Eυχομαι να διαβαζεις οχι ασκοπα ομως..να καταλαβεις και κατι..Δηλαδη το κανεις αυτο για να μπαινεις μεσα?εγω το θεωρω βλακεια.
Ο καθενας οπως το βλεπει.
Δεν μιλαω αλλο γιατι εσεις λειτουργειτε αλλιως.
θα καθομαι να διαβαζω μονο.
Ας το κλεισουμε εδω.
Ο κτηνιατρος σου θα σε κατατοπισει καλυτερα.καλημερα σε ολους.χαθηκαμε εεε?εγω σας παρακολουθω καθε μερα.
Λοιπον ο Αρκος απο την ημερα που σταματησε να σερνει η θηλυκια εγινε ο παλιος αρκος.
Η θηλυκια γεννησε πριν 2 εβδομαδες.εκανε 9.ολα ειναι μια χαρα,το ιδιο και η σκυλα.
ποτε πρεπει τωρα να την κανω στειρωση?
Η πολλή κουφαίνει όμως λέει ο δικός μου ...ο δικος μου κτηνιατρος λεει οτι η Μακακια και το ποδηλατο πρεπει να μαθαινεται νωρις
Βρες μου εσυ εναν να κανουμε την αρχη.. και μετα το συζηταμε..1oν ενα σκυλο αυτου του μεγεθους πρεπει να τον ζευγαρωσεις απο μικρο, τον αρσενικο εννοω, δεν εχει σχεση ποσο μηνων, και ρωτηστε ολους τους κτηνιατρους αυτου του πλανητη
θελω να ρωτησω ..Εγώ μπερδεμένη τελείως.... (μανίκι σε Καύκασο; και σε ποιά ηλικία έγινε αυτό; και χωρίς να έχει κάνει καν βασική υπακοή πρώτα; μέχρι ποιά ηλικία δεν ήθελε να τσακωθεί με άλλους σκύλους; του έχει δωθεί η ευκαιρία.
Χαίρομαι που τουλάχιστον θα στειρωθούν τα ζώα.
Το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως δεν μπορείς να ξέρεις τον χαρακτήρα του σκύλου σου αν δεν βγαίνει ποτέ από τον χώρο του. Και όχι δεν φτάνουν τα 7 στρέμματα.
Δεν είναι μόνο σώμα (και μύες που πρέπει να κουνιούνται) ο σκύλος.
Είναι και μυαλό που έχει κι αυτό ανάγκη από "εξάσκηση".
Όσο για τους βοσκούς, δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το να μεγαλώνουν ποιμενικά κουτάβια (αν είναι ποτέ δυνατόν). Απλώς, υπάρχουν "βοσκοί" και Βοσκοί. Άλλοι έμπειροι και σωστοί, άλλοι ζώα οι ίδιοι. Δεν πρέπει να δίνουμε τα κουτάβια μ' ελαφρά τη καρδιά, σε όποιον το θέλει (λες και ΕΚΕΙΝΟΣ μας κάνει χάρη όταν το πέρνει). Και ούτε φυσικά ν' αφήνουμε τα σκυλιά μας να ζευγαρώνουν όποτε θέλουν.
... επειδη συμπτωματικα εχω κι εγω 7 στρεμματα ( οχι μαντρα οικοδομικων υλικων αλλα κανονικοτατο χωραφι, μηπως τα δικα μου θελουν εκπαιδευση που με το που δουν λουρι κανουν σαν τρελα για βολτα?
φιλε μου σχολιο μου δεν ειχε σκοπο να προσβαλει κανενα . ειναι απλα αντιστοιχο με το αρχικο μνμ του αρκος. αν αυτ απου εγραψα σου φαινονται περιεργα ,σκεψου οτι ετσι μου φανηκαν κι εμενα αυτα που εγραψε ο αρκος. οταν διαβαζω οτι ο καυκασος δαγκωσε μανικι σαυτη την ηλικια και χωρις βασικη εκπαιδευση τι να σκεφτω? ο δικος μου ειναι μολις 40 κιλα και οταν του εδινε μανικι ο εκπαιδευτης με το ζορι κρατιοταν στα ποδια του ο ανθρωπος.επιπελον δε δινεις μανικι ετσι απλα σε ενα σκυλο ποσω μαλλον σε μια τετοια ρατσα που εχει συγκεκριμενα χαρακτηριστικα και χρειαζεται καποια συγκεκριμενα πραγματα πρωτα και πριν αρχισει κανεις με το μανικι αν υποθεοσυμε οτι μπορει να το δωσει.. επισης το αλλο σχολιο για το χωρο.. και η κουτση μαρικα στη ρωσια που λες και εσυ ξερει οτι ο σκυλος εχει αναγκη απο ερεθισματα κι εμπειριες. εσυ θα μπορουσες να μεινεις ολη σου τη ζωη σε ενα σπιτι 1000τετραγωνικα χωρις να βγαινεις εξω? ακομα κι αν ειναι 1000 τμ και σου πουν ε τι αναγκη εχεις να βγαινεις εσυ θα το θεωρησεις φυσιολογικο? ετσι και με τους σκυλους. και τελος. ξερεις τι ειναι να βαζεις για πρωτη φορα λουρι σε ενα γιγαντα 18 μηνων και να τον πας στο γιατρο? εγω εβαλα πρωτη φορα λουρι στο κουταβι μου σχεδον μολις το πηρα και δεν ηξερε ουτε βημα να κανει.. αργοτερα εμαθε να προχωραει και τραβουσε τοσο δυνατα που σχεδον με εσερνε ενα μωρο! συγνωμη που δε μου ακουγεται και πολυ φυσιολογικο να βαλεις λουρι σε ενα καυκοσο 18 μηνων , να ξερει ενστικτωδως να περπαταει μαυτο και μαλιστα να βγαινει πρωτη φορα 18 μηνων και να πηγαινει κυριος στο γιατρο..Να μου πη ενας εναν λογο γιατι δεν πρεπει να ζευγαρωνει το αρσενικο μικρο,στις μεγαλες ρατσες που ζουν 7 με 10 χρονια,τωρα το πως ζει ο σκυλος του ξερω καλα οτι πολυ στο φορουμ βγαζουν τα σκυλια τους τρεχοντας βολτα το πρωι πριν πανε για δουλεια,και το σκυλι βλεπει πιο πολυ TV παρα ουρανο,με το μανικι τι προβλημα υπαρχει?Και γιατι ειναι ο καυκασος δυσκολο σκυλι στην ρωσια εχει και η κουτση μαρικα.Γιατι πηρε τετοια σκυλια?εδω αλλη παιρνουν Γιορκις που εχουν την μιση γλωσσα απ εξω,η χασκυ και μαλαμουτε στην Αθηνα,Μπουλντογκ στην Ελλαδα ολη ξερουν ποσο υποφερουν με την ζεστη,εσεις κοψατε ουρες και αυτια στα Ροτι, Σναουτσερ και ντοπερμαν γιατι εκει δεν λεει κανενας τιποτα?Αυτο δεν ειναι βασανο?Ο ανθρωπος δεν ειναι εκτροφεας το λεει και μονος του το οτι εκανε δυο γεννες απο χομπυ δεν τον κανει εκτροφεα,καποτε ολη το εκαναν σε μια πολη σαν το Κιλκις θα φυγουν απο την κοιλια της μανας τους,επειτα εκτροφεις με 10 σκυλια τα πανε ενα ενα βολτα?Η ηταν καλυτεροι αυτου, αυτοι που πηραν τα σκυλια τους απο πετ σοπ μεσα απο γυαλα,ρατσες οι οποιες δεν μπορουν να ζησουν στην Ελλαδα και βαζουν αιρ κοντισιον για το σκυλο,γρυλισμα πιστευω οτι ερμηνευτηκε λαθος, εμενα ο μικρος μου γρυλιζει οταν του καθαριζω τα αυτια,και τα περισσοτερα σκυλια γρυλιζουν στο αφεντικο τους απο φοβο περισσοτερο, αλλα ειναι απλα και μονο αμυντικο γρυλισμα,και τελος ο ανθρωπος ρωτησε κατι, οποιος δεν θελει, δεν απανταει.Το ονομα του κτηνιατρου μου ειναι Ι.Ταντος Δραμα