Είναι επικίνδυνα τα σκυλιά του στρατού/αστυνομίας;

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Despina ποια ηταν τα επιχειρηματα?Ξερεις ποσα σκυλια αποριπτονται λογω επικινδυνοτητας η οποια ομως προηρθε απο αυτου του ειδους την εκπαιδευση?
Dj μη φοβασαι δεν θα χαθουμε εδω ειμαστε.
Ετσι μιλας στον σκυλο σου Sir?
Και τραβας τα Φιλα παλι μεσα χωρις καν να γνωριζεις την ρατσα,εγω εζησα χρονια με Μαλινουα και Γ.Π,Ντοπερ,και Ροττις,παρακολουθησα και την εκπαιδευση τους,εσεις λιγο πολυ ολα ροδινα τα παρουσιαζεται,γιατι δεν μιλαει κανεις για τις συνεπειες που μπορει να υπαρξουν?
Η ειναι ολα καλα και ωραια?βρισκουμε παντα τον φταιχτη και καθαριζουμε, μια ο χειριστης μια ο ερεθιστης,μια ο αθωος,μα δεν τον χαιδεψε οπως επρεπε,ειναι αυτες απαντησεις απο ενηλικες.
Εχω ακουσει για πολυ καλα κοινωνικοποιημενους σκυλους η οποιη λεει ξαφνικα δανγκωσαν,αρα ηταν ολα λαθος,αρα το λαθος μπορει να ειναι μοιραιο.
Ολα φταινε μονο ο τροπος εκπαιδευσης δεν φταιει.
Και sir μην τα παιρνεις ολα επι προσωπικου,και αναφερεσαι μονο σε εμενα και τα σκυλια μου η τον δικο μου τροπο ζωης και τον τροπο που τα παρουσιαζω ουτε τις καρεκλες,γιατι εγω ειμαι ανοιχτο βιβλιο μην την ψαχνεις ολα μπορεις να τα μαθεις για εμενα,παρουσιαζομαι δεν κρυβομαι πουθενα και οσο για τα δικα μου τα σκυλια οτι και να πω ειναι αληθεια οποιος θελει ιδια ομασι μπορει να το διαπιστωσει,ουτε παραξενες ασκησεις ουτε τιποτα λιρα εκατο ειναι ο λιακος,δεν υπαρχουν μυστικα και να αφησουν μερικοι τις ειρωνιες,εννοω για την ρατσα οποιος θελει κατι να πει ας το πει σε αλλο θεμα,και στα ισια οχι ειρωνιες,του τυπου αμαν κανει διαφημησει και τετοια χαζα, και προμοσιον,ανοιξτε θεμα και ειμαι μεσα.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Μπορείς να έχεις προσωπικά με κάποιον που δε γνωρίζεις?
Μπορεί να συναντηθούμε ή να έχουμε συναντηθεί και να μη το ξέρουμε, οπότε τι προσωπικά?

Για μένα είσαι αυτά που γράφεις...

Και στο συγκεκριμένο θέμα, ακόμα, δεν έχεις γράψει κάτι.

Περιμένω λοιπόν τα στοιχεία που θα στηρίξουν τους ισχυρισμούς σου...

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Despina ποια ηταν τα επιχειρηματα?Ξερεις ποσα σκυλια αποριπτονται λογω επικινδυνοτητας η οποια ομως προηρθε απο αυτου του ειδους την εκπαιδευση?
βρε ανθρωπε μου δεν διαφωνω οτι θα υπαρχουν κ αυτες οι περιπτωσεις!αυτα που λες ομως ειναι σχετικα δεν μου λενε κατι.
φυσικα κ γινονται ατυχηματα,φυσικα κ υπαρχουν ανικανοι σκυλοι εργασιας,φυσικα υπαρχουν "υπερσκυλοι"που κανουν λαθοι, φυσικα υπαρχουν filla φοβικα,ανικανα για φυλαξη,φυσικα υπαρχουν λαμπραντορ επιθετικα ως προς τα παιδια κ νεας γης που σιχαινονται το νερο,φυσικα,φυσικα,ολα φυσικα κ αναμενομενα ειναι...γιατι εχεις κολλησει ομως δεν καταλαβαινω?
δεν τα κανει η εκπαιδευση,ανεκπαιδευτοι σκυλοι δεν δαγκωνουν τα αφεντικα τους?παρε παραδειγμα ελληνικη αστυνομια,εκπαιδευμενοι αστυνομικοι εν ωρα υπηρεσιας κ πυροβολουν ο ενας τον αλλο..αυτο δεν ειναι λαθος τραγικο?που οφειλεται στην εκπαιδευση?αυτο τους εμαθαν να κανουν η δεν εχουν δικαιωμα λαθους.το οτι το αποτελεσμα μπορει να ειναι τραγικο αυτο ειναι αλλο θεμα.
γιατρος ξαπωστελνει ασθενη στο χειρουργειο τι τον οδηγησε εκει η εκπαιδευση....μην τρελαθουμε ελεος!

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Φιλε omarock, εχεις θεσει μια ερωτηση και αυτη ηταν εαν οι σκυλοι που εκπαιδευονται στα Σωματα ασφαλειας και Ενοπλες Δυναμεις ειναι επικινδυνα. Απο τη δικη μου τη μερια σου λεω οτι καποια απο αυτα ειναι. Τωρα το γιατι θα στο πω: φταιει η αρχικη επιλογη θες, η ελειπης(οχι κακη) εκαπιδευση θες παντως κατι φταιει. Η καθε φυλη δεν εκπαιδευεται με ενα μπουσουλα αλλα πρεπει να εισαι προσαρμοσιμος με το υλικο που δουλευεις και τι στοχους εχεις θεσει. Τωρα στη διαδρομη της εκπαιδευσης μπορει να σου κατσει μια ασταθμιτη στραβη που να μην μπορουσε να την προβλεψει κανενας με οσα φιρμανια ασφαλειας και να ειχες εκδοσει. Δηλαδη ποσο σπουδαιο ειναι για σενα να δεχτεις οτι στον εργασιακο χωρο που κινουμαστε ολοι εμεις οι "χαραμοφαειδες στρατιωτικοι εκπαιδευτες" γινονται ατυχηματα;Εαν εισαι τοσο εμπειρος σιγουρα θα εχεις μπει σε αντιπαραθεση-μαχη με καποιον σκυλο που δεν σου εδειχνε τα σημαδια της μαχης.Ειναι τοσο δυσκολο να δεχτουμε οτι συμβαινουν ατυχηματα χωρις προηγουμενο; Ή ολοι εχουμε στο συνολο των πχ 300 σκυλων το μεγιστο δυναμικο ισσοροπημενων σκυλων ανεξαρτητου φυλης που δεν θα δημιουργησουν ατυχημα;Τα βιντεο στο youtube ειναι επιμορφωτικα αλλα δεν ειναι οδηγοι επιλυσης προβληματων και πανακια εκπαιδευσης.θεωρεις τελος οτι οι Γαλλοι με τα χρονια εμπειριας τους στο χωρο ειναι τοσο χαζοι ωστε να μην εχουν προβλεψει πιθανα πισωγυρισματα των επιχειρησιακων τους σκυλων; Δεν ειναι σωστο να προσπαθουμε να ισσοπεδωσουμε θεσμους επειδη καποιος θεωρει οτι δεν υπαρχει επικινδυνοτητα στο χωρο που εργαζομαστε. Εαν θελεις να εμβαθυνεις την ερευνα σου και να βοηθηθεις,καλο ειναι να δεις τις αρχες του Risk Management ή Risk Assesment.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Γεια σου μεγαλε mildecoy αυτο ηθελα να ακουσω,αν ειδες πιο πισω εχω γραψει οτι δεν ειναι το προβλημα στα πραγματικα σκυλια εργασιας δηλαδη αστυνομικα και στρατιωτικα εκει το καταλαβαινω εκει εργαζονται,παρολο που γινονται και εκει ορισμενες υπερβολες με ηλεκτροσοκ και ξυλο,περισσοτερο μιλαω για την εκπαιδευση σαν σπορ η χομπυ και που μπορει να οδηγησει αν καποτε ισως βαρεθει ας πουμε καποιος αυτο το σπορ,τι γινεται με το σκυλι?
Με τα λαθος σκυλια που αποριπτονται αλλα που μαθαν ομως ηδη να επιτιθενται σε ανθρωπο τι γινεται?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Στα σκυλιά υπηρεσίας η επικινδυνότητα σε περίπτωση που βρεθούν ελεύθερα - αδέσποτα ή δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο ΔΕΝ μας ενδιαφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ. Τα σκυλιά αυτά εκτελούν υπηρεσία - είναι ΕΡΓΑΛΕΙΑ που πολλές φορές σώζουν ζωές με διάφορους τρόπους, και σε ορισμένες καταστάσεις και εξειδικεύσεις μπορεί να είναι επικίνδυνα για τον χειριστή ή να χάσουν την ζωή τους ...

Στην εκπαίδευση σε σπόρ η επικινδυνότητα είναι μηδαμινή, το καταλαβαίνεις αυτό ?

Μπορείς να διακρίνεις την διαφορά, της μίας εκπαίδευσης από την άλλη ?

Γνωρίζεις ότι δεν βασίζονται στις ίδιες μεθόδους και δεν καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα ?

Μάλλον όχι. :)

Το ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟ σκυλί με έντονα ένστικτα προστασίας είναι 100 φορές πιο επικίνδυνο από τον εκπαιδευμένο σκύλο ακόμα και υπηρεσίας.

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Στα σκυλιά υπηρεσίας η επικινδυνότητα σε περίπτωση που βρεθούν ελεύθερα - αδέσποτα ή δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο ΔΕΝ μας ενδιαφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ. Τα σκυλιά αυτά εκτελούν υπηρεσία - είναι ΕΡΓΑΛΕΙΑ που πολλές φορές σώζουν ζωές με διάφορους τρόπους, και σε ορισμένες καταστάσεις και εξειδικεύσεις μπορεί να είναι επικίνδυνα για τον χειριστή ή να χάσουν την ζωή τους ...

Στην εκπαίδευση σε σπόρ η επικινδυνότητα είναι μηδαμινή, το καταλαβαίνεις αυτό ?

Μπορείς να διακρίνεις την διαφορά, της μίας εκπαίδευσης από την άλλη ?

Γνωρίζεις ότι δεν βασίζονται στις ίδιες μεθόδους και δεν καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα ?

Μάλλον όχι. :)

Το ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟ σκυλί με έντονα ένστικτα προστασίας είναι 100 φορές πιο επικίνδυνο από τον εκπαιδευμένο σκύλο ακόμα και υπηρεσίας.
Σωστη η παρατηρηση σου κατα τη γνωμη μου. Ας μην μιλαμε για τις εξαιρεσεις των κανονων. Αλλη εκαπιδευση η μια αλλη εκπαιδευση η αλλη.Οσο για το τελευταιο συμφωνω οτι ο ανεξελεκτος σκυλος ειναι πιο επικυνδινος απο τον εκπαιδευμενο.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Το θεμα δεν ειναι η ασπρη καρεκλα αλλα τα σκυλια με εκπαιδευση για εργασια και αν αυτο μπορει να γινει επικυνδινο, και ναι μπορει θελεις απο λαθος χειριστη, θελεις απο λαθος τοπο και χρονο,θελεις απο λαθος χαιδεμα,απο λαθος εκπαιδευση.
αυτο ειναι το θεμα? μαλλων μας ξεφυγε.

ναι ενα σκυλι που εκπαιδευσει για εργασια μπορει να γινει επικυνδυνο !οπως μπορουν ολα τα σκυλια που δεν εχουν εκπαιδευτει για εργασια. αν η εργασια τα κανει ποιο επικυνδυνα? αυτο δεν μπορω να το ξερω ας μας το απαντησει κανενας που εχει ζησει με σκυλο εργασιας

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Ο μεγαλος Hans schlegel πηγε καποτε στην Ν.Αφρικη για να δει σε τι κατασταση ειναι τα σκυλια της αστυνομιας εκει,τον ειχανε μαλλον καλεσει,στην μια μερια του ρινγκ αυτος με μια καρεκλα και στα 50μετρα απεναντι 10 Μαλινουα και Γ.Π,τα αμολανε οι αστυνομικοι και αυτος φωναζοντας τα πηρε στο κυνηγι το πολυ 15-20 μετρα να τρεξαν καταπανω του,αλλα δεν καταλαβε κανεις μαλλον τι ειναι τεστ ταμπεραμεντου η κανετε οτι δεν καταλαβατε αυτο δειχνη μονο οτι ο σκυλος εχει κακ@λα και θαρρος και ειναι πολυ καλο τεστ.
Δηλώνω παντελή άγνοια για το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά εμένα προσωπικά με εκνευρίζει η επιλεκτική παράθεση των όποιων γεγονότων αν δεν ολοκληρώρώνεται, αφήνοντας περιθώρια για ερμηνίες, πολλές φορές λανθασμένες.

Αφού λοιπόν γνωρίζεις για το συγκεκριμένο περιστατικό - που επαναλαμβάνω εγώ δεν γνώριζα, αλλά έχω λάβει γνώση πολλών αναφορών του Schlegel στα σκυλιά της Ν. Αφρικής - θα γνωρίζεις και βεβαίως ποιες ιδιαιτερότητες χαρακτήριζαν τα σκυλιά (της αστυνομίας της Ν. Αφρικής). O Schlegel έχει κάνει άπειρες αναφορές σε αυτά σαν το αρνητικό παράδειγμα και έχει εξηγήσει το γιατί. Και ξέρεις πολύ καλά πως με τον ίδιο ενδεχομένως τρόπο να λειτουργούσε και ένα Fila υπό το πρίσμα αυτών των προϋποθέσεων.

Περιμένω λοιπόν με χαρά να δω αν θα μπεις στον κόπο να γράψεις και γιατί τα σκυλιά αυτά αντέδρασαν όπως αντέδρασαν!

Last edited:

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Τα σκυλια στην Ν.Αφρικη αντεδρασαν γιατι ειχαν λαθος εκπαιδευση,και αυτο ειναι ενα θεμα απο τις 100δες σχολες που υπαρχουν και κανουν αυτου του ειδους την εκπαιδευση ποιες ειναι σε θεση να εκπαιδευσουν εναν σκυλο σωστα και να μην καταστρεψουν χειριστη και σκυλο?
Επειτα μηπως ο ημιμαθης σκυλος ειναι πιο επικινδυνος απο τον ανεκπαιδευτο?η ερωτηση δοθηκε πιο πανω,γιατι εχει π.χ μαθει να επιτιθεται σε ανθρωπο?
Οι Γερμανοι το εχουν αναφερει σαν προβλημα οτι τα σκυλια που στις εξετασεις αποριπτονται ανηκουν στα επικινδυνα,αυτο ειναι προβλημα,γιατι ειναι παμπολα.
Τραβανε ολοι οσοι αρχιζουν την εκπαιδευση μεχρι τελους?η τα παρατανε στο κελαρι οπως τον εξοπλισμο για ψαρεμα.
Και πιστευω οτι περισσοτερα ειναι τα αποριπτεα σκυλια απο αυτα που τα καταφεραν,οποτε ποιος ειναι ο κανονας και ποια η εξαιρεση?

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Τα σκυλια στην Ν.Αφρικη αντεδρασαν γιατι ειχαν λαθος εκπαιδευση,και αυτο ειναι ενα θεμα απο τις 100δες σχολες που υπαρχουν και κανουν αυτου του ειδους την εκπαιδευση ποιες ειναι σε θεση να εκπαιδευσουν εναν σκυλο σωστα και να μην καταστρεψουν χειριστη και σκυλο?
Βρε omarock, άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε!
Η απάντησή σου είναι πάλι ελλιπής, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς την λεπτομέρεια της αφήγησης του περιστατικού που ανέφερες. Λέγοντας "λάθος εκπάιδευση" αφήνεις κάτι να πλανιέται και λέγοντας πως "αυτό είναι ένα θέμα απ΄τις 100άδες σχολές που υπάρχουν" τονίζεις την θέση σου χρησιμοποιόντας την μεγαλύτερη δυνατή ανακρίβεια σε σχέση με τα πραγματικά γεγονότα.
Αφού λοιπόν είτε δεν θες να πεις, είτε δεν ξέρεις τι έγινε, θα το αναφέρω εγώ πάνω κάτω όπως το αφηγήθηκε ο ίδιος ο Hans Schlegel το 2001:

Έναν χρόνο νωρίτερα είχε βρεθεί το 2000, στην Πρετόρια νομίζω, προσκεκλημένος της Αστυνομίας με αφορμή ένα βίντεο από εκπαίδευση σκύλων που είχε προβληθεί στα ΜΜΜ της Ν. Αφρικής και είχε προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις. Το βίντεο έδειχνε μια πραγματικά βίαιη επίθεση κάποιων (6 νομίζω) αστυνομικών σκύλων σε μετανάστες και όλο αυτό κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής τους. Ο Schlegel είπε και το τόνιζε, πως το βίντεο το παρακολούθησε σοκαρισμένος, ακριβώς λόγω της ανυπακοής και της βιαιότητας που έδειχναν τα συγκεκριμένα σκυλιά. Στην συνέχεια βρέθηκε να παρατηρεί τις μεθόδους εκπαίδευσης των σκύλων και μέσα από κάποια περιστατικά συμπέρανε πως οι αστυνομικοί σκύλοι της Ν. Αφρικής:
1. έχουν εκπαιδευτεί με τρόπους που χρησιμοποιούνταν στην Ευρώπη στις αρχές του περασμένου αιώνα και που είναι παρόμοιες με αυτές που εφάρμοζαν εκείνη την εποχή και οι σκλαβέμποροι στην Αμερική.
2. έχουν δεχτεί αναίτια βίαιη συμπεριφορά κατά την εκπαίδευση
3. έχουν εκπαιδευτεί να επιτίθενται αποκλειστικά σε έγχρωμους. Και για να αναπτυχθεί η συγκεκριμένη επιθετικότητα χρησιμοποιούνταν έγχρωμοι οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα βίαιοι προς τα σκυλιά.
Αποτέλεσμα αυτών ήταν τα σκυλιά να δαγκώνουν από φόβο και η κατάσταση στο 90% των σκύλων να εθεωρείτω μη αναστρέψιμη. Δηλαδή τα σκυλιά αυτά ήταν τόσο χαλασμένα που ήταν αδύνατη έστω και η "μερική επανένταξή" τους σε φυσιολογικούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να συστήθηκε να μην τα βγάζουν ούτε καν με συνοδεία στους δρόμους.
Ο ίδιος ο Schlegel είχε τονίσει την επικινδυνότητα κάποιων απαρχαιωμένων μεθόδων εκπαίδευσης που είχε δει να εφαρμόζονται στα αστυνομικά σκυλιά της Πρετόρια σε προηγούμενη επίσκεψή του (το 1998 νομίζω), όταν και είχε διαγνώσει πως τα σκυλιά ήταν φοβικά (ίσως τότε να έγινε και το περιστατικό που έλεγες).

Last edited:

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Ο συλλογισμός λοιπόν έχει ως εξής :

Η εκπαίδευση τέτοιου είδους είναι επικίνδυνη γιατί κάποια σκυλιά που θα αποτύχουν, πιθανόν να είναι επικίνδυνα.

Δηλαδή θα πρέπει να εκπαιδεύουμε μόνο σκυλιά που θα επιτύχουν ή να σιγουρευτούμε πως αυτά που θα αποτύχουν δε θα γίνουν επικίνδυνα! :shock:

Ο στρατός, η σκοποβολή, η τοξοβολία, το ταε-κβο-ντο, η πυγμαχία και άπειρα άλλα, σε εκπαιδεύουν/μαθαίνουν πράγματα που μπορεί να τα χρησιμοποιήσεις για να τραυματίσεις βαριά ή και να σκοτώσεις...δεν πετυχαίνουν όλοι σε αυτά, ούτε και είναι όλοι "άγιοι" για να τα χρησιμοποιήσουν μόνο για "καλό σκοπό".

Είναι λόγος αυτός για να απαγορεύσουμε την σκοποβολή ως άθλημα ή να βγάλουμε το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι η σκοποβολή προωθεί την εγκληματικότητα?!

Τα σπορ, η εκπαίδευση, η εργασία εκτός από το να σε μαθαίνουν κάτι (πιθανόν "επικίνδυνο"), σε βοηθούν να αποκτήσεις και ένα ισσοροπημένο χαρακτήρα.
Ο σκύλος που γονιδιακά θέλει να δουλέψει, να απασχολεί μυαλό και σώμα, είναι πιο επικίνδυνος όταν δε το κάνει, όταν δεν έχει που να διοχετεύσει αυτή την ενέργεια και κληρονομική έφεση.

Τι πιο ασφαλές από την ελεγχόμενη και καθοδηγούμενη διοχέτευση αυτής της ενέργειας από επαγγελματίες και γνώστες των αθλημάτων ή εργασιών (Προς Θεού!...Δε μιλάω για τον άσχετο με την καρέκλα ή το πανί που "αγριεύει" το σκύλο του σε χωράφια και πλατείες!...Αυτός ΕΙΝΑΙ επικίνδυνος και θα δημιουργήσει και επικίνδυνο σκύλο.).

Να μη ξεχάσω να πω πως είμαι σε αναμονή για στοιχεία πως σκύλοι που ολοκλήρωσαν ή όχι μία τέτοια εκπαίδευση είναι περισσότερο επικίνδυνοι από έναν οποιονδήποτε σκύλο ή είναι επικινδυνότεροι ανεκπαίδευτων σκύλων φυλών με "ιδιαίτερο" ταμπεραμέντο (βλ. Φίλα, Κάνε Κόρσο, Οβτσάρκα, κ.α.).

Μία έρευνα, μία στατιστική, ένα πόρισμα...

Πραγματικά αναρωτιέμε ακόμα και τώρα γιατί γράφω...αλλά υπάρχει άνθρωπος χωρίς ελλατώματα? :rolleyes:

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Για τον Schlegel εγραψα ακριβως αυτο που ειδα στην Γερμανικη τηλεοραση πριν πολλα χρονια,δηλαδη οπως περιεγραψα την σκηνη.
Οσο για τις παλιες μεθοδους,πιστευεις οτι οι Ν.αφρικανοι που ηταν Ολλανδοι ειχαν αρχαιες μεθοδους?Εστω και ετσι εμεις τη εχουμε?
Oσο για τον schlegel τον κυνηγαν θεοι και δαιμονες για τις μεθοδους του.
Η σκοποβολη ειναι αθλημα στους ολυμπιακους αγωνες με κανονες αυστηρους,αλλα και απο εκει βγηκαν πολλα Φρικια τρελλαμενα με τα οπλα και σκοτωσαν με τεχνη.
Οσο για τις ρατσες που επιμενεις να γραφεις επαναλαμβανω οτι δεν μιλαμε για ρατσες,γιατι αν σου κατεβασω την λιστα με ποιες ρατσες εχουν σκοτωσει ανθρωπους απο το 1968 μεχρι σημερα,θα μου πεις οτι επειδη ειναι περισσοτερα σε αριθμο.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Η επικινδυνοτητα εξαρταται απο την:
α. επιλογη,
β. αρχικη εκπαιδευση
γ. εμπειρια του εκπαιδευτη
δ. Αντιδραση του σκυλου στα νεα ζητουμενα,
ε. Ασταθμητοι παραγοντες.
Μερικα πραγματα εξηγουνται αφου εχουν συμβει!
θα συμφωνήσω κ θα πω ότι σκυλιά που δουλεύουν σε διασώσεις κ εύρεση ορειβατών κ.λ.π. όχι μόνο χρήσιμα είναι, αλλά χωρίς αυτά δεν ξέρω κατά πόσο ο παράγοντας 'άνθρωπος' θα 'ταν τόσο αποτελεσματικός....

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Βρε omarock.

Το τελευταίο σου μήνυμα είναι λάθος επιστημονικά, παραπλανητικό και εξοργιστικό.

Δεν είναι στατιστικό αλλά αναφορά περιστατικών.

Δεν είναι δυνατόν να λες ότι π.χ. μια ομάδα ανθρώπων κάνουν περισσότερα εγγλήματα από κάποιους άλλος γενικά, αλλά να συγκρίνεις και τα δημογραφικά τους στοιχεία (μεταξύ άλλων).

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος: Αν στην Ελλάδα θέλουμε να μετρήσουμε την εγκληματικότητα και αναφερόμαστε σε ομάδες πληθυσμού, πρέπει να αναγάγουμε τα στοιχεία που εξετάζουμε (δείγματα) στο σύνολο, να τα ομαλοποιούμε δηλαδή. Εν ολίγοις, πρέπει να χρησιμοποιούμε ποσοστά και όχι απόλυτους αριθμούς.

Και για να πάρω παράδειγμα από τη λίστα που μας παράθεσες: Τα Dobermann είναι το ίδιο επικίνδυνα με τα Χάσκι, τα Λαμπραντόρ και τα Αμσταφ (με τη σειρά που αναγράφονται οι φυλές με 1 περιστατικό στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και χωρίς να θίγω καμιά τους)?????

Και σε ρωτώ το εξής:

Υπάρχει ανάλογη λίστα από τη Βραζιλία; :confused:

Γιατί το μόνο που λες με τέτοιο μήνυμα είναι: "Κάντε ευθανασία σε όλα τα ποιμενικά: ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ" :eek:

Α, και τρέχω τώρα στον κτηνίατρο να κανονίσω το δικό μου. Φοβάμαι μη με φάει το βράδυ!!!!!!

Last edited:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
.
Η σκοποβολη ειναι αθλημα στους ολυμπιακους αγωνες με κανονες αυστηρους,αλλα και απο εκει βγηκαν πολλα Φρικια τρελλαμενα με τα οπλα και σκοτωσαν με τεχνη.
.
ωπα, ωπα...ηλια, ΤΙ λες?
λογω του οτι εχω ασχοληθει χρονια με το αθλημα(δεν βρεθηκα στους ολυμπιακους της αθηνας λογω επιλογης να κανω παιδια), θεωρω οτι γραφεις οτι σου ρχεται.
μα οοτι σου ρχεται αδερφε........
-οκ, ασχετο με το θεμα αλλα δεν γινοταν να μην σχολιασω-

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Δεν παίζεσαι...

Χθες:
Ο μεγαλος Hans schlegel πηγε καποτε στην Ν.Αφρικη...
Σήμερα:
Oσο για τον schlegel τον κυνηγαν θεοι και δαιμονες για τις μεθοδους του.
Χάσαμε και την μπάλα και το τέρμα μαζί!

Οσο για τις παλιες μεθοδους,πιστευεις οτι οι Ν.αφρικανοι που ηταν Ολλανδοι ειχαν αρχαιες μεθοδους?
:D:D:D
Αναφέρθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, δηλαδή στις μεθόδους που χρησιμοποιούσαν στην Ευρώπη το 1920 και 1930 σύγχρονοι Ευρωπαίοι και όχι για τις μεθόδους που χρησιμοποιούσαν οι Σουμέριοι, οι Μακεδόνες, οι Σπαρτιάτες, οι Ρωμαίοι, οι Κέλτες, οι Σταυροφόροι ή ο Χριστόφορος Κολόμβος ή οι πρώτοι Ολλανδοί άποικοι στην Αφρική που το 1652 ίδρυσαν το Cape Town!

Παρεπιπτώντως οι Νοτιοαφρικανοί (εκτώς των ιθαγενών) δεν είναι αμιγώς Ολλανδοί άποικοι, αλλά Ολλανδοί, Γερμανοί, Φλαμανδοί, Γάλλοι και Βρετανοί άποικοι!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ενας ενας,λοιπον πρωτα natassa δεν μιλαω για σκυλους διασωσης ισα ισα.
ΚΚranis που ειναι το παραπλανητικο?την λιστα δεν την εφτιαξα εγω,ειναι στοιχεια,οσο για τον Γ.Π απο ποτε ειναι ενας 3χρονος αρσενικος ειναι αρνακι?Για αυτο εγιναν αυτα που εγιναν πολλα σκοτωσαν τους ιδιους τους ιδιοκτητες τους,νομιζαν οτι εχουν αρνακια και δεν προσεχαν,οσο για την Βραζιλια δεν γνωριζβ αν υπαρχουν περιστατικα,οσο για την ευθυνη ανθρωποι πεθαναν λες να ειμαι εγω υπευθυνος?
Galazio δεν μιλαω για Ελλαδα αν και εδω θα συναντησες αυτους που εννοω,στην Γερμανια στους σκοπευτικους εχουν πολυβολα,και μια ντουλαπα οπλα στο σπιτι,και εγω προσωπικα αποφευγω ανθρωπους οι οποιοι ειναι εθισμενοι σε κατι σε οτιδηποτε ειναι αυτο απο γραμματοσημα μεχρι ζαρια η οπλα,δεν θελω να εχω σχεσεις μαζι τους,και σε αυτους τους συλλογους ειναι μεσα πολλα φρικια.
Promi το μεγαλος για τον schlegel ηταν ειρωνικο ειχα γραψει και σε αλλο θεμα για αυτον,αυτο που ειδα εγω στην αφρικη απο τον τυπο σου το περιεγραψα τα κυνηγησε με ενα παλουκι νομιζω, και εξαφανιστηκαν και η ερωτηση ηταν πιστευεις οτι οι Ολλανδοι η εστω και η Βελγοι που ειναι σπεσιαλιστες στις εκτροφες δεν ειχαν καταληλους εκπαιδευτες?και εμεις π.χ εχουμε?
Εμεις δεν εχουμε σωστα σχολεια για ανθρωπους στα οποια ειχουμε και μια ιστορια,στα φροντιστηρια βγαζουν τα παιδια το σχολειο,αλλα για σκυλους δεν υπαρχει φροντιστηριο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul