ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑΤΟΣ

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Να μου πη ενας εναν λογο γιατι δεν πρεπει να ζευγαρωνει το αρσενικο μικρο,στις μεγαλες ρατσες που ζουν 7 με 10 χρονια
Θεωρω οτι οι μεγαλοσωμοι σκυλοι θα πρεπει να φτασουν στο 2ο-3ο ετος της ζωησ τους γαι να τους ζευγαρωσεις.Εκει ο σκυλος ειναι πλεον ολοκληρωμενος και μπορεις να αξιολογησεις την ισορροπια του χαρακτηρα του,οπως και τα μορφολογικα του προτερηματα.Αν ο σκυλος δεν τα εχει τοτε ποιος ο λογος να ζευγαρωσεις το ζωο?Αλλα και να τα εχει παλι θελει σκεψη.
προς τι η βιασυνη?
Μηπως ειμαι οφ τοπικ?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μηπως ειμαι οφ τοπικ?
Δεν ξέρω, αλλά στους μικρόσωμους τι διαφορά έχει (ωριμάζουν σεξουαλικά και νωρίτερα). Κι αν ζει π.χ στη χειρότερη ένας σκύλος 7 χρόνια, τι σκοπό εξυπηρετεί το ζευγάρωμά του σε όσο το δυνατόν μικρότερη ηλικία? Δεν έχω καταλάβει.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Θα σου εξηγησω την διαφορα στην δικη μου ρατσα για παραδειγμα,τα αρσενικα εχουν μεγαλη διαφορα μεγεθους με τα θυληκα,και θα πρεπει να ειναι ζονγκλερ ενας μεγαλος σκυλος ο οποιος ζευγαρωνει πρωτη του φορα στα δυο του χρονια να τα καταφερει,εχω μια σκυλοψυχιατρο στην Γερμανια η οποια ξαπλωσε απο κατω για να βοηθησει και περιττο να σας πω τη επαθε,αν θελετε δινω και διευθινση,και ας μην κρυβομαστε οι περισσοτεροι γνωριζουν οτι σε πολλες ρατσες σημερα πρεπει να βοηθας,τα πρωταρικα ομως μικρης ηλικιας δεν εχουν κανενα προβλημα,και οταν βγαινει και μου λεει εμενα κτηνιατρος που τον γνωριζω 30 χρονια οτι καλυτερα τα αρσενικα να ζευγαρωνουν μικρα τοτε γιατι να ακουσω εσας?Ο Γιατρος μου λεγεται Ι.Ταντος στην Δραμα.Chloe εσυ αν πεθαινες στα 20 ποτε θα παντρευοσουν ποτε?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Chloe εσυ αν πεθαινες στα 20 ποτε θα παντρευοσουν ποτε?
Πάντως όχι στα 9! Φάε τη γλώσσα σου καλέ!!! (Αν και έχω περάσει την κρίσιμη ηλικία των... 20 :p)
Δεν βρίσκω κανένα λόγο να ζευγαρώνει ένα μη σεξουαλικά ώριμο ζώο, αλλά για τα περί αναπαραγωγής έχω μεσάνυχτα.

atal

Active Member
24 Νοεμβρίου 2008
26
0
συγνωμη Dr Ζivago αλλα δεν εχω λαβει κανενα μηνυμα.περιμενω.[ame="http://www.youtube.com/watch?v=nwvAtRp01eA"]YouTube - Active defence drive Testing of CO Caucasian Ovcharka[/ame] [ame="http://www.youtube.com/watch?v=FN06J_VjPD4&feature=related"]YouTube - Caucasian Ovcharka Defense Test I[/ame] [ame="http://www.youtube.com/watch?v=yc3PqjnnM34&feature=related"]YouTube - Caucasian Ovcharka/Shepherd/Montain Dog Testing[/ame]

atal

Active Member
24 Νοεμβρίου 2008
26
0
και ενας σκυλος ευρωπαικης εκτροφης[ame="http://www.youtube.com/watch?v=-XRsw_oS6GE&feature=related"]YouTube - Dago difende il padrone[/ame]

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Για να αναλύσω τα λάθη των βίντεο θα μου πάρει όλο το βράδυ... ΤΙΠΟΤΑ δεν ήταν σωστό. Παρόλο που είναι όλα μόνο ΤΕΣΤ κι όχι εκπαίδευση... είναι φανερά άσχετοι οι άνθρωποι (κι οι σκύλοι επίσης, αν και ίσως φταίει η "παρέα" τους γι' αυτό).

Μάλλον μου απόδειξες πως έχω δίκιο, Ατάλ.

Δεν έλαβες πμ με φωτό Καύκασων; Περίεργο γιατί σου το 'στειλα.
Αν και το μετάνιωσα να σου πω την αλήθεια.... ούτε στον πατέρα μου δεν "υπακούω" τόσο γρήγορα όταν διατάζει...

@Omarock μήπως ο κτηνίατρος σου είπε πως είναι ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ τα ΠΟΛΥ μεγαλόσωμα αρσενικά να ζευγαρώνουν νέοι; Άλλο ευκολότερο κι άλλο το πιο είναι καλύτερο και πιο σωστό.... Είναι εκτροφέας μεγαλόσωμων σκύλων ο γιατρός; Οι περισσότεροι γιατροί δεν έχουν ΚΑΘΟΛΟΥ εμπειρία (κι ούτε καν άποψη) περί του θέματος. Το ύψος του θηλυκού είναι πρόβλημα όταν είναι ΨΙΛΗ όχι κοντή...

Θα έπρεπε να τους ανησυχεί περισσότερο βέβαια το θέμα των κληρονομικών ασθενειών (αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν καλά λόγο επαγγέλματος).

@Greedy, άλλοι είναι οφ τόπικ (όχι εσύ). Συμφωνό απόλυτα μαζί σου.

@Chloe, και τα μικρά καλό είναι να μην ζευγαρώνουν νωρίς. Ανεβαίνει ΤΡΕΛΑ το λίμπιντό τους και για τα υπόλοιπα δες τι είπε η Greedy. Πολλές μικρόσωμες φυλές αργούν να ωριμάσουν (δεν είναι πάντα το μέγεθος που παίζει ρόλο).

Last edited:

atal

Active Member
24 Νοεμβρίου 2008
26
0
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=XIlbDcTcFx0&feature=relat"]YouTube - in memory Varlay part 2[/ame] αγαπητη Dr για αλλη μια φορα τα ξερεις ολα.αφου και οι ρωσσοι και οι ιταλοι ειναι ασχετοι ok,παραδινομαι.το μονο που θα ηθελα να σου πω αν βαζαμε ολα αυτα που λες σε ενα ρωσσικο φορυμ θα επεφτε πολυ γελιο.καληνυχτα

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ωραίο το τελευταίο βίντεο και πολύ εντυπωσιακός ο σκύλος!
Αλλά σε εμένα, τον άσχετο από τεχνικές εκπαίδευση φυλαξης, σωματοφυλακής και τέτοια, μου δημιούργησε την εξής εντύπωση!
Από ότι έχω διαβάσει ένα από τα χαρακτηριστικά των σκύλων που εκπαιδεύονται για τέτοιες εργασίες είναι το να αφήνει τον ερεθιστή με εντολή του αφεντικού!Αν κάνω λάθος διορθώστε με!
Στο συγκεκριμένο βίντεο λοιπόν ο σκύλος για να τον αφήσει έπρεπε να τον πιάσει το αφεντικό και να τον τραβήξει μακριά!Αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνει την θέση που λέει ότι οι Ορεινοί Ποιμενικοί έχοντας κρίση από μόνοι τους δεν υπακούν τυφλά το αφεντικό τους και επιλέγουν από μόνοι τους την δράση τους κι άρα δεν είναι κατάλληλοι για τέτοια εκπαίδευση!Αν κάνω πάλι λάθος, παρακαλώ οι εμπειρότεροι διορθώστε με!:)

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
κτηνιατρος που τον γνωριζω 30 χρονια οτι καλυτερα τα αρσενικα να ζευγαρωνουν μικρα τοτε γιατι να ακουσω εσας?Ο Γιατρος μου λεγεται Ι.Ταντος στην Δραμα.Chloe εσυ αν πεθαινες στα 20 ποτε θα παντρευοσουν ποτε?
ειναι καλητερο για ποιο πραγμα? για την υγεια? την ψυχικη του ισσοροπια? τον σκελετο του?

ο κυριος Ταντος που τον γνωριζεις 30 χρονια θα επρεπε να μενει στα της επιστημης του.

Chloe εσυ αν πεθαινες στα 20 ποτε θα παντρευοσουν ποτε?
το σκεπτικο σου ειναι τελειος λαθος. τα σκυλια σου δεν ειναι η χλοη.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Το Καυκάσου στο βίντεο κάνει αυτό ακριβώς που είναι φτιαγμένο να κάνει.

Ενεργεί σε ακτίνα και όχι μακριά από τον προστατευόμενο, και ΔΕΝ αφήνει.

Γι'αυτό και κάποιοι λένε να μην εκπαιδεύεται και για κάποιους άλλους λόγους που έχουν σχέση με την ιδιοσυγκρασία του ... πρακτικά συμφωνώ (αλίμονο αν ο κάθε άσχετος βλέπει ένα βιντεάκι στο youtube και δουλεύει επίθεση σε Καυκασοειδή και οι μισοί εκπαιδευτές και βάλε δεν μπορούν να το χειριστούν ;)) θεωρητικά διαφωνώ (μπορούμε να εκπαιδεύσουμε έναν σκύλο να κάνει οτιδήποτε) :)

atal

Active Member
24 Νοεμβρίου 2008
26
0
συμφωνω απολυτα με τον Denis.πρεπει να τα βλεπουμε σαν καυκασου και οχι να τα συγκρινουμε με αλλες ρατσες.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Κι εγώ συμφωνώ με τον Denis. Δεν είπα ποτέ κάτι διαφορετικό.
Σαν φυλή έχουν μεγάλο πρόβλημα με το ότι τα παίρνουν ΠΟΛΥ σοβαρά τα πράγματα (και αυτό συχνά τους κάνει να γίνονται πολύ πιο δύσκολοι στην συμβίωση σε καθημερινές καταστάσης μετά από επιθέσεις σε ερεθιστή). Αυτό είναι η δυσκολία στη υπόθεση. Να βρείς α) Καύκασο με γερά νεύρα που δεν τα "αλλάξει" χαρακτήρα, εις βάρος της κοινωνίας και
β) ερεθιστή έμπειρο αρκετά στο να δουλεύει μόνο μέσα από αμυντικά ένστικτα (αν τους βγάλεις/εξελήξεις το ένστικτο θηράματος ΚΑΙ δεν μαθαίνουν σωστά ΚΑΙ είναι πολύ επικίνδυνοι).

Αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά να μάθει μερικά πράγματα για ερεθισμό/φύλαξη σε Καύκασο και παρόμοιες φυλές (όπως και αυτή του σκύλου μου) θα πρέπει να τα πούμε από κοντά (και στην επόμενη Έκθεση). Θα μπορώ έτσι να κρίνω πιο εύκολα και με ποιόν μιλάω και τι είναι ΙΚΑΝΟΣ να μάθει για αυτήν την ιδιαίτερα παρεξηγημένη φυλή....

@Foibos,

Ο τελευταίος σκύλος δεν έχει σε καμία περίπτωση τελείωσει την εκπαίδευση. Είχε όμως κάνει την ίδια άσκηση αρκετές φορές (φαινόταν αυτό). Το ότι ξάπλωσε ο ερεθηστής και ηρέμησε ο σκύλος ήταν ΠΟΛΥ καλό, αν και δεν πρέπει να το συνεχίσει (κι ούτε είναι απαραίτητο αρχικά για να δείξει υποταγή, υπάρχουν καλύτεροι τρόποι).

Σε αυτούς τους σκύλους πρέπει να δώσεις πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην υπακοή. Αν κάνεις μόνο ερεθισμό (ή ερεθισμό μέσα από φόβο, όπως στο πρώτο βίντεο) είναι απίστευτα επικίνδυνο. Καταλήγεις με ένα "μαντρόσκυλο" που δεν μπορεί να πάει πουθενά με ασφάλεια.

Όσο για τα "τεστ" οι Καύκασιοι τεστάρονται καλύτερα ΜΟΝΟΙ τους, ή μακριά από τον ιδιοκτήτη.

Όσο για τα "Ρώσσικα φόρουμ" λίγοι τα ξέρουν καλύτερα από εμένα. Ασχολούμαι από τότε που είχα νετ με τους Ρώσσους (1995). Όπως όλος ο κόσμος, κάνουν πολλά λάθη οι περισσότεροι.

Είναι γελοίο να βλέπουμε τέτοια βιντεάκια και να εντυπωσιαζόμαστε, όταν υπάρχουν ΠΟΛΥ καλύτερα με Great Ring, από σκύλους που δουλεύουν καταπληκτικά καλά.

Το ότι κάποιοι Ρώσσοι όμως εκτρέφουν κάποιους σκύλους καθαρά για αυτό, και τους εκπαιδεύουν ειδικοί ερεθιστές στη φυλή, ΔΕΝ συμαίνει πως πάντα όλα είναι όπως φαίνονται. Πολλοί Καύκασοι "πήγαν στραβά" μετά από τέτοια εκπαίδευση.

Δεν είναι όμως κανείς περίφανος γι' αυτά τα βιντεάκια....

Αν έχεις καλό Καύκασο και δουλεύεις με ζωή ΜΟΝΟ υπακοή, το πιθανότερο είναι να έχεις ΚΑΛΥΤΕΡΟ φύλακα, από ότι θα είχες αν είχες κάνει κι εκπαίδευση φύλαξης στον ίδιο σκύλο. Και αυτό ισχύει παντού στον κόσμο.

Τώρα αν δεν θέλεις "καλό φύλακα" και θέλεις απλά ένα μαντρόσκυλο. Ασε τον Καύκασο χωρίς εκπαίδευση υπακοής, και χωρίς κοινωνικοποίηση, και θα το έχεις ΤΣΑΜΠΑ και χωρίς κόπο. Απλά θα πρέπει να βάλεις και μερικά λεφτά στην άκρη για τυχόν μηνήσεις (και να μάθεις να κάνεις εμβόλια μόνος σου!).

atal

Active Member
24 Νοεμβρίου 2008
26
0
Ενταξει Dr.απο την στιγμη που κρινεις οτι τα βιντεο ειναι λαθος το δεχομαι,αλλα τωρα πρεπει να δουμε και τα σωστα βιντεο με τις σωστες τακτικες για να συγκρινουμε και εμεις που δεν ξερουμε πολα πραγματα.θα σε παρακαλεσω μονο τα βιντεο να ειναι δικα σου για να δουμε την δουλεια σου σε βασικη υπακοη και καθηκοντα προστασιας ενος καυκαυσου.ετσι πιστευω οτι θα μπορεσουμε να συζητησουμε αρκετα πραγματα

atal

Active Member
24 Νοεμβρίου 2008
26
0
επισης επειδη ειμαι λιγο δυσπιστος δωσε μας ενα φορυμ ρωσσικο με καυκασια που να λειτουργει πριν απο το 1995

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Atal,
Μήπως δεν είσαι Ελληνας; Τα Ελληνικά σου δεν είναι πολύ καλά...

Σου ξεκαθάρισα πως ΔΕΝ έχω δουλεύψει Καύκασο σε κάτι άλλο εκτός από υπακοή, και πως δεν έχω ούτε φωτό (πως θα έχω βίντεο; ).

Επίσης, σου είπα πως έχω επαφές (μέσο νετ) με Ρώσσους "εργασιομανείς" από το 1995. ΟΧΙ ΠΡΙΝ.
Έχω πάει στην Μόσχα 4 φορές καθαρά για θέματα κυνολογικά.

Μα καλά, σοβαρολογείς πως δεν με πιστεύεις (για τους σκύλους που έχω εκπαιδεύσει);

Είχα σχολή στην Αθήνα (1996-2007). Δεν ΥΠΑΡΧΕΙ εκπαιδευτής στην Αθήνα που δεν έχει εκπαιδεύσει Καύκασους. Εκτός αν δεν είναι πραγματικός επαγγελματίας (είναι ΠΟΛΛΟΙ οι σκύλοι και ΠΟΛΛΟΙ οι ιδιοκτήτες που χρειάζονται βοήθεια).

Προσωπικά, το ΑΝΤΙΘΕΤΟ δεν θα πίστευα (δηλαδή πως ένας εκπαιδευτής στην Αθήνα ΔΕΝ έχει εκπαιδεύσει Καύκασο).

Επίσης, όντως, ΤΙ έχεις μαζί μου;
Δεν έχω δικαίωμα να έχω άποψη για τους Καύκασους;
Μόνο η δική σου είναι η σωστή;

Κάνε μας τότε μια ανάλυση της φυλής (κατά την άποψή σου) σε νέο thread.
Είμαστε πολλοί εδώ που την αγαπάμε και θέλουμε να την μάθουμε καλύτερα...

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μάλιστα.
Είναι πάντως αρκετά μεγάλη αγένεια να λες τον άλλον ψεύτη, με το "καλημέρα σας", χωρίς λόγο και αιτία...

Θυμήθηκα κάτι στον δρόμο καθώς οδηγούσα, που έχει άμεση σχέση με την συζήτηση.
Εκπαίδευσα κάποτε ένα κουτάβι Καυκάσου (το μοναδικό κουτάβι που έχω εκπαιδεύσει) 6 μηνών. Έμενε Κηφισιά. Τελείωσε την υπακοή 7 μηνών, με σοβαρή εξήγηση στον ιδιοκτήτη πως δεν πρέπει ποτέ να κάνει ερεθισμό/εκπαίδευση προστασίας με τον σκύλο.

Την έκανε παρ' όλ' αυτά μόλις 2 εβδομάδες αργότερα. 8 μήνες μετά, έκανε ευθανασία στον σκύλο του...

Ήταν υπέροχο το κουτάβι, πριν τον τρομάξουν και πιστέψει πως όλος ο κόσμος είναι εναντίον του.

Οι εκπαίδευση προστασίας δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ απλή υπόθεση, και είναι ΠΑΡΑ πολύ εύκολο να καταστραφεί ένας σκύλος (ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ σκύλος) ανεπανόρθωτα μέσα σε λίγα λεπτά, αν πέσει σε λάθος χέρια. Το έχω δει να συμβαίνει με τα μάτια μου (κι όχι μία και δυό), σε ομίλους εργασίας.

Είναι μεγάλο πρόβλημα το ότι το κάνουν αρκετοί άσχετοι με το θέμα. Τόσο μεγάλο που αρκετοί σοβαροί κυνόφιλοι θεωρούν πως πρέπει να απαγορευτεί στην Ελλάδα αυτό το είδος εκπαίδευσης.

Κι εγώ παρ' όλο που ΛΑΤΡΕΥΩ την εργασία σε προστασία, με πολλές διαφορετικές φυλές (και δεν μπορώ να διανοηθώ να απαγορευτεί) τους καταλαβαίνω απόλυτα.

Ιδιαίτερα όταν συζητάω με ημιμαθείς παθιασμένους...

Οι σκύλοι την πληρώνουν πάντα στο τέλος (αν και συχνά, όχι μόνο οι σκύλοι).

Last edited:

atal

Active Member
24 Νοεμβρίου 2008
26
0
Θα ελεγα να κοιταξεις πρωτα την δικη σου συμπεριφορα στα δυο παιδια που στο φιναλε ειναι χομπιστες,στην εισαγγελικη ανακριση που τους εκανες και μετα κατηγορησε με.δεν εχω καυκασια και δεν ειμαι παθιασμενος.και απο εναν επαγγελματια με τοσο πλουσιο βιογραφικο θα περιμενα απαντησεις που να καλυπτουν τον μεσο ημιμαθη ελληνα ,παθιασμενο,λατρη των καυκασιων.ειναι πολυ ευκολο να καθεσαι πισω απο ενα υπολογιστη και να δημιουργεις εντυπωσεις.συνεχιζω να επιμενω να δουμε την δουλεια σου με καυκασια και ας ειναι μετα απο 7-8 μηνες,και να ξερεις θα ειμαι εγω ο πρωτος που θα σε παραδεχθω και θα ζητησω και συγνωμη για την συμπεριφορα μου.κλεινωντας ζητω συγνωμη για τα κακιστα ελληνικα μου

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul