Δεν κάνει για πρώτος σκύλος!

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Ερώτηση
Ποιά είναι η σωστή αντίδραση σε ένα ενήλικο boul mastif ή rottweiler που σου κάνει marsh?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μα δεν είναι εκεί το θέμα! Το θέμα είναι κατά πόσο η πρότερη εμπειρία με δύσκολα σκυλιά συνέβαλε στη σωστή αντίδραση. Ή μάλλον κατά πόσο ήταν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
αμεσα κινηθηκα προς το μερος του,με σταθερο βημα -ΟΧΙ επιθετικο ουτε και φοβικο- κοιτωντας τον στα ματια (αμεσως γυρισε αλλου το βλεμα του,ειναι προκληση του Αρχηγου στο μελος που εκδηλωνει κυριαρχια) του ειπα το περιφημο (μετα γελαγα μονος μου,στο σπιτι) "τι τολμησες και εκανες εκει ρε μ@λ@λ@"?..."σε μενα τετοια?"...το παιρνω ακριβως με την ιδια σταθερη πυγμη απο μπροστα του -κοτα αυτος και τεζα στο γρασιδι με τα αυτια πισω κλπ-...και επανερχομαι στην προτερη θεση μου.Υστερα ηρθε σαν "βρεγμενη γατα" -δεν τον ακουμπησα καν!- και εκατσε διπλα μου...περνανε παλι 5 λεπτα του το αφηνω λιγο πιο μακρια μου...παει διστακτικα το μυριζει και μου το φερνει πισω,αφηνοντας το στο ποδι μου.(εσυ εισαι αρχηγος,εσυ με ταιζεις,σε εσενα ανηκει το κοκκαλο)...του το ξαναδινω και μετα ηρεμα συνεχισε να το τρωει...οσες φορες την ιδια μερα,χθες ή σημερα πηγα να του το παρω απλα το αφησε και κουνησε την ουρα...

οχι που θα μου κουνιοταν η "μπουλντοζα"...:D

P.s αν δεν ειχα καμια εμπειρια...πως θα αντιδρουσα?δεν ξερω...δεν μπορω να απαντησω.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
κοιτωντας τον στα ματια (αμεσως γυρισε αλλου το βλεμα του,ειναι προκληση του Αρχηγου στο μελος που εκδηλωνει κυριαρχια) του ειπα το περιφημο (μετα γελαγα μονος μου,στο σπιτι) "τι τολμησες και εκανες εκει ρε μ@λ@λ@"?..."σε μενα τετοια?"...
:p:D εγω θελω να μην επαιρνε το βλεμμα του και να απαντουσε "ναι, σε σενα ρε πο@στh !"
τι θα εκανες?

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
κοιτα δεν θα το εκανε γιατι δουλεψα απο μωρο στο ποιος ειναι αρχηγος και ποιος οχι...ο Τορο εινα εξαρτημενος απο εμενα σε τεραστιο βαθμο και με υπολογιζει πολυ...αν ομως τωρα γινοταν κατι τετοιο,εκει και παλι θα κρατουσα την αυτοπεποιθηση και ηρεμια μου και μετα θα ειχαμε δραστικοτερες λυσεις οπως αμεσως δεσιμο κλπ..και επειτα τηλ.στο εκπαιδευτη και τηλ. στον εκτροφεα.

ομως μιλαμε για 7 μηνων κουταβι και οχι για 3 χρονων ενηλικο που θα απαντουσε ως ισος προ ισο...αυτο προσπαθουμε -οπως θα γνωριζεις,επειδη εχεις καυκασιο- να πετυχουμε...το να μαθει το κουταβι την θεση του στην αγελη-οικογενεια οσο ακομα ειναι εφικτο αυτο...για αν εχουμε μετα μια αρμονικη συμβιωση...αν ειχα ενα ενηλικο κυριαρχικο πληρως και ανεξελγκτο μπουλμαστιφ εκει πρωτον θα εφταιγα εγω και μονο εγω για την εξελιξη του αυτη και δευτερον θα πηδαγα την μαντρα και ακομα θα ετρεχα:D

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
αν ομως τωρα γινοταν κατι τετοιο,εκει και παλι θα κρατουσα την αυτοπεποιθηση και ηρεμια μου και μετα θα ειχαμε δραστικοτερες λυσεις οπως αμεσως δεσιμο κλπ..
με το κοκαλλο στα ποδια του και το υφος που περιεγραψα, θα πλησιαζες ΑΜΕΣΩΣ με το λουρι, να τον πιασεις απο το λαιμο και να τον δεσεις?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Eχω 3 διαφορετικές εκδοχές σε αυτό το σενάριο.
1) Απο γνωστό εκπαιδευτή (θα κολώσεις)
2) Απο ιδιοκτήτη άλλης κυριαρχικής φυλής (κάνε πως δεν κατάλαβες τίποτα, πιάσε μια μπάλα και πέτα την να την πιάσει).
3) Το δικό μου ένστικτο, αντίδραση όπως Τεο

Δεν μου έχει συμβεί ούτε το περιμένω, απλώς θεωρητικά.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Eχω 3 διαφορετικές εκδοχές σε αυτό το σενάριο.
1) Απο γνωστό εκπαιδευτή (θα κολώσεις)
2) Απο ιδιοκτήτη άλλης κυριαρχικής φυλής (κάνε πως δεν κατάλαβες τίποτα, πιάσε μια μπάλα και πέτα την να την πιάσει).
3) Το δικό μου ένστικτο, αντίδραση όπως Τεο

Δεν μου έχει συμβεί ούτε το περιμένω, απλώς θεωρητικά.
συμφωνω με τα δυο πρωτα, αρκει ο σκυλος να γουσταρει τα μπαλακια:D αλλα ακομη και αν τα γουσταρει, τον επιβραβευεις αυτοματως με κατι που λατρευει, ενω σε εχει απειλησει? :rolleyes:

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
αν ο Τορο γυρναγε -κουταβι- να με δαγκωσει τοτε Γαλαζια μιλαμε για οχι απλα κυριαρχικη ταση που εμφανιζεται μεταξυ 6-9 μηνων(οπως και 15 μηνων περιπου) παρεα με την δευτερη περιοδο φοβου,αλλα για τεραστιο προβλημα του σκυλου μου...και επειδη μιλαμε για τον Τορο,αν αντιδρουσε ετσι παρ'ολο τον τροπο που τον μεγαλωσα,τοτε φταιει ο εκτροφεας γιατι το κουταβι μου εχει προβλημα ψυχολογικο,ειναι φοβικο και δεν ξερω εγω τι αλλο να προσθεσω...ειναι πολυ ιδιαιτερη,σπανια και δυσκολη η περιπτωση που συζηταμε...το 90% των σωστα μεγαλωμενων κουταβιων αντιδρουν ετσι...

@Αmalthea

συμφωνω με τις τρεις εκδοχες και εφηρμοσα την τριτη...το αποτελεσμα εδειξε οτι εκανα σωστα...

οσο για το marsh...εννοεις επιθεση πλεον καθαρη του ζωου?

p.s να σημειωσω το εκανε και στην Κοπελα μου μια φορα,της ειπα και επραξε την ιδια ακριβως τακτικη και τωρα ολα παλι μελι γαλα...

τελος το ειπα στον εκπαιδευτη και μου απηντησε,σωστα εκανες και σωστα εμεινες ψυχραιμος.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
αν ο Τορο γυρναγε -κουταβι- να με δαγκωσει τοτε Γαλαζια μιλαμε για οχι απλα κυριαρχικη ταση που εμφανιζεται μεταξυ 6-9 μηνων.
η δικια μου, τα ειχε ξεκινησει αυτα απο 2 μηνων...(διαλεξα επιτηδες την πιο φουτανα απο τις 5 αδερφες ομως:D)
3-4 μηνων ειχε γκαζωσει και πιστεψε με,δεν ηταν καθολου το "4 μηνων κουταβακι "που σου κανει αγριαδες :rolleyes:

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
εδω με βρισκεις απροετοιμαστο...κυριαρχικες και δυσκολες φυλες και οι δυο...το καυκασιο πιο πολυ,αλλα ισως ειναι και το ταπεραμεντο της τετοιο της καυκασινας σου...απο τοσο μικρη...τι να πω.:D:p

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Εχω εφαρμόσει την ίδια με εσένα τακτική όταν ήταν ο μικρός μου περίπου στην ηλικία του δικού σου. (φαίνεται σε αυτήν την ηλικία κάνουν τις δοκιμές τους) :D
Απλώς είναι ένα σενάριο που όπως είπα δεν το περιμένω λόγω καλής εκτροφής και καλής καλής εκπαίδευσης και σχέσης.
Αλλά ήταν πάντα στο μυαλό μου για κάποιο λόγο.:D

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
η καλη εκτροφη δεν αποτρεπει τα γονιδια μιας φυλης...αντιθετως τα συντηρει και τα προβαλει οσο το δυνατον περισσοτερο.

αρα μια κυριαρχικη εκ φυσεως και δημιουργιας φυλη καποια στιγμη θα το βγαλει αυτο...στο χερι ολων μας ειναι αν και κατα ποσο θα το χειριστουμε σωστα και θα χαραξουμε τα ορια του σκυλου μας.

διαβασα οτι 6-9 μηνες η πρωτη ενδειξη κυριαρχιας και 15 περιπου μηνων η δευτερη.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Δεν υπάρχουν δύσκολες φυλές!

Υπάρχουν ακατάλληλοι ιδιοκτήτες!

Όσοι δεν μπορούν να παίξουν μπάλα, μπορούν ενδεχομένως να παίξουν τάβλι. Κι όσοι δεν μπορούν να παίξουν τάβλι μπορούν ενδεχομένως να παίξουν μπάσκετ. Κι όσοι δεν μπορούν να παίξουν μπάσκετ μπορούν ενδεχομένως να πυγμαχήσουν. Κι όσοι δεν μπορούν να...

@Teo
Αν σου γρυλίσσει Ντόγκο, τότε μάλλον δεν έχει σκοπό να σε δαγκώσει!