Δεν κάνει για πρώτος σκύλος!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν χαθηκε ο κοσμος αν τους κανεις τα κεφια και αν είναι και λιγο ανεξέλεγκτα γιατι ως γνωστον ο,τι και να κανουν είναι χαριτωμενο.
Που όμως αυτη η θεωρία ειναι εντελώς λάθος..

Εχω δει σε σπίτι ένα yorkie να το έχουν πάνω σε μια κουκέτα γιατί δάγκωνε οποιον επισκέπτη μπει στο σπίτι..
Το είχαν ανεβάσει πάνω στην κουκέτα των κρεβατιών και εκείνο έκανε σαν πιράνχας και όλοι γελάγανε..

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Επειδή αισθάνομαι ολίγον αόρατη:rolleyes:..
Ξανακάνω την γενική ερώτηση που έθεσα 2 σελίδες πριν..

Ο ιδιοκτήτης που έχει αποκτησει έναν δύσκολο σκύλο για πρώτο του και έχει κάνει λάθη λόγω απειρίας είναι έτοιμος για τον επόμενο δύσκολο σκύλο ή όχι? Η εμπειρία του αυτή(με τα λάθη συμπεριλαμβανομένων) είναι αρκετή?
Θα με ενδιέφεραν οι απόψεις σας.
Αν πιστεύεται ότι είναι οφ τόπικ ή χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάω πάσο!

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7

αν εχει επιγνωση των λαθων του, ναι:)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Θοδωρη, το ξερεις ότι υπερβαλλω, αλλά η αληθεια είναι ότι μεχρι ένα σημειο αυτό που λεω το πιστευω.

Για δυο λογους. Ο ενας είναι το ταμπεραμεντο των μινι πιν. Ο άλλος είναι ότι δεν ξερεις πώς να το διορθωσεις χωρις να του κανεις ζημία.

Στον μεγαλοσωμο και δυνατο σκυλο θα κοτσάρεις στην αναγκη εκπαιδευτικο κολαρο και θα τον υποταξεις εστω και με καποια βία. Στη μινιατουρα τι θα κανεις? Μη μου πεις θα βαλεις από κεινα τα μινι πνιχτάκια και τα micro-prong. Μιση διορθωση θα αντεξει το μινι πιν.

Ωστοσο πιστευω ότι τα μικροσωμα κανουν για πρωτα σκυλια. Δεν χαθηκε ο κοσμος αν τους κανεις τα κεφια και αν είναι και λιγο ανεξέλεγκτα γιατι ως γνωστον ο,τι και να κανουν είναι χαριτωμενο.
συμφωνω στο οτι θελει πραγματικα ιδιαιτερο χειρισμο το μικρο και μικροσκοπικο σκυλακι.

συμφωνω στο οτι μικρα σκυλακια -οχι ολες οι φυλες και οχι παντα- (γιατι το ταπεραμεντο ενος Τεριε ειναι στο αλλο ακρο απο ενος Μαλτεζ),κανουν για πρωτα σκυλια για τους γνωστους λογους που δεν χρειαζεται να αναλυσω.

μετα απο ολη αυτη την συζητηση (και απο πολλες συζητησεις κατα καιρους στο φορουμ
) θαυμαζω ολο και πιο πολυ το ευρος και το βαθος του κυνολογικου κοσμου και της κυνολογιας και διαπιστωνω ποσες διαφορετικες αποψεις υπαρχουν παντα πανω σε μια φυλη...οποια και αν ειναι αυτη...ποσες τακτικες χειρισμου,γνωμες για σωστη κοινωνικοποιηση,γνωμες περι καταλληλοτητος κλπ κλπ.

πραγματι αξιοθαυμαστο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κάτια,
Εδώ μιλαμε για ανθρωπινη ανοησια και στην ουσια βία, που βλεπουν τον σκυλο σαν παιχνιδι.
Εχω διωξει επισκέπτες από το σπιτι που πηγαν να κανουν το ιδιο με την Ζηνα. Ο μονος που δεν φταιει ειναι ο σκυλος.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα

δεν εισαι αορατη...και εγω πολλες φορες δεν παιρνω απαντησεις...δεν σημαινει παντα κατι αυτο...

θα πω ναι και εγω,αλλα λιγο διστακτικα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αρχικό μήνυμα απο scooby doo Εμφάνιση μηνυμάτων
Ο ιδιοκτήτης που έχει αποκτησει έναν δύσκολο σκύλο για πρώτο του και έχει κάνει λάθη λόγω απειρίας είναι έτοιμος για τον επόμενο δύσκολο σκύλο ή όχι? Η εμπειρία του αυτή(με τα λάθη συμπεριλαμβανομένων) είναι αρκετή?
Εχει καταλαβει τα λαθη του?

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Θα ηθελα να ξερω ποιο απο τα δυο θα προτιμουσε ο Ντενις και ο Σωτηρης.
Προφανώς και θα χειριστώ (και θα συμβιώσω) πολύ πιο εύκολα ένα Μπουλμάστιφ παρά ένα ΜίνιΠιν!

Το γιατί (πάλι) το είπε η galazio και θα το εξηγήσω απ' την δική μου την σκοπιά.

Δεν χρειάστηκε ποτέ να δείρω σκύλο μου, ποτέ!
Αλλά ενώ έχω μεγάλα όρια ανοχής και αντοχής, είμαι μάλλον εντελώς απρόβλεπτος κι εκρηκτικός στις αντιδράσεις μου και διαχυτικός στις χειρονομίες μου, ειδικά όταν αυτές εκφράζουν αγάπη και παιχνίδι.
Για να το κάνω κατανοητό, θα χρησιμοποιήσω την υπερβολή (το τονίζω) και θα πω πως κινούμαι μάλλον λίγο πριν από τα όρια της ψυχολογικής βίας και του εξαναγκασμού.

Για να συμβιώσω λοιπόν με έναν σκύλο που έχει το τεμπεραμέντο του ΜινιΠιν θα πρέπει να μετριάσω κατά πολύ την συμπεριφορά μου και να προσποιηθώ!

Πράγμα λοιπόν που με κάνει (εμένα κι όχι τις φυλές αυτές) ακατάλληλο για σκύλους με το τεμπεραμέντο ενός ΜινΠιν, ενός Σνάουτσερ, ενός Jack Russel κι ενός Westie (άντε να πω και του Κανίς).

Άρα τα παραπάνω είναι δύσκολοι σκύλοι!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Υπάρχει κάποιος που να πήρε πρωτη φορα σκύλο και δεν έκανε λάθη?
το θέμα είναι να είσαι όσο πιο πολύ γίνεται προετοιμασμένος..
Αυτός που παίρνει για δεύτερη φορα έναν δύσκολο σκύλο είναι πιο κοντά από αυτόν που παίρνει για πρώτη φορα, αρκεί να έχει καταλάβει τα λάθη του και να μην τα επαναλάβει..

Τα λάθη μπορούν να γίνουν αρετή αν τα χρησιμοποιήσουμε σωστά..:)

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
@Teo
Δεν θιχτηκα προσωπικά don' t worry!;)

@harryf
Σωστός!:D

@κανγκο
Προσωπικά έχω καταλάβει πολύ καλά τα λάθη που έκανα με τον Σκούμπι στην αρχή της σχέσης μας και όσο περνάει ο καιρός καταλαβαίνω και τα πιο πρόσφατα..
Δεν αναρωτιέμαι πλέον γιατί έχει την τάδε άσχημη συμπεριφορά γιατί ξέρω ποια λάθη μου τον οδήγησαν σε αυτήν..

Άρα σύμφωνα με την γαλάζια είμαι έτοιμη για έναν δεύτερο δύσκολο σκύλο! Σωστά?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
scooby doo;157530 Άρα σύμφωνα με την γαλάζια είμαι έτοιμη για έναν δεύτερο δύσκολο σκύλο! Σωστά?[/quote said:
οχι σωστα, διοτι ακομη δεν ολοκληρωσες τα λαθη σου με τον πρωτο...ειναι ακομη κουταβακι:)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Άρα σύμφωνα με την γαλάζια είμαι έτοιμη για έναν δεύτερο δύσκολο σκύλο! Σωστά?
οχι απολυτα ετοιμη...και ο λογος ειναι απλος...ο χαρακτηρας σου και η προσωπικοτητα σου ειναι ικανες να ηγηθουν ενος "δυναμικου-δυσκολου" σκυλου?...Αν ναι και μετα απο πολυ μαθηση και συζητηση για την φυλη,τοτε ναι εισαι.

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Εξαρταται τι λαθη προηγηθηκαν, αν ειναι σοβαρα, αν εχεις μαθει να αντιμετωπιζεις σοβαρες καταστασεις με μεγαλυτερη επιτυχια πλεον και αν εχεις μαθει να εισαι πιο προσεκτικος/η στην καθε σου κινηση/χειρισμο απεναντι στο δυσκολο σκυλο και στις διαφορες καταστασεις που θα ακολουθησουν.

Με δεδομενο οτι ολοι οι ανθρωποι εχουμε κανει λαθη στο χειρισμο δυσκολου σκυλου, ολοι εχουμε περιθωρια βελτιωσης και δικαιωμα δευτερου κατοικιδιου συντροφου αν ειμαστε διατθειμενοι να το παλεψουμε για καλυτερα αποτελεσματα

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Για να συμβιώσω λοιπόν με έναν σκύλο που έχει το τεμπεραμέντο του ΜινιΠιν θα πρέπει να μετριάσω κατά πολύ την συμπεριφορά μου και να προσποιηθώ!
Πράγμα λοιπόν που με κάνει (εμένα κι όχι τις φυλές αυτές) ακατάλληλο για σκύλους με το τεμπεραμέντο ενός ΜινΠιν, ενός Σνάουτσερ, ενός Jack Russel κι ενός Westie (άντε να πω και του Κανίς).

Άρα τα παραπάνω είναι δύσκολοι σκύλοι!
Για τον σωτηρη ειναι αυτα..

Oποτε επανερχόμαστε σε αυτό που είπα πριν πως ο βαθμός δυσκολίας πέρα από την αντικειμενική δυσκολία που έχουν κάποιοι σκύλοι και δεν είναι όλοι αυτοί που ανέφερε ο Σωτήρης αντικειμενικά, είναι και προσωπικο θεμα.

Σίγουρα πάντως για να προσπαθήσουμε να καταφέρουμε έναν δύσκολο σκύλο πρέπει να μας αρέσει... να μας πηγαίνει σε ιδιοσυγκρασία, σε τρόπο ζωής, σε μέγεθος.. σε όλα αλλιως δεν γινεται τιποτα..:)

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
οχι σωστα, διοτι ακομη δεν ολοκληρωσες τα λαθη σου με τον πρωτο...ειναι ακομη κουταβακι:)
Σωστά!! Δεν εννοώ πως είμαι τώρα έτοιμη αλλά πως θα είμαι (ίσως) έτοιμη.. Πότε? Τουλάχιστον σε 2-3 χρόνια που θα έχω έναν ολοκληρωμένο σκύλο και θα έχω αποτιμήσει τα λάθη που θα έχω κάνει ως τότε!

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Σωστά!! Δεν εννοώ πως είμαι τώρα έτοιμη αλλά πως θα είμαι (ίσως) έτοιμη.. Πότε? Τουλάχιστον σε 2-3 χρόνια που θα έχω έναν ολοκληρωμένο σκύλο και θα έχω αποτιμήσει τα λάθη που θα έχω κάνει ως τότε!
ναι και μετα θα κανεις χειροτερα :)