Άρα ακόμα και εσύ που έχεις ασχοληθεί με σκυλιά που είχαν εκπαιδευθεί να προστατεύουν/φυλάνε/δαγκώνουν, έχεις δαγκωθεί
μόνο 2 φορές και
μόνο από σκυλιά με μηδενική εκπαίδευση.
Κάτι λέει και αυτό.
Λοιπον τι γινεται με τους σκυλους που παρακολουθησαν την εκπαιδευση αλλα κριθηκαν ακαταληλοι λογω ανυπακοης και υπερβολικης επιθετικοτητας?
Για τον στρατό και την αστυνομία δε ξέρω με σιγουριά να σου απαντήσω.
Για τα κυναθλήματα, με το "αποτύχουν" εννούμε να μη περάσουν την εξέταση.
Αυτά λοιπόν τα σκυλιά συνεχίζουν την εκπαίδευση εως ότου διορθωθούν ή αποσύρονται από την εκπαίδευση και ζουν ως κατοικίδια ή ακόμα βρίσκουν άλλη ασχολία.
Δεν καταλήγουν "δολοφόνοι" γιατί έχουν ιδιοκτήτη που ασχολείτε (αποδεικνύεται από μόνο του αφού συμμετέχει σε κυναθλήματα) και διαγνωσμένο πρόβλημα/ελλάτωμα.
Πως κρινει ενας εκπαιδευτης οτι ενας σκυλος και ενας χειριστης κανουν καλο ζευγαρι πριν ξεκινησουν τα δυσκολα?
Στην αληθινή εργασία (αστυνομία, στρατός, κλπ.) κατόπιν εμπειρίας και γνώσης και χρόνου που αφιερώνει με τα ζευγάρια.
Αν κάτι δεν "ταιριάζει", αλλάζει.
Στα σπορ, δεν είναι τόσο σημαντικό...Αν δεν κάνεις καλό ζευγάρι, δεν πας ψηλά (θα βαθμολογήσε χαμηλά)...Δε χάθηκε και ο κόσμος!
Κατα τι ποσοστο ειναι η εκπαιδευση επιτυχης, σε τι ποσοστο σκυλων εννοω,δεν πιστευω οτι ολοι αριστευουν οπως εμεις στην διαγωγη στο σχολειο.
Στην αληθινή εργασία (αστυνομία, στρατός, κλπ.) δεν ξέρω ποσοστό.
Ας πούμε μικρό...και?
Τα σκυλιά που δεν πετυχαίνουν γίνονται κάτι άλλο, αλλά όχι serial killers!
Στα σπορ πολλά σκυλιά δεν πάνε καλά.
Μένουν οι ιδιοκτήτες με το μαράζι και αυτά pet ή μέτρια (ή κάτι άλλο).
Και ποια ειναι τα κριτιρια για μια καλη σχολη για χομπιστες?
Σχολή που επικοινωνεί με το σκύλο, αλλά και τον ιδιοκτήτη.
Σχολή που εκτιμά σωστα το δυναμικό σκύλου/ιδιοκτήτη.
Σχολή που διοργανώνει σεμινάρια με έγκριτους επαγγελματίες του χώρου.
Σχολή που δεν "κακοποιεί" σκυλιά, αλλά κάνει σπορ.
Σχολή που δεν εμπορεύετε σκυλιά και δεν χρησιμοποιεί το όνομα της για κέρδος.
Σχολή που εντοπίζει, διορθώνει και διοχετεύει ελλατώματα σκύλου και κυναγωγού.
Σχολή που προσαρμόζει τις μεθόδους τις ανάλογα με το ταπεραμέντο του σκύλου και του ιδιοκτήτη.
...και άλλα πολλά.
Τι γινεται με αυτους που βαρεθηκαν την εκπαιδευση τα σκυλια εμαθαν να δαγκωνουν αλλα δεν εξεταστηκαν σε αλλες καταστασεις?
Τι να γίνει δηλαδή?...Και να ζευγαρώνουν "μαθαίνουν" τα σκυλιά, αλλά δε κάνουν κάθε μέρα σεξ!
Αν δεν τα αντέχουν (γιατί βαρέθηκαν) από πλευράς ενέργειας τα χαρίζουν ή τα πουλάνε.
Αν πάλι δεν τους κάνει τόσο κόπο, τα "τρέχουν" που και που για να ξελαμπικάρουν.
Δε καταλήγουν με σκυλιά δολοφόνους πάντως, αυτοί που βαριούνται...με δυστυχισμένα σκυλιά καταλήγουν.
Οσο για τα Φιλα και απαγορευσει ειναι μικρο το κακο,εγω τις εχω ζησει τις απαγορευσεις εχω ζησει προσβολες απο τα οργανα στην γερμανια,κοιταξτε εσεις να συνηθισετε,ερχεται το κυμα.
Είμαι κατά των απαγορεύσεων...Προτιμώ την ενημέρωση και την επίγνωση του τι έχω, τι δίνω και τι παίρνω.
Ελπίζω να σε κάλυψα...