θα κατηγορούσες κάποιον χωρίς αποδείξεις 15 χρόνια μετά;

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
οταν μιλαμε για πιστευω πρεπει να πολεμαμε κιολας ,εσυ μας ειπες για το εγκλημα του μετ επειτα εκτροφεα ,δεν μας ειπες για την εγκληματικη σιωπη των συγγενων σου και δεν μας ειπες και τη σταση τη δικια σου προς αυτους μετα που μεγαλωσες και μπορουσες

τι θα εκανα εγω ? οπως καταλαβες εγω τα λεω χυμα ,αυτο θα εκανα

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Σου ξανά είπα ότι μίλησα μαζί τους.Το αν μιλάω εγώ χύμα στην real life και το αν μιλάς εσύ χύμα είναι κάτι εντελώς άσχετο, που δεν θα ξέρουμε ποτέ, ούτε εγώ για εσένα, ούτε εσύ για εμένα.
Επίσης σου είπα ότι κάνανε ότι εκείνοι θεώρησαν σωστό (και δεν θα αναφέρω τι).
Δεν μπορείς να καταδικάζεις χωρίς να ξέρεις όλες τις παραμέτρους και όλα τα γεγονότα, αλλά ούτε θα επεκταθώ σε αυτό.
Σου εξήγησα επίσης τον λόγο που δεν έκανα κάποια καταγγελία η οτιδήποτε.
Εντελώς off topic όλη η συζήτηση και αν θέλεις να την συνεχίσουμε στείλε μου p.m.
νομίζω ότι τρώμε τις σάρκες μας....

(πάλι την γνώμη μου λέω...)
Αν κατάλαβα σωστά, εννοείς ότι τρωγόμαστε χωρίς λόγο. Αν ναι συμφωνώ, και αυτό προσπαθώ να αποφύγω , να εξηγηθώ για να μην παρεξηγηθώ αλλά από ότι φαίνεται είναι απίθανο.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Αν κατάλαβα σωστά, εννοείς ότι τρωγόμαστε χωρίς λόγο. Αν ναι συμφωνώ, και αυτό προσπαθώ να αποφύγω , να εξηγηθώ για να μην παρεξηγηθώ αλλά από ότι φαίνεται είναι απίθανο.

κοίταξε στην ουσία δεν διαφωνώ με την Κρίνα. Δεν μπορούμε να συζητάμε ένα τέτοιο σοβαρό θέμα και να μη παίρνουμε υπ΄όψη μας όλες τις παραμέτρους που υπάρχουν.Κακά τα ψέματα ένας άνθρωπος που σκοτώνει ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα έχει την στήριξη και την ανοχή της κοινωνίας και των ανθρώπων που γνωρίζουν, βλέπουν,ακούν ......και ανέχονται!

Απλά η ένστασή μου ...''το ότι τρώμε τις σάρκες μας''... έχει να κάνει ότι δεν έχουμε όλοι μας τον ίδιο βαθμό συνείδησης, αυτογνωσίας και κουράγιου και δεν γιαυτό δεν είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε και να αντιπαλέψουμε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Φαίνεται να στηρίζω τον τύπο;; Να πάω ρε παιδί μου να πάρω κανα σκυλάκι από εκεί.
Δεν νομίζω να χρειάζεται σε ένα forum να πω ποιος και τι έκανε με το θέμα, αν κατήγγειλε ή όχι, αν τον έσπασε στο ξύλο αν αν αν..
Γιατί δεν πρόκειται για κάτι που έκανα εγώ, αλλά κάποιος άλλος.
Τεσπα άλλα ξεκίνησα να λέω, και τελικά κατέληξα να δίνω εξηγήσεις σε ένα forum για το τι πιστεύετε εσείς ότι έγινε..

Ξεκίνησα μια συζήτηση και έχω ήδη πει για ποιόν λόγο, αλλά προφανώς δεν υπάρχει λόγος να την συνεχίσω.
Και ούτε θέλω πλέον. Κρίνετε χωρίς να γνωρίζεται, και το χειρότερο είναι ότι βλέπουμε το δάχτυλο αντί για το φεγγάρι.
Δεν είπα ΠΟΤΈ ότι δεν αντέδρασαν με οποιονδήποτε τρόπο οι δικοί μου, είπα απλά πως το πως αντέδρασαν είναι δικό τους θέμα άσχετα με το τη άποψη είχα εγώ γι αυτό.
Ευχαριστώ όπως και να έχει, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο.Και ούτε θέλω.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν