Δηλητηρίαση κουταβιού στην έκθεση

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
Πάντως το συμβάν με τη δηλητηρίαση μπορεί να μειώσει τις συμμετοχές ιδιωτών εκθετών που πήγαιναν από "χόμπι" ή για να περάσουν καλά και άντε και να πάρουν και μια κρίση βρε αδερφέ.

Χθες άκουγα από έναν τέτοιο ότι δεν πρόκειται να ξαναπατήσει το πόδι του σε έκθεση και να ξανακατεβάσει το σκύλο. Και όχι επειδή φοβάται, αλλά επειδή αηδίασε. Και αντίστοιχα σχόλια διαβάζω και στο φβ στις σχετικές δημοσιεύσεις.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Σε χώρο που υποτίθεται πως είναι κόσμος που αγαπά τα σκυλιά έγινε . Στον ναό της κυνοφυλιας (εδώ γελαμε) Όχι στην ππλατεία της γειτονιάς.
Ήτανε προβοκάτσια των μελώνε του Shexit (show exit), -ονόματα δεν λέμε, Iskender δεν θίγουμε,- για να σπιλωθεί αυτός ο άγιος αγώνας των εκτροφέωνε

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Οσοι εχετε φωτο η βιντεο,καθοντουσαν εξω απο το στιβο 7 κοντα στη βαση του προβολεα.

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Ήτανε προβοκάτσια των μελώνε του Shexit (show exit), -ονόματα δεν λέμε, Iskender δεν θίγουμε,- για να σπιλωθεί αυτός ο άγιος αγώνας των εκτροφέωνε

Εγω τι να πω καθε μέρα τα μολογάτε μόνοι σας
τις μπομπές τις σύγχρονου κυνοφιλιας και εκτροφής.

Αλλα αν θες να σου πω μια ιστορία απο τα παλια.
Την δεκαετία του 70 πιτσιρικάς 8-10 χρόνων με περνάνε οι λιγο
μεγαλητεροι καποιοι φίλοι που ειχαν περιστέρια και πηγέναμε
σε κατι μαγαζιά που τα λέγανε καπάνια τοτε και τους ιδιοκτήτες
πουλιατζιδες. Ηταν τα πετσοπ της εποχής περιστέρια, καρδερίνες,
καναρίνια, κουνέλια, τροφες και ολα τα σφάζω ολα τα μαχερώνω.
Και απο έξω απο το μαγαζί στα δέντρα του δήμου δεμένα 2-3
καθαρόαιμα της εποχής. Δεν υπήρχαν βέβαια οι σημερινές επιλογές
αλλα αν Ήσουνα τυχερός έπερνες κουτάβι καθαρόαιμο απο την
καθαρόαιμη ρότι του πουλιατζή που την διασταύρωσε με το
καθαρόαιμο ΓΠ του μπάρμπα Μίτσου του κουρέα. Κάποιο απο
αυτα δούλευε μονο με κυνηγόσκυλα εκει τα πράματα ηταν
κομματάκι πιο σοβαρά. Θημάμε για κανά δυο χρονια εκτός απο
τα γκέκας απο έξω στα δέντρα ειχε δεμένες και δυο αλεπούδες
ετσι για ατραξιόν ρε παιδι μου.
Το βράδυ που γυρνούσα στο σπιτι τα ελεγα στον πατέρα μου.
Δεν του άρεσε και μου ελεγε:
"Τι τους θες αυτους ρε πουλάκι μου αυτοι ειναι ψωριάρηδες.
Κακό πράμα η ψώρα μπορει να σου κλεισει το σπιτι"
Εχουνε και καθαρόαιμα του ελεγα.
"Ρε πουλάκι (ξαναέλεγε) απο Θρακιώτη πατέρα και Ποντια
μανα τι καθαρόαιμα να βγάλουνε; Παράτα τους σκυλομούριδες"

Το 2013 που πηρα τα δικα μου ειπα να την δω την δουλειά πιο
σύγχρονα γράφτικα και σε φορουμ ειπα να παω και σε έκθεση.
Και τον Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς εχει έκθεση στην Σαλονικη
στην Αμερικανική γεωργική σχολή περνώ λοιπον την μικρή μου
κόρη και πάμε.
Με το που μπένουμε στον πρώτο στίβο μπροςτα μας εκανε
δοκιμαστικά γνωστή ευρωπαϊκή φιλη. Ο χειριστής φουσκωτός
με τα μανίκια απάνω τρέχει ενα κουτάβι ο αδελφός του ευτραφής
νέος γυρο στα 120kg φέρνει σβούρες απο έξω με το φούς-φούς
για τον διπλό χειρισμό. Και καθε που περνάει απο μπροςτα μας
σαν σίφουνας να μας κόβει η αύρα της ιδρωτηλας. Η μικρή
αρχησε να γελάει εγω λεω δεν μπορει οι εποχές αλλάζουμε και
προσπαθώ να κρατηθώ να μην γελάσω μεχρι που βλεπω και τον
τριπλό χειριστή ο πατέρας τους σταθερός σε ενα σημείο
αγριεμένος να δίνει εντολές και να φωνάζει αγριεμένος σαν
καραβανας τα φανταράκια. Εκει γέλασα και εγω γιατι χωρις να
τον ξερω αναγνώρισα στο πρόσωπο του κάποιους απο τα παλια
την δεκαετία του 70 τους πουλιατζιδες τους σκυλομούριδες
που σημερα λέγοντε εκτροφείς.

Οι καλοί και σοβαροί ειναι πολυ λίγοι οι περισοτεροι έρχονται απο
παλια. Δεν μπόρεσαν ποτε να πετάξουν απο πάνω τους το
σύνδρομο του byb απο όπου ξεκίνησαν.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
@Yorkaddict όλο αυτό το σκηνικό του να στοιβάζω κλούβες στο αυτοκινούμενο (μετά μιλάμε για τις νταλίκες από τα παπυ μιλς τομάρα μας...) και να περιφέρω τους σκύλους, εμένα για "κυνοφιλικό" δεν μου φαίνεται.
Ας λάμβανε τα μέτρα του ο πρασινοπαπουτσάκιας - αλήθεια γιατί δεν κοιμάται και ο ίδιος στο αυτοκινούμενο για να ελέγχει τους σκύλους?

Επειδη διαβαζω συνεχος "¨ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ"!

Εννοειται τροχοσπιτο Αυτοκινουμενο??

Η ειναι και αυτο αυτοκινουμενο στην παρακατω φωτο?
Για μενα ειναι απλα ενα βαν- με στιβαγμενα σκυλια! Ετσι τα μετεφεραν και εκει μεσα ζουσαν για πολλες ωρες/μερες/εβδωμαδες της ζωης τους τα καιμενα σκυλια- εκει μεσα πεθαναν!

Και βεβαια εις γνωσεις των ιδιοκτητων τους! Που μαλλον χεστικαν για τα σκυλια- αλλιως δεν θα τους ειχαν επιβαλει εναν τετοιο τροπο ζωης!

13315418_10153805300984087_2221957664250181887_n.jpg

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα

Για μενα ειναι απλα ενα βαν- με στιβαγμενα σκυλια! Ετσι τα μετεφεραν και εκει μεσα ζουσαν για πολλες ωρες/μερες/εβδωμαδες της ζωης τους τα καιμενα σκυλια- εκει μεσα πεθαναν!

Και βεβαια εις γνωσεις των ιδιοκτητων τους! Που μαλλον χεστικαν για τα σκυλια- αλλιως δεν θα τους ειχαν επιβαλει εναν τετοιο τροπο ζωης!

View attachment 58621
Βλέπω τα σκυλιά στο βαν και φαντάζομαι τον Ιβάν σ' ένα τέτοιο κλουβί και τρελαίνομαι. Αν έβγαινε ζωντανός και αν επιζούσε της διαδικασίας αναμονής/επίδειξης, ο λογαριασμός του γιατρού για τα δερματικά/ψυχολογικά του θα αποτελείωνε εμένα. :sick:

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Νομιζα οτι τα shows ειναι μια ωραια δραστηριοτητα που κανει το αφεντικο με το σκυλο του. Επαγγελματιες handers λεει. Βαψιμο τριχας. Αποτριχωση κινεζικου λοφιοφορου. Τι σχεση εχουν αυτα με το σκυλο;

Αρχιζω καμπανια υπερ του shexit και μολις τα καταφερω θα παραιτηθω.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
Νομιζα οτι τα shows ειναι μια ωραια δραστηριοτητα που κανει το αφεντικο με το σκυλο του. Επαγγελματιες handers λεει. Βαψιμο τριχας. Αποτριχωση κινεζικου λοφιοφορου. Τι σχεση εχουν αυτα με το σκυλο;
Κι εγώ δεν νομίζω να ξαναφάω σουβλάκια εκεί...

• Like
Reactions: stamatia

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη

χαχα, εμεις και τα σκυλια μου περναμε καλά. Τωρα αν καποιοι βαθουν, ξεβαθουν, ισιωνουν και σγουρενουν την τριχα - τι θα πω - τα βλεπω και γελαω. ΟΚ, και εγω χαιρομαι με τους τιτλους και τα κυπελακια αλλα δεν ειναι αυτός ο αυτοσκοπος μου.

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI

View attachment 58621

Το βανάκι στην φωτο δεν ειναι απλό βαν αλλα βαν ψυγείο φαίνεται
και απο την μονωση εσωτερικά και στις πόρτες. Ειναι απο αυτα
που τα βάζεις στην πρίζα το βράδυ και το κρατάει κρύο ή
παγωμένο όλη μέρα. Εχει και εξαερισμό απο πάνω.

Τωρα αν ήτανε για τρόφιμα ή διασκευάστηκε ειδικά για σκυλια
δεν το ξερω.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Παιδια το τι κανουν πεντε δεκα χαντλερς με το τι κανουμε εμεις οι απλοι ιδιωτες που πανε στην εκθεση να περασουν καλα ειναι δυο πραγματα διαφορετικα . Το οτι τα πανε σε τετοια βαν τα σκυλια τοσο καιρο δεν το ξεραμε ? επρεπε να γινει το κακο για να πεσουμε απο το συννεφακι μας? δεεε νομιζω !!! . Και ακομα και το δηλητιριασμο του σκυλου δεν ειναι πρωτη φορα που γινεται , ισως ειναι η πρωτη φορα που γινεται στη χωρα μας , αλλα και αυτο το ειχαμε υποψην οσοι ασχολουνται με τις εκθεσεις . Οποτε δε νομιζω οτι χρειαζεται να αρχιζουμε να αφοριζουμε χαντλερς και εκθεσεις . ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΠΥΡΑ και αγιος ο Θεος ! Ελεησον !! :ROFLMAO:;)

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Οχι θα κατσω να κλαιω επειδη οι μερικοι ειναι κοπανοι και λαλακες , και να το παιζω οτι πρωτοειδα τωρα το φως το αληθινο .... Ο κοσμος του σκυλου ειναι σε τετοιο επιπεδο ειναι εμποριο ,το ξερουμε ολοι ετσι ειναι και ετσι θα ειναι , και ο σκυλος αφου εχει τιμη πολλοι το βλεπουν καθαρα σαν εμποριο . Απο εκει και περα υπαρχουν και μερικοι ρομαντικοι λαλακες που τρεχουν στις εκθεσεις για το γουστο τους για να πιουν μια μπυρα με κανενα φιλο και να δειξουν σε αυτπυς του λαλακες τους εμπορους αλλα και στον απλο κοσμο που ερχεται σαν θεατης , οτι υπαρχει και η αλλη πλευρα , η υγιης .
Απο εκει και περα αμα θελετε εσεις να κατσετε σπιτια σας και να κλαιτε την μοιρα σας για πραγματα τα οποια ειναι λιγο πολυ γνωστα καντε το , απλα μετα μην αναρωτιεστε γιατι συνεχιζουν τα πραγματα να ειναι σκατα . Η συμμετεχεις ωστε να αλλαξουν τα πραματα η καθεσαι εξω , απλα τα πραματα .

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Φίλε @ISKENDER την ιστορία που έγραψες την έχω ξανά ακούσει, βασικά την έχω ζήσει αλλά σε παραλλαγή της η οποία έχει ως εξής.
Παιδάκι ήμουν ακόμα την δεκαετία του 90 όταν παιζόταν στο μεγκα μια σειρά το ρετιρέ όπου εκτός των άλλων εκράζε τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας μας.
Μεγάλωσα και πριν λίγους μήνες είπα να κάνω μια δικιά μου δουλειά. Ένα από τα πρώτα πράγματα που έπρεπε να κάνω ήταν να γραφτώ στο τεβε. Πάω λοιπόν πρωί πρωί και όταν ήρθε η σειρά μου έτοιμος εγώ με όλα τα δικαιολογητικά ξεκινάει η διαδικασία. Για να μην γράφω πολλά η όλη διαδικασία τράβηξε πάνω από μια ώρα, στο τέλος ο φάκελος μου ήταν χοντρός σαν τόμος εγκυκλοπαιδιας και μετά έπρεπε να πάω και σε ένα άλλο γραφείο το μοναδικό που είχε υπολογιστή σε όλη την υπηρεσία για να με περάσουν και εκεί. Ούτε που γνωρίζω πόσες υπογραφές έβαλα και τι υπεγράφα.
Αυτό ήταν μια 1η γεύση για την συνέχεια που ούτε καν φανταζόμουν.
Σήμερα. Μετά από τέσσερις μήνες που προσπαθώ να πάρω άδεια, iso κτλ γιατί είπα να το κάνω εντελώς νόμιμο και έχω κάνει ότι μου έχει ζητηθεί, δεν τα έχω καταφέρει ακόμα. Τα κολλήματα που μου βγάζουν συνεχώς είναι απίστευτα.
Δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο. Πράγματα που με την σημερινή τεχνολογία θα πρεπε να ήταν υπόθεση μιας ώρας δυστυχώς γγίνονται όπως γίνονταν πριν 30 χρόνια. Και μετά ελπίζουμε ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση στην χώρα μας. Παπαρια μεντολες που λέει και ο Γεωργίου.
Για να έρθουμε και στο θέμα μας όταν ήμουν μικρός στα μέρη μου ο ένας κυνηγός φολιαζε την καλή σκύλα του άλλου κυνηγου γιατί δεν του την πουλούσε η δεν του έδινε κουτάβι. Έτσι φτάσαμε σήμερα να κινδυνεύει να εξαφανιστεί ο ντοπιος σκύλος. Σήμερα ο ένας διαγωνιζομενος φολιαζε το σκυλί του άλλου γιατί βγήκε καλύτερο από το δικό του. Ποια η διαφορά;
Οταν ήμουν μικρός έβλεπα τον ιδιοκτήτη βαρελοσκυλου να θάψει ζωντανά τα κουτάβια της σκύλας του γιατί δεν ήθελε αλλά σκυλιά. Σήμερα πετάνε κεφτεδακια με γυαλιά μέσα γιατί τους ενοχλούν τα αδέσποτα. Ποια η διαφορά;
Δυστυχώς ελάχιστα ως τίποτα έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια.

Υ.Γ1: Βλέπω την φωτογραφία με τα κλουβια στο βαν και αναρωτιέμαι ποια η διαφορά αυτών που έχουν τα σκυλιά τους μέσα και υποτίθεται πως είναι κυνοφιλοι και απέκτησαν σκύλο με τον σωστό τρόπο σε σχέση με τους κουταβεμπορους που τα μεταφέρουν με τον ίδιο τρόπο και εμείς τους ρίχνουμε ανάθεμα τα ενώ τους πρώτους τους δίνουμε συγχαρητήρια.

Υ.Γ 2: @betty coltrane και εγώ μαζί σου στον αγώνα για το shexit.

Υ.Γ 3: και τον καλύτερο σκύλο παγκόσμιο πρωταθλητή να είχα θα προτιμούσα να τον πάω ορειβασία στην κκορυφή της μαδαρας να ταλαιπωρηθει όσο δεν πάει πάρα σε έκθεση. Τουλάχιστον θα το ευχαριστιοταν περισσότερο. Αλήθεια την έκθεση ο σκύλος την ευχαριστιεται καθόλου; γιατί υποτίθεται για αυτόν δεν γίνεται το όλο σκηνικό; υπάρχει ο σκύλος σαν σκύλος σε όλο αυτό η απλά είναι το εργαλείο για το πολυπόθητο τρόπαιο;

Υ.Γ 4: Επειδή όπως έχω γράψει πολλές φορές δεν μου αρέσουν τα τσουβαλιασματα δεν λέω ότι όσοι συμμετέχουν στις εκθέσεις είναι όλοι έτσι και δεν υπάρχουν σωστοι, αλλά πολύ βρώμα ρε παιδιά που το όλο σκηνικό χάνει το νόημα του.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
χαχα, εμεις και τα σκυλια μου περναμε καλά. Τωρα αν καποιοι βαθουν, ξεβαθουν, ισιωνουν και σγουρενουν την τριχα - τι θα πω - τα βλεπω και γελαω. ΟΚ, και εγω χαιρομαι με τους τιτλους και τα κυπελακια αλλα δεν ειναι αυτός ο αυτοσκοπος μου.
Και εμεις το ιδιο!
Ειδαμε πολλους παλιους φιλους, γνωρισαμε καινουργιους ανθρωπους, γελασαμε πολυ και περασαμε πολυ οραια!! ( για το περιστατικο με το κουταβι εμαθα την αλλη μερα απιο το ΦΒ!).
Υπαρχουν και αυτοι που αγαπανε πραγματικα τα σκυλια, τα προσεχουν και τα φροντιζουν!
Δεν ειναι ΟΛΟΙ τερατα, οσοι πανε σε εκθεση- και μαλιστα πιστευω, οτι "οι αλλοι" ειναι στην μειοψηφια.
Εγω μεγαλοσα σε εκθεσεις- με "τραβαγανε" οι γονεις μου απο 4-5 χρονον. Δεν γινεται να μην παω! Απλα κανεις τις επιλογες σου, με ποιον θα ασχοληθεις και πρεπει να συνειδητοπεις, οτι δεν ειναι ολοι "καλοι φιλοι" που θα ειναι εκει περα! Τοσο απλα!

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Καλα τα λετε παιδια. Ο σκυλοκοσμος ειναι βρωμικος οπως καθε τι που εχει αρκετο (μαυρο)χρημα, ειναι λιγο μποεμ και απηχει στο συναισθημα. Και οι εκθεσεις τα εχουν ολα αυτα που λετε, σαν επεισοδια του Φωσκολου ενα πραγμα πολυ ιντριγκα και τυρρανια.

Να αποφασισουμε λοιπον οτι δεν μας ενδιαφερει η καθαροαιμια. Καθολου ομως, οχι να κανουμε στροφη προς τον κυρ Μητσο της γειτονιας. Αλλιως πρεπει να συμμετεχουμε για να υπαρχει αντιθετη αποψη και κατακραυγη μπας και αλλαξουν καποτε τα πραγματα.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
Οχι θα κατσω να κλαιω επειδη οι μερικοι ειναι κοπανοι και λαλακες , και να το παιζω οτι πρωτοειδα τωρα το φως το αληθινο ....
Να απολογηθούμε κιόλας που δεν ξέραμε? Ε συγγνώμη κιόλας που είμαστε και στόκοι και δεν ξέραμε ότι παίζουν και φόλες στις εκθέσεις και να το θεωρούμε και φυσιολογικό! Επίσης δεν έτυχε να ψάξω το πάρκινγκ για να δω τα στοιβαγμένα.

Απο εκει και περα αμα θελετε εσεις να κατσετε σπιτια σας και να κλαιτε την μοιρα σας για πραγματα τα οποια ειναι λιγο πολυ γνωστα καντε το , απλα μετα μην αναρωτιεστε γιατι συνεχιζουν τα πραγματα να ειναι σκατα . Η συμμετεχεις ωστε να αλλαξουν τα πραματα η καθεσαι εξω , απλα τα πραματα .
Καλά πες μας και μεμψίμοιρους τώρα. Όσο δικαίωμα είναι καθενός να πάει στην έκθεση σωστά και όπως πρέπει, άλλο τόσο δικαίωμα έχουν και οι υπόλοιποι να κάτσουν σπίτι τους και να ξερνάνε με αυτά τα χάλια.