Δεν κάνει για πρώτος σκύλος!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Σωστά!! Δεν εννοώ πως είμαι τώρα έτοιμη αλλά πως θα είμαι (ίσως) έτοιμη.. Πότε? Τουλάχιστον σε 2-3 χρόνια που θα έχω έναν ολοκληρωμένο σκύλο και θα έχω αποτιμήσει τα λάθη που θα έχω κάνει ως τότε!
Tο "κατακτήσαμε" το ένα θέμα και πάμε σε 3 χρονια να τα έχουμε και παράλληλα?

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Χειρότερα λάθη με τον Σκούμπι ή με τον επόμενο??

Για να μην ανησυχείς λέω από τώρα πως για δεύτερο σκύλο(ταυτόχρονα με τον τωρινό) θέλω κάποιον εύκολο όχι κανένα καυκάσιο:p!!

@κανγκο
Σε τρόμαξα ε? Είναι περισσότερο θεωρητικές οι ερωτήσεις και όχι πρακτικές!

Last edited:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Πολύ ωραίο τόπικ!!
Πράγματι! :)

Να πω πως και εγώ ιδανικά θα έλεγα κάποιος να ακολουθήσει την σειρά που έδωσε η Chloe (νομίζω).. Εύκολο σκυλί, λιγότερο εύκολο, μέτριο, δύσκολο, κέρβερος.
Θεωρητικά θα ήταν ένας τρόπος... Αλλά μιλάμε ουσιαστικά για 4 διαφορετικά σκυλιά πριν... Τα οποία αν αποκτηθούν διαδοχικά και όχι ταυτόχρονα θα μας πάρει 4 Χ 10 μινιμουμ χρόνια = 40 χρόνια για να αποκτήσουμε την πολυπόθητη πείρα μαζί τους! :shock: Βάλε να είμαστε και 20 χρονών στον πρώτο σκύλο... τον ΄"κέρβερο" τον παίρνουμε τελικά στα 60 με 70?!! :confused::D

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Στα 70 οπως ειμαστε τρελοι και παλαβοι ολοι οι σκυλαδες..σχολη κανονικη θα φτιαξουμε..:D:D

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Στα 70 οπως ειμαστε τρελοι και παλαβοι ολοι οι σκυλαδες..σχολη κανονικη θα φτιαξουμε..:D:D
ειμαστε ωραια φαρα εμεις οι σκυλαδες Κατια τελικα...περιεργη λιγο αλλα ωραια...αυτο σκεφτομουν και εγω...!:D:D:D

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Amalthea τί εννοείς μάρς να σου πώ :p :p
O.K. Λοιπόν
Με την λέξη μαρς εννοώ να γρυλίσει και να κινηθεί προς το μέρος σου.
Και για να εξηγήσω καλύτερα. Η δικιά μου θέση σαν αρχηγού της αγέλης έχει εδραιωθεί πολύ καλά.
Μερικές φορές όμως ο αρσενικός δυσανασχετεί στις εντολές του Β (της συζύγου) π.χ. έρχεται ξαφνικά κάποιος επισκέπτης που φοβάται τα σκυλιά και ο νεαρός παίρνει εντολή να πάει στο κλουβί.
Δεν γρυλίζει ούτε απειλεί, απλώς πάει κάτω απο το τραπέζι της κουζίνας και κάνει οτι δεν καταλαβαίνει, παιρνει και αυτό το γνωστό δυσαρεστημένο ύφος :D.
Σε τέτοια περίπτωση λοιπόν ποιά είναι η σωστή αντίδραση?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Αν παίρνει το γνωστό ύφος και δεν γουστάρει κλουβί - μεζεδάκια στο κλουβί - αποφεύγεις να του δώσεις εντολή όταν είναι ελεύθερος κλπ κλπ και θα γουστάρει λίαν συντόμως.

Αν γρυλίζει και φερμάρει πρός το μέρος σου φωνή - λουρί και υπακοή.

Αν γαυγίζει και τρέχει πρός το μέρος σου έχεις δύο επιλογές :

α) αν προλαβαίνεις όπου φύγει φύγει :D :D
β) αν δεν προλαβαίνεις πέφτεις κάτω λές γλυκόλογα δυνατά και μία προσευχή από μέσα σου :p

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
μετα απο ολη αυτη την συζητηση (και απο πολλες συζητησεις κατα καιρους στο φορουμ) θαυμαζω ολο και πιο πολυ το ευρος και το βαθος του κυνολογικου κοσμου και της κυνολογιας και διαπιστωνω ποσες διαφορετικες αποψεις υπαρχουν παντα πανω σε μια φυλη...οποια και αν ειναι αυτη...ποσες τακτικες χειρισμου,γνωμες για σωστη κοινωνικοποιηση,γνωμες περι καταλληλοτητος κλπ κλπ.

πραγματι αξιοθαυμαστο.
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
ο καθενας τον χαβά του.
πραγματι αξιοθαυμαστο.

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
δεν μου αρέσει που λέμε ο καθένας με τον χαβά του, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικούς χαρακτήρες και προσωπικότητες καθώς και τα σκυλιά εκτός από ράτσες το ένα δεν είναι ίδιο με το άλλο . το γεγονός για εμένα είτε πρώτος είτε τρίτος σκύλος είναι αποτελεί με το πόσο υπευθυνότητα θα πάρεις το ζωντανό για παρέα μαζί σου. είμαι κάτοχος ενός jack russel ως γνωστό και δεν με έχει δυσκολέψει όσο δύσκολο σκυλί και υπερκινητικό και να είναι.