Είναι επικίνδυνα τα σκυλιά του στρατού/αστυνομίας;

Marley

Active Member
27 Μαϊου 2009
25
0
Κατ' αρχην σ' ευχαριστω για την απαντηση σου. Δεν διαφωνω με οσα ειπες (εγραψες) αλλα γιατι τοτε ολοι αυτοι λενε οτι καποιο αναλογο σχολειο (Schutz), για την συγκεκριμενη ρατσα ειναι πολυ επικινδυνο και μπορει να διαιγειρει ακομη περισσοτερο το ενστικτο προστασιας του σκυλου που απο την φυση του ειναι αρκετα δυνατο...??? Και κατ' επεκταση το σκυλι γινει πραγματικα κινδυνος??? Καταλαβαινω βεβαια οτι στο αναλογο σχολειο δινεται βαση στον ελεγχο του σκυλου, (πολυ σημαντικο οπως προαναφερες) αλλα ρωταω...δεν γινεται καποια παρομοια εκπαιδευση που ολο το ''βαρος'' να δινεται στο πως ενα σκυλι να υπακουει σε μια πιθανη του διαθεση για επιθεση??? Και οχι στο να διεγειρουμε ακομη περισσοτερο τα ενστικτα του??? Επισης κατι που θα ηθελα να προσθεσω ειναι οτι εδω στην Αυστρια που ζω η ρατσα ειναι πολυ παρεξηγημενη, οποτε φανταζεστε την αντιδραση καποιων οταν εγω εμφανιστω σε καποιο σχολειο και πω οτι θελω να κανω (Schutz) με το σκυλι μου!!! Γνωριζω περιπτωση που μετα απο τηλεφωνο στην αστυνομια (γιατι ο σκυλος υποτιθεται οτι επιτεθηκε) ο αστυνομικος εκτελεσε εν ψυχρω το σκυλο επειδη ετσι κι αλλιως η ραστα του εδω ειναι περεξηγημενη... Ετσι για να σας μεταφερω λιγο το κλιμα που επικρατει εδω...και τις ανησυχιες μου. Ευχαριστω και παλι.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Από όλα αυτά που περιγράφεις νομίζω ότι πρέπει να δουλέψεις με τον εκπαιδευτή σου κάποιες εντολές όπως το stop και το 'Ελα, σε διάφορες συνθήκες και καταστάσεις, ώστα να ελέγχεις όσο περισσότερο γίνεται τον σκύλο σου!

Κάπου στο forum είχε συζητηθεί γιατί δεν πρέπει τέτοια σκυλιά να κάνουν τέτοια εκπαίδευση!Αν ψάξεις λίγο θα το βρεις!

Marley

Active Member
27 Μαϊου 2009
25
0
Πριν λιγες ωρες για παραδειγμα που ημασταν βολτα στο δασος καποια στιγμη στο τελος της βολτας κι ενω ολα ηταν οκ εμφανιστηκε μια κυρια με ενα μικρο σκυλακι. Ο δικος μου ενω τον εβαλα να καθησει και συνεχως του ελεγα πως ολα ειναι οκ, και συγχρονως τον χαιδευα, αρχισε να κανει σαν τρελλος!!! Εως το μικρο σκυλακι να φυγει μακρυα δεν σταματησε να γαυγιζει και να θελει να ορμηξει???

Να σημειωσω εδω πως οταν βρισκεται σε παρομοια κατασταση δεν με ακουει οτι προσταγμα και να του δωσω εως οτου αρχιζω να φωναζω μεχρι να του επιβληθω. Καμια φορα γυριζει και προς εμενα και με γαυγιζει σαν να θελει να μου επιβληθει, και τοτε γινομαι ακομη πιο αποτομος μεχρι να ξαπλωσει, χωρις αυτο να σημαινει οτι το σκυλι ηρεμει τελειως...μαλλον το κανει απο φοβο κι οχι απο σεβασμο που νομιζω πως ειναι το ζητουμενο.

Αυτο ειναι που με ανησυχει, και δεν γνωριζω εαν ειναι τοσο ασχημο... Καλη μου φιλη και προσφατα παγκοσμια διακεκριμενη με το σκυλι της μου λεει οτι ειναι φυσιολογικο αυτο και πως και ο δικος της κανει το ιδιο.

Δεν γνωριζω ομως εαν ολα αυτα ειναι δειγματα φυσιολογικα η πρεπει να με κανουν να ανησυχω, μιας και οπως προαναφερα θελω να προλαβω καποια κακια στιγμη!!!

Κατα τα αλλα (για να εχετε μια πληρη εικονα) στην σημερινη μας βολτα ηταν πολυ ηρεμος ακολουθωντας ολα τα προσταγματα κ.λ.π. κι επισης στην παρουσια δυο αλογων κι ενος ποδηλατη λιγο πιο πριν!

Να ειστε καλα...κι ευχομαι να μην σας εχω γινει κουραστικος!!!:(

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.881
5.151
patra
grdane.blogspot.com
αν και είμαστε offtopik..
πως βρέθηκαν δύο ποιμενικά σε αυλή σχολείου...?
και μάλιστα από τα παρεξηγημένα??
για τον προβληματισμό σου και όσα ρωτάς... τι είπαν οι ειδικοί που γνωρίζεις...?
ειδικά απέναντι σε μικρόσωμο ζώο πολύ απρόβλεπτες κινήσεις κανει ο σκύλος σου...
για να λυθούν τα προβλήματα χρειάζεσαι πολύ καλή εκπαίδευση στην βασική υπακοή... από¨" ειδικό" και κοινωνικοποίηση αν δεν έχεις χασει το τραίνο...
όλα τα αναφέρω με καλή διάθεση και για δικό σου περισσότερο ακομη προβληματισμό...

Marley

Active Member
27 Μαϊου 2009
25
0
αν και είμαστε offtopik..
πως βρέθηκαν δύο ποιμενικά σε αυλή σχολείου...?
και μάλιστα από τα παρεξηγημένα??
??? Δεν ειπα ποτε οτι εγεινε κατι παρομοιο...???:eek:

Οσο για την καλη σου προθεση...αυτο φενεται και σ' ευχαριστω.

Ζητω επισης και συγνωμη απο ολους για το οτι βγηκα εκτος θεματος...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.271
Μέλη
20.046
Νεότερο μέλος
GOULIAK