Δευτερος σκυλος - συμβουλες

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Επίσης μια δεύτερη ερώτηση ..αν επιλεγόταν θηλυκό, στον οίστρο τι θα γινόταν?
Θα πρεπει να τα χωριζεις μαλλον τις δυσκολες μερες ...

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Kango πιστεύω πως ένα ήρεμο αρσενικό δε θα'χει πρόβλημα, ειδικα με κουταβι. Ακόμα κι ο Μπρούνο που είναι πολύ κυριαρχικός, με τα κουτάβια, ανεξαρτήτως φύλου, δεν έχει πρόβλημα, τα δέχεται μια χαρά.

Το θέμα είναι τι γίνεται όταν ο μικρός μεγαλώσει και θελήσει να διεκδικήσει την αρχηγία. Τοτε, αν ειναι κι οι δυο επίμονοι ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα.

Στον οίστρο, πριν στειρώσουμε το Μπρούνο τα χώριζα, έστελνα τη μικρή στη μανα μου. Το θεωρώ πολύ δύσκολο να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο εκεινη την περίοδο, θα είναι μαρτύριο για τον αρσενικό.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Η πραγματικότητα είναι ότι θέλω αρσενικό.., πείτε πως είμαι "αγορομάνα"..¨:D
Αλλά φοβάμαι αυτό.. αν στο μέλλον ο μικρός θελήσει να διεκδικήσει την αρχηγία...

Από την άλλη.. οπωσδήποτε θα πρέπει να τα χωρίσω στον οίστρο αν πάρω θυλικό.., για εμένα όχι μονο κατά τον οίστρο αλλα και πριν και μετά γιατί θεωρώ πως τα αρσενικά το μυρίζουν ακόμα και αν έχει τελειώσει..και πράγματι είναι βασανισμός.

Δεν ξέρω έχω μπερδευτεί πολύ..

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις :)

Last edited:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Συνήθως το διαφορετικό φύλο είναι η ασφαλέστερη επιλογή. Χωρίς να σημαίνει ότι είναι και κανόνας... Όλοι μας ξέρουμε νομίζω περιπτώσεις σκύλων του ίδιου φύλου που συμβιώνουν αρμονικά χωρίς προβλήματα.
Θυμάμαι όμως και εκείνη την ιστορία που είχε περιγράψει η Loukia παλιότερα που είχε 2 αρσενικά μαζί και στα 8-9 τους χρόνια αποφάσισαν να σφαχτούν πολύ άσχημα και να μην τα ξαναβρούν ποτέ και με πιάνει μια ανατριχίλα... :-|

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι το θυμάμαι..:rolleyes:
Έχω ένα χρόνο για να αποφασίσω..αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω.. :)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Οι γονεις μου εχουν ενα πομερανιαν 8-9 ετων , αρσενικο ,αστειρωτο ....αυτα τα σκυλακια ειναι λιγο διαολοι , κυριαρχικα και τσαμπουκαδες.

Οποτε πηγαινα στο σπιτι των γονιων μου για διημερο ή αφηνα τον Boogie εκει για μερικες μερες λογω διακοπων ή εργασιας μου στο εξωτερικο , απλα συμβιωναν ...ποτε δεν εκαναν παρεα.Μερικες φορες , το πομερανιαν ''μουνταρισε'' τον κουταβο τοτε Boogie , ο οποιος δεν αντιδρουσε.Ετσι ηταν η κατασταση επι εναμιση χρονο

...μεχρι ,πριν ενα μηνα, που αφησα στους γονεις μου τον Boogie και την Tiny για 4 μερες : εγινε καποια μανουρα για ενα μπαλακι , το πομερανιαν γρυλισε στον Boogie και αυτος τον αρπαξε απο τον λαιμο , τον εβαλε κατω και τον κραταγε εκει 30 δευτερολεπτα :( Ειχε κλεισει τοσο τα σαγονια του ωστε να μην μπορει να ξεφυγει το πομ , χωρις ομως να τον τραυματιζει.

Εκτοτε , το πομερανιαν ζει κατω απο τον καναπε οποτε ερχεται ο Boogie στο σπιτι των γονιων μου:(

Για την κατασταση μαλλον φταινε οι γονεις μου αλλα οπως και να χει , δεν ειναι καθολου ευχαριστο αφου πλεον το σκεφτομαι να αφηνω εκει τα σκυλια μου ...λυπαμαι το πομ. που απο δημαρχος , γινεται κλητηρας καθε φορα που ερχεται ο Boogie.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Η πραγματικότητα είναι ότι θέλω αρσενικό.., πείτε πως είμαι "αγορομάνα"..¨:D
Αλλά φοβάμαι αυτό.. αν στο μέλλον ο μικρός θελήσει να διεκδικήσει την αρχηγία...
Πιστεύω ότι αν διαλέξεις το σωστό κουτάβι και το χειριστείς σωστά δεν θα έχεις πρόβλημα. Η εκτροφέας της Toya έχει αρσενικά μαζί που δεν έχουν πρόβλημα στην συμβίωση αλλά ορισμένα αναγκαστικά τα έχει σε άλλα σπίτια. Ο δικός σου πως είναι σαν χαρακτήρας;

Με θηλυκό σίγουρα θα τα πάει καλά αλλά δεν αποκλείεται να γίνει επιθετικός προς άλλους αρσενικούς για να προστατέψει την "κοπέλα του". Και ο οίστρος αν είναι και τα 2 αστείρωτα είναι πρόβλημα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πηγή ναι φυσικά για γουεστακια.. :)
Σχεδιάζω σε κάνα χρονάκι να πάρω ένα δεύτερο φυσικά κουτάβι από εκτροφέα.

Aλεξία ο δικός μου επειδή τον είχα βρει και στον δρόμο 7 (μηνών) πρόκειται για ένα σκυλάκι πρώην φοβικό.., πλέον είμαστε και θαρραλέοι.., πολύ συνασθηματικό, μαρμελάδα με τους ανθρωπους..φαντάσου στον ύπνο του σε αφήνει να του χαϊδεύεις μπουτάκια, δάχτυλα, του κάνω μασάζ και αυτός μου γυρίζει και κοιλίτσα και ας κοιμόταν του καλόυ καιρού.., με αφήνει να τρώει το κόκκαλο του απο το χέρι μου και κλείνει και ματάκια, όσοι τον έχουν δει (και από το forum)
μιλάνε για ένα πολύ καλο πλάσμα..
Mε τα άλλα σκυλιά είναι μια χαρά, το μοναδικό πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί είναι με δυο ούεστι αρσενικά που επιτέθηκαν πρώτα.., αν το άλλο αρσενικό δηλαδή αρχίσει τον τσαμπουκά αρχίζει και ο δικός μου.
Ως τώρα δεν τον έχω δει να αρχίσει καυγά πρώτος.

Με τα μεγάλα είναι μια χαρά απλά θέλει να τα μυρίσει και ως τώρα δεν μας έχει επιτέθει και κανένα.

Eγώ θέλω αγοράκι γιατί είχα πάντα αγοράκια και μου αρέσουν πιο πολύ.. :)
Με τα κοριτσάκια τα πάει άριστα!!
Αλλα όντως π.χ. σε δυο φίλες του που είναι μάνα και κόρη όταν συναντήθηκε με τον αδερφό της μίας και γιο της άλλης στο σπίτι τους που το άλλο αρσενικό είχε οικειοποιηθεί εφόσον εκεί γεννηθηκε.., όταν πήγε ο blanco (ο σκυλος μου) για επίσκεψη και το άλλο αρσενικό επίσης.., ο άλλος τρελάθηκε..ίσως γιατί προστάτευε τα κορίτσια του και ας έχει φύγει πολύ καιρό από αυτές.., αλλα ίσως θεωρεί και εκείνη την οικία σπίτι του.
E και ο blanco με την σειρά του επειδή είχε πάει αρκετές φορες στα κορίτσια, είχε οικειοποιηθεί κατά κάποιο τρόπο και αυτός το σπιτι και με το που βλέπει να του ορμάει ο άλλος..άρχισε να γκαρίζει και ο δικός μου.
Από τότε έχουμε πάει όλοι για βόλτα, καφέδες εκδρομές..τα δυο αρσενικά ο δικός μου και ο άλλος.., τον έναν τον έχουμε στον βορά και τον άλλο στον νότο.., για να μην είναι κοντά..

Έχουμε πει πως ίσως όταν είναι με τις κοπέλες οι δυο τους εκεί τα πράγματα χειροτερεύουν έντονα.

Και με ένα άλλο αρσενικό πάλι Ουεστι που μας όρμησε πριν καν κατεβουμε από τον μάρσιπο της μηχανής που έχουμε.
(Εκείνο απο όσο έχω μάθει, έχει σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς.)

Αυτά είναι τα γεγονότα που έχω με αλλα αρσενικά.
Και τυχαίνει να ειναι με ουεστι.:rolleyes:

:)

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Tricky..ασε..κάτι τέτοια σκέφτομαι και τρελένομαι..
Δεν θέλω να γίνει κάτι τέτοιο και στον blanco..

Μάλλον προς θυλικό την βλέπω την δουλειά..και να στειρώσω ένα απο τα δύο..

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Tricky..ασε..κάτι τέτοια σκέφτομαι και τρελένομαι..
Δεν θέλω να γίνει κάτι τέτοιο και στον blanco..

Μάλλον προς θυλικό την βλέπω την δουλειά..και να στειρώσω ένα απο τα δύο..
H περιπτωση του Boogie και του Robby (πομερανιαν) ειναι ΙΜΟ η χειροτερη δυνατη

...μεγαλος σε ηλικια ο Robby , κακομαθημενος απο τους γονεις μου , αστειρωτος και φυλη μυστηρια , με μικρο μεγεθος , που ειναι σπιτι του πασας και ξαφνικα , για μερικες μερες μια στο τοσο εμφανιζεται ....

ο Boogie , 20 κιλα βαρυτερος , αστειρωτος νταβραντισμενος εφηβοενηλικας , που οι γονεις μου τρελαινονται να βλεπουν και να χαιδευουν , απιστευτα λιχουδης και μανιακος για παιχνιδια.

Οσο ηταν κουταβι ο Boogie , ολα ηταν ησυχα ...ο Robby εκανε κουμαντο.Πλεον τα πραγματα θελουν προσοχη , ειδικα οταν δεν ειμαι εγω εκει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Εμένα μου φαίνεται ότι τον κακοποιείτε τον καημένο τον Robby. Δεν είναι συμπεριφορά αυτή :shake::D

(Ψιτ Tricky, τώρα ξέρω τι είναι ΙΜΟ) :p

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πάντως το γεγονός ότι τωρα υπάρχει και το κοριτσάκι στη μέση, δεν βοηθάει τα πραγματα, σωστά? Πχ αν ο Boogie θεωρήσει οτι ο παππούς καλοβλέπει τη μικρή, πιθανον να συμπεριφερθεί πιο παρορμητικά απ'οτι πριν....

Η Tiny πως τα πάει με τον παππού?

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Η Tiny πως τα πάει με τον παππού?
Δεν εχουν προβληματα ...συμβιωνουν ησυχα και ωραια , χωρις πολλα-πολλα .Απλα ο Robby δεν ειναι ο σκυλος που ξερουμε , οταν μπαινει ο Boogie στο σπιτι (κρυβεται κατω απο τον καναπε , γρυλιζει μονος του παρακολουθωντας το Boogie να ανεβαινει στους καναπεδες που καποτε αυτος αραζε κλπ)...οποτε δεν ξερω πως θα ηταν ο Robby με την Tiny μονοι τους , μπορει να εκαναν περισσοτερη παρεα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97