υιοθεσία ημίαιμου/αδέσποτο

άθεος

Member
5 Μαρτίου 2025
7
11
54
Καλημέρα σε όλους. Είμαι καινούργιος στην ομάδα, και όχι πολύ σίγουρος για το τι ψάχνω (anyway)
πρόκειται να υιοθετήσω ένα αδέσποτο από την φιλοζωική της πόλης μου, είναι περίπου 1ος έτους ημίαιμο dogo/haski/ τσοπάνος ( λίγο από όλα). κατά περιόδους είχα σκυλιά (στο χωριό) αλλά αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως είμαι ένας έμπειρος ιδιοκτήτης , μάλλον το αντίθετο.
Αυτή την φορά αποφάσισα να συ ζήσω κάτω από την ίδια στέγη με ένα σκυλί . Διαβάζω εδώ και αρκετές μέρες διάφορα post εδώ στο forum . χωρίς να ψάχνω κάτι συγκεκριμένο
Μάλλον ψάχνω για ομάδα υποστήριξης :X3:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.794
7.341
Α ήρθες στο σωστό μέρος. Έχουμε το starter pack έτοιμο:

Δες κ τα κουταβισια αν θέλεις γιατί είστε κάπου στο ενδιάμεσο:

Με το καλό! Να μας το συστήσεις μόλις έρθει!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.830
20.176
Και είμαστε και εξαιρετικοί στο group therapy :LOL:

Καλώς ήρθες και με το καλό.
Στα κοπίδρια έχουμε εξειδίκευση και ιδιαίτερη αδυναμία! :barefoot:(y)
Μαύρο, μαλλιαρό και μπαμπάτσικο να 'ναι κι ότι να 'ναι!!!! :whistle::p

άθεος

Member
5 Μαρτίου 2025
7
11
54
Σας ευχαριστώ και τους/τις δύο. Ο οδηγός χρήσεις εξαιρετικός!. Φωτογραφίες θα έχω σε 10 μέρες περίπου όταν και θα έρθει σπίτι (πρέπει να περάσει από κτηνίατρο /τσιπάρισμα/εμβόλια/χάπια/πλύσιμο :giggle:). Από την φιλοζωική μου είπαν πως θα υπάρχει ένα 10ημερο προσαρμογής και των δύο μας και αφού τα πάμε καλά τότε θα ολοκληρωθεί η υιοθεσία

άθεος

Member
5 Μαρτίου 2025
7
11
54
Μια ερώτηση τεχνικής φύσεως ( έχω μιλήσει με εκπαιδευτή αλλά δεν το έχω εμπέδωση ακόμη) .
Το σκυλί θα έρθει σ/κ σπίτι, την Δευτέρα θα πρέπει να πάω στην δουλειά οπότε θα πρέπει να τον αφήσω στο crate για περίπου 6 ώρες, δεν θα του έρθει λίγο απότομα?
Επίσης, Κυριακή βράδυ πάμε για ύπνο , κοιμάται στο crate, το πρωί 06:00/06:30 περίπου ξυπνάω τον παίρνω και πάμε βόλτα , 08:00 φεύγω για δουλειά ξανά μέσα στο crate , στο μυαλό μου φαντάζει αρκετά complicate για το σκυλί

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
50
12
52
Πολύ χρήσιμα όλα τα παραπάνω για ένα νέο κουτάβι!
Κι εγώ στην ίδια ακριβώς φάση είμαι!! Με τη διαφορά ότι είμαι ήδη ένα μήνα μαζί του και σε πλήρη απόγνωση.... Δεν ξέρω τί να κάνω...

άθεος

Member
5 Μαρτίου 2025
7
11
54
Πολύ χρήσιμα όλα τα παραπάνω για ένα νέο κουτάβι!
Κι εγώ στην ίδια ακριβώς φάση είμαι!! Με τη διαφορά ότι είμαι ήδη ένα μήνα μαζί του και σε πλήρη απόγνωση.... Δεν ξέρω τί να κάνω...
Όπως λένε και στο χωριό μου , baby steps
Σίγουρα τα παιδιά εδώ μπορούν να σε βοηθήσουν

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.457
10.693
Athens
Καλωσήρθες άθεε στη κοινότητα κθούλου.
Μην αγχώνεσαι, όλοι ψυχοπαθείς είμαστε εδώ γι αυτό μαζευόμαστε εδώ μέσα που καταλαβαινόμαστε. :LOL:

Για τις 6 ώρες στο κρέιτ θα σου λεγα ότι είσαι οκ ΑΝ έχει κουραστεί πριν το σκυλί. Προσωπικά προτιμώ α είναι περιορισμένο μεν, σε ασφαλές μέρος δε, αλλά με άπλα. Όπως π.χ. σε άδειο δωμάτιο αν υπάρχει διαθέσιμο ή σε μέρος δωματίου με κάγκελα πατέντες κλπ.

Αυτό το ντόγκο-χάσκι-τσοπάνι θέλω να το δω, βάλε μας φωτό!

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
50
12
52
Αυτός είναι ο μικρός μπελάς μου εδώ κι ένα μήνα....
Διάρροιες... αντιβιώσεις... κακά ατελείωτα 15 φορές την ημέρα... άπειρη μαύρη τρίχα παντού... γιατροί.... ειδική διατροφή...

Σήμερα πάλι έχουμε κτηνίατρο για εκτίμηση.

Εχω ξεπεράσει τα όριά μου...
Τον αγαπώ πολύ και θέλω να είναι καλά κι ευτυχισμένος. Τον έχω αγκαλιά και πάμε παντού, παρά το βάρος που έχει πια, προκειμένο να κοινωνικοποιείται. Με δαγκώνει απίστευτα, είμαι γεμάτη πληγές στα χέρια. Το χειρότερο όμως είναι τα ατελείωτα κακά που δεν είναι μορφοποιημένα ακόμη και πολύ συχνά, μέρα νύχτα, τα πατάει κιόλας και μετά γεμίζει τα πάντα!

Attachments

• Like
Reactions: BaNi

άθεος

Member
5 Μαρτίου 2025
7
11
54
Διάρροιες... αντιβιώσεις... κακά ατελείωτα 15 φορές την ημέρα... άπειρη μαύρη τρίχα παντού... γιατροί.... ειδική διατροφή...

Τον αγαπώ πολύ και θέλω να είναι καλά κι ευτυχισμένος. Τον έχω αγκαλιά και πάμε παντού, παρά το βάρος που έχει πια, προκειμένο να κοινωνικοποιείται. Με δαγκώνει απίστευτα, είμαι γεμάτη πληγές στα χέρια. Το χειρότερο όμως είναι τα ατελείωτα κακά που δεν είναι μορφοποιημένα ακόμη και πολύ συχνά, μέρα νύχτα, τα πατάει κιόλας και μετά γεμίζει τα πάντα!
Είμαι και εγώ rookie οπότε μπορεί να σου πω και βλακεία, πάνες εκμάθησης/τουαλέτα εκμάθησης ή κάποια spray εκπαίδευσης που κυκλοφορούν ίσως βοηθήσουν

Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
466
290
46

Εγω νομιζω ότι κάτι σπδεν πάει καλά με το φαγητό του γι αυτό κ οι διάρροιες και γι αυτό πέφτει τόσο τρίχωμα .δεν κρατάει τις βιταμινες που χρειάζεται.

άθεος

Member
5 Μαρτίου 2025
7
11
54
Καλωσήρθες άθεε στη κοινότητα κθούλου.
Μην αγχώνεσαι, όλοι ψυχοπαθείς είμαστε εδώ γι αυτό μαζευόμαστε εδώ μέσα που καταλαβαινόμαστε. :LOL:

Για τις 6 ώρες στο κρέιτ θα σου λεγα ότι είσαι οκ ΑΝ έχει κουραστεί πριν το σκυλί. Προσωπικά προτιμώ α είναι περιορισμένο μεν, σε ασφαλές μέρος δε, αλλά με άπλα. Όπως π.χ. σε άδειο δωμάτιο αν υπάρχει διαθέσιμο ή σε μέρος δωματίου με κάγκελα πατέντες κλπ.

Αυτό το ντόγκο-χάσκι-τσοπάνι θέλω να το δω, βάλε μας φωτό!
Μπορεί να έχει και pitbull συν όλα τα άλλα χαχαχαχα
Δωμάτιο δεν υπάρχει ελεύθερο, αυτό που σκέφτομαι είναι να τον δω πως είναι τις 2-3 πρώτες μέρες και αν δείξει διαγωγή :LOL: να τον αφήσω στο σαλόνι/κουζίνα που είναι ενιαίος χώρος και να ελπίζω πως θα βρω το σπίτι στην θέση του. Η άλλη μου σκέψη είναι να τον βγάλω στην βεράντα(είμαι στον τρίτο όροφο και η μια βεράντα βλέπει σε κτήματα και είναι αρκετά μεγάλη)και να αφήσω την μπαλκονόπορτα ανοιχτή για να μπορεί να μπαινωβγαίνει , δεν ξέρω όπως κατά πόσο επιτρέπεται ένα σκυλί σε βεράντα.
έχω άλλη μια τεράστια βεράντα που άνετα θα μπορούσε να περάσει 6 ώρες (μάλλον) αλλά απέναντι έχω πολυκατοικία και δεν ξέρω πως θα αντιδράσουν αν δουν το σκυλί μόνο του να κόβει βόλτες

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.044
830

Σου ξαναλέω ότι να πατάει ένα σκυλί τα κακα του δεν είναι φυσιολογικό και να κοιτάξεις να του πάρεις μια μεγάλη περίφραξη σαν πάρκο από το να το έχεις σε κρειτ με πάνα. Δηλαδή τον εαυτό σου παιδευεις και άμα μάθει έτσι το σκυλί μη νομίζεις ότι θα μάθει και να μη λερώνει εύκολα.

• Like
Reactions: TheBestBoi

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.380
8.248
oχι βεραντα, μπορουν ακομα και να πεσουν απο τον τρομο η αγχος. Οχι ακομα τουλαχιστον εμχρι αν δεις πως φερεται.

Προσωπικα προτεινω να κανεις ενα -δυο μικρα τεστ την κυριακη. Δηλαδη αδειασε τον χωρο που λες απο καλωδια, γυαλινα κτλ , μαξιλαρακια, βαζακια κτλ πριν ερθει.....Μην αφησει το λαπτοπ σου ευκαιρο η τα παπουτσακια σου.
Κανε μια μεγαλη βολτα να εξανλτηθει και μετα βαλε ξερω γω κανα φαι και φυγε σαν να μη συμβαινει τιποτα, χωρις ετοιμασιες, ανοιξε την προτα και φυγε απλα και ξαναγυρνα σε 5 , παλι πολυ αδιαφορα. Το ιδιο πιο μετα το απογευμα, φυγε για 15 ξερω γω.

Προλαβαινεις επίσης να παρεις μια καμερα με 25-30 ευρω που εχει κινηση δεξια αριστερα..... να βλεπεις τι γινεται, το προτεινω σε ολους τους σκυλογονεις ! Ειναι η καλυτερη αγορα, βλεπεις τι γινεται, αν κανουν φασαρια, κτλ

Αν ειναι να διαλυσει το σαλονι να δεις δειγματα αυτα τα 15 λεπτα, να το προλαβεις τουλαχιστον. :LOL:

Last edited:
  • Like
Reactions: άθεος

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.457
10.693
Athens
Δεν θυμάμαι από προηγούμενα μηνύματά σου... ανάλυση κοπράνων έχετε κάνει? Αν όχι είναι το ρπώτο που πρέπει να κάνεις (δείγμα από 3 φουρνιές ιδανικά σε ουροσυλλέκτη που παίρνουμε από το φαρμακείο και ψυγείο μέχρι να τα πας στο γιατρό, που θα τα πας άμεσα βέβαια)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.271
Μέλη
20.046
Νεότερο μέλος
GOULIAK