Δεν κάνει για πρώτος σκύλος!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
αρα καταλήξαμε πως υπάρχουν δύσκολες φυλές που δεν κάνουν για πρώτοι σκύλοι!
Απλώς ότι υπάρχουν απαιτητικές φυλές. Θα μου πεις ότι όλες είναι σε κάποιο βαθμό, αλλά μάλλον είναι πιο εύκολο να κουμαντάρεις ένα κανίς από ένα malinois. Προσωπικά δεν πρόκειται να ξαναπώ ότι κάποια φυλή δεν "κάνει για πρώτος σκύλος". Υπό προϋποθέσεις όλα κάνουν.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Παρομοίως :)
Ενα malinois είναι σχεδιασμένο να υπακούει κάπως θα το κουμαντάρεις ένα Tζάκ Ράσελ μάλλον να ... χοροπηδάει γαυγίζοντας (με αποτέλεσμα να ψάχνεις ποιό κουζινικό να του πετάξεις μπάς και το βουλώσει) :D :D :D

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Εξαρτάται απ' το κανίς και το malinois :p
(οκ μην το ξεφτιλίσουμε)
ρε συ, δεν ειναι θεμα "κουμαντου", ειναι θεμα προσωπικοτητας!
οταν ταιριαζει στην προσωπικοτητα σου, βρισκεις και τα κουμαντα σου, η μαλλον ειναι εμφυτα και τα βγαζεις προς τα εξω..
εαν δεν σου ταιριαζει, παντα η ζωη με αυτο το σκυλο, θα ειναι μια "αγγαρεια", οσο εμπειρος και να εισαι, οσο εκπαιδευμενος και και και να ειναι, οσο και καλη διαθεση να υπαρχει.
για παραδειγμα, εγω
με ενα κανις,ενω εχουν απιστευτα προτερηματα, θα σκυλοβαριομουν.
με ενα ντογκο, που τα υπερθαυμαζω σαν φυλη,θα.. τιποτα (δεν μπορω καν να σκεφτω οτι θα μου αρεσε να το εχω για σκυλι μου, οτι θα του αρεσε η ζωη μου)

και μιας και ειμαι αρκετα ακραια, μου ταιριαζουν οι γερμανικοι και οι καυκασιοι, διοτι μπορω να καταλαβω και τους δυο και να προσφερω οτι θελουν και οι δυο (ασχετες τελειως φυλες) λογω προσωπικοτητας και παλι:rolleyes:
δεν ειχα καμια σπουδαια πειρα, αλλα "τα επιασα" αμεσως οσα επρεπε, διοτι υπηρχαν μεσα μου;)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
ρε συ, δεν ειναι θεμα "κουμαντου", ειναι θεμα προσωπικοτητας!
οταν ταιριαζει στην προσωπικοτητα σου, βρισκεις και τα κουμαντα σου, η μαλλον ειναι εμφυτα και τα βγαζεις προς τα εξω..
εαν δεν σου ταιριαζει, παντα η ζωη με αυτο το σκυλο, θα ειναι μια "αγγαρεια", οσο εμπειρος και να εισαι, οσο εκπαιδευμενος και και και να ειναι, οσο και καλη διαθεση να υπαρχει.
για παραδειγμα, εγω
με ενα κανις,ενω εχουν απιστευτα προτερηματα, θα σκυλοβαριομουν.
με ενα ντογκο, που τα υπερθαυμαζω σαν φυλη,θα.. τιποτα (δεν μπορω καν να σκεφτω οτι θα μου αρεσε να το εχω για σκυλι μου, οτι θα του αρεσε η ζωη μου)

και μιας και ειμαι αρκετα ακραια, μου ταιριαζουν οι γερμανικοι και οι καυκασιοι, διοτι μπορω να καταλαβω και τους δυο και να προσφερω οτι θελουν και οι δυο (ασχετες τελειως φυλες) λογω προσωπικοτητας και παλι:rolleyes:
δεν ειχα καμια σπουδαια πειρα, αλλα "τα επιασα" αμεσως οσα επρεπε, διοτι υπηρχαν μεσα μου;)
μου αρεσαν τα παραπανω...ωραιο ποστ Γαλαζια!:):)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Παρομοίως :)
Ενα malinois είναι σχεδιασμένο να υπακούει κάπως θα το κουμαντάρεις ένα Tζάκ Ράσελ μάλλον να ... χοροπηδάει γαυγίζοντας (με αποτέλεσμα να ψάχνεις ποιό κουζινικό να του πετάξεις μπάς και το βουλώσει) :D :D :D
Καταλαβες τωρα Θοδωρη γιατι σου προτεινα το στοιχημα? :D;):rolleyes:

Υπαρχει εδω μεσα κανεις που νομιζει οτι το μπουλμαστιφ ειναι πιο δυσκολο απο ενα μινι πινσερ?

Θα ηθελα να ξερω ποιο απο τα δυο θα προτιμουσε ο Ντενις και ο Σωτηρης.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Καλά τότε με τα λεγομενα σας κανενα σκυλι δεν κανει για πρωτος σκυλος. Απο που ξεκινησατε ολοι σας;

Λαμπραντόρ - ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ αποθέματα ενέργειας, μπορεί να διαλύσει το σπίτι.
Δεν φανταζεσαι ποσο ησυχος ειναι μεσα στο σπιτι.... εξω ειναι που γινεται της κακομοιρας.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Θα ηθελα να ξερω ποιο απο τα δυο θα προτιμουσε ο Ντενις και ο Σωτηρης.

Ο κάθε ένας θεωρεί δύσκολο αυτό που δεν έχει συνηθίσει..
Μπορεί κάποια μικρόσωμα πέρα από το να θέλεις να τους ρήξεις μια κλοτσιά να μην μπορείς να τα διαχειριστεις..

Άρα ο βαθμός δυσκολίας έχει να κάνει και με το τι έχουμε συνηθίσει..

Αντικειμενικά όμως υπάρχουν κάποια σκυλιά που είναι πιο δύσκολα από καποια αλλα..

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Αρη -και το ξερεις οτι εκτιμω καθε απαντηση σου- πραγματικα πιστευεις οτι το μινι Πινσερ ειναι πιο δυσκολο να το χειριστεις απο ενα μπουλμαστιφ ή ροτβαιλερ?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Θοδωρη, το ξερεις ότι υπερβαλλω, αλλά η αληθεια είναι ότι μεχρι ένα σημειο αυτό που λεω το πιστευω.

Για δυο λογους. Ο ενας είναι το ταμπεραμεντο των μινι πιν. Ο άλλος είναι ότι δεν ξερεις πώς να το διορθωσεις χωρις να του κανεις ζημία.

Στον μεγαλοσωμο και δυνατο σκυλο θα κοτσάρεις στην αναγκη εκπαιδευτικο κολαρο και θα τον υποταξεις εστω και με καποια βία. Στη μινιατουρα τι θα κανεις? Μη μου πεις θα βαλεις από κεινα τα μινι πνιχτάκια και τα micro-prong. Μιση διορθωση θα αντεξει το μινι πιν.

Ωστοσο πιστευω ότι τα μικροσωμα κανουν για πρωτα σκυλια. Δεν χαθηκε ο κοσμος αν τους κανεις τα κεφια και αν είναι και λιγο ανεξέλεγκτα γιατι ως γνωστον ο,τι και να κανουν είναι χαριτωμενο.