Δηλητηρίαση κουταβιού στην έκθεση

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Ανακοίνωση για το τραγικό γεγονός που συνέβη στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης CACIB της 03.07.2016

Αγαπητοί κυνόφιλοι,

Την Κυριακή 3.7.2016, 3η ημέρα της Διεθνούς Έκθεσης CAC-CACIB & Greek Winner Show 2016 στον Μαραθώνα, συνέβη ένα τραγικό γεγονός:

ένα μικρό κουτάβι Σνάουτσερ Μινιατούρα, εμφάνισε έντονα συμπτώματα αδιαθεσίας, σύμφωνα δε με όσα ο ιδιοκτήτης είπε στους Κτηνίατρους της Έκθεσης κ.κ. Κυριάκο & Κώστα Κονταδάκη, το κουτάβι μάλλον είχε δεχθεί τσίμπημα εντόμου.
Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του ζώου και επειδή η εικόνα του δεν βελτιωνόταν παρά τις προσπάθειες των Κτηνίατρων, αυτοί συμβούλεψαν τους ιδιοκτήτες για την άμεση μεταφορά του σκύλου σε Κτηνιατρικό Νοσοκομείο για εντατική νοσηλεία και παρακολούθηση. Στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες μετέφεραν το κουτάβι σε Κτηνιατρικό Κέντρο της επιλογής τους για τα περεταίρω.
Δυστυχώς το μικρό κουτάβι κατέληξε, γεγονός που γεμίζει με θλίψη όλη την κυνοφιλική οικογένεια.
Πριν απ’ όλα εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια.
Πέραν αυτών, σας ενημερώνουμε ότι ο ΚΟΕ ήδη μεριμνά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ωστόσο, όντας ακόμη στη διαδικασία συλλογής πληροφοριών για το ιδιαίτερα δυσάρεστο συμβάν, θα θέλαμε να αποφύγουμε τη διατύπωση εικασιών, που ενδεχομένως θα οδηγούσαν στην εξαγωγή αυθαίρετων συμπερασμάτων.

Πηγή

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Να απολογηθούμε κιόλας που δεν ξέραμε? Ε συγγνώμη κιόλας που είμαστε και στόκοι και δεν ξέραμε ότι παίζουν και φόλες στις εκθέσεις και να το θεωρούμε και φυσιολογικό! Επίσης δεν έτυχε να ψάξω το πάρκινγκ για να δω τα στοιβαγμένα.

Καλά πες μας και μεμψίμοιρους τώρα. Όσο δικαίωμα είναι καθενός να πάει στην έκθεση σωστά και όπως πρέπει, άλλο τόσο δικαίωμα έχουν και οι υπόλοιποι να κάτσουν σπίτι τους και να ξερνάνε με αυτά τα χάλια.
Ποιος μιλησε για απολογιες κτλπ ? πολυ προσωπικα το παιρνεις χαλαρωσε . Αλλα οταν βλεπεις χαντλερ με 10-15 σκυλια που νομιζεις οτι θα τα εχει σε κανα τριαξονικο το καθενα με 2 μετρα κλουβι ? δε θελει καμια ιδιαιτερη λογικη να καταλαβεις πεντε πραματα χωρις να τρεχεις να βγαζεις φωτο στο παρκινγκ . Οσο δε για τις δηλητηριασεις μη μου πεις οτι δε ξερεις οτι υπαρχουν σκατανθρωποι εκει εξω που καθε μερα φωλιαζουν ζωα , και απο την στιγμη που υπαρχουν και σκατανθρωποι και στις εκθεσεις που βλεπουν τον σκυλο σαν εμπορευσιμο προιον δε νομιζω οτι πρεπει καποιος να πεσει απο τα,συννεφα οταν ακουσει οτι δηλητηριαστηκε σκυλος σε εκθεση. Ειχε γινει και στα κραφτς μου φαινεται και ειχε γινει θεμα και εδω στο φορουμ . Το οτι δεν ειναι φυσιολογικο δεν ειναι και μη προσπαθεις να δημιουργησεις λανθασμενες εντυπωσεις, αλλα με συνχωρεις δηλαδη που δεν πεφτω απο τα συννεφα σορρυ κιολας .
Δικαιωμα σου ειναι να κατσεις οπου θες και να αηδιαζεις στο σπιτι σου και να τραβας τα μαλλια σου , απλα μη παραπονιεσαι μετα αμα ξαναγινει κατι παρομοιο και σωστο ειναι οταν δεν συμμετεχεις σε κατι δεν εχεις και δικαιωμα να σχολιαζεις . Οπως ειπα παλι καλα υπαρχουν και πεντε δεκα λαλακες ρομαντικοι που πανε στις εκθεσεις επειδη το γουσταρουν και το κανουν απο την καρδια τους , αυτους πρεπει να εκθιαζουμε και αυτη ειναι η σωστη εικονα της κυνοφιλιας που πρεπει να βγαινει εξω .
Απλα οταν ξαναθελησεις να παρεις σκυλο εκτροφικο , και ξανακατεβεις σε καμια εκθεση να δεις τι παιζει μην παραπονεθεις οτι δεν εχει αλλαξη τιποτα , αλλωστε σπιτι ειχες μεινει τοσο καιρο και αηδιαζες και εκανες εμετο

• Like
Reactions: ProudtobeGreek

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Να απολογηθούμε κιόλας που δεν ξέραμε? Ε συγγνώμη κιόλας που είμαστε και στόκοι και δεν ξέραμε ότι παίζουν και φόλες στις εκθέσεις και να το θεωρούμε και φυσιολογικό! Επίσης δεν έτυχε να ψάξω το πάρκινγκ για να δω τα στοιβαγμένα.
.

Εεεε..... ναι δεν υπάρχει λόγος να απολογηθούμε εμείς που
στηρίζουμε την βρόμα της εκτροφής και της έκθεσης που ταχα
δεν την ξερουμε αλλα πρεπει να απολογούνται ολοι αυτοι που
μπενουν και λενε οτι πηρα σκυλάκι απο τον γείτονα αυτοι ναι
να απολογηθούν να δικαστούν και να καταδικαστούν γιατι
ΕΠΡΕΠΕ να ήξεραν εμείς οχι.

Τζάκ ντανιελς περιμένουμε να ωριμάσει τρώγοντας σουβλάκια.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Αντε παλι...τα ειχε πει κι ο Ξυλουρης

"αγριεμένο το σκυλί γαβγίζει τη φωνή του
βοήθα καλέ μου μην φαγωθούμε μεταξύ μας"

• Like
Reactions: l.Kyveli

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Εεεε..... ναι δεν υπάρχει λόγος να απολογηθούμε εμείς που
στηρίζουμε την βρόμα της εκτροφής και της έκθεσης που ταχα
δεν την ξερουμε αλλα πρεπει να απολογούνται ολοι αυτοι που
μπενουν και λενε οτι πηρα σκυλάκι απο τον γείτονα αυτοι ναι
να απολογηθούν να δικαστούν και να καταδικαστούν γιατι
ΕΠΡΕΠΕ να ήξεραν εμείς οχι.

Τζάκ ντανιελς περιμένουμε να ωριμάσει τρώγοντας σουβλάκια.
κατσε να κλες την μοιρα σου και εσυ ρε ισκεντερ μεινε σπιτι σου και μην κανεις τιποτα απολυτως και φουλ παραπονο και καλα ειρωνια , ολ ταημ γκρικ κλασσικ και ετσι

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
.
Οχι θα κατσω να κλαιω επειδη οι μερικοι ειναι κοπανοι και λαλακες , και να το παιζω οτι πρωτοειδα τωρα το φως το αληθινο .... Ο κοσμος του σκυλου ειναι σε τετοιο επιπεδο ειναι εμποριο ,το ξερουμε ολοι ετσι ειναι και ετσι θα ειναι , και ο σκυλος αφου εχει τιμη πολλοι το βλεπουν καθαρα σαν εμποριο . Απο εκει και περα υπαρχουν και μερικοι ρομαντικοι λαλακες που τρεχουν στις εκθεσεις για το γουστο τους για να πιουν μια μπυρα με κανενα φιλο και να δειξουν σε αυτπυς του λαλακες τους εμπορους αλλα και στον απλο κοσμο που ερχεται σαν θεατης , οτι υπαρχει και η αλλη πλευρα , η υγιης .
Απο εκει και περα αμα θελετε εσεις να κατσετε σπιτια σας και να κλαιτε την μοιρα σας για πραγματα τα οποια ειναι λιγο πολυ γνωστα καντε το , απλα μετα μην αναρωτιεστε γιατι συνεχιζουν τα πραγματα να ειναι σκατα . Η συμμετεχεις ωστε να αλλαξουν τα πραματα η καθεσαι εξω , απλα τα πραματα .

Σίρκος να κοιτάς την χοληστερίνη σου που και που πολυ σουβλάκι
εχει πέσει.

Τωρα η παραπάνω απάντηση σου του στιλ "δεν μαμιέτε εγω το
κέφι μου θα κανω και θα πω και ενα τραγούδι παραπανω"
εντάσσεται στο "πραξικόπημα της μπιραριας"

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
.

Σίρκος να κοιτάς την χοληστερίνη σου που και που πολυ σουβλάκι
εχει πέσει.

Τωρα η παραπάνω απάντηση σου του στιλ "δεν μαμιέτε εγω το
κέφι μου θα κανω και θα πω και ενα τραγούδι παραπανω"
εντάσσεται στο "πραξικόπημα της μπιραριας"
εισαι και τσακαλι βρε , ακριβως αυτο εννοουσα ειδικα οταν εγραφα οτι αμα δε συμμετεχεις δεν προκειται να αλλαξει τιποτα . Καθηστε σπιτια σας και παιχτε το εξυπνακηδες του πληκτρολογιου που απλα λετε για να λετε , μη κανετε κατι για να αλλαξει κατι προς το καλυτερο , δε χρειαζεται αλλωστε αμα πανε ολα καλα πως θα κραζουμε και θα παραπονιουμαστε , εχεις τα δικια σου ρε ισκεντερ

vasilhstefarikhs

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2015
100
130
31
@Sirkos

Ενω εσυ που πας στην εκθεση να πιεις της μπυριτσες σου και να πεις και καμια μαλακια θα τον αλλαξεις τον κοσμο...

Α..και μενα να μπουμε και στο φορουμ να εκθεασουμε την εκτροφη και να δικασουμε και κανα κακομοιρη!!

Παλι καλα που υπαρχουν ανθρωποι σαν κ σενα και θα πανε την χωρα μπροστα!!

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Γουατ?
το να σχολιαζεις και να μην κανεις τιποτα για να βελτιωθει μια κατασταση λιγο ανουσιο δεν ειναι ρε σιμολ?? και απο οτι ειπα , δεν χρειαζεται να επικεντρωνεσαι σε μια φραση , κοιτα το ευρυτερο νοημα οσων ειπα , οχι τιποτα αλλο ετσι δημιουργεις λανθασμενες εντυπωσεις .

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Α..και μενα να μπουμε και στο φορουμ να εκθεασουμε την εκτροφη και να δικασουμε και κανα κακομοιρη!!
Αυτή η μπούρδα, ειδικά πολλάκις επαναλαμβανόμενη, είναι τουλάχιστον βαρετή.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
@Sirkos

Ενω εσυ που πας στην εκθεση να πιεις της μπυριτσες σου και να πεις και καμια μαλακια θα τον αλλαξεις τον κοσμο...

Παλι καλα που υπαρχουν ανθρωποι σαν κ σενα και θα πανε την χωρα μπροστα!!
μαλιστα αλλος ειδημονας της κυνοφιλιας . καταρχην ποιος εκθεασε την εκτροφη , δευτερον απο ολα οσα ειπα σου εμειναν οι μπυρες και τα σουβλακια και δεν ασχοληθηκες με τα υπολοιπα οπως και ο ισκεντερ αλλωστε . για πες μου ωρε παιδι αμα δεν συμμετεχεις σε κατι πως περιμενεις να αλλαξει?? απλα πεταξες μια κοτσανα για να δειξεις την παρουσια σου ?? μπραβο και τι καταλαβες τωρα ?

vasilhstefarikhs

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2015
100
130
31
@mareco Αυτη η μπουρδα που αναφερεις ειναι το μοτο του φορουμ...
Που το 90% εδω στυριζει σθεναρα...
Δεν μπορεις απο την μια να σχολιαζεις να μιλας για εκτροφη και ποσο καλο κανει στον σκυλο..
Και απο την αλλη ν λες οτι το ξερουμε οτι ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ σκυλους στης εκθεσεις δεν ειναι κατι προτοφανες...λες και ειναι το πιο φυσιολογικο πραγμα στον κοσμο...
Να δεχτω οτι μπορει να υπαρχουν εγκληματιες που ριχνουν φολες κι δεν εχουν καμια σχεση με τν σκυλο..δεν ειχαν ποτε σκυλο και τον μεισουν και αλλο μεσα σε μαι εκθεση οπου η κθνοφιλια θα επρεπε να ανθιζει να γινονται τετοια και εδω να τα περναμε αβαβα!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Δεν περνάει κανένας, τίποτα, αβαβά!
Οποιος έχει άποψη και θέλει να μιλήσει, μπορεί να το κάνει.
Οπου θέλει και όποτε θέλει.
Οι συγκρίσεις [ανόμοιων και ανύπαρκτων καταστάσεων] όμως, αυτές οι άτοπες που κάνετε, σαν της ατάκας αυτής, δεν χρειάζονται. Το μόνο που προκαλούν, είναι ανούσιες έριδες, τύπου...σε δουλειά να βρισκόμαστε και ποστ να δημοσιεύουμε.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@Sirkos Η φράση αυτή ασχέτως του ευρύτερου νοηματος είναι εντελώς άκυρη όπως και να την δεις.
Εγώ που δεν έχω καν παρευρεθεί σε έκθεση, δεν έχω το δικαίωμα να σχολιάσω τα απαράδεκτα που βλέπω στις φώτο;
Και στην τελικη κράζεις αυτούς που δεν συμμετέχουν ότι μόνο κριτική κάνουν και δεν βοηθούν στην βελτίωση της κατάστασης. Εγώ πάλι νομίζω πως αυτοί που κράζουν κάνουν πολλά περισσότερα από αυτούς που συμμετέχουν και υπερασπιζεσαι, γιατί όλοι αυτοί ενώ ξέρουν το πρόβλημα, το βλέπουν σε κάθε έκθεση προτιμούν να κάνουν πως δεν βλέπουν και το κρύβουν κάτω από το χάλι.
Εσείς θα έπρεπε να είστε μπροσταριδες στο κράξιμο.
Για να ξέρουμε και τι λέμε

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
@Sirkos Η φράση αυτή ασχέτως του ευρύτερου νοηματος είναι εντελώς άκυρη όπως και να την δεις.
Εγώ που δεν έχω καν παρευρεθεί σε έκθεση, δεν έχω το δικαίωμα να σχολιάσω τα απαράδεκτα που βλέπω στις φώτο;
Και στην τελικη κράζεις αυτούς που δεν συμμετέχουν ότι μόνο κριτική κάνουν και δεν βοηθούν στην βελτίωση της κατάστασης. Εγώ πάλι νομίζω πως αυτοί που κράζουν κάνουν πολλά περισσότερα από αυτούς που συμμετέχουν και υπερασπιζεσαι, γιατί όλοι αυτοί ενώ ξέρουν το πρόβλημα, το βλέπουν σε κάθε έκθεση προτιμούν να κάνουν πως δεν βλέπουν και το κρύβουν κάτω από το χάλι.
Εσείς θα έπρεπε να είστε μπροσταριδες στο κράξιμο.
Για να ξέρουμε και τι λέμε
μαλλον δε μιλαμε την ιδια γλωσσα . Για πες μου ποιον υπερασπιστηκα? τους κουταβεμπορους που κατεβαινουν στις εκθεσεις ? τους χαντλερ που τσουβαλιαζουν τα σκυλια σε ενα βαν και εισπρατουν 10-15χιλιαρικα σε ενα σαββατοκυριακο ?? η τους ιδιοκτητες που δινουν τα σκυλια τους σε χαντλερ ??? . για πες μου ποιους υπερασπιστηκα ??
εσυ πχ που δεν εχεις κατεβει σε εκθεση να δεις τι παιζει , πιστευειες οτι μπορεις να εχεις μια ολοκληρωμενη αποψη των οσων συμβαινουν στον "μαγικο" κοσμο του σκυλου?? θα ακουσεις ενα μερος της αληθειας και συνηθως θα ακουσεις το μερος που βολευει εκεινη την στιγμη . Αν δεν συμμετεχεις σε κατι , πολυ απλα δεν μπορεις να εχεις μια ολοκληρωμενη και προσωπικη αποψη για κατι , παντα θα στηριζεσαι σε κατι που ειπε ο αλλος κατι το οποιο σε εμενα δεν μου αρεσει .

Τωρα αμα εσυ θεωρεις οτι μπορεις να βγαινεις και να κραζεις βασει στοιχειων που σου ειπε ο αλλος η που διαβασες καντο δικαιωμα σου ειναι , απλα οσο εισαι στην απεξω οσο κραξιμο και να κανεις δε θα καταφερεις κατι , γιατι πολυ απλα η γνωμη σου για αυτους που ειναι εντος των πραγματων δεν μετραει . Μονο οταν θα κανεις αισθητη την παρουσια σου θα αρχισουν να σε υπολογιζουν .

Εντυπωση μου κανει οτι ξερεις ποιους υπερασπιζομαι εγω χωρις να εχω πει τιποτα , και οτι δεν γινεται απολυτως τιποτα για να διορθωθει οτι μπορει να διορθωθει . Πρεπει να ειναι η τρελη ποσοτητα πληροφοριων που μαζευεις οσο καθεσαι στην απ εξω .......

• Like
Reactions: ProudtobeGreek

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Ας χαλαρώσουμε λιγάκι το οτι λάβαμε μέρος σε 2-3 εκθέσεις αυτόματα οτι μας έκανε και γκουρού των εκθεσεων και είμαστε και οι μόνοι που έχουμε δικαίωμα να μιλάμε..; Άντε να κουλάρουμε λίγο γιατί κάποιοι χάσανε τα αβγά και τα πασχάλια. Τελικά το έκανε και η μύγα κ@λο και το τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κ@λους συμπτωματικά έχουν κοινή λέξη και είναι και από τις πιο σοφές παροιμίες της χώρας μας;

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.415
6.551
Δε θέλω να διακόψω την τόσο ενδιαφέρουσα όσο και επαναλαμβανόμενη κουβέντα, μα θα ήθελα δύο απαντήσεις από τα μέλη που διατύπωσαν και τις αντίστοιχες φράσεις.

1. Θα ήθελα δύο ονόματα ανθρώπων που θεωρούνται "ειδήμονες της κυνοφιλίας";
2. Θα ήθελα το "μότο" του φόρουμ καθαρογραμμένο σε περίπτωση που "τυπώσουμε" μπλουζάκια...

Ευχαριστώ! :)

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
μαλλον δε μιλαμε την ιδια γλωσσα . Για πες μου ποιον υπερασπιστηκα? τους κουταβεμπορους που κατεβαινουν στις εκθεσεις ? τους χαντλερ που τσουβαλιαζουν τα σκυλια σε ενα βαν και εισπρατουν 10-15χιλιαρικα σε ενα σαββατοκυριακο ?? η τους ιδιοκτητες που δινουν τα σκυλια τους σε χαντλερ ??? . για πες μου ποιους υπερασπιστηκα ??
εσυ πχ που δεν εχεις κατεβει σε εκθεση να δεις τι παιζει , πιστευειες οτι μπορεις να εχεις μια ολοκληρωμενη αποψη των οσων συμβαινουν στον "μαγικο" κοσμο του σκυλου?? θα ακουσεις ενα μερος της αληθειας και συνηθως θα ακουσεις το μερος που βολευει εκεινη την στιγμη . Αν δεν συμμετεχεις σε κατι , πολυ απλα δεν μπορεις να εχεις μια ολοκληρωμενη και προσωπικη αποψη για κατι , παντα θα στηριζεσαι σε κατι που ειπε ο αλλος κατι το οποιο σε εμενα δεν μου αρεσει .

Τωρα αμα εσυ θεωρεις οτι μπορεις να βγαινεις και να κραζεις βασει στοιχειων που σου ειπε ο αλλος η που διαβασες καντο δικαιωμα σου ειναι , απλα οσο εισαι στην απεξω οσο κραξιμο και να κανεις δε θα καταφερεις κατι , γιατι πολυ απλα η γνωμη σου για αυτους που ειναι εντος των πραγματων δεν μετραει . Μονο οταν θα κανεις αισθητη την παρουσια σου θα αρχισουν να σε υπολογιζουν .

Εντυπωση μου κανει οτι ξερεις ποιους υπερασπιζομαι εγω χωρις να εχω πει τιποτα , και οτι δεν γινεται απολυτως τιποτα για να διορθωθει οτι μπορει να διορθωθει . Πρεπει να ειναι η τρελη ποσοτητα πληροφοριων που μαζευεις οσο καθεσαι στην απ εξω .......
Αντί να γράψεις τι παίζει να μαθαίνουμε και εμείς οι άσχετοι με το αντικείμενο μπήκες να κράζεις αυτούς που κράζουν. Για την ουσία τίποτα πέρα από το εγώ είμαι σωστός και περνάω καλά στις εκθέσεις.
Οπότε για εμένα και μόνο από το γεγονός που κάνεις πως δεν βλέπεις, τους υπερασπιζεσαι.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Ας χαλαρώσουμε λιγάκι το οτι λάβαμε μέρος σε 2-3 εκθέσεις αυτόματα οτι μας έκανε και γκουρού των εκθεσεων και είμαστε και οι μόνοι που έχουμε δικαίωμα να μιλάμε..; Άντε να κουλάρουμε λίγο γιατί κάποιοι χάσανε τα αβγά και τα πασχάλια. Τελικά το έκανε και η μύγα κ@λο και το τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κ@λους συμπτωματικά έχουν κοινή λέξη και είναι και από τις πιο σοφές παροιμίες της χώρας μας;
οχι κατσε μιλα απλα μην κανεις τιποτα για να αλλαξουν τα κακως κειμενα , και σορρυ που εχω διαφορετικη γνωμη και που πιστευω οτι μονο με την συμμετοχη σε κατι μπορει να υπαρξη βελτιωση . σορρυ και παλι σορρυ

Αντί να γράψεις τι παίζει να μαθαίνουμε και εμείς οι άσχετοι με το αντικείμενο μπήκες να κράζεις αυτούς που κράζουν. Για την ουσία τίποτα πέρα από το εγώ είμαι σωστός και περνάω καλά στις εκθέσεις.
Οπότε για εμένα και μόνο από το γεγονός που κάνεις πως δεν βλέπεις, τους υπερασπιζεσαι.
αφου εχει αθηναικες πινακιδες ενα πραμα δηλαδη

Last edited by a moderator: