Δευτερος σκυλος - συμβουλες

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Μπορει να μην εκανα καλα αλλα αντιπαραθεση τουλαχιστον δεν υπηρξε ...περα απο το να φερω τα σκυλια πιο κοντα και να τα μαθω να μοιραζονται (ισως λανθασμενα) , ηθελα να δοκιμασω και την Tiny για το πως αντιδραει οταν εγω της παιρνω κατι απο το στομα που γουσταρει πολυ (δεν εδειξε δυσφορια).Φανταζομαι πως τα σκυλια του ''δρομου'' θα διακατεχονται απο μεγαλυτερο κατοχικο συνδρομο αφου οι ποροι ειναι συνηθως λιγοι και οι λιχουδιες λιγοστες.

Παντως τα σκυλια ερχονται ολοενα και πιο κοντα ...σημερα το μεσημερι κοιμηθηκαν στον ιδιο καναπε με τα κεφαλια στην ιδια πλευρα (τις προγουμενες μερες κοιμοντουσαν ξεχωριστα).

Δειτε:D :

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Ερωτηση :

Η Tiny κανει εμετο και ουρει μεσα στο αυτοκινητο (προφανως απο το αγχος προερχεται η ουρηση) ...συνεβη και στο πηγαινε και στο ελα (Αθηνα-Χαλκιδα).Ευτυχως ειχα λαβει τα μετρα μου αλλα τα σκυλια εγιναν βρωμικα.

Στο αμαξι ειναι πολυ ησυχη ...ξαπλωνει και δεν κουνιεται.

Τι κανουμε ? Θα το συνηθισει σιγα σιγα ή να την βαζω σε κουτι ? (αλλα εκει θα ''κολυμπαει'' στον εμετο και τα ουρα της:() Δεν μου εχει ξανατυχει ...

Στο σπιτι οπως ειπα δεν εχει λερωσει ...στο σπιτι των γονιων μου που περασε χθες το βραδυ , παλι ηταν ''κυρια'' .

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ερωτηση :

Η Tiny κανει εμετο και ουρει μεσα στο αυτοκινητο (προφανως απο το αγχος προερχεται η ουρηση) ...συνεβη και στο πηγαινε και στο ελα (Αθηνα-Χαλκιδα).Ευτυχως ειχα λαβει τα μετρα μου αλλα τα σκυλια εγιναν βρωμικα.

Στο αμαξι ειναι πολυ ησυχη ...ξαπλωνει και δεν κουνιεται.

Τι κανουμε ? Θα το συνηθισει σιγα σιγα ή να την βαζω σε κουτι ? (αλλα εκει θα ''κολυμπαει'' στον εμετο και τα ουρα της:() Δεν μου εχει ξανατυχει ...

Στο σπιτι οπως ειπα δεν εχει λερωσει ...στο σπιτι των γονιων μου που περασε χθες το βραδυ , παλι ηταν ''κυρια'' .
:(
Είσαι σίγουρος οτι της φταίει το αυτοκίνητο και δεν έχει κάτι άλλο? (ήταν ΟΚ οταν βγήκε? τρώει, πίνει κανονικά?).

Εμετό έκανε κι ο Γκογκόλ στην αρχή, αλλά μετά το συνήθισε, και τώρα του αρέσει και ρεμβάζει....

Η ούρηση με προβληματίζει.... είναι περίεργο να αγχώνεται τόσο που να της φεύγουν.... ειδικά με δεδομένο ότι πρόκειται για πολύ καθαρό σκυλί που δεν θα ουρούσε σε μέρος που κάθεται....

Προτίνω καταρχήν να μην την ταϊζεις αρκετές ώρες πριν τη βάλεις μέσα, ούτε και νερό για κανα δύωρο.... Συζήτα το με τον κτηνίατρο, μήπως της δίνεις και καμια δραμαμίνη μέχρι να συνηθίσει.

Επίσης, δοκίμασε να τη βάζεις καταρχήν στο αυτοκίνητοχωρίς να πηγαίνετε πουθενά.... πχ μπειτε μέσα και καθίστε για λίγο, δωσε και καμια λιγουδιά, ωστε να το συνδέσει με κάτι καλό.... μετά κανε μια μικρή βόλτα.... δώσε της χρόνο να το συνιθίσει....

Κάπου υπήρχε κι ενα νήμα με αντίστοιχο προβλημα, αλλα δεν το βρίσκω. Είχε τελειώσει αισίως το θέμα, και είχε συνηθίσει το σκυλάκι.

Last edited:

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
:(
Είσαι σίγουρος οτι της φταίει το αυτοκίνητο και δεν έχει κάτι άλλο? (ήταν ΟΚ οταν βγήκε? τρώει, πίνει κανονικά?).

Η ούρηση με προβληματίζει....
Οχι , μια χαρα ηταν ...

Συνεβη χθες το βραδυ που πηγαιναμε και σημερα το πρωι παλι.

Χθες το μεσημερι την πηγα μια διαδρομη με το αμαξι γυρω γυρω και ηταν μια χαρα ησυχη χωρις εμετους κλπ

Οσο το αμαξι ειναι σταματημενο ειναι αλερτ και ζωηρη.Μολις ξεκινησουμε , κουλουριαζεται και δεν σηκωνει κεφαλι.Δυστηχως δεν μπορεσα να δω ή να ακουσω ποσο γρηγορα αφοτου ξεκινησαμε , αρχισε τον εμετο και την ουρηση.

Μολς φθασαμε , ηταν παλι οπως πριν.

Ο εμετος δεν με προβληματιζει τοσο και εμενα οσο η ουρηση ...την Παρασκευη πρεπει να ξαναπαω Χαλκιδα και θελω να δω τι θα κανω αυτη τη φορα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Οχι , μια χαρα ηταν ...

Συνεβη χθες το βραδυ που πηγαιναμε και σημερα το πρωι παλι.

Χθες το μεσημερι την πηγα μια διαδρομη με το αμαξι γυρω γυρω και ηταν μια χαρα ησυχη χωρις εμετους κλπ

Οσο το αμαξι ειναι σταματημενο ειναι αλερτ και ζωηρη.Μολις ξεκινησουμε , κουλουριαζεται και δεν σηκωνει κεφαλι.Δυστηχως δεν μπορεσα να δω ή να ακουσω ποσο γρηγορα αφοτου ξεκινησαμε , αρχισε τον εμετο και την ουρηση.

Μολς φθασαμε , ηταν παλι οπως πριν.

Ο εμετος δεν με προβληματιζει τοσο και εμενα οσο η ουρηση ...την Παρασκευη πρεπει να ξαναπαω Χαλκιδα και θελω να δω τι θα κανω αυτη τη φορα.
Koιτα εγώ στον προηγούμενο σκύλο μου που τον χαλούσε πολύ το καράβι, εδινα δραμαμίνη κάθε φορά. Αν η ούρηση είναι επειδη αισθάνεται τοση ναυτία που δεν μπορεί να ελέγξει την κύστη της (και όχι λόγω αγχους, που απ'οτι λες μάλλον δεν υφίσταται), ισως η δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο είναι η μόνη λύση.... (ρώτα τον κτηνίατρο ... μπορεί να έχει βγει κάτι καλύτερο, γιατι με τη δραμαμίνη θα είναι λίγο ζαβλακωμένη).

Πάντως ξέρω ότι συνιθήζουν σιγά σιγά.... ο Γκοκόλ έχει να κάνει εμετό στο αυτοκίνητο πολλούς μήνες, και ο προηγούμενος σκύλος μου στο τέλος συνιθησε το καράβι.

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
στην αρχή είχα πρόβλημα και εγώ με το αυτοκίνητο. Ο Ακίρα μάλιστα με το που έβλεπε αυτοκίνητο πάθαινε έντονη σιελόρρια και μετά απο λίγα λεπτά μέσα πια στο αυτοκίνητο έκανε σχεδόν πάντα εμετό.

εννοείται ότι δεν του έδινα ποτέ φαγητό ή νερό μέχρι και 2 ώρες πριν το ταξίδι . Αυτό που μας βοήθησε πολύ ήταν το Cerenia, ένα φάρμακο που είναι για την ναυτία και τον εμετό των σκύλων (κάτι σαν την δραμαμίνη) που μου έδωσε ο κτηνίατρος .

Δεν χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσω πολλές φορές ,γιατί όταν ο Ακίρα σταμάτησε τους εμετούς ουσιαστικά σταμάτησε να φοβάται και το αυτοκίνητο και μπόρεσε να λειτουργήσει φυσιολογικά μέσα σε αυτό.

Τώρα πια δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Αυτό που μας βοήθησε πολύ ήταν το Cerenia, ένα φάρμακο που είναι για την ναυτία και τον εμετό των σκύλων (κάτι σαν την δραμαμίνη) που μου έδωσε ο κτηνίατρος .
Αυτό μου έγραψε κι εμένα ο γιατρός αλλά δυσκολεύομαι να το βρω :(

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
στην αρχή είχα πρόβλημα και εγώ με το αυτοκίνητο. Ο Ακίρα μάλιστα με το που έβλεπε αυτοκίνητο πάθαινε έντονη σιελόρρια και μετά απο λίγα λεπτά μέσα πια στο αυτοκίνητο έκανε σχεδόν πάντα εμετό.
Διαβαζω για το θεμα ''Σκυλος και αυτοκινητο'' και προβληματιζομαι μηπως τελικα δεν ουρουσε μεσα στο αυτοκινητο αλλα ηταν σαλια και υγρα απο τον εμετο (οπως φανταζεστε , δεν εκατσα να κοιταξω τι ακριβως υγρα ηταν αφου ειχα δυο σκυλια μεσα στους εμετους :D)

Αλλα μιλαμε για πολυ πραγμα ...ενα σεντονι ειχε μουσκεψει τοσο , που περασε απο κατω σε ενα χαρτονι που ειχα βαλει.

Οταν λετε εντονη σιελόρρια , για τι ακριβως μιλατε ? Μπας και ειναι αυτη η περιπτωση μου ...δυσκολευομαι να πιστεψω πως ενα σκυλακι 10 κιλων εβγαλε τοσα υγρα απο το στομαχι του :confused:

Την επομενη φορα θα κοιταξω να καταλαβω τι ηταν ολα αυτα τα υγρα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Διαβαζω για το θεμα ''Σκυλος και αυτοκινητο'' και προβληματιζομαι μηπως τελικα δεν ουρουσε μεσα στο αυτοκινητο αλλα ηταν σαλια και υγρα απο τον εμετο (οπως φανταζεστε , δεν εκατσα να κοιταξω τι ακριβως υγρα ηταν αφου ειχα δυο σκυλια μεσα στους εμετους :D)

Αλλα μιλαμε για πολυ πραγμα ...ενα σεντονι ειχε μουσκεψει τοσο , που περασε απο κατω σε ενα χαρτονι που ειχα βαλει.

Οταν λετε εντονη σιελόρρια , για τι ακριβως μιλατε ? Μπας και ειναι αυτη η περιπτωση μου ...δυσκολευομαι να πιστεψω πως ενα σκυλακι 10 κιλων εβγαλε τοσα υγρα απο το στομαχι του :confused:

Την επομενη φορα θα κοιταξω να καταλαβω τι ηταν ολα αυτα τα υγρα.
Πάντως κι ο Γκογκολ όταν έκανε εμετό και δεν είχε φάει, έβγαζε ένα κιτρινωπό υγρο..... καμία σχέση με ανθρώπινους εμετούς (ευτυχώς!!!! Επίσης ευτυχώς ο εμετός του σκύλου δεν μυρίζει αντίστοιχα!)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
και εγώ για τόσο πράγμα μιλάω, πάρα πολύ, σαν να είχε χυθεί νερό.

αν ήταν τσίσα δεν θα μύριζε? σε αντίθεση με τον εμετό που δεν μυρίζει.

@ mareco εγώ ψωνίζω απο κτηνιατρική φαρμακαποθήκη.Εκεί βρίσκεις τα πάντα και το Cerenia, σε πολύ καλές τιμές. Σου στέλνω π.μ. με στοιχεία επικοινωνίας, μόνο μη τους πάρεις τηλ. για να τους ρωτήσεις αν πουλάνε λιανική γιατί θα σου πούν όχι. Πήγαινε κατευθείαν εκεί και θα σε εξυπηρετήσουν χωρίς πρόβλημα.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Τελικα το σκυλακι δεν ουρουσε μεσα στο αυτοκινητο ...απλα ηταν τοσος ο εμετος αλλα και τα σαλια , που νομιζες πως επεσε ενας κουβας νερο.

Γυρισαμε παλι σημερα απο Χαλκιδα ...της εδωσα μιση δραμαμινη και ολα πηγαν καλα ...ηταν ηρεμη χωρις σαλια και εμετους :)
Θα την ξεκινησω μικρες , μικρες βολτες με το αμαξι για να συνηθισει ...δεν μου αρεσει το χαπακωμα.

ΥΓ Το Cerenia ειναι πανακριβο :shock: . Για ταξιδι πολλων ωρων αξιζει αλλα για μικρες , συχνες διαδρομες ''βγαινει'' ακριβα

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Αποτυπωνω την προοδο στη σχεση των δυο σκυλων στις φωτογραφιες του υπνου :D

Να που φθασαμε μετα απο 9 μερες συμβιωσης :D

killah

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
149
22
Αθήνα-Κυψέλη
Δεν ξερω αν ειναι ερωτας αυτο αλλα σιγουρα βρηκε στηριγμα για τα μαγουλα...:p

Χαιρομαι που προσαρμοστηκαν πολυ γρηγορα και οσο παει γινεται ακομα καλυτερη η κατασταση! Νομιζω οτι βοηθησε πολυ ο χαρακτηρας και των δυο. Η φωτο ειναι καταπληκτικη :)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ο Boogie βρηκα μαξιλαρι χνουδωτο και μαλακουλι!!!!!:D
Θα την σκασει την κακομοιρουλα!!:D
Αν και δεν δειχνει να κακοπερναει!!!

Παντως η σχεση τους εχει εξελιχθει σε συντομο χρονικο διαστημα και δενονται!! Ενα χρονο που συμβιωνουν τα δικα μου ποτε δεν εχουν κοιμηθει αγκαλια. . . .:(

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Κι εμείς από όταν μετακομίσαμε και έμειναν πλέον μαζί το σκιουλί μου με το σκιουλί του φίλου μου τα πιάνουμε να κοιμούνται σε απίθανες στάσεις το ένα πάνω στο άλλο! :D

Για τα συγκεκριμένα κι εγώ αναρωτήθηκα, δεν θα σκάσει η μικρά έτσι που την καταπλακώνει ο Boogie? :D

Tricky είναι απόλαυση και οι δυο τους, να τους χαίρεσαι!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97