Δηλητηρίαση κουταβιού στην έκθεση

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
νταξ ηρεμησες τωρα ? ολα καλα ? η πιεση ?
Θες να πάμε ραντεβουδάκι τα δυο μας σαν πιτσουνάκια σε έκθεση και να μου εξηγήσεις κάτω από το φεγγαρόφωτο αυτά που δεν γράφεις εδώ? ;)
Η μπύρα μου φέρνει συχνοουρία - θα πάρω ένα κοσμοπόλιταν.

• Like
Reactions: d-friend

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Θες να πάμε ραντεβουδάκι τα δυο μας σαν πιτσουνάκια σε έκθεση και να μου εξηγήσεις κάτω από το φεγγαρόφωτο αυτά που δεν γράφεις εδώ? ;)
Η μπύρα μου φέρνει συχνοουρία - θα πάρω ένα κοσμοπόλιταν.
Αμα μου υποσχεθεις οτι θα εχεις παρει τα χαπια σου για την πιεση μεσα !!!
δε ξερω αν στου μπαλακα η στο μαρκοπουλο θα εχει κοκτεηλς !!! φερε απο το σπιτι να ειμαστε σιγουροι μωρεεεε!!!! ;):)

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Οι εκθεσεις δεν ειναι γιορτη της κυνοφιλιας,λιγοι ρομαντικοι το πιστευουν αυτο!
Παω και δειχνω την πραματεια μου,την οποια στοιβαζω σαν σαρδελα,βασανιζω με τις ωρες πανω σε ενα τραπεζι,μην φυγει καμια τουφα,την τραβολογαω αν δεν περπαταει,ριχνω και καμια γιατι δεν μπορω να το χωνεψω οτι εχασα κλπ κλπ

Και καπου εκει αναμεσα βρισκονται και αυτοι οι εκτροφεις και ιδιοκτητες σκυλων που πηγαν να παρουν μια κριση,να δουν φιλους και να περασουν ομορφα.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
Αμα μου υποσχεθεις οτι θα εχεις παρει τα χαπια σου για την πιεση μεσα !!!
Να πάρεις τα ρίσκα σου. Εδώ ρισκάρουμε με το τι σκυλί θα πάρουμε - στα χάπια θα κολλήσουμε?

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Να πάρεις τα ρίσκα σου. Εδώ ρισκάρουμε με το τι σκυλί θα πάρουμε - στα χάπια θα κολλήσουμε?
Ε δεν μπορω στο καθε τι να παιρνω ρισκα σε αυτα που μπορω να μειωσω τις πιθανοτητες κινδυνου θα το κανω ! Α ολα και ολα να ειμαστε σωστοι

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.415
6.551
@Sirkos

Την στάση σου στο συγκεκριμένο θέμα και στην συγκεκριμένη συζήτηση, τώρα... Δεν γνωρίζω αν διατηρείς την ίδια στάση απέναντι σε όλα τα θέματα, κάθε στιγμή.

Κοίταξε, αν θες ντε και καλά να θεωρήσεις πως σε προσβάλω δεν έχω πρόβλημα... :D

Εγώ ρώτησα εσένα, τις δικές σου απόψεις και τις δικές σου λύσεις και πήρα αυτό το "θάρρος" από την συμμετοχή σου στο φόρουμ, στο συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα από την στάση και τις θέσεις σου που ήθελαν να υποδείξουν ποιος μπορεί και πρέπει να έχει άποψη και πως πρέπει να δράσει... Την ίδια στιγμή δεν είσαι σε θέση ή διάθεση να ορίσεις την δική σου θέση και να εξηγήσεις τις απόψεις και το πως εσύ προσπαθείς.

Σε προσκάλεσα σε μια ουσιαστική και πιθανά χρήσιμη συζήτηση, πέρα από χαρακτηρισμούς και "αποκλεισμούς" του τύπου "άλλος ειδήμων από εδώ"... Δεν δύνασαι... Σεβαστό! :)

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Για ραντεβουδακια υπονοούμενα και λοιπές χαριτωμενιες υπάρχουν και τα πμ.
Όχι τίποτα άλλο αλλά θα με αναγκασετε να το κλειδωσω το θέμα :ROFLMAO:

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
@Sirkos

Κοίταξε, αν θες ντε και καλά να θεωρήσεις πως σε προσβάλω δεν έχω πρόβλημα... :)
Οχι δεν με προσεβαλες απλα σε ευχαριστω γιατι με ακριβως αυτη την φραση μου ξαναεπιβεβαιωνεις καποια πραματακια για εσενα βρε κανις , οχι τιποτα αλλο να ξερω με ποιον εχω να γελαω εε να μιλαω , να σαι καλα βρεε !! ;)

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.415
6.551
Διαβάζοντας, λοιπόν, την ανακοίνωση του Κ.Ο.Ε. για το συμβάν, ποια νομίζετε ότι θα έπρεπε να είναι η στάση του και τα "αντανακλαστικά" του μετά από κάτι τέτοιο;

Ποιοι θα ήταν, κατά την γνώμη σας, οι κατάλληλοι χειρισμοί;

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Οι εκθεσεις δεν ειναι γιορτη της κυνοφιλιας,λιγοι ρομαντικοι το πιστευουν αυτο!
Παω και δειχνω την πραματεια μου,την οποια στοιβαζω σαν σαρδελα,βασανιζω με τις ωρες πανω σε ενα τραπεζι,μην φυγει καμια τουφα,την τραβολογαω αν δεν περπαταει,ριχνω και καμια γιατι δεν μπορω να το χωνεψω οτι εχασα κλπ κλπ

Και καπου εκει αναμεσα βρισκονται και αυτοι οι εκτροφεις και ιδιοκτητες σκυλων που πηγαν να παρουν μια κριση,να δουν φιλους και να περασουν ομορφα.
Δε βρισκω κατι κακο στο να δειχνει καποιος την πραγματεια του. Αφου ο σκοπος ειναι το προξενιο ή η πωληση. Και στοιβαγμενα να μεινουν στα κλουβια για μιση μερα, εφοσον δεν ειναι επικινδυνο, δεν τρεχει κατι. Μην ειμαστε υπερβολικοι. Ο σκυλος ο συγκεκριμενος μπορει να μην κερδιζει κατι αλλα εστω οτι ετσι ωφελείται εμμεσα η φυλη. Αρκει να υπαρχει μετρο.

Το να παρουσιαζει ομως καποιος κατι αλλο απο αυτο που εχει ειναι απατη.

Προσωπικα εχω θεμα με βαθρα που γιορταζουν οχι καποιο κατόρθωμα αλλα την κορμοστασιά, τη γούνα και το στήσιμο. Καλυτερο σκυλι στο σοου(!). Κατι σαν το people's sexiest man of the year award. Στο χρονο πανω γινεται μπαζο, σου λεει, οποιος απο τους Hemsworth ειναι φετος. Ή ακομα χειροτερα σκετο σεξυ. Τι ντροπη!! :D

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Διαβάζοντας, λοιπόν, την ανακοίνωση του Κ.Ο.Ε. για το συμβάν, ποια νομίζετε ότι θα έπρεπε να είναι η στάση του και τα "αντανακλαστικά" του μετά από κάτι τέτοιο;

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει απόδειξη για οτιδήποτε, δεν νομίζω πως μπορούσε να κάνει κάτι άλλο.

Ούτε το πότε έγινε το γνωρίζουμε με βεβαιότητα, ούτε το τι έγινε.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
@betty coltrane τα συγκεκριμενα βαθρα (υποθετικα παντα μιλωντας) δεν γιορταζουν την κορμοστασια αλλα την "λειτουργικοτητα", την σωστη ή οσο πιο σωστη γινεται κατασκευη του σκυλου για να εκτελεσει τα οποια καθηκοντα του. Πιο σωστα βεβαια θα το εξηγησει ο @Yorkaddict οπως το εχει κανει σε πολλα γραπτα του.

@canis κατανοητη η απογοητευση απο τον κοσμο της εκτροφης. Ομως δεν εχω καταλαβει ακομα την αποψη σου για το μελλον των καθαροαιμων.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Οι εκθέσεις δεν έχουν σχέση με την Κυνοφιλία. Και ο ΚΟΕ είναι ΚυνοΛΟΓΙΚΟΣ και όχι Κυνοφιλικός Όμιλος Ελλάδος. Αντίστοιχα υπάρχουν και ανθρωπολόγοι που δεν είναι φιλάνθρωποι :p.
Οι εκθέσεις θα έπρεπε να έχουν σχέση με την Κυνολογία, αλλά κυκλοφορεί τόσο ταγάρι, που ούτε αυτό δεν είναι εφικτό πολλές φορές. Παραμένουν χρήσιμο εργαλείο για εκτροφείς που θέλουν να πάρουν μια κρίση για τα σκυλιά τους, να βρουν κανα ωραίο γκομενάκι για την σκύλα τους και να διαφημίσουν το προιον τους όπως όλες οι εκθέσεις. Και για όποιον ιδιώτη μερακλώνει με το show και θέλει να φάει το σουβλάκι του και να κάνει το καμάκι του συνοδεία σκυλοκατουρομυρωδιάς.
Τα υπόλοιπα τα όμορφα περί "γιορτής του σκύλου" κλπ, νταξ.... είναι μάλλον για τους τουρίστες....

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens

Κάποτε είχα ένα αφεντικό που ήθελε να κάνουμε κάθε Τρίτη "progress meeting" στις 9.00 αλλά ακριβώς στις 9.00 (ούτε να 9.02 ούτε 9.05).

Στην 1η συνάντηση κάποιος άργησε να έρθει 15 λεπτά. Η επόμενη συνάντηση μετατέθηκε στις 8.30 οπότε την πληρώσαμε όλοι τη νύφη. Εκεί ξανα-άργησε κάποιος κανα πεντάλεπτο. Η επόμενη πήγε 8.00. Εάν λοιπόν κάποιος αργούσε έστω και λίγο η επόμενη συνάντηση πήγαινε μισή ώρα νωρίτερα. Φτάσαμε να την κάνουμε 7.30 το πρωί. Από εκεί και πέρα δεν ξανα-άργησε κανείς και ω του θαύματος η συνάντηση γινόταν πάντα 9 η ώρα.

Είμαι υπέρ των ριζικών λύσεων ειδικά σε περιπτώσεις όπου έχουμε να κάνουμε με ηθικές καφρίλες, όπως είναι οι φόλες και τα στοιβαγμένα σκυλιά που πεθαίνουν από θερμοπληξία.

• Στην περίπτωσή μας: Κομμένα cac-cacib ή ότι άλλο δίνουν για όλους. Μέχρι να αποκαλυφθεί ο ένοχος και ξεκαθαρίσει το πράγμα. Να δεις για πότε θα μιλήσουν (αν ξέρουν) μερικοί.
  • Eίσαι εκτροφέας και σου πέθανε σκύλος στην έκθεση επειδή τον είχες να βραζει στο αυτοκίνητο? Ban. Δεν ξαναδηλώνεις γέννα, δεν γίνεσαι δεκτός σε έκθεση.

Τέτοια μέτρα.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
@betty coltrane τα συγκεκριμενα βαθρα (υποθετικα παντα μιλωντας) δεν γιορταζουν την κορμοστασια αλλα την "λειτουργικοτητα", την σωστη ή οσο πιο σωστη γινεται κατασκευη του σκυλου για να εκτελεσει τα οποια καθηκοντα του. Πιο σωστα βεβαια θα το εξηγησει ο @Yorkaddict οπως το εχει κανει σε πολλα γραπτα του.
Πολυ θα θελα να με διορθωσει ο @Yorkaddict αν το βλεπω λαθος. Αλλα σε αντιθεση πχ με ενα agility διαγωνισμό στον οποιο κρινεται η απόδοση του σκυλου τη συγκεκριμενη στιγμη, δεν μπορω να καταλαβω πως αξιολογειται η λειτουργικοτητα με ορους πρωτος, δευτερος, τριτος στο σοου. Την κριση την καταλαβαινω και δεχομαι και τη σημασια της.
Θελω να καταληξω στην ερωτηση που εκανες εσυ καποιες σελιδες πριν @matilda και δεν μπορω απο το κινητο να βρω να κανω quote. :)

Edit:
Ας αρχισουμε λοιπον απο τα βασικα: ειναι ή δεν ειναι οι εκθεσεις απαραιτητο κομματι του καθαροαιμου σκυλου? Μπορουν να αντικατασταθουν απο κατι αλλο? Απο τι?

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Εν αρχή είναι η ιστορία και η παράδοση κάθε φυλης Μπέτυ.
Τι έκανε, για ποιο λόγο δημιουργήθηκε, πως εξελίχθηκε.
Μετά είναι το πρότυπο, που περιγράφει τα χαρακτηριστικά που πρέπει να φέρει ο ιδανικός, ο φανταστικός σκύλος της εκάστοτε φυλής. Πώς πρέπει δηλαδή να είναι η κατασκευή του, αλλά και το ταμπεραμέντο του, ώστε ψυχή και σώμα να είναι ικανός να ανταπεξέλθει στην όποια εργασία έκανε ή κάνει.
Αυτά εξετάζονται σε μια έκθεση μορφολογίας.
Πόσο κοντά δηλαδή ή μακρυά είναι ο κάθε σκύλος στο πρότυπο της φυλής του.
Ακριβώς το ίδιο γίνεται και στον κεντρικό στίβο, όσο περίεργο και αν ακούγεται, μιας και μιλάμε για διαφορετικές φυλές.
Επιβραβεύεται ο σκύλος εκείνος που κατά την γνώμη του κριτή ανταποκρίνεται περισσότερο στο πρότυπο της φυλής του.
Δεν διαγωνίζονται οι σκύλοι μεταξύ τους, αλλά με το πρότυπο της φυλής τους.

Οι εκθέσεις όταν ξεκίνησαν έδωσαν ένα κίνητρο δημιουργίας του τέλειου και σε συνδυασμό με τις κλειστές δεξαμενές βοήθησαν στο να επιτευχθεί ομοιογένεια στην κάθε φυλή.

Τότε μάλιστα πλήρωνες πολλά για να συμμετάσχεις σε μια έκθεση, για αυτό και θεωρούνταν προνόμιο των πλουσίων.

Το καλό είναι πως επιβίωσαν πολλές φυλές που σήμερα θα τις βλέπαμε μόνο σε φωτογραφίες.
Από την άλλη βέβαια πληρώνουμε σήμερα το τίμημα των κλειστών δεξαμενών. Σε άλλες φυλές περισσότερο σε άλλες λιγότερο.

Δεν ξέρω αν σε κάλυψα....
Οτιδήποτε άλλο θες με ρωτάς και αν γνωρίζω πολύ ευχαρίστως να απαντήσω.

• Like
Reactions: d-friend and mareco

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.415
6.551
@canis κατανοητη η απογοητευση απο τον κοσμο της εκτροφης. Ομως δεν εχω καταλαβει ακομα την αποψη σου για το μελλον των καθαροαιμων.
@matilda

Δεν υπάρχει "απογοήτευση από τον κόσμο της εκτροφής" διότι ο κόσμος της εκτροφής σκύλου είναι ευρύτατος και δεν περιορίζεται καν στον "κόσμο των εκθέσεων μορφολογίας". Επίσης, ποτέ δεν "τσουβάλιασα" τον οποιοδήποτε "κόσμο" θεωρώντας όλους κακούς ή όλους καλούς. Τα πράγματα είναι σύνθετα και πολυπαραγοντικά και οφείλουμε κάθε περίπτωση να την εξετάζουμε ξεχωριστά.

Από την άλλη δεν δέχομαι στο όνομα 4-5 σωστών να "βαφτίζονται" όλοι σωστοί ή στο όνομα μιας διαδικασίας που θα μπορούσε να είναι χρήσιμη, θα μπορούσε να είναι σωστή, κλπ. (όπως οι εκθέσεις μορφολογίας π.χ.) να "βαφτίζονται" όλες σωστές, χρήσιμες, απαραίτητες, κλπ. μόνο και μόνο επειδή φέρουν τον τίτλο.

Το μέλλον των καθαρόαιμων θα είναι αντίστοιχο με το παρόν (που πριν 30 χρόνια δεν ήταν παρόν, μα λογιζόταν ως μέλλον)... Πάντα θα υπάρχουν "καθαρόαιμα", πάντα θα υπάρχουν σκύλοι. Βέβαια, πάντα θα υπάρχει η αντιμετώπιση του σκύλου ως "αντικείμενο" (από αντικείμενου πόθου ως αντικείμενο εκμετάλλευσης).

Το θέμα είναι πως τα τελευταία 25 χρόνια και κάτι, που έχω προσωπική εικόνα διάφορων πλευρών της κυνοφιλίας (και δεν εννοώ μόνο της λεγόμενης "οργανωμένης" ή "καθαρόαιμης"), δεν βλέπω βελτίωση, παρόλο που κάποια χρόνια υπήρξε και μια δυναμική που σε έκανε αισιόδοξο.

Το κυριότερο αυτών που δεν κατάφερε να επιτευχθεί ή να βελτιωθεί, κατά την άποψη μου, είναι αυτές οι διάφορες πτυχές, εκφάνσεις, μορφές της κυνοφιλίας να έρθουν πιο κοντά και να προσφέρουν η μία στην άλλη. Οι λόγοι πάρα πολλοί και κάποιους από αυτούς τους έγραψα πιο πάνω.

Ακόμα και στις συζητήσεις που κάνουμε εδώ (χρόνια τώρα) ψάχνουμε να βρούμε "στρατόπεδα" και ψάχνουμε να βρούμε και "στρατόπεδο" να εντάξουμε αυτόν που συνομιλούμε...

Δε βαριέσαι, όμως... Υγεία να υπάρχει και δε το λέω ειρωνικά ή "έτσι"... :)

• Like
Reactions: matilda

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Και κάτι ακόμα...
Στις εκθέσεις δεν πας να μάθεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του σκύλου σου. Αυτά οφείλεις να τα γνωρίζεις από πριν. Οφείλεις να ξέρεις τι δείχνεις σε έναν κριτή.
Ο κριτής θα επιβεβαιώσει αυτά που ήδη ξέρεις και θα επιβραβεύσει ή όχι τον σκύλο σου.
Φυσικά υπάρχουν κριτές και κριτές και δίνεις την βαρύτητα που πρέπει ανάλογα με την εμπειρία και την διαδρομή του καθενός.
Όπως επίσης μην ξεχνάμε πως οι κριτές είναι άνθρωποι, με τις αδυναμίες τους και την υποκειμενικότητά τους.

Από εκεί και πέρα είναι οι εκθέτες.
Εκτροφείς, απλοί ιδιοκτήτες με τα σκυλιά τους, επαγγελματίες handlers.
Κάθε ένας και διαφορετικός άνθρωπος.
Άλλοι πάνε για να πάρουν μια κρίση να έχουν να δείχνουν για να μοσχοπουλησουν, άλλοι το παίρνουν πιο σοβαρά, άλλοι πάνε για τον χαβαλέ τους.
Η ίδια διαφορετικότητα ισχύει και στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους σκύλους τους. Άλλοι παρατάνε σκύλους στα αυτοκίνητα, άλλοι κάθονται αγκαλιά μαζί τους, άλλοι τους λένε τραγούδια...

Δεν υπάρχει κάτι στάνταρ.
Σε γενικές γραμμές όμως και με βάση την δική μας επαφή με τον χώρο των εκθέσεων, έχουμε θετικές εντυπώσεις.
Μάλιστα από πλευράς οργάνωσης έχουμε εκπλαγεί ευχάριστα, αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας, αλλά και την ελληνική πραγματικότητα.

Πάντα βέβαια εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να απαξιώνουμε μια προσπάθεια.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το όλο θέμα χωλαίνει από πλευράς ενημέρωσης του κοινού, του απλού κόσμου.

Αυτά από μένα...

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
τα μαλινουα με σωσαν απο τις εκθεσεις
η προβατινα απο τον αθλητισμο
η γυναικα απο τις μπυρες

δεν εχω παει σε εκθεσεις,για τις μπυρες θα πηγαινα αλλα θα μου ριξει η γυναικα τηγανια.
τα σουβλακια ωραια αλλα σαν την πρατινα τιποτα.
μαλινουα θα ιδω;;;μπαααααα
θα συμφωνησω με τον λυκο απο πανω..αυτο ειναι και τιποτα αλλο και μην μου πεις για γνωμες..ολοι εχουμε απο μια,σαν τις................................ σωστες η λαθοις αυτες ειναι.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Δε βρισκω κατι κακο στο να δειχνει καποιος την πραγματεια του. Αφου ο σκοπος ειναι το προξενιο ή η πωληση. Και στοιβαγμενα να μεινουν στα κλουβια για μιση μερα, εφοσον δεν ειναι επικινδυνο, δεν τρεχει κατι. Μην ειμαστε υπερβολικοι. Ο σκυλος ο συγκεκριμενος μπορει να μην κερδιζει κατι αλλα εστω οτι ετσι ωφελείται εμμεσα η φυλη. Αρκει να υπαρχει μετρο.

Το να παρουσιαζει ομως καποιος κατι αλλο απο αυτο που εχει ειναι απατη.

Προσωπικα εχω θεμα με βαθρα που γιορταζουν οχι καποιο κατόρθωμα αλλα την κορμοστασιά, τη γούνα και το στήσιμο. Καλυτερο σκυλι στο σοου(!). Κατι σαν το people's sexiest man of the year award. Στο χρονο πανω γινεται μπαζο, σου λεει, οποιος απο τους Hemsworth ειναι φετος. Ή ακομα χειροτερα σκετο σεξυ. Τι ντροπη!! :D

Betty η τελευταία σου παράγραφος έρχεται σε αντίθεση με το υπόλοιπο ποστ σου..

Ένας εκτροφέας μου είχε πει ότι οι εκθέσεις υποκαθιστούν την φύση. Εφόσον τα ζευγαρώματα δεν γίνονται αυθόρμητα με την φύση να προνοεί υπάρχουν οι εκθέσεις μορφολογίας έχουν ακριβώς αυτό το ρόλο. Λίγο ειρωνικό όταν βλέπεις ανάπηρα σκυλιά να βραβεύονται...στρεβλή φύση θα έλεγα μάλλον.