Εκτροφείς...

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Τι σχέσει έχει ο ΚΟΕ αφου όταν πυροβόλησε το ζωο δεν ήταν εκτροφέας.

Αν ο εκτροφέας ρε παιδιά έχει ακόμα εκτροφείο γιατί να μη μάθουμε ποιός είναι?.

Δεν ήταν εκτροφέας τότε.. Τώρα είναι..

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Να πω εξαρχής πως μου είναι αδιάφορο αν γραφτεί ένα όνομα ή όχι ή αν έχει ακόμα εκτροφείο σκύλων και δεν άνοιξε φωτοτυπάδικο...αλλά αν το μέλος Sofouli γράψει ένα όνομα δεν θα μάθουμε ποιός εκτροφέας σκότωσε σκύλο, αλλά ποιός εκτροφέας έγραψε το Sofouli πως σκότωσε σκύλο.

Δεν ξέρω αν είναι ορατή η διαφορά, αλλά είναι τεράστια.

Δεν θέλω να πω πως θα πεί ψέμματα ή δεν θυμάτε καλά ή...αλλά πως ποτέ δεν θα μάθω τι έγινε, αν έγινε, από ποιόν έγινε ή πότε έγινε.

Πηγαίνοντας την σκέψη μου λίγο παρακάτω και συνδέοντας αυτά που γράφω εδώ με αυτά που έγραψα παραπάνω, τι νόημα θα έχει να μάθω ένα όνομα;...Για να το αποφύγω;...Για να εκδικηθώ το θάνατο του σκύλου προκαλώντας οικονομικό πλήγμα στον εκτροφέα στοχεύοντας υποψήφιους πελάτες του που ίσως μπουν στο φόρουμ και ίσως δούν το συγκεκριμένο θέμα;...:)

Πόσο πιο "μαζικό" και αποτελεσματικό είναι να μάθει κάποιος να ξεχωρίζει τον "σωστό" εκτροφέα από τον λιγότερο "σωστό" ή τον "χάλια", από το να έχει 2 λίστες...Μία με 5 ονόματα τα οποία βρήκε "έτοιμα" σε φόρουμ και προτείνονται για αγορά και άλλη μία με 5 ονόματα που βρήκε πάλι σε φόρουμ και δεν προτείνονται για αγορά;

Ας προσπαθήσουμε να διώξουμε από πάνω μας το σύνδρομο του "δικαστή", της "κλειδαρότρυπας" και άλλα συναφή και ας επικεντρωθούμε πλέον στο πως θα προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τις επιλογές μας ουσιαστικά.
Αυτό που ήθελα να τονίσω, είναι πως εδώ και μέρες με βασανίζει το θέμα με την κακοποίηση ζώων και ότι σκέφτομαι τι μπορώ να κάνω εγώ.. Και σε αυτό που κατέληξα ήταν μια δική μου άποψη, που δεν ξέρω αν είναι σωστή αλλά τουλάχιστον, είναι λίγο πιο σίγουρη (το να το ψάχνομε καλά) και ίσως να βοηθούσε.. Δεν ήθελα το θέμα να επεκταθεί μόνο στο τι έγινε και από ποιον. Ήθελα να δω αν συμφωνείτε και τις απόψεις σας πάνω σε αυτό. Το θέμα προσπάθησα να είναι τι μπορούμε να κάνουμε εμείς.. Συγνώμη αν τα έγραψα λίγο μπερδεμένα, αλλά μου είναι λίγο δύσκολο σε ένα τέτοιο θέμα.. Ελπίζω να καταλάβατε ποιος ήταν ο στόχος μου

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
ο ανθρωπος που εκτέλεσε ένα σκύλο γιατι "έφαγε το θήραμα" δεν είναι σε τίποτα καλύτερος απο οποιονδήποτε βασανιστή ή φολά, το οτι το έκανε κιόλας μπροστά σε μικρό παιδί δείχνει πόσο αδίστακτος είναι.

το οτι έγινε και εκτροφέας δεν σημαίνει οτι είναι και καλός άνθρωπος, κατα πάσα πιθανότητα είναι το ίδιο κάθαρμα που ήτανε.

Last edited:

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
Κατά την γνώμη μου καλά έκανες και το συζήτησες.. Το ότι δεν ήταν εκτροφέας εκείνη τη στιγμή και έγινε λίγο καιρό μετά εμένα δεν μου λέει κάτι... Άνθρωπος -ο Θεός να τον κάνει- που κάνει κάτι τέτοιο σε ένα υγιές σκύλο επειδή δεν έκανε κάτι σωστά, δεν έπρεπε τότε όπως δεν πρέπει και τώρα να έχει εκτροφείο.
Και οι άλλοι μάρτυρες δε νομίζω να ήταν όλοι ανήλικοι και να έχουν όλοι ''θολές εικόνες''...
Απλά θέλει ΠΟΛΥ ψάξιμο τελικά για να ξέρεις σε τι ανθρώπους θα δώσεις τα λεφτά σου για να πάρεις σκύλο, αν δεν υιοθετήσεις αδέσποτο... Συχνά ακόμα και όσοι φαινομενικά θα πρεπε να είναι φιλόζωοι λόγω της καθημερινής τους ενασχόλησης με ζώα, δεν είναι ...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
.Δεν σημαίνει κάτι ότι τότε δεν ήταν, και υπάρχουν πολλοί κακοί άνθρωποι..
Ας είμαστε προσεκτικοί υπέρ του δέοντος..
Διότι αν περιμένουμε να κάνει κάτι το κράτος για τα ζώα, θα εριμένουμε να χιονίσει για να δύμε άσπρη μέρα..

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Είχε πάρει το αυτί μου το "αν γεννηθεί με άσπρη γραβάτα που είναι λάθος το σκοτώνω" και μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο. Ελπίζω να ήταν απλά δήλωση χάριν εντυπωσιασμού...

Θεωρώ πως αν υπάρχουν εκτροφείς που κάνουν κάτι τέτοιο είναι 3 φορές χειρότεροι από τους φολορίχτες. Και ο λόγος είνα απλός:

Ο φολορίχτης σιχαίνεται τους σκύλους, τους αντιπαθεί, το δηλώνει και ενεργεί με τον τρόπο που ενεργεί, δηλαδή δολοφονώντας.
Ο εκτροφέας που σκοτώνει, δηλώνει κατά τα άλλα κυνόφιλος. Εγώ αν ήξερα ότι υπάρχει κάποιος τέτοιος, αποδεδειγμένα, θα τον ξεμπρόστιαζα ώστε να μην ξανασταυρώσει πελάτη και να ψοφήσει της πείνας. Εδώ ξεμπροστιάζουμε τις θείες Ιουλίες που στο κάτω-κάτω δεν σκοτώνουν, τουλάχιστο όχι άμεσα...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ένας αστυνόμος πυροβόλησε ένα παιδί πριν λίγα χρονια θυμάστε?
Όλοι οι αστυνόμοι είναι κακοί?
Ένας άνθρωπος πυροβόλησε έναν νεαρό αστυνόμο ..όλοι οι άνθρωποι είναι κακοί?
Ένας κυνηγός σκότωσε το σκυλί του επειδή δεν του έκανε καλά την δουλειά του, όλοι οι κυνηγοί σκοτώνουν τα σκυλιά τους?
Ένας ιδιοκτητης πιτμπουλ το έβαλε σε κυνομαχίες.. όλοι οι ιδιοκτητες πιτμπουλ βάζουν τα σκυλιά τους για κυνομαχίες..?
Κάποια παιδιά σκότωσαν ένα παιδί στην Βέροια..όλα τα παιδιά στην Βέροια σκοτώνουν?
Ένας ιατρός έκανε εμπόριο οργανων..όλοι οι ιατροί κάνουν εμπόριο οργάνων?
Ένας χασάπης έδινε χαλασμένα κρέατα.. όλοι οι χασάπηδες προμηθεύονται με χαλασμένα κρέατα?

Θέλω να πω πως πρέπει να κοιτάμε την ουσία και όχι να "ψάχνουμε ευκαιρίες" χρησιμοποιώντας ιδιότητες ..γενικεύοντας τες.

Κατά την γνώμη μου ο τίτλος του θέματος είναι άκυρος..

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
Είχε πάρει το αυτί μου το "αν γεννηθεί με άσπρη γραβάτα που είναι λάθος το σκοτώνω" και μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο. Ελπίζω να ήταν απλά δήλωση χάριν εντυπωσιασμού...

Θεωρώ πως αν υπάρχουν εκτροφείς που κάνουν κάτι τέτοιο είναι 3 φορές χειρότεροι από τους φολορίχτες. Και ο λόγος είνα απλός:

Ο φολορίχτης σιχαίνεται τους σκύλους, τους αντιπαθεί, το δηλώνει και ενεργεί με τον τρόπο που ενεργεί, δηλαδή δολοφονώντας.
Ο εκτροφέας που σκοτώνει, δηλώνει κατά τα άλλα κυνόφιλος. Εγώ αν ήξερα ότι υπάρχει κάποιος τέτοιος, αποδεδειγμένα, θα τον ξεμπρόστιαζα ώστε να μην ξανασταυρώσει πελάτη και να ψοφήσει της πείνας. Εδώ ξεμπροστιάζουμε τις θείες Ιουλίες που στο κάτω-κάτω δεν σκοτώνουν, τουλάχιστο όχι άμεσα...
Συμφωνώ όσο δεν πάει!

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
Ένας αστυνόμος πυροβόλησε ένα παιδί πριν λίγα χρονια θυμάστε?
Όλοι οι αστυνόμοι είναι κακοί?
Ένας άνθρωπος πυροβόλησε έναν νεαρό αστυνόμο ..όλοι οι άνθρωποι είναι κακοί?
Ένας κυνηγός σκότωσε το σκυλί του επειδή δεν του έκανε καλά την δουλειά του, όλοι οι κυνηγοί σκοτώνουν τα σκυλιά τους?
Ένας ιδιοκτητης πιτμπουλ το έβαλε σε κυνομαχίες.. όλοι οι ιδιοκτητες πιτμπουλ βάζουν τα σκυλιά τους για κυνομαχίες..?
Κάποια παιδιά σκότωσαν ένα παιδί στην Βέροια..όλα τα παιδιά στην Βέροια σκοτώνουν?
Ένας ιατρός έκανε εμπόριο οργανων..όλοι οι ιατροί κάνουν εμπόριο οργάνων?
Ένας χασάπης έδινε χαλασμένα κρέατα.. όλοι οι χασάπηδες προμηθεύονται με χαλασμένα κρέατα?

Θέλω να πω πως πρέπει να κοιτάμε την ουσία και όχι να "ψάχνουμε ευκαιρίες" χρησιμοποιώντας ιδιότητες ..γενικεύοντας τες.

Κατά την γνώμη μου ο τίτλος του θέματος είναι άκυρος..
Kango1 θα συμφωνήσω ώς προς την ακυρότητα του τίτλου γιατί υπονοεί κάποια γενίκευση... Θα μπορούσε να λέει αντι για ''εκτροφείς..'' ''Ελεύθερος σκοπευτής έγινε εκτροφέας..''
Απο εκεί και πέρα όμως το να ξεμπροστιάζονται τέτοιοι τύποι είναι ίσως η μοναδική λύση για να μην δημιουργούνται τέτοιες γενικεύσεις στα μυαλά όλων μας...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Συμφωνώ όσο δεν πάει!
Για να μην παρεξηγηθώ, αυτά που έγραψα δεν είναι "κατηγορία της φάρα των εκτροφέων". Αυτό που λέω είναι ότι αν κάποιος πιαστεί να κάνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να το "πληρώσει". Το "πιαστεί" είναι λίγο δύσκολο βέβαια...

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
Για να μην παρεξηγηθώ, αυτά που έγραψα δεν είναι "κατηγορία τη φάρα των εκτροφέων". Αυτό που λέω είναι ότι αν κάποιος πιαστεί να κάνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να το "πληρώσει". Το "πιαστεί" είναι λίγο δύσκολο βέβαια...
Αυτό εννοώ κι εγώ! :)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com

Μα δεν είναι όλοι οι εκτροφείς κυνόφιλοι. Δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί που σκοτώνουν κουτάβια εκτός προτυπου η που ζευγαρώνουν γεννήτορες με κληρονομικές παθήσεις ή, ή ....

Η συμβουλή είναι μία, προσπάθησε να βρείς σωστό εκτροφέα.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Ο τίτλος του θέματος είναι "Εκτροφείς..." και όχι "Ανθρωπόμορφο τέρας πυροβόλησε σκύλο"...Άρα, δε μας ενδιαφέρει μόνο ή και πρωτίστως ο βασανισμός, αλλά πως η συγκεκριμένη πράξη έγινε από άνθρωπο που μετά έγινε εκτροφέας σκύλων.

Ακόμα και ψιλικατζίδικο να είχε το πιθανότερο είναι πως δε θα αγόραζα από εκείνον γνωρίζοντας τι είχε κάνει...

Αυτό που μπορούμε να "ψάχνουμε" σε έναν εκτροφέα είναι συγκεκριμένα πράγματα, να πληρεί συγκεκριμένα κριτήρια.Από εκεί και πέρα ο χαρακτήρας του, η ψυχοσύνθεση του είναι κάτι που ο δικός μας χαρακτήρας και τα δικά μας "γούστα" και ένστικτα θα αντιληφθούν και είτε θα μας είναι συμπαθής, είτε αντιπαθής.

Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε μια Stasi (Ministerium für Staatssicherheit) που θα μαζεύει τέτοιου είδους πληροφορίες και φήμες, για το παρελθόν και το παρόν ανθρώπων ή θα κρατά "λογαριασμό" με τις αντιλήψεις, τα ψυχολογικά προβλήματα, τις παρεκτροπές ανθρώπων και θα τα χρησιμοποιεί εναντίον τους.

Όλοι μας συμφωνούμε μαζί σου πως αυτό που λες ότι βίωσες είναι καταδικαστέο και αισχρό!...Να κάνουμε κάτι εμείς ή κάποιος για ένα περιστατικό που συνέβει χρόνια πριν, δε μπορούμε.Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε πως αυτό που μας περιέγραψες δεν επαναλήφθηκε ποτέ και πως σε έκανε, έστω και "σκληρά", καλύτερο και πιο συνειδητοποιημένο άνθρωπο και κυνόφιλο.

Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις "τραυματικές" εμπειρίες μας για να πάμε την κυνοφιλία ένα βήμα μπροστά, αρχίζοντας από τους εαυτούς μας.Να είμαστε υπεύθυνοι και "σωστοί" ιδιοκτήτες σκύλων που, εκτός από αναμνήσεις και "κακές εμπειρίες", μοιραζόμαστε και διαδίδουμε σωστές και χρήσιμες πληροφορίες για τα θέματα που αφορούν το σκύλο.

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Καλα υπαρχουν πολλα πραγματα που δε ξερουμε για τους εκτροφεις κατα τη γνωμη μου οι ΣΩΣΤΟI εκτροφεις ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα (του ενος χεριου)τωρα τι ονειρευοντε καποιοι απο σας ειναι αλλο θεμα.το κακο ειναι οτι ο ενας καλυπτει τον αλλο και δεν βγαινουνε <<βρομες>>παρα μονο αν εισαι πολυ γνωστος και σου εμπιστευτει καποιος κατι για καποιον.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ναι είναι άκυρος ο τίτλος λάθος μου που τον έβαλα(τον έβαλα γιατί αυτήν την υπόθεση θα ανέφερα)..
Είπα επίσης πως δεν θέλω να θίξω κανέναν ούτε την δουλειά του, ούτε αυτό σημαίνει κάτι για τους εκτροφείς..
Άλλα πήρε λάθος εξέλιξη το θέμα.. Σε άλλο επίπεδο (και το ξεκαθάρισα στα ποστς θέλω να πιστεύω) ήθελα να γίνει η συζήτηση.
Καλά κάνετε και με κρίνετε όμως ο σκοπός μου ήταν να κάνουμε κάτι για την γενική κατάσταση και όχι να επικεντρωθούμε σε ένα, θέλω να πιστεύω μεμονωμένο περιστατικό. Ήθελα να πω, πως και αυτά υπάρχουν ακόμη και εκεί..
Μάλλον δεν το κατάλαβαν κάποιοι, και μάλλον φταίει ο τρόπος μου που το είπα..

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Μα δεν είναι όλοι οι εκτροφείς κυνόφιλοι. Δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί που σκοτώνουν κουτάβια εκτός προτυπου η που ζευγαρώνουν γεννήτορες με κληρονομικές παθήσεις ή, ή ....

Η συμβουλή είναι μία, προσπάθησε να βρείς σωστό εκτροφέα.
Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί δήθεν εκτροφείς που διαταυρώνουν ό,τι νά ΄ναι... Αυτοί που σκοτώνουν κουτάβια όμως τι διάολο - από υπερβάλοντα ζήλο της καλής εκτροφής το κάνουν? Χάρισέ το για pet βρε ανεγκέφαλε...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Να κάνουμε κάτι εμείς ή κάποιος για ένα περιστατικό που συνέβει χρόνια πριν, δε μπορούμε
Δεν είπα να κάνετε κάτι για αυτό που τυχαία είδα εγώ, είπα να κάνουμε κάτι για όλα αυτά που συμβαίνουν κάθε μέρα..