ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑΤΟΣ

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δηλαδη το κανεις αυτο για να μπαινεις μεσα?εγω το θεωρω βλακεια.
Ο καθενας οπως το βλεπει.
Δεν μιλαω αλλο γιατι εσεις λειτουργειτε αλλιως.
θα καθομαι να διαβαζω μονο.
Ας το κλεισουμε εδω.
Eυχομαι να διαβαζεις οχι ασκοπα ομως..να καταλαβεις και κατι..

Ναι ας το κλεισουμε εδω..

Απλα απο εμενα ,σαν επιλογος..

Δεν το κανει για να μπει μεσα..
Απλα το κανει γιατι λατρευει την φυλη και ασχολειτε για την βελτιωση της..
Δεν τα αναπαραγει -γεννοβολαει ανεξελεκτα..αλλα κανει επιλεκτικες γεννες..(που θελουν κοπο -χρονο -χρημα)

Επαγγελματίας δεν υπαρχει σαν ορος σε αυτό το επάγγελμα..
Υπάρχει μονο ο παράγοντας ανθρωπος που δίνει όχι μια ώρα για να ασχοληθεί με το σκυλί του ,αλλα την ζωή του όλη ξημεροβραδιαζοντας πάνω από μια γεννα..,με μια βαλίτσα στο χέρι πηγαίνοντας στο εξωτερικό για εκθέσεις και δίνοντας χρήματα για να επιλέξει αυτός την επομενη γεννα μέσα από πολύ κόπο και προσωπικές επιτυχίες..

Αυτό είναι ένα χόμπι που γεννιέται σαν θέληση πάνω από όλα λέγοντας κάποια στιγμή ίσως.. θέλω να ασχοληθώ με τα σκυλιά γιατί απλά τα λατρεύω..και όχι θέλω να ασχοληθώ με τα σκυλιά μπας και βγάλω κανένα φράγκο..

Δεν μπορείς να το καταλάβεις γιατί δίνεις κόκαλα και αποφάγια..,γιατί προφανώς τα έχεις ακάλυπτα σε ένα οικόπεδο,γιατί τα αφήνεις να γεννοβολάνε χωρίς καν τα απαραίτητα μετρα (που τα θεωρεις και γελοια)γιατί απλά για εσένα είναι μονο ..σκυλιά που δεν παθαίνουν τίποτα..

Σε αυτο το φορουμ τα σκυλια ειναι κατι παραπανω απο αυτην την φραση..και ευχομαι μαζι μας να αλλαξεις γνωμη..

Καλες γιορτες!!

caucasian

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2008
77
0
kilkis
παιδια ευχομαι σε ολους καλες γιορτες και καλα χριστουγεννα για αυτο το θεμα το μονο που θελω να πω ειναι μπραβο στον denis αλλα φιλε μου denis να ξερεις οτι δυστηχως δεν ειναι ολοι οι εκτροφρεις σαν εσενα,δυστηχως.και παιδια ο αρκος κιλκις ειναι καλος και αγαπαει πολυ τα ζωα του πιστεψτε με.

arkos kilkis

Member
18 Δεκεμβρίου 2008
20
0
καλημερα σε ολους.χαθηκαμε εεε?εγω σας παρακολουθω καθε μερα.
Λοιπον ο Αρκος απο την ημερα που σταματησε να σερνει η θηλυκια εγινε ο παλιος αρκος.
Η θηλυκια γεννησε πριν 2 εβδομαδες.εκανε 9.ολα ειναι μια χαρα,το ιδιο και η σκυλα.
ποτε πρεπει τωρα να την κανω στειρωση?

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
καλημερα σε ολους.χαθηκαμε εεε?εγω σας παρακολουθω καθε μερα.
Λοιπον ο Αρκος απο την ημερα που σταματησε να σερνει η θηλυκια εγινε ο παλιος αρκος.
Η θηλυκια γεννησε πριν 2 εβδομαδες.εκανε 9.ολα ειναι μια χαρα,το ιδιο και η σκυλα.
ποτε πρεπει τωρα να την κανω στειρωση?
Ο κτηνιατρος σου θα σε κατατοπισει καλυτερα.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αρκο,ακου τωρα γιατι σε γρυλισε ο σκυλος,απο φοβο,1ον μηπως πριν τον ειχες μαλωσει οταν πηγε να ζευγαρωσει?Η γενικα τον ειχες βαλει στην θεση του οταν ηταν μικρος?Γιατι εγω εχω δυο αρσενικα Φιλα οταν ο ενας ηθελε να καβαλησει την μικρη τον μαλωσα και μου γρυλισε,οταν τωρα πριν 3 βδομαδες ζευγαρωσε τον χαιδευα οση ωρα ηταν κολλημενος,αλλα δεν ξερει τι κανει εκεινη την ωρα σκεψου οτι ο σκυλος εχει αυτο το δικαιωμα 2 φορες τον χρονο,και μερικα σκυλια ξερουν οτι ισως να μην τα καταφερουν ποτε γιατι ετσι ειναι η φυση ο πιο δυνατος τα καταφερνει,μιλαμε για σκυλο φυσικα που εχει γυρω του θυληκα,και εχει πολυ ανεπτυγμενη αυτοπεποιθηση και ενστικτο τσαμπουκα,σιγουρα φοβηθηκε οτι δεν θα τον αφησεις και η ορμονες ηταν εκεινη την ωρα στα πανω τους.να σου πω ιστοριες για αρσενικους να τρελλαθεις, ο Ρομεος του Σαιξπηρ δεν ηταν τιποτα.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
omarock κάνεις πλάκα έτσι δεν είναι;:rolleyes:Η είσαι απο άλλον πλανήτη ή δεν διάβασες τίποτα απο τα προηγούμενα ή μας κάνεις πλάκα.Δεν εξηγείται αλλιώς:eek:

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ταρα διαβασε παιδι μου εδω του εγινε επιθεση του ανθρωπου χωρις λογο,μετα το πως απαντησε αυτος ειναι αλλο θεμα, εγω θα απαντουσα πολυ χειροτερα,τι ειχε πη δηλαδη μεχρι την ωρα που πηραν Denis και zhivago αναποδες, δεν του απαντησε κανενας ολη εψαχναν τον δολοφονο και που ειναι ο φιλος σου κ.τ.λ τι ειμαστε εδω C.S.I? 1oν ενα σκυλο αυτου του μεγεθους πρεπει να τον ζευγαρωσεις απο μικρο, τον αρσενικο εννοω, δεν εχει σχεση ποσο μηνων, και ρωτηστε ολους τους κτηνιατρους αυτου του πλανητη γιατι μετα ισως δεν μπορει, ο δικος μου κτηνιατρος λεει οτι η Μακακια και το ποδηλατο πρεπει να μαθαινεται νωρις τωρα για το θυληκο πρεπει να ειναι το λιγοτερο 2 χρονων,απο εκει και περα εκανε μια ερωτηση,εσυ γραψε μου τι σε πειραξε στην ερωτηση του?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
ο δικος μου κτηνιατρος λεει οτι η Μακακια και το ποδηλατο πρεπει να μαθαινεται νωρις
Η πολλή κουφαίνει όμως λέει ο δικός μου ...

Επίσης το κορυφαίο λαικό ρητό "το πολύ το τίκι τάκα κλπ" δεν μπορεί να μην έχει μία δόση σοφίας μέσα του ... :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
1oν ενα σκυλο αυτου του μεγεθους πρεπει να τον ζευγαρωσεις απο μικρο, τον αρσενικο εννοω, δεν εχει σχεση ποσο μηνων, και ρωτηστε ολους τους κτηνιατρους αυτου του πλανητη
Βρες μου εσυ εναν να κανουμε την αρχη.. και μετα το συζηταμε..

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Omarock@

Ποιός είπε τον σκύλο δολοφόνο;

Εγώ αισθίασα την προσοχή μου στο ζευγάρωμα, γιατί δεν πιστεύω πως όλοι οι σκύλοι πρέπει να ζευγαρώνουν....

Όσο για το μέγεθος/ζευγάρωμα, δεν έχουν πρόβλημα οι Καύκασοι με ζευγάρωμα σε "νορμάλ" ηλικία (δεν είναι τόσο μεγάλοι, και μάλλον ακόμη αρκετά "φυσική φυλή").

Αυτό που λες (να ζευγαρώνουν μικρά) το λένε για πολύ μεγάλα μαστηφοειδή που (ίσως) δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους μετά τα 4 χρόνια. Τα ζευγαρώνεις μικρά γιατί είναι πιο ευέληκτα. Μιας και το ανέφερες όμως...
Διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ και μ' αυτό. Αν ο σκύλος δεν μπορεί να ζευγαρώσει ως ΕΝΗΛΙΚΑΣ, για μένα πρέπει να ΜΗΝ κάνει απογόνους.

Άσε που ζευγαρώνοντας σκύλους πριν την ενηλικίωση αυξάνονται οι πιθανότητες να μεραφερθούν κληρονομικές ασθένειες στα κουτάβια (αρκετές είναι που θέλουν τον χρόνο τους για να φανερωθούν).

Τέλος εγώ στην συγκεκριμένη συζήτηση ΠΟΤΕ δεν πείστηκα πως ο εκτροφέας δείχνει το απαιτούμενο ενδιαφέρον για τα κουτάβια (όχι μόνο για την ανατροφή, υγεία τους αλλά και για την εξέληξή τους/ κατάληξή τους).

Ρομαντική καθώς είμαι, μάλλον αυτό είναι που με στεναχώρησε περισσότερο απ' όλα....

Κυριαρχική καθώς είμαι, σκύλος ΜΟΥ που θεωρεί πως μπορεί να μου γρυλίσει στο ζευγάρωμα... ΔΕΝ ξαναβλέπει "κοκό". Μετά θα δούλευα ΠΟΛΥ το θέμα "σεβασμός" με αυτόν τον θρασύτατο μικρό!

Κατά το δικό τους "βιβλίο κανονισμών" (των σκύλων) μόνο εγώ θα έπρεπε να ζευγαρώνω έτσι κι αλλιώς - χάρη τους κάνω όταν τους το επιτρέπω.

roza

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2009
72
0
Εγώ μπερδεμένη τελείως.... (μανίκι σε Καύκασο; και σε ποιά ηλικία έγινε αυτό; και χωρίς να έχει κάνει καν βασική υπακοή πρώτα; μέχρι ποιά ηλικία δεν ήθελε να τσακωθεί με άλλους σκύλους; του έχει δωθεί η ευκαιρία;).

Χαίρομαι που τουλάχιστον θα στειρωθούν τα ζώα.

Το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως δεν μπορείς να ξέρεις τον χαρακτήρα του σκύλου σου αν δεν βγαίνει ποτέ από τον χώρο του. Και όχι δεν φτάνουν τα 7 στρέμματα.
Δεν είναι μόνο σώμα (και μύες που πρέπει να κουνιούνται) ο σκύλος.

Είναι και μυαλό που έχει κι αυτό ανάγκη από "εξάσκηση".

Όσο για τους βοσκούς, δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το να μεγαλώνουν ποιμενικά κουτάβια (αν είναι ποτέ δυνατόν). Απλώς, υπάρχουν "βοσκοί" και Βοσκοί. Άλλοι έμπειροι και σωστοί, άλλοι ζώα οι ίδιοι. Δεν πρέπει να δίνουμε τα κουτάβια μ' ελαφρά τη καρδιά, σε όποιον το θέλει (λες και ΕΚΕΙΝΟΣ μας κάνει χάρη όταν το πέρνει). Και ούτε φυσικά ν' αφήνουμε τα σκυλιά μας να ζευγαρώνουν όποτε θέλουν.
θελω να ρωτησω ..
1 .. ο εκπαιδευτης που εδωσε μανικι στον καυκασο εχει ακομα χερι?
2.. αν τα κουταβια δεν πανε σε τσοπανους γιατι πριν ηταν πλακα που πανε?
3... επειδη συμπτωματικα εχω κι εγω 7 στρεμματα ( οχι μαντρα οικοδομικων υλικων αλλα κανονικοτατο χωραφι, μηπως τα δικα μου θελουν εκπαιδευση που με το που δουν λουρι κανουν σαν τρελα για βολτα?
4... τι εγινε οταν 18 μηνων φορεσε για πρωτη φορα λουρι ο καυκοσος και πηγε κτηνιατρο?
εχω κι αλλες ερωτησεις αλλα θα τις κανω πιο μετα:eek:

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
... επειδη συμπτωματικα εχω κι εγω 7 στρεμματα ( οχι μαντρα οικοδομικων υλικων αλλα κανονικοτατο χωραφι, μηπως τα δικα μου θελουν εκπαιδευση που με το που δουν λουρι κανουν σαν τρελα για βολτα?

:):):):):):):)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Να μου πη ενας εναν λογο γιατι δεν πρεπει να ζευγαρωνει το αρσενικο μικρο,στις μεγαλες ρατσες που ζουν 7 με 10 χρονια,τωρα το πως ζει ο σκυλος του ξερω καλα οτι πολυ στο φορουμ βγαζουν τα σκυλια τους τρεχοντας βολτα το πρωι πριν πανε για δουλεια,και το σκυλι βλεπει πιο πολυ TV παρα ουρανο,με το μανικι τι προβλημα υπαρχει?Και γιατι ειναι ο καυκασος δυσκολο σκυλι στην ρωσια εχει και η κουτση μαρικα.Γιατι πηρε τετοια σκυλια?εδω αλλη παιρνουν Γιορκις που εχουν την μιση γλωσσα απ εξω,η χασκυ και μαλαμουτε στην Αθηνα,Μπουλντογκ στην Ελλαδα ολη ξερουν ποσο υποφερουν με την ζεστη,εσεις κοψατε ουρες και αυτια στα Ροτι, Σναουτσερ και ντοπερμαν γιατι εκει δεν λεει κανενας τιποτα?Αυτο δεν ειναι βασανο?Ο ανθρωπος δεν ειναι εκτροφεας το λεει και μονος του το οτι εκανε δυο γεννες απο χομπυ δεν τον κανει εκτροφεα,καποτε ολη το εκαναν σε μια πολη σαν το Κιλκις θα φυγουν απο την κοιλια της μανας τους,επειτα εκτροφεις με 10 σκυλια τα πανε ενα ενα βολτα?Η ηταν καλυτεροι αυτου, αυτοι που πηραν τα σκυλια τους απο πετ σοπ μεσα απο γυαλα,ρατσες οι οποιες δεν μπορουν να ζησουν στην Ελλαδα και βαζουν αιρ κοντισιον για το σκυλο,γρυλισμα πιστευω οτι ερμηνευτηκε λαθος, εμενα ο μικρος μου γρυλιζει οταν του καθαριζω τα αυτια,και τα περισσοτερα σκυλια γρυλιζουν στο αφεντικο τους απο φοβο περισσοτερο, αλλα ειναι απλα και μονο αμυντικο γρυλισμα,και τελος ο ανθρωπος ρωτησε κατι, οποιος δεν θελει, δεν απανταει.Το ονομα του κτηνιατρου μου ειναι Ι.Ταντος Δραμα

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
τα χασκυ μια χαρα την βγαζουν στην ζεστη και ξερεις γιατι ; επειδη εχουν πυκνο τριχωμα

αντιθετως τα σκυλια που εχουν προβλημα ειναι τα μεγαλοσωμα οποτε γιατι εχεις φιλα ; ή μηπως να μην παρω και εγω το κανε κορσο μηπως ζεσταθει ; προβληματιζομαι ...

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Γιατι απο ποτε εχει το Φιλα προβλημα ζεστης?Στην Βραζιλια μαλλον ζεστη κανει περισσοτερο,και με πολλη υγρασια.Αλλα το οτι το χασκυ δεν εχει προβλημα με ζεστη?Αλλα το θεμα ειναι σε τι πειραχτηκε το φορουμ και επιτεθηκαν ολοι με αυτον τον τροπο στον αρκο ακομα δεν μπορω να καταλαβω,και μιλαω για την ερωτηση που εκανε.

roza

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2009
72
0
Να μου πη ενας εναν λογο γιατι δεν πρεπει να ζευγαρωνει το αρσενικο μικρο,στις μεγαλες ρατσες που ζουν 7 με 10 χρονια,τωρα το πως ζει ο σκυλος του ξερω καλα οτι πολυ στο φορουμ βγαζουν τα σκυλια τους τρεχοντας βολτα το πρωι πριν πανε για δουλεια,και το σκυλι βλεπει πιο πολυ TV παρα ουρανο,με το μανικι τι προβλημα υπαρχει?Και γιατι ειναι ο καυκασος δυσκολο σκυλι στην ρωσια εχει και η κουτση μαρικα.Γιατι πηρε τετοια σκυλια?εδω αλλη παιρνουν Γιορκις που εχουν την μιση γλωσσα απ εξω,η χασκυ και μαλαμουτε στην Αθηνα,Μπουλντογκ στην Ελλαδα ολη ξερουν ποσο υποφερουν με την ζεστη,εσεις κοψατε ουρες και αυτια στα Ροτι, Σναουτσερ και ντοπερμαν γιατι εκει δεν λεει κανενας τιποτα?Αυτο δεν ειναι βασανο?Ο ανθρωπος δεν ειναι εκτροφεας το λεει και μονος του το οτι εκανε δυο γεννες απο χομπυ δεν τον κανει εκτροφεα,καποτε ολη το εκαναν σε μια πολη σαν το Κιλκις θα φυγουν απο την κοιλια της μανας τους,επειτα εκτροφεις με 10 σκυλια τα πανε ενα ενα βολτα?Η ηταν καλυτεροι αυτου, αυτοι που πηραν τα σκυλια τους απο πετ σοπ μεσα απο γυαλα,ρατσες οι οποιες δεν μπορουν να ζησουν στην Ελλαδα και βαζουν αιρ κοντισιον για το σκυλο,γρυλισμα πιστευω οτι ερμηνευτηκε λαθος, εμενα ο μικρος μου γρυλιζει οταν του καθαριζω τα αυτια,και τα περισσοτερα σκυλια γρυλιζουν στο αφεντικο τους απο φοβο περισσοτερο, αλλα ειναι απλα και μονο αμυντικο γρυλισμα,και τελος ο ανθρωπος ρωτησε κατι, οποιος δεν θελει, δεν απανταει.Το ονομα του κτηνιατρου μου ειναι Ι.Ταντος Δραμα
φιλε μου σχολιο μου δεν ειχε σκοπο να προσβαλει κανενα . ειναι απλα αντιστοιχο με το αρχικο μνμ του αρκος. αν αυτ απου εγραψα σου φαινονται περιεργα ,σκεψου οτι ετσι μου φανηκαν κι εμενα αυτα που εγραψε ο αρκος. οταν διαβαζω οτι ο καυκασος δαγκωσε μανικι σαυτη την ηλικια και χωρις βασικη εκπαιδευση τι να σκεφτω? ο δικος μου ειναι μολις 40 κιλα και οταν του εδινε μανικι ο εκπαιδευτης με το ζορι κρατιοταν στα ποδια του ο ανθρωπος.επιπελον δε δινεις μανικι ετσι απλα σε ενα σκυλο ποσω μαλλον σε μια τετοια ρατσα που εχει συγκεκριμενα χαρακτηριστικα και χρειαζεται καποια συγκεκριμενα πραγματα πρωτα και πριν αρχισει κανεις με το μανικι αν υποθεοσυμε οτι μπορει να το δωσει.. επισης το αλλο σχολιο για το χωρο.. και η κουτση μαρικα στη ρωσια που λες και εσυ ξερει οτι ο σκυλος εχει αναγκη απο ερεθισματα κι εμπειριες. εσυ θα μπορουσες να μεινεις ολη σου τη ζωη σε ενα σπιτι 1000τετραγωνικα χωρις να βγαινεις εξω? ακομα κι αν ειναι 1000 τμ και σου πουν ε τι αναγκη εχεις να βγαινεις εσυ θα το θεωρησεις φυσιολογικο? ετσι και με τους σκυλους. και τελος. ξερεις τι ειναι να βαζεις για πρωτη φορα λουρι σε ενα γιγαντα 18 μηνων και να τον πας στο γιατρο? εγω εβαλα πρωτη φορα λουρι στο κουταβι μου σχεδον μολις το πηρα και δεν ηξερε ουτε βημα να κανει.. αργοτερα εμαθε να προχωραει και τραβουσε τοσο δυνατα που σχεδον με εσερνε ενα μωρο! συγνωμη που δε μου ακουγεται και πολυ φυσιολογικο να βαλεις λουρι σε ενα καυκοσο 18 μηνων , να ξερει ενστικτωδως να περπαταει μαυτο και μαλιστα να βγαινει πρωτη φορα 18 μηνων και να πηγαινει κυριος στο γιατρο..

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
διαβασε εδω http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=2427

τα φιλα δεν εξελιχθηκαν απο την φυση αλλα πιεστηκαν απο τον ανθρωπο για να γινουν αυτο που ειναι

οι βαρεις σκυλοι εχουν θεμα με την ζεστη απο λιγο εως πολυ και οπως και να το κανουμε στην ζεστη και στην υγρασια ενα πουντλ θα ηταν πολυ πιο ανετο και ας δημιουργηθηκε στην γερμανια

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul