ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑΤΟΣ

caucasian

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2008
77
0
kilkis
Omarock@

Ποιός είπε τον σκύλο δολοφόνο;

Εγώ αισθίασα την προσοχή μου στο ζευγάρωμα, γιατί δεν πιστεύω πως όλοι οι σκύλοι πρέπει να ζευγαρώνουν....

Όσο για το μέγεθος/ζευγάρωμα, δεν έχουν πρόβλημα οι Καύκασοι με ζευγάρωμα σε "νορμάλ" ηλικία (δεν είναι τόσο μεγάλοι, και μάλλον ακόμη αρκετά "φυσική φυλή").

Αυτό που λες (να ζευγαρώνουν μικρά) το λένε για πολύ μεγάλα μαστηφοειδή που (ίσως) δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους μετά τα 4 χρόνια. Τα ζευγαρώνεις μικρά γιατί είναι πιο ευέληκτα. Μιας και το ανέφερες όμως...
Διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ και μ' αυτό. Αν ο σκύλος δεν μπορεί να ζευγαρώσει ως ΕΝΗΛΙΚΑΣ, για μένα πρέπει να ΜΗΝ κάνει απογόνους.

Άσε που ζευγαρώνοντας σκύλους πριν την ενηλικίωση αυξάνονται οι πιθανότητες να μεραφερθούν κληρονομικές ασθένειες στα κουτάβια (αρκετές είναι που θέλουν τον χρόνο τους για να φανερωθούν).

Τέλος εγώ στην συγκεκριμένη συζήτηση ΠΟΤΕ δεν πείστηκα πως ο εκτροφέας δείχνει το απαιτούμενο ενδιαφέρον για τα κουτάβια (όχι μόνο για την ανατροφή, υγεία τους αλλά και για την εξέληξή τους/ κατάληξή τους).

Ρομαντική καθώς είμαι, μάλλον αυτό είναι που με στεναχώρησε περισσότερο απ' όλα....

Κυριαρχική καθώς είμαι, σκύλος ΜΟΥ που θεωρεί πως μπορεί να μου γρυλίσει στο ζευγάρωμα... ΔΕΝ ξαναβλέπει "κοκό". Μετά θα δούλευα ΠΟΛΥ το θέμα "σεβασμός" με αυτόν τον θρασύτατο μικρό!

Κατά το δικό τους "βιβλίο κανονισμών" (των σκύλων) μόνο εγώ θα έπρεπε να ζευγαρώνω έτσι κι αλλιώς - χάρη τους κάνω όταν τους το επιτρέπω.
αγαπητη doctor εισαι πολυ απολυτη με αυτα που λες.......... εχω μια απορια εχεις δει καυκασο απο κοντα ποτε? γιατι στο λεω αυτο θεωρεις τον καυκασο μικρο!!! ακρωμιο 75 εκ και 80 κιλα βαρος.....????μην τρελαθουμε ημαρτον.οταν λες δεν ειναι φυσικη φυλη τι εννοεις???δεν πειστηκες λες ποτε πως ο εκτροφεας δειχνει την απαραιτητη προσοχη ανατροφη-υγεια-εξελιξη-καταληξη κτλ...αν εννοεις τον αρκο κανεις πολυ μεγαλο λαθος γιατι το γνωριζω προσωπικα και το διαψευδω αν παλι μιλας γενικα sorry καταλαβα λαθος.τωρα για το κυριαρχικη αν εισαι το πιστευω και σε θαυμαζω αλλα αν σου γρυλισει καυκασος δεν ξερω τι θα κανεις......

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Έχω εκπαιδεύσει ΠΟΛΛΟΥΣ Καυκάσους (και μάλιστα με έχει δαγκώσει κι ένας!:eek:).

Ο Καύκασος 80 κιλών δεν είναι ο μέσος όρος (και αυτός σε καμιά περίπτωση δεν είναι μόνο 75εκ στο ακρώμιο).

Το πιο πιθανό είναι να έχω γνωρίσει πολλούς περισσότερους από εσένα (και ΚΑΛΥΤΕΡΑ από εσένα). Δεν είπα ΠΟΤΕ πως είναι "μικρός" σκύλος. Είπα πως είναι μικρότερος (και πιο "φυσικός") από κάποιους υπερανεπτυγμένους γίγαντες που δεν ΜΠΟΡΟΥΝ να ζευγαρώσουν σε ώριμη ηλικία.

Όσο για τα κουτάβια, κάνε μου μια χάρη, επειδή πραγματικά με χάλασε το θέμα, πες μου κάτι (ότι θες εσύ) για να με καθησυχάσεις πως πήγαν όλα καλά.
Σε παρακαλώ, χωρίς καμία δόση ειρωνείας.

Γιατί όταν ο εκτροφέας κάνει 3 γέννες σε δύο χρόνια και χαρίζει όλα τα κουτάβια, μου λέει άλλα εμένα.

Χάρισα κι εγώ μερικά κουτάβια στο παρελθόν (σε φίλους πάντα) και καταριέμαι ακόμη την ώρα και την στιγμή που το έκανα... ήταν κουτάβια εκτροφέων σαν τον φίλο σου (που μου τα χάρισαν εμένα για να τα ξεφορτωθούν πιο εύκολα).

Ούτε ΤΟ ΕΝΑ δεν είχε αίσιο τέλος.
Μόνο από "ουρανό" χόρτασαν.

Κι εδώ με τα καυκασάκια, μιλάμε για ΠΟΛΛΑ κουτάβια, έτσι δεν είναι;

Last edited:

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Δεν ειναι εκτροφεας ο ανθρωπος,και οσο για την ζεστη νικο με τοσο μεγαλο στομα και μυτη το Φιλα μονο προβλημα ζεστης δεν εχει,και ποιος ειπε το Φιλα βαρυ για το μυικο του συστημα ειναι και ελαφρυς,αλλα προς θεου δεν μπορεις να λες οτι τα Χασκυ και γενικα οι βορειες φιλες οπως ονομαζονται, και τα μπουλντογκ δεν εχουν προβλημα ζεστης,αν το πεις στον πανγκοσμιο συλλογο για την διασωση του χασκυ θα σου τα πει αλλιως,τελος παντων ο ανθρωπος εκανε μια ερωτηση καποιοι θα μου ελεγαν σε παρομοιες περιπτωσης οτι ειμαι εκτος θεματος.Παρ ολα αυτα γιατι τον ξεσκονισαμε?Εγω δεν πιστευω π.χ οτι το σκυλι θελει οπωσδηποτε εκπαιδευση η καλυτερα,η περισσοτεροι εκπαιδευτες εδω στην Ελλαδα ειναι ετσι και αλλιως δηθεν,και εχουν γινει πολλα σοβαρα λαθη,ποιος ειναι αυτος που μπορει να προτεινη εκπαιδευτη ανεπιφυλακτα ,αλλα και οταν βλεπω καποιον να συμμετεχει σε ενα φορουμ και να θελει ενημερωση μαλλον προσεχει και τα σκυλια του μονο το ενδιαφερον του να μιλησει ανοιχτα φτανει,για μενα οποιος εχει σκυλο ειναι καλος ανθρωπος και εχουμε και το ιδιο χουι.

atal

Active Member
24 Νοεμβρίου 2008
26
0
Ποσους καυκασους εχεις εκπαιδευσει Dr Zivago και σε τι?βασικη ,φυλαξη ,σωματοφυλακη? αν τους εχει εκπαιδευσει στην Ελλαδα εχεις φωτο ,η βιντεο

caucasian

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2008
77
0
kilkis
συγνωμη dr.zhivago μπορεις να μου πεις σε παρακαλω ποιος ειναι ο μεσος ορος και ποιο το ακρωμιο του?εγω δεν εχω γνωρισει πολλους καυκασους αλλα πιστεψε με γνωρισα λιγους και καλους την ελιτ των καυκασιανων και ειμαι και κατοχος 2 καυκασιων με γονεις πρωταθλητων ελλαδος και με διακρισεις.θελω να πω σε ολους τους φιλους οτι ο αρκος τα υπερ αγαπαει τα σκυλια του και τα εχει πολυ καλα και για να σε καθυσηχασω θα σου πω την αληθεια οσα κουταβια εχει δωσει τα περισσοτερα απο αυτα.δηλ αυτα που παμε και βλεπουμε ειναι μια χαρα.αλλωστε τωρα θα την στειρωσει την σκυλα μολις μεγαλωσουν λιγο τα κουταβια.

caucasian

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2008
77
0
kilkis
Δεν ειναι εκτροφεας ο ανθρωπος,και οσο για την ζεστη νικο με τοσο μεγαλο στομα και μυτη το Φιλα μονο προβλημα ζεστης δεν εχει,και ποιος ειπε το Φιλα βαρυ για το μυικο του συστημα ειναι και ελαφρυς,αλλα προς θεου δεν μπορεις να λες οτι τα Χασκυ και γενικα οι βορειες φιλες οπως ονομαζονται, και τα μπουλντογκ δεν εχουν προβλημα ζεστης,αν το πεις στον πανγκοσμιο συλλογο για την διασωση του χασκυ θα σου τα πει αλλιως,τελος παντων ο ανθρωπος εκανε μια ερωτηση καποιοι θα μου ελεγαν σε παρομοιες περιπτωσης οτι ειμαι εκτος θεματος.Παρ ολα αυτα γιατι τον ξεσκονισαμε?Εγω δεν πιστευω π.χ οτι το σκυλι θελει οπωσδηποτε εκπαιδευση η καλυτερα,η περισσοτεροι εκπαιδευτες εδω στην Ελλαδα ειναι ετσι και αλλιως δηθεν,και εχουν γινει πολλα σοβαρα λαθη,ποιος ειναι αυτος που μπορει να προτεινη εκπαιδευτη ανεπιφυλακτα ,αλλα και οταν βλεπω καποιον να συμμετεχει σε ενα φορουμ και να θελει ενημερωση μαλλον προσεχει και τα σκυλια του μονο το ενδιαφερον του να μιλησει ανοιχτα φτανει,για μενα οποιος εχει σκυλο ειναι καλος ανθρωπος και εχουμε και το ιδιο χουι.
θα συμφωνησω και εγω μαζι σου

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
@Omarock,
Για βοήθεια ήρθε ο άνθρωπος, και βοήθεια βρήκε.
Αν δεν τον θεωρούσα "καλό άνθρωπο" δεν θα έμπαινα στον κόπο, πίστεψέ με.
Εδώ, όλοι φίλοι είμαστε. Ακόμη κι όταν "σοβαρεύω" την κουβέντα, να ξέρεις πως δεν το κάνω για να προσβάλλω κανέναν (για το καλό ΤΟΥ το κάνω).

@ Atal,

Μόνο σε βασική υπακοή τους έχω εκπαιδεύσει. Διαφωνώ κάθετα με εκπαίδευση του Καύκασου σε μανίκι.

Η Αθήνα είναι ΓΕΜΑΤΗ από Καύκασους (όλων των ειδών). Δυστυχώς για τη φυλή είναι πολύ τις μόδας. Καλό αυτό για τους εκπαιδευτές βέβαια (χρυσές δουλειές!).
Λυπάμαι αλλά δεν έχω φωτογραφίες (κακώς γιατί κάποιοι σκύλοι ήταν από τους αγαπημένους μου "μαθητές").

Ο κάθε εκπαιδευτής (είτε το παραδέχεται είτε όχι) έχει ταλέντο σε κάποιες φυλές περισσότερο απ' ότι σε άλλες. Εγώ με τους Καύκασους τα "βρήσκω" πολύ καλύτερα από τους περισσότερους. Επικοινωνούμε. Λίγο το ότι μου αρέσουν ΠΑΡΑ πολύ σαν σκύλοι (όταν αγαπάς μαθαίνεις πιο εύκολα), λίγο το ότι το ασθάνονται αυτό και οι σκύλοι...δεν ξέρω. Χημεία πες το. Ξέρεις, είναι ΠΟΛΥ ευαίσθητοι σκύλοι.

Είμαι πολύ, πολύ περίφανη για την δουλειά μου μαζί τους. Με έχουν καλέσει και δύο εκπαιδευτές να "ξεκολλήσω" το δικό τους μάθημα (τους αγρίεψαν λίγο οι Καύκασοι και δεν ήξεραν πως να τους συνεχίσουν).

@ Caucasian,
"Τέλος καλό, όλα καλά" λοιπόν. Χαίρομαι που κάποιοι εκτίμησαν το υπέροχο δώρο που τους έκανε ο φίλος σου. Ελπίζω να φανούν όλοι τους άξιοι και στο μέλλον.

Για το μέγεθος, υπάρχουν όπως θα ξέρεις μεγάλες διακυμάνσεις (κι αρκετοί τύποι) στη φυλή. Απ' ότι κατάλαβες έχω μια προτίμηση στον ορεινό τύπο αλλά μέχρι ένα σημείο (να μην χάνει ο σκύλος σε αντοχή, ή/και να εντυπωσιάζει μόνο ακίνητος).

Καύκασος που δεν μπορεί να δουλέψει ΔΕΝ είναι Καύκασος.

atal

Active Member
24 Νοεμβρίου 2008
26
0
δεν μου απαντησες ομως ποσους.οκ αν δεν εχεις φωτο τοτε ομως πιστευω οτι σιγουρα θα εχεις κρατησει επαφες,αν ναι τοτε 4-5 τηλ των ιδικτητων απο τα καυκασια που εχεις εκπαιδευσει.δεν μας απαντησες ομως ποιο θεωρεις ιδανικο υψος και βαρος ενοσ συχρονου καυκασιου,και γιατι εισαι αντιθετη με το μανικι

atal

Active Member
24 Νοεμβρίου 2008
26
0
επισης θα ηθελα φωτο απο ορεινο τυπο καυκασιου,και αφου υπαρχει ορεινος τοτε καλο θα ηταν και μια φωτο πεδινου

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
δεν μου απαντησες ομως ποσους.οκ αν δεν εχεις φωτο τοτε ομως πιστευω οτι σιγουρα θα εχεις κρατησει επαφες,αν ναι τοτε 4-5 τηλ των ιδικτητων απο τα καυκασια που εχεις εκπαιδευσει.δεν μας απαντησες ομως ποιο θεωρεις ιδανικο υψος και βαρος ενοσ συχρονου καυκασιου,και γιατι εισαι αντιθετη με το μανικι

Περίπου 20-25 στην βασική υπακοή (συν μερικούς που βοήθησα για λίγο), ίσως και περισσότερους (γιατί; ). Φυσικά και έχω κρατήσει τηλ. Αν νομίζεις πως έχω το δικαίωμα να γράψω μερικά εδώ, κάνεις λάθος.

Ιδανικό ύψος και βάρος θα ήταν κάτι γύρω στα 60-75 κιλά και μέχρι 75-77 εκτατοστά, αλλά παίζει. ΔΕΝ κολλάω με το μέγεθος αν ο σκύλος είναι "ευέλυκτος", ευκίνητος, χωρίς "περιττά". Δηλαδή κάλιστα μπορώ να προτιμήσω έναν που είναι 72εκ και 60 κιλά από έναν μεγαλύτερο.
Από την άλλη όμως έχω δει (και εκπαιδεύσει) 80εκ Καύκασους που ήταν μια χαρά (πιο δύσκολο/σπάνιο να είναι πραγματικά υπέροχοι οι πολύ μεγάλοι αλλά συμβαίνει).

Με το μανίκι είμαι αντίθετη καθαρά από θέμα χαρακτήρα. Είναι πολύ αυτόνομος σκύλος, ανεξάρτητος ως φύλακας. Μπερδεύεται με την εκπαίδευση αυτή και δεν τα πάει καλά. Ξέρω αρκετές ιστορίες "θρίλλερ" όπου έφταιγε αυτή η εκπαίδευση κατά την γνώμη μου. Το πιο ηλίθιο είναι όταν κάνουν μανίκι σε μωρό Καύκασο (και 6 μηνών ξέρω που έκανε). Καταστρέφουν τον σκύλο τελείως.

Φυσικά υπάρχουν κι εξαιρέσεις (υπάρχουν και Δαλματοί που κάνουν SCH και Κανίς μεγάλα ακόμα!) αλλά δεν είμαστε εδώ για να μιλάμε για εξαιρέσεις.

Θα σου στείλω με πμ σελίδα με καλούς ορεινούς Καύκασους.

Last edited:

atal

Active Member
24 Νοεμβρίου 2008
26
0
περιμενω pp και φωτο και απο πεδινο τυπο καυκασιου.οσο για τηλ απο ιδιοκτητες αν γινεται και αυτα με pp οχι ολα7-8.οσο για τα μανικια η γνωμη ερχεται σε αντιθεση με ολη τη Ρωσσια.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Στην Ρωσσία τα δουλεύουν ΜΟΝΟ σε άμυνα (defence drive), με εντελώς άλλο τρόπο.
Διαφωνώ και με αυτό όσον αφορά τους σκύλους της ευρωπαικής εκτροφής...
η Ρώσσοι χρόνια εκτρέφουν Καύκασους συγκεκριμένα για το Great Ring. Αλλος σκύλος.

Τα τηλ των πελατών μου ξέχνα τα.

atal

Active Member
24 Νοεμβρίου 2008
26
0
απο την στιγμη που δινεις το τηλ του κτηνιατρου σου σε αλλη ενοτητα,και μας λες να ξεχασουμε τα τηλ των ιδιοκτητων τοτε επετρεψε μου να εχω τις αμφιβολιες μου

atal

Active Member
24 Νοεμβρίου 2008
26
0
αν δεν κανω οι πρακτικες defence drive και Great Ring γινονται με μανικι

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Εσωτερικό μανίκι. Και αυτό είναι το λιγότερο...

Λυπάμαι, αλλά θα μείνεις με τις αμφιβολείες σου.
Καληνύχτα!

atal

Active Member
24 Νοεμβρίου 2008
26
0
κανενα προβλημα.τωρα οσο για το αν ειναι το μανικι εσωτερικο η εξωτερικο αστο καλυτερα,νομιζω παιζεις με τις λεξεις.καληνυχτα

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Φίλε Atal, εγώ δεν έχω ιδέα ούτε από great ring, ούτε από defence drive, αλλά αν ήμουν πελάτης της Dr Zh. ή οποιουδήποτε έπαγγελματία σε οποιονδήποτε τομέα και έδινε το τηλέφωνο μου στον κάθε άσχετο, που το ζητάει για τον α η β λόγο, να είσαι σίγουρος ότι θα αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα!Δεν μπορείς να απαιτείς να σου δώσει τηλέφωνα ιδιωτών!:eek::eek:
Το να δώσεις το τηλέφωνο ενός επαγγελματία για την επαγγελματική του ιδιότητα είναι εντελώς μα εντελώς άλλο πράγμα!;)
Ελπίζω να καταλαβαίνεις το σκεπτικο μου!

Παρεπιτώντως, εσύ γνωρίζεις κάτι από αυτά που ρωτάς την Dr, έχεις εκπαιδεύσει Καυκάσιους ή άλλους Όρεινούς Ποιμενικούς σε μανίκι, ξέρεις κάποιους άλλους που το έχουν κάνει με θετικά αποτελέσματα, έχεις κάποια δεδομένα;Γιατί αν γνωρίζεις, πιστεύω ότι καλό θα ήταν να μας έλεγες αυτά που ξέρεις για να γίνει μια πιο ολοκληρωμένη συζήτηση και να εμπλουτίσουμε τελικά όλοι τις γνώσεις μας!:)

mpanis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2007
132
0
thessaloniki
Φίλε Atal, εγώ δεν έχω ιδέα ούτε από great ring, ούτε από defence drive, αλλά αν ήμουν πελάτης της Dr Zh. ή οποιουδήποτε έπαγγελματία σε οποιονδήποτε τομέα και έδινε το τηλέφωνο μου στον κάθε άσχετο, που το ζητάει για τον α η β λόγο, να είσαι σίγουρος ότι θα αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα!Δεν μπορείς να απαιτείς να σου δώσει τηλέφωνα ιδιωτών!:eek::eek:
Το να δώσεις το τηλέφωνο ενός επαγγελματία για την επαγγελματική του ιδιότητα είναι εντελώς μα εντελώς άλλο πράγμα!
+φωνω

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
@Atal,

Σόρρυ αλλά μπαίνεις, και αρχίζεις τις απαιτήσεις :
"Θελω το αυτό..."
"Θέλω το εκείνο...."
Και ούτε ΕΝΑ ευχαριστώ (για τα site που σου έστειλα με πμ, αμέσως μόλις τα ζήτησες!)

ποιός είσαι τέλος πάντων;

ΜΠΑΜΠΑ;;;;;;;;;;;;:shock:

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
ΜΠΑΜΠΑ;;;;;;;;;;;;:shock:
αχαχαχαχαχαχαααααααααααααα!!!!!!!!!! :p:p:p
Έχει δίκιο η Dr. Zhivago, για να σοβαρευτούμε. Τι δουλειά έχεις να ζητάς τηλέφωνα πελατών της και να την αμφισβητείς όταν, πολύ λογικά, σου λέει ότι δε μπορεί να σου δώσει? Και στην τελική όλες οι ερωτήσεις έγιναν λόγω αυτών των αμφιβολιών έτσι? Μια νοοτροπία "κάτσε να τη διαψεύσουμε, γιατί δεν μας αρέσουν αυτά που λέει". Φίλε καποιανού του χαρίζανε κάστανα λένε... Αν είναι δυνατόν!
Τέλος πάντων, μάθαμε πολλά ενδιαφέροντα και σ' αυτό το thread οι ΜΗ αχάριστοι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul