Να πω εξαρχής πως μου είναι αδιάφορο αν γραφτεί ένα όνομα ή όχι ή αν έχει ακόμα εκτροφείο σκύλων και δεν άνοιξε φωτοτυπάδικο...αλλά αν το μέλος
Sofouli γράψει ένα όνομα δεν θα μάθουμε ποιός εκτροφέας σκότωσε σκύλο, αλλά ποιός εκτροφέας έγραψε το
Sofouli πως σκότωσε σκύλο.
Δεν ξέρω αν είναι ορατή η διαφορά, αλλά είναι τεράστια.
Δεν θέλω να πω πως θα πεί ψέμματα ή δεν θυμάτε καλά ή...αλλά πως ποτέ δεν θα μάθω τι έγινε, αν έγινε, από ποιόν έγινε ή πότε έγινε.
Πηγαίνοντας την σκέψη μου λίγο παρακάτω και συνδέοντας αυτά που γράφω εδώ με αυτά που έγραψα παραπάνω, τι νόημα θα έχει να μάθω ένα όνομα;...Για να το αποφύγω;...Για να εκδικηθώ το θάνατο του σκύλου προκαλώντας οικονομικό πλήγμα στον εκτροφέα στοχεύοντας υποψήφιους πελάτες του που ίσως μπουν στο φόρουμ και ίσως δούν το συγκεκριμένο θέμα;...
Πόσο πιο "μαζικό" και αποτελεσματικό είναι να μάθει κάποιος να ξεχωρίζει τον "σωστό" εκτροφέα από τον λιγότερο "σωστό" ή τον "χάλια", από το να έχει 2 λίστες...Μία με 5 ονόματα τα οποία βρήκε "έτοιμα" σε φόρουμ και προτείνονται για αγορά και άλλη μία με 5 ονόματα που βρήκε πάλι σε φόρουμ και δεν προτείνονται για αγορά;
Ας προσπαθήσουμε να διώξουμε από πάνω μας το σύνδρομο του "δικαστή", της "κλειδαρότρυπας" και άλλα συναφή και ας επικεντρωθούμε πλέον στο πως θα προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τις επιλογές μας ουσιαστικά.