Κατ' αρχην σ' ευχαριστω για την απαντηση σου. Δεν διαφωνω με οσα ειπες (εγραψες) αλλα γιατι τοτε ολοι αυτοι λενε οτι καποιο αναλογο σχολειο (Schutz), για την συγκεκριμενη ρατσα ειναι πολυ επικινδυνο και μπορει να διαιγειρει ακομη περισσοτερο το ενστικτο προστασιας του σκυλου που απο την φυση του ειναι αρκετα δυνατο...??? Και κατ' επεκταση το σκυλι γινει πραγματικα κινδυνος??? Καταλαβαινω βεβαια οτι στο αναλογο σχολειο δινεται βαση στον ελεγχο του σκυλου, (πολυ σημαντικο οπως προαναφερες) αλλα ρωταω...δεν γινεται καποια παρομοια εκπαιδευση που ολο το ''βαρος'' να δινεται στο πως ενα σκυλι να υπακουει σε μια πιθανη του διαθεση για επιθεση??? Και οχι στο να διεγειρουμε ακομη περισσοτερο τα ενστικτα του??? Επισης κατι που θα ηθελα να προσθεσω ειναι οτι εδω στην Αυστρια που ζω η ρατσα ειναι πολυ παρεξηγημενη, οποτε φανταζεστε την αντιδραση καποιων οταν εγω εμφανιστω σε καποιο σχολειο και πω οτι θελω να κανω (Schutz) με το σκυλι μου!!! Γνωριζω περιπτωση που μετα απο τηλεφωνο στην αστυνομια (γιατι ο σκυλος υποτιθεται οτι επιτεθηκε) ο αστυνομικος εκτελεσε εν ψυχρω το σκυλο επειδη ετσι κι αλλιως η ραστα του εδω ειναι περεξηγημενη... Ετσι για να σας μεταφερω λιγο το κλιμα που επικρατει εδω...και τις ανησυχιες μου. Ευχαριστω και παλι.