ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑΤΟΣ

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ορεινοί ποιμενικοί (Sarplaninac) σε πραγματικό βίντεο από επίθεση λύκων στα Σκόπια πρίν 50 χρόνια.

Απ'ότι κατάλαβα οι λύκοι σε κάποια φάση πυροβολούνται κιόλας και παρόλα αυτά κοιτάχτε πόσο άγρια και μακρόχρονη είναι η μάχη, καθώς και την ταχύτητα των λύκων. Η φυσική δουλειά των σκύλων αυτών λοιπόν δεν έχει καμία σχέση με τα μανίκια και τους ερεθιστές - ούτε με ζώα 80 και 90 κιλών ... και σίγουρα όχι με λιγόψυχα ζώα.

Οι σκηνές δεν είναι και οι καλύτερες (και εγώ είμαι με τον λύκο - αλλά χάνει :mad:)

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=3170gvlnPwU&feature=related"]YouTube - wolfhound vs two wolfs - fight to death[/ame]

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το βίντεο με τα Σαρ το έχω ξαναδεί αλλά για εμένα είναι στημένο αλλιώς τα σκυλιά δεν είναι καθόλου καλά στη δουλειά τους!Δεν κρίνω το πως πολεμάνε τους λύκους αλλά το τι συμβαίνει μέχτι εκείνη την στιγμή!

Αν είναι στημένο τους λύκους τους έχουν πιάσει και τους έχουν ρίξει μέσα στο κοπάδι, γι αυτό και μπορούν να κάνουν και τα αρχικά κοντινά με τον τότε υπάρχοντα εξοπλισμό χωρίς τα σύγχρονα ζούμ, κι έχουν κρατήσει τα σκυλιά μακριά και τα άφησαν μετά καθώς επίσης ο χώρος είναι περιφραγμένος και ο λύκοι δεν έχουν δυνατότητα διαφυγής!

Σε αντίθετη περίπτωση ειδικά αν τα σκυλιά είναι καλά, οι δύο λύκοι δεν μπορεί να ήταν τόση ώρα μέσα σε ένα κοπάδι χωρίς τα σκυλιά να τους αντιληφθούν και να αντιδράσουν!Επίσης τα σκυλιά δεν βρίσκονται κοντά στο κοπάδι, ίσως βρίσκονται μαζί με τους βοσκούς, πάντως σίγουρα μακριά από το πεδίο δράσης τους.Το κοπάδι είναι σε χειμαδιό οπότε τα σκυλιά δεν μπορεί να περιπολούν ευρύτερη περιοχή ή σε ύψωμα όπως κάνουν τα καλοκαίρια οπότε τα καλά σκυλιά θα έπρεπε να ήταν κοντά στο κοπάδι κι όχι μακρυά!

Γενικά τα τσοπανόσκυλα χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες από τους βοσκούς. Τα νεαρά, συνήθως αρσενικά ζώα, που φεύγουν μακριά απο το κοπάδι σε κάθε ερέθισμα κυνηγώντας το, από λύκους μέχρι κοράκια.Τα σκυλιά που θα καταδιώξουν αλλά για πολύ λίγα μέτρα ώστε να απομακρυνθεί ο κίνδυνος χωρίς να αφήσουν το κοπάδι από το πεδίο δράσης τους και τέλος τα σκυλιά που "φοβούνται" τον λύκο και δεν εγκαταλείπουν ποτέ το κοπάδι!Οι βοσκοί θέλουν να έχουν κυρίως τις 2 τελευταίες κατηγορίες σκυλιών γιατί αυτά είναι αποτελεσματικότερα, έχουν λιγότερες απώλειες σε πρόβατα και φυσικά τραυματίζονται σπανιότερα αφού δεν εμπλέκοντια σε μάχες παρά μόνο όταν δεν υπάρχει άλλη λύση!Την πρώτη κατηγορία δεν μπορούν να την αποφύγουν γιατί απλά πρόκειται για ανώριμα σκυλιά που ενθουσιάζονται εύκολα!Όλα όμως τα καλά σκυλιά δεν απομακρύνονται χωρίς λόγο από το κοπάδι!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μπράβο βρε Φοίβο....
Μου άρεσει πολύ αυτό που έγραψες.
Πολύ κατανοητός.
Είναι φανερό πως είναι στημένο. Όχι πως αυτό αφαιρεί και πολλά από το "δίδαγμα".
Φυσικά, δεν είχαν καμιά δουλειά οι λύκοι να "αλλονίζουν" τόσην ώρα ανενόχλητοι με καλούς ποιμενικούς στην περιοχή. Θεωρώ δεδομένο πως οι σκύλοι κρατιώντουσαν μακριά επίτηδες (ελπίζω; ).

Δεν ξέρω όμως πως ακριβώς το έκαναν με τους λύκους....

Οι 2 λύκοι, αν είχαν πιαστεί από πριν (σε παγίδες) και αφεθεί με το κοπάδι (όπως μοιάζει στο βίντεο), δεν θα προτημούσαν να τρέξουν να φύγουν από το να πάνε στα πρόβατα; Ίσως βέβαια να είχαν πιαστεί πολλές μέρες και να πεινούσαν πάρα πολύ.

Ίσως και να έλειπαν οι άνθρωποι όταν "ξέφυγαν" (και καλά) από τις κλούβες, και να μην είχαν λόγο να αντισταθούν οι λύκοι στο εύκολο φαγητό.

Το σίγουρο είναι πως αυτοί οι σκύλοι έλλειπαν όταν ήρθαν οι λύκοι.
Επίσης, το θεωρώ σίγουρο πως δεν είχαν τις κάμερες επί μονήμου βάσεως στο κοπάδι (μήπως και έρθει αγέλη λύκων). Πριν 50 χρόνια δεν νομίζω να είχαν τέτοιες δυνατότητες. Έχει και ένα φανερό "loop" η ταινία (κάποια σκηνή ξαναπαίζει για να παρατείνει την "μάχη"). Σίγουρα έπεσε και μοντάζ. Σκέφτομαι πως δεν έγιναν κι όλα την ίδια μέρα... όχι πως έχει κι ιδιαίτερη σημασία, τελικά.

Last edited:

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Denis στο βιντεο γραφει Ουκρανια,αλλα ανευ σημασιας,για 50 χρονων δεν φαινεται,μαλλον ειναι λιγο δουλεμενο,και οι Λυκοι το πολυ 1 χρονων γιατι κατα την γνωμη μου πολυ γρηγορα τους τελειωσαν,η οπως ειπε καποιος φαγαν καμμια σφαιρα.Αν ειχαν τετοια σκυλια αυτη εκει, και τετοιους λυκους σε 50 χρονια δεν θα υπηρχαν πια λυκοι.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ο κλεισμένος λύκος δεν θα έκανε επίθεση.
Το βίντεο είναι φυσικά στημένο ,προφανώς θα έκαναν επίθεση πολλές μέρες και τους περίμεναν - τα σκυλιά δεν είναι με τα πρόβατα γι'αυτό το λόγο, για να μπούν οι λύκοι στην περίμετρο.
Εννοείται ότι έφαγαν σφαίρα - το point μου είναι ότι βαρύ σκυλί με την συμπεριφορά και τα νεύρα των Καυκάσιων που βλέπουμε στα βίντεο δεν θα άντεχε ούτε 2 λεπτά εκεί μέσα.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το site που το έχει ανεβάσει είναι ουκρανικό αλλά οι αναφορές γενικά λένε ότι το βίντεο είναι τραβηγμένο στα Σκόπια!;)

Συμφωνώ απόλυτα με το point σου Denis!Κατά την ταπεινή μου άποψη οι φυλές αυτού του τύπου είναι από τα εντονότερα παραδείγματα υπερτυπισμού όπου τα εκθεσιακά σκυλιά δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά εργαζόμενα και μορφολογικά και στον χαρακτήρα!Δεν θα μπορούσαν όυτε κατά διάνοια να ακολουθήσουν τα κοπάδια, ούτε να αντιμετωπίσουν τους εισβολείς!

Το σχόλιό μου ήταν περισσότερο φιλολογικό σχετικά με το βίντεο και την σωστή δράση των Ορεινών Ποιμενικών που λατρεύω!:)

Το πως βρέθηκαν εκεί οι λύκοι είναι κάτι που μόνο αυτοί που το τράβηξαν γνωρίζουν κι εμείς μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε...

Last edited:

Marley

Active Member
27 Μαϊου 2009
25
0
καλησπερα!
κατι απο μενα που παρουκολουθω το θεμα και εχω ενα καυκασιο σε ηλικια 20 μηνων.

Αφιερωνω το βιντεακι σε ολους οσους αγαπουν την ρατσα αυτη οσο κι εγω!

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=BQ97jQ3mvLg"]YouTube - ЛОМА забытый друг[/ame]

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν εξαιρέσεις τον δύσμοιρο λύκο που θυσιάστηκε στον βωμό της τέχνης...ωραίο βιντεάκι!

Παρεμπιπτόντως, ο καυκάσιος αυτός από το 1983 έχει αρκετές μορφολογικές διαφορές σε σχέση με τα περισσότερα σύγχρονα δείγματα, τουλάχιστον όπως αυτά εμφανίζονται σε εκθέσεις!

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ελπιζω να καταφερω καποια στιγμη να σκαναρω φωτογραφιες του πατερα της δικιας μου, που διεφερε αρκετα με την μητερα και οσα βλεπουμε πλεον στις εκθεσεις..τα κουταβια τους δε, τελειως διαφορετικα μεταξυ τους και σε μεγεθος τα θηλυκα , και σε τριχωμα και χρωμα .
αυτα πριν δεκα χρονια, που τα περισσοτερα σκυλια ερχοντουσαν απο κειθε περα (θελω κι εγω να μεινω κειθε περα να μην ακουω κανεναν σας, αλλα να εχω ιντερνετ για να τρωω ποπκορν:p:maria:)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ελπίζω κι εγω να καταφέρεις να τις ανεβάσεις κάποια στιγμή!
Ήταν εργαζόμενο σκυλι;
Τρέφω ιδιαίτερη αδυναμία στα Ορεινούς Ποιμενικούς που είναι πραγματικά από γραμμές εργασίας...

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
οι γονεις του, οχι αυτος..το ειχε φερει μικρο, που να προλαβει να δουλεψει:)
κι εγω τρεφω ιδιαιτερη κι αντε να βρω αυτο που θελω......:rolleyes::paja1:
κοιτα πως ηταν τα σκυλια, σε εκθεση του 2002
http://www.ovcharkainfo.com/cogreece02.html
τα εβλεπα χθες :)
θα προσπαθησω να δουλεψει το $#^^#$σκανερ...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul