Εκτροφείς...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Είμαι νέο μέλλος στο forum και αρχικά ήθελα να ευχαριστήσω ΟΛΟΥΣ τους συμφορουμίτες γιατί σε πολλά θέματα μου ανοίξατε τα μάτια..
Όχι οτι δεν ήξερα περί puppy mills, byb, πετσοπάδες αλλά δεν ήξερα και το μέγεθος της κατάστασης..
Για να αφήσω τα εισαγωγικά και να μην σας κουράζω , θα μπω στο ψητό.
Θα αναφέρω ένα περιστατικό (χωρίς λεπτομέρειες για προφανείς λόγους)
Γνωστό εκτροφείο με καλό όνομα χαρτιά κλπ με πολύ καλές συνθήκες για τα ζώα.. Φιλική συμπεριφορά και ότι άλλο θα μας έκανε να αγοράσουμε ένα σκύλο από εκεί.
Ιδιοκτητες , πυροβόλησαν σκύλο μπροστά μου, όταν ήμουν 10 χρονών. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, απλά θέλω να πω (σε αυτούς που ίσως ζούνε λίγο στον δικό τους κόσμο, με μια αφέλεια ίσως, όπως ήμουν εγώ) ότι μιας και στη χώρα μας δεν πιστεύω να διορθωθεί κάτι σύντομα, για να κάνουμε κάτι εμείς (οι πρόσφατα αφυπνησμένοι, οι υπόλοιποι το ξέρουν ήδη) να προσέχουμε πολύ καλά ποιούς στηρίζουμε οικονομικά αγοράζοντας ένα σκυλί!
Να μην εφυσυχαζόμαστε με μια πρώτη ματιά γιατί τα φαινόμενα απατούν και θα συνεχίσουν να μας απατούν..
Ίσως κάπου να μιλάω στον εαυτό μου, και ελπίζω να μην σας κούρασα, αλλά αυτή ειναι η εμπειρία μου και δεν είναι μόνο μια, αλλα είναι η πιο τρανταχτή.. Ίσως έτσι μέρα μέρα, σκύλο με σκύλο μάλλον, να μειωθεί αυτή η άθλια κατάσταση.. Γιατί αν όλοι αυτοί , χάσουν τα πολλά λεφτά,ίσως να αλλάξουνε δουλειά (ευχή)...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Δεν ήταν εκτροφέας τότε.. Τώρα είναι..
Ναι έκανε ένα τραγικό λάθος ο σκύλος, έφαγε ένα θήραμα..
Και δεν ήμουν μόνο εγώ μπροστά..
Αν και έχω θολές αναμνήσεις, θυμάμαι οτι κάποιος μου έκλεισε τα μάτια, και με πήρανε και φύγαμε.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
γιατί ήσουν παιδί...
γιατί οι αναμνήσεις που έχεις είναι θολές...
γιατί άρρωστοι άνθρωποι υπήρχαν και υπάρχουν πάντα...
γιατί......γιατί...

βέβαια δικό σου είναι το θέμα και ότι θέλεις κάνεις...εγώ μια γνώμη είπα....

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Δίστασα πολύ για να το γράψω, και εξακολουθώ να έχω αμφιβολίες για το αν έκανα καλά, αλλά με εχουν συγκλονίσει πολλά από αυτά που έχω διαβάσει και μέρες τώρα γυρνάει στο μυαλό μου τι μπορεί να γίνει για να αλλάξουν κάποια πράγματα.. Ίσως να μην έκανα καλα που το έγραψα, δεν θέλω να θίξω την δουλειά κανενός και σε καμία περίπτωση, απλά ανέφερα ένα περιστατικό. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι κ οι υπόλοιποι είναι έτσι.
Σέβομαι την γνώμη σου, και μάλλον έχεις δίκιο.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Κάποιος δεν είχε γράψει μια φορά στο φόρουμ ότι ήξερε τουλάχιστον έναν εκτροφέα Ελληνικών Ποιμενικών που προτιμούσε να σκοτώνει όσα κουτάβια του μένανε παρά να τα δίνει? Άρρωστοι υπάρχουν παντού. Και φυσικά είναι πολύ τραυματικό για ένα παιδί να δει κάτι τέτοιο. Νομίζω επίσης ότι έκανες καλά και το έγραψες διότι σε βοηθάει ψυχολογικά να το εξωτερικεύσεις και το φόρουμ είναι ιδεώδες για κάτι τέτοιο.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
ναι το θυμάμαι και εγώ....κάποιος τσομπάνης είναι που δεν θέλει να παίρνει κανείς σκυλιά με τα δικά του αίματα....

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Κάποιος δεν είχε γράψει μια φορά στο φόρουμ ότι ήξερε τουλάχιστον έναν εκτροφέα Ελληνικών Ποιμενικών που προτιμούσε να σκοτώνει όσα κουτάβια του μένανε παρά να τα δίνει? Άρρωστοι υπάρχουν παντού. Και φυσικά είναι πολύ τραυματικό για ένα παιδί να δει κάτι τέτοιο. Νομίζω επίσης ότι έκανες καλά και το έγραψες διότι σε βοηθάει ψυχολογικά να το εξωτερικεύσεις και το φόρουμ είναι ιδεώδες για κάτι τέτοιο.
Ευχαριστώ Sara , ελπίζω κανείς να μην αναγκαστεί να δει κάτι τέτοιο για να καταλάβει την κακία μερικών ανθρώπων , που δυστυχώς είναι πολλοί..

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Αν δεις να συμβαίνει κάτι μπροστά σου σε αρχικό στάδιο προσπαθείς να το αποτρέψεις,αν αυτό δεν είναι εφικτό κάνεις ότι μπορείς να τιμωρηθεί ο κακός.αλλιώς η σιωπή είναι ο καλύτερη λύση..

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Μια φορά είχα δεί έναν περιπτερα να ουρεί και μην έχοντας που να πλύνει τα χέρια του συνέχισε να εξυπηρετεί τον κόσμο...Δεν με απέτρεψε από το να ξαναγοράσω από περίπτερο, απέφυγα πάντως τον συγκεκριμένο.

Θυμάμαι, επίσης, κάποτε περιμένοντας να εξυπηρετηθώ σε ένα σουβλατζίδικο ένα μικρό ποντίκι εμφανίστηκε με θράσος και άρχισε να τρώει τις πατάτες, κάτω από την ζεστή λάμπα...Από τότε έχω φάει παααρα πολλά σουβλάκια, φυσικά όχι από εκείνο το σουβλατζίδικο.

Έχω την ατυχία να γνωρίζω ιατρούς που αν η τυφλή σου τύχη σε φέρει κοντά τους θα είσαι τυχερός αν ζήσεις για να πείς την εμπειρία σου...Οι γιατροί όμως είναι απαραίτητοι και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσέχω τις επιλογές μου και να κάνω τα πάντα για να διασφαλίζω τις επιλογές μου.

Ε, κάπως έτσι και με τους εκτροφείς...Αν θέλω να αποκτήσω ένα καθαρόαιμο σκύλο γνωρίζω γιατί δεν θα απευθυνθώ σε pet-shop, γνωρίζω γιατί δεν θα πάρω από τον γείτονα Χαράλαμπο που ζευγάρωσε την "κουκλάρα" του και ξέρω γιατί θα ψάξω για εκτροφέα.

Γνωρίζω και πως να ξεχωρίσω έναν εκτροφέα "στα γούστα" μου και με κάποια βασικά κριτήρια...Οπότε αυτό το μικρό "παραθυράκι αποτυχίας" της επιλογής μου που έχει μείνει και θα είναι θέμα ατυχίας, δε με ανησυχεί...αλλιώς θα φοβόμουν πιθανή βροχή μετεωριτών...:D

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
Αν ο εκτροφέας ρε παιδιά έχει ακόμα εκτροφείο γιατί να μη μάθουμε ποιός είναι? Δηλαδή δημοσιεύουμε μόνο τα ονόματα των ΒΥΒ και των σκυλεμπόρων και επειδή κάποιος έχει άδεια για εκτροφείο και δηλώνει τις γέννες του στον ΚΟΕ πρέπει να κάνει όοοοοτι άλλο του καπνίσει?
Να σκοτώνει τα κουτάβια που ''περίσσεψαν'' ή να πυροβολεί ζώα?? Δηλαδή ο ΚΟΕ δίνει κάτι σαν άφεση αμαρτιών? Για να καταλάβω δηλαδή...

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Να πω εξαρχής πως μου είναι αδιάφορο αν γραφτεί ένα όνομα ή όχι ή αν έχει ακόμα εκτροφείο σκύλων και δεν άνοιξε φωτοτυπάδικο...αλλά αν το μέλος Sofouli γράψει ένα όνομα δεν θα μάθουμε ποιός εκτροφέας σκότωσε σκύλο, αλλά ποιός εκτροφέας έγραψε το Sofouli πως σκότωσε σκύλο.

Δεν ξέρω αν είναι ορατή η διαφορά, αλλά είναι τεράστια.

Δεν θέλω να πω πως θα πεί ψέμματα ή δεν θυμάτε καλά ή...αλλά πως ποτέ δεν θα μάθω τι έγινε, αν έγινε, από ποιόν έγινε ή πότε έγινε.

Πηγαίνοντας την σκέψη μου λίγο παρακάτω και συνδέοντας αυτά που γράφω εδώ με αυτά που έγραψα παραπάνω, τι νόημα θα έχει να μάθω ένα όνομα;...Για να το αποφύγω;...Για να εκδικηθώ το θάνατο του σκύλου προκαλώντας οικονομικό πλήγμα στον εκτροφέα στοχεύοντας υποψήφιους πελάτες του που ίσως μπουν στο φόρουμ και ίσως δούν το συγκεκριμένο θέμα;...:)

Πόσο πιο "μαζικό" και αποτελεσματικό είναι να μάθει κάποιος να ξεχωρίζει τον "σωστό" εκτροφέα από τον λιγότερο "σωστό" ή τον "χάλια", από το να έχει 2 λίστες...Μία με 5 ονόματα τα οποία βρήκε "έτοιμα" σε φόρουμ και προτείνονται για αγορά και άλλη μία με 5 ονόματα που βρήκε πάλι σε φόρουμ και δεν προτείνονται για αγορά;

Ας προσπαθήσουμε να διώξουμε από πάνω μας το σύνδρομο του "δικαστή", της "κλειδαρότρυπας" και άλλα συναφή και ας επικεντρωθούμε πλέον στο πως θα προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τις επιλογές μας ουσιαστικά.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν