Δευτερος σκυλος - συμβουλες

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
κάνανε νοικοκυριό...ξέρεις στρώνανε κρεβάτια κλπ.κλπ.:D:D
ναι, καλέ, το αερίζανε και ήρθες πάνω στην ώρα.... ;)

τέλεια, τέλεια!!!!! το πήρε απόφαση ο boogie οτι δε θα την κουτουπώσει τη μικρή ή προαπαθεί ακόμα??

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
ναι, καλέ, το αερίζανε και ήρθες πάνω στην ώρα.... ;)

τέλεια, τέλεια!!!!! το πήρε απόφαση ο boogie οτι δε θα την κουτουπώσει τη μικρή ή προαπαθεί ακόμα??
Μπα , το παλευει ακομα :D ...η μικρη πια ειναι ομως πιο ηρεμη (φυλαει τον κωλο της χωρις να βγαζει δοντια:)).

Τα πηγα βολτα τωρα ...πολυ ζορι και με τα δυο και θελει δουλεια...η μικρη παει σαν ποιντερ στο κυνηγι.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μπα , το παλευει ακομα :D ...η μικρη πια ειναι ομως πιο ηρεμη (φυλαει τον κωλο της χωρις να βγαζει δοντια:)).

Τα πηγα βολτα τωρα ...πολυ ζορι και με τα δυο και θελει δουλεια...η μικρη παει σαν ποιντερ στο κυνηγι.
Φαντάζομαι.... η μικρή δεν ξέρει καθόλου απο λουρί...... και λένε οτι τα μικρόσωμα είναι πιο δύσκολο να μάθουν.... ίσως πρεπει να τη μάθεις μόνη της στον κήπο πρώτα.

Αλλη λύση είναι να τη δέσεις κατευθείαν πάνω στο Βοοgie που είναι ντουβάρι....:)

Δεν ξέρω... ας πουν οι άλλοι που έχουν δυο σκυλιά τι έκαναν.....

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
δυο σκυλια σε βόλτα μαζί..
αν καταλαβα καλά η μικρή δεν γνωρίζει λουρί και βόλτα..
ο μπουγκι...?
σε περιπτωση που ο μπουγκι ειναι εκπαιδευμενος και περπαταει σωστα στην βολτα βγαλτα μαζί... και δωσε προσοχή στο να μαθει και η μικρή...
ταυτοχρονα βγαζε βολτα και μονη την μικρη με σκοπό την σωστή εκπαιδευση της....
σε περίπτωση που ουτε ο μπουκι γνωρίζει απο βολτα με λουρί... πρεπει να τα βγαζεις ξεχωριστά μεχρι να μαθουν καλα, να περπατανε σωστά....

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
To βραδυ τα αφησα στο σαλονι και κοιμηθηκα στο κρεβατι μου ...το υπνοδωματιο εχει κοινη πορτα με το σαλονι την οποια αφηνω ανοικτη και εχω βαλει παιδικη πορτα ασφαλειας ωστε να με νιωθουν κοντα τους μεν , να μην μπορουν να μπουν στο υπνοδωματιο δε .

Η μικρη πλανταξε στο κλαμμα :( ...τουλαχιστον μια ωρα εκλαιγε παροτι της μιλαγα και ουσιαστικα ημουν μολις 3 μετρα μακρια.Δεν ασχοληθηκα μαζι της και ηρεμησε ...θα δω και σημερα τι θα γινει.

Το καλο ειναι οτι δεν με ξυπνησαν τιποτε χαραματα , ουτε ειχαμε ''ατυχηματα'' τουαλετας μεσα στο σπιτι :)
Γενικα η Tiny εχει γινει αυτοκολλητη ....για να ερθει κοντα μου δεν χρειαζεται καν να τη φωναξω ...αρκει να δει πως την κοιταω και της κανω καποια κινηση:)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Ευχαριστω :)

Το εχω διαβασει το thread ...

Τα σκυλια εχουν το ιδιο υψος αλλα διαφορετικη δυναμη.Δεν νομιζω να προβληματιστω ιδιαιτερα τελικα ...θα τα βγαζω λιγο καιρο χωρια μεχρι να μαθει η μικρη και μετα θα τα βγαλω μαζι ...το καλο ειναι το σπιτι μου ειναι κοντα σε αλανες οποτε δεν εχω αγχος αυτοκινητων κλπ

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
To βραδυ τα αφησα στο σαλονι και κοιμηθηκα στο κρεβατι μου ...το υπνοδωματιο εχει κοινη πορτα με το σαλονι την οποια αφηνω ανοικτη και εχω βαλει παιδικη πορτα ασφαλειας ωστε να με νιωθουν κοντα τους μεν , να μην μπορουν να μπουν στο υπνοδωματιο δε .

Η μικρη πλανταξε στο κλαμμα :( ...τουλαχιστον μια ωρα εκλαιγε παροτι της μιλαγα και ουσιαστικα ημουν μολις 3 μετρα μακρια.Δεν ασχοληθηκα μαζι της και ηρεμησε ...θα δω και σημερα τι θα γινει.

Το καλο ειναι οτι δεν με ξυπνησαν τιποτε χαραματα , ουτε ειχαμε ''ατυχηματα'' τουαλετας μεσα στο σπιτι :)
Πάντως το να της μιλάς όταν κλαίει, δε βοηθάει..... αγνόησε την.... μου το'κανε κι ο Γκογκολ το πρώτο βράδυ και ειναι πολύ δυσκολο να τα αγνοήσεις, αλλά είναι το καλύτερο.

Γενικα η Tiny εχει γινει αυτοκολλητη ....για να ερθει κοντα μου δεν χρειαζεται καν να τη φωναξω ...αρκει να δει πως την κοιταω και της κανω καποια κινηση:)
Ωραία.... έμαθε ήδη το "ελα" !

Πρόσεξε πάντως με το θέμα αυτοκόλλητο να μην αρχίσει να αγχώνεται όταν φεύγεις..... σου προτείνω ακόμα και τις ώρες που είσαι σπίτι να την αφήνεις σε ξεχωριστό δωμάτιο για λίγο (ακόμα και χωρίς το Boogie) και σιγά σιγά περισσότερο, ωστε να συνηθίσει και να μάθει ότι όταν φεύγεις γυρίζεις! Ξεκίνα από μερικά λεπτά και αυξησε σιγά σιγά....

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Πάντως το να της μιλάς όταν κλαίει, δε βοηθάει..... αγνόησε την.... μου το'κανε κι ο Γκογκολ το πρώτο βράδυ και ειναι πολύ δυσκολο να τα αγνοήσεις, αλλά είναι το καλύτερο.
...εχεις δικιο.Απλα πηδαγε πανω στην πορτα ασφαλειας και της ελεγα ΜΗ

Ωραία.... έμαθε ήδη το "ελα" !

Πρόσεξε πάντως με το θέμα αυτοκόλλητο να μην αρχίσει να αγχώνεται όταν φεύγεις..... σου προτείνω ακόμα και τις ώρες που είσαι σπίτι να την αφήνεις σε ξεχωριστό δωμάτιο για λίγο (ακόμα και χωρίς το Boogie) και σιγά σιγά περισσότερο, ωστε να συνηθίσει και να μάθει ότι όταν φεύγεις γυρίζεις! Ξεκίνα από μερικά λεπτά και αυξησε σιγά σιγά....
Σημερα παλι εμειναν μονα τους ενα 4ωρο ...μιλαμε πως το σκυλακι ειναι πανεξυπνο και τρομερα ησυχο.Οπως την αφησα , ετσι τη βρηκα ...για λερωμα ουτε λογος , ειναι τρομερα καθαρο σκυλι .Ειπα να την καθαρισω με μωρομαντηλα (ηρθε κατευθειαν απο το καταφυγιο βραδυ και ειχε πολυ κρυο για να κανει μπανιο) και το σκυλακι δεν ''εβγαλε'' καθολου βρωμια :shock: .Απο τριχα , τα ιδια.Μονο ασπρες βρισκω στον καναπε (του χοντροσκυλου).

Τον Boogie τον φοβαται ακομα ...πηγε να του παρει μια μπαλα απο τον κηπο και αυτος της εριξε μια κουτουλια στον κωλο που πηγε 3 μετρα μακρια :D ...οταν ομως παει να την καβαλησει , του ριχνει ''δοντια'' και ο Boogie γινεται μπουχος :p

Γενικα , θελουμε λιγο δουλεια στη σχεση μεταξυ των δυο σκυλιων ...η Tiny ειναι πιο κυριαρχικη απο οτι φαινεται (ετσι νομιζω τουλαχιστον)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
...εχεις δικιο.Απλα πηδαγε πανω στην πορτα ασφαλειας και της ελεγα ΜΗ

Σημερα παλι εμειναν μονα τους ενα 4ωρο ...μιλαμε πως το σκυλακι ειναι πανεξυπνο και τρομερα ησυχο.Οπως την αφησα , ετσι τη βρηκα ...για λερωμα ουτε λογος , ειναι τρομερα καθαρο σκυλι .Ειπα να την καθαρισω με μωρομαντηλα (ηρθε κατευθειαν απο το καταφυγιο βραδυ και ειχε πολυ κρυο για να κανει μπανιο) και το σκυλακι δεν ''εβγαλε'' καθολου βρωμια :shock: .Απο τριχα , τα ιδια.Μονο ασπρες βρισκω στον καναπε (του χοντροσκυλου).

Τον Boogie τον φοβαται ακομα ...πηγε να του παρει μια μπαλα απο τον κηπο και αυτος της εριξε μια κουτουλια στον κωλο που πηγε 3 μετρα μακρια :D ...οταν ομως παει να την καβαλησει , του ριχνει ''δοντια'' και ο Boogie γινεται μπουχος :p

Γενικα , θελουμε λιγο δουλεια στη σχεση μεταξυ των δυο σκυλιων ...η Tiny ειναι πιο κυριαρχικη απο οτι φαινεται (ετσι νομιζω τουλαχιστον)
Για την πόρτα, σου προτείνω να την κλεινεις τελείως.... (οχι μονο μονο την ασφαλείας). Πρεπει να καταλάβει ότι είναι ΟΚ να μην έχει οπτική επαφή μαζί σου κι οτι θα ξαναβγεις, δεν τρέχει τίποτα! Για τη μεταξύ τους σχέση, νομίζω ότι ακόμα και τίποτα να μην κάνεις, θα τα βρουν αυτοί μεταξύ τους. Μου κάνει εντύπωση που λες οτι είναι πιο κυριαρχική απ'οσο δείχνει, γιατι μέχρι τώρα την έχω δει μονο σε υποτακτική θέση. Και με τα αρσενικά με τα οποία συμβίωνε, αλλά ακόμα και με μικρότερα της σκυλιά (πχ θυμάσαι εκείνο το κακομοιράκι το ασπρούλι που είχε περάσει όλες τις αρρώστιες του ορίζοντα? είναι δεν είναι τρία κιλά και παρόλα αυτά οταν προσπάθησε να καβαλήσει την Tiny (το καβάλημα του'λειπε....:rolleyes:) εκείνη γύρισε ανάσκελα.... ). Πάντως επειδή πάντα ζούσε με μεγαλοσωμα σκυλιά πολύ βαρύτερα της, ίσως έχει συνηθίσει να προστατεύει τον εαυτό της.

Σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικά νωρίς..... θα χρειαστεί αρκετές μέρες ακόμα για να εγκλιματιστεί.... ακόμα δοκιμάζει (νομίζω και με το Boogie) μέχρι που την παίρνει..... αυτή η εντύπωση μου δίνεται....:)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Τα πραγματα βαινουν καλως ...

Τα πηγα σημερα καμμια ωρα βολτα με το διχαλο λουρι (ενωμενα και τα δυο) ...ο Boogie τραβαγε την Tiny , η οποια προσπαθουσε να μενει πισω μου:D .Πιστευω παντως πως θα γινει δουλεια.

Η μικρη εχει ακομα αγχος αποχωρισμου ...κλαιει αν την αφηνω καπου και με δει να φευγω.

Επισης δεν τρωει ξηρα τροφη ...μονο κονσερβα εχω καταφερει να της δωσω.

Τα σκυλια μεταξυ τους ερχονται συνεχως πιο κοντα ...ειμασταν στον κηπο και πηρα ενα μεγαλο κοκκαλο.Το εδινα για 5 λεπτα στο εναν , μετα το επαιρνα και το εδινα στο αλλο.Κανενα δεν το διεκδικησε αλλα περιμενε τη σειρα του :) Μετα , τους εδωσα απο ενα και μασουλαγαν ολο το μεσημερι.
Υπαρχει φυσικα ζηλεια για το ποιος θα κατσει στο καναπε μαζι μου αλλα ελεγχεται και βελτιωνεται το θεμα.

Μαζι με το ποσο υπεροχο σκυλακι ειναι η Tiny , ανακαλυπτω και το μοναδικο χαρακτηρα του Boogie ...ισως για καποιους να ηταν ο ορισμος του μπουχεσα αφου φαινεται να μην νευριαζει με τιποτε , αλλα για μενα εχει τον τελειο χαρακτηρα σκυλου συντροφιας

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Η μικρη εχει ακομα αγχος αποχωρισμου ...κλαιει αν την αφηνω καπου και με δει να φευγω.
Είναι σύνηθες φαινόμενο με σκυλιά καταφυγίου, αλλά ξεπερνιέται αν τους δώσεις χρόνο να συνειδητοποιήσουν οτι πάντα θα ξαναγυρνάς. Εμενα μου πήρε πολύ καιρό με το Γκογκόλ, κι ακόμα δεν το έχει ξεπεράσει τελείως. Πάντως βοήθησε η σταδιακή εκπαίδευση με τις κλειστές πόρτες..... πρώτα λίγα δευτερόλεπτα, μετά λίγα λεπτά, και στο τέλος ώρες.... Θέλει υπομονή όμως και να μην της δώσεις ποτέ σημασία (ούτε ΜΗ), ούτε φυσικά να ανοίξεις την πόρτα όσο κλαίει.

Επίσης η εκπαίδευση του ΜΕΙΝΕ βοηθάει σ΄αυτό.

Ασχετο με την Tiny: Aς τα βλέπουν αυτά όσοι σκέφτονται να υιοθετήσουν ενήλικο σκυλί και φοβούνται οτι δε θα υπάρχει δέσιμο... το πρόβλημα στην πλειοψηφία των περιπτωσεων είναι το υπερβολικό και άμεσο δέσιμο, όχι το αντίθετο....

Επισης δεν τρωει ξηρα τροφη ...μονο κονσερβα εχω καταφερει να της δωσω.
Νάζια σου κάνει! Σιγά μην έτρωγε κονσέρβα στο καταφύγιο! Αστη μια δυο μέρες νηστική και θα φάει..... Εκτός αυτού είναι ακόμα αγχωμένη απο την αλλαγή περιβάλλοντος..... οταν ηρεμήσει θα είναι ευκολότερα τα πράγματα....

Υπαρχει φυσικα ζηλεια για το ποιος θα κατσει στο καναπε μαζι μου αλλα ελεγχεται και βελτιωνεται το θεμα.
Συγνώμη δε σας χωράει και τους τρείς ο καναπες??:D Ο ένας απο τη μία, ο άλλος απο την άλλη!!

ανακαλυπτω και το μοναδικο χαρακτηρα του Boogie ...
Έτσι, έτσι... μια γυναίκα χρειαζόταν για ν'ανθίσει ο boogie!!!:D:D

Σοβαρά τώρα, χαίρομαι πολύ που πάνε καλά τα πραγματα.... :)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Σοβαρά τώρα, χαίρομαι πολύ που πάνε καλά τα πραγματα.... :)
Και εγω :)

Παντως μην νομιζεις πως τα παραπανω τα αναφερω σαν προβληματισμους ...απλα εχω κανει το thread κατι σαν ημερολογιο :)

Η κατασταση ειναι πληρως ελεγχομενη ...το σκυλακι μεσα στο σπιτι ειναι αορατη , ουτε που ακουγεται.Ελπιζω να μεινει ετσι :D

Αυριο θα παμε βολτα με το αμαξι να δουμε τι θα γινει και εκει.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ναι, ναι, το κατάλαβα.... απλά νομίζω ότι είναι χρήσιμο να τα συζητάμε γιατι πέραν του προσωπικού ενδιαφέροντος για τη σκυλίτσα που έχουμε εμείς, πιθανόν το νήμα να είναι χρήσιμο και για όσους σκέφτονται να υιοθετήσουν σκύλο απο καταφύγιο για πρώτη φορά, καθώς και για αυτούς που εχουν ήδη ένα και σκέφτονται το δεύτερο....

Φυσικά η περίπτωση εδώ ίσως δεν είναι αντιπροσωπευτική, γιατι το σκυλάκι είναι εύκολο και εσύ είσαι dream αναδοχος, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι καλό να συζητιέται το πως αντιμετωπίζονται τα μικρά προβλήματα πριν γίνουν μεγάλα.:)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
... για όσους σκέφτονται να υιοθετήσουν σκύλο απο καταφύγιο για πρώτη φορά
Αυτο δεν το συζηταω , απορω πως αυτο το σκυλακι ηταν εκει ...ειναι λες και εμενε σε σπιτι τοσο καιρο :)

Μικρο σε διαστασεις αλλα οχι τοσο ωστε να το χανεις , καθαρο σε σημειο ''γατας'' , καθολου τριχες , προσεκτικο μεσα στο σπιτι , φιλικο με ολους και αρκετα αθλητικο για παιχνιδι κλπ

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αυτο δεν το συζηταω , απορω πως αυτο το σκυλακι ηταν εκει ...ειναι λες και εμενε σε σπιτι τοσο καιρο :)

Μικρο σε διαστασεις αλλα οχι τοσο ωστε να το χανεις , καθαρο σε σημειο ''γατας'' , καθολου τριχες , προσεκτικο μεσα στο σπιτι , φιλικο με ολους και αρκετα αθλητικο για παιχνιδι κλπ
Πολύ τυχερή και εσύ ...και εκείνη!!!!!:):):)

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Τα σκυλια μεταξυ τους ερχονται συνεχως πιο κοντα ...ειμασταν στον κηπο και πηρα ενα μεγαλο κοκκαλο.Το εδινα για 5 λεπτα στο εναν , μετα το επαιρνα και το εδινα στο αλλο.Κανενα δεν το διεκδικησε αλλα περιμενε τη σειρα του
Εγώ πάλι αυτό δε θα το έκανα. Ούτε καν στα δικά μου σκυλιά γιατί δε βρίσκω λόγο να τα φέρω σε αντιπαράθεση. Είναι νωρίς ακόμα και θα πρότεινα να τα αφήσεις να βρούνε τη μεταξύ τους ισορροπία και ποιός είναι τελικά από πάνω. (Στα σκυλίσια δεν υπάρχει δημοκρατία :D ) Χωρίς να ξεχνάμε βέβαια ότι πάνω απ'όπους είσαι εσύ.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97