Δεν κάνει για πρώτος σκύλος!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Πολύ καλή ερώτηση και έχεις δίκιο σε όλα.
Δεν κάνεις για αυτόν τον σκύλο λέμε όταν ο σκύλος σε περίπτωση εξέλιξής του σε ανεξέλεγκτο ζώο μπορεί να δημιουργήσει νομικό πρόβλημα ή σωματικές βλάβες.
Θα σε πρήξει λέμε για έναν σκύλο που μπορεί να είναι χειρότερος αλλά μέχρι εκεί.

Αυτά εμπειρικά πάντα.

Για τα αδέσποτα είναι γνωστό το πρόβλημα και όλοι καταλαβαίνουν γιατί - κακώς - συστήνονται σε άπειρους ιδιοκτήτες.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Το γεγονός ότι έχω μεγαλώσει ένα καλόβολο κανισάκι (και με επιτυχία :p) με κάνει κατάλληλη ιδιοκτήτρια για έναν καυκάσιο? (Παράδειγμα δίνω πάλι).
ναι, διοτι οταν θα κλανει το καυκασιο και θα φοβαται που τις ακουει, θα αντεχεις εσυ να το παρεις αγκαλια, ετσι βρωμοκωλο,για να το παρηγορησεις?
(οχι, δεν θα κατσει να του τον σκουπισεις με μωρομαντηλα!)
:p

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Πολυ ωραιο θεμα. Να πω και εγω την γνωμη μου. Πιστευω οτι ο υποψηφιος κατοχος ενος σκυλου οποιασδηποτε ρατσας πρεπει να διαλεξει την ρατσα που συμβαδιζει με την προσωπικοτητα του, τον τροπο ζωης του για τα επομενα 10 χρονια σχεδον και την χρηση που μπορει να θελει τον σκυλο του εκτος της συντροφιας. Επισης σιγουρα η εμπειρια παιζει καθοριστικο ρολο στο ελεγξεις την συμπεριφορα του μελλοντικου σου σκυλου αλλα το ιδιο και ο χαρακτηρας του υποψηφιου κατοχου.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
ναι, διοτι οταν θα κλανει το καυκασιο και θα φοβαται που τις ακουει, θα αντεχεις εσυ να το παρεις αγκαλια, ετσι βρωμοκωλο,για να το παρηγορησεις?
(οχι, δεν θα κατσει να του τον σκουπισεις με μωρομαντηλα!)
:p
Φυσικά και θα άντεχα, είναι γνωστό ότι είμαι ίσως το λιγότερο σιχασιάρικο άτομο στο φόρουμ :p:p:p
(αμάν όμως μ' αυτές τις διατυπώσεις σου :rolleyes:)
οχι...πραγματικα ΟΧΙ.

βαλε κατω και συγκρινε ακριβως τις δυο αυτες φυλες και δεν χρειαζεται να σου εξηγησω καν εγω το "Οχι" μου αυτο...
Αυτός που μεγάλωσε με επιτυχία ένα μπόξερ ή ένα λαμπραντόρ?

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
ουτε αυτος Λιζα...

αυτος που μεγαλωσε με επιτυχια ενα μποξερ,Γ.ποιμενικο,μαλτεζ και Ντογκο,ναι κανει.

δεν αποτρεπω κανενα Λιζα απο το να παρει οτι θελει,εντελη.

απλα λεω την γνωμη μου.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
το Μαλτεζ ειναι για ξεκαρφωμα αναμεσα στα αλλα 3 θηρια...:p

ηθελα να δειξω ποικιλια σε διαφορετικες φυλες,αρα και μεγαλυτερη γνωση και ικανοτητα.

επισης δεν ειπα ΠΟΤΕ οτι δεν υπαρχουν και μικρα σκυλια,διαβολοι...

για προσπαθηστε να κανετε καλα ενα bull terrier μινιατουρα...ενα σπιτζ νανο...:p...tazmanian devils!

p.s επειδη μιλαμε για γνωστες ρατσες...για μπειτε σε μια αυλη που την φυλαει ενα Κομοντορ...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Οσο τραβηγμενο και να ακουγεται, πιστευω ότι με θεληση, ορεξη, πεισμα, υπομονη και πολλη δουλεια, μπορεις να συμβιωσεις ακομα και με τον Κερβερο, αν αυτος είναι ο σκυλος που επιθυμεις, και να ευτυχίσεις.Ο ιδος ο Κερβερος θα σε βοηθησει οταν θα δει την υπερπροσπαθεια.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Είναι σχετικό..και να είχε ενα ατομο πριν μια φυλή με μεγάλες απαιτήσεις δεν σημαίνει ότι είναι έμπειρο..

Η εμπειρία έρχεται με προσωπική ενασχόληση..
Με ενδιαφέρον στην μάθηση για την φυλή.., με το να ανοίγεις βιβλία και να θέλεις να μαθαίνεις συνεχώς..
Η θεωρία δεν θα σου δώσει την εμπειρια όμως θα σε βοηθήσει να ανταπεξέλθει στην πράξη..

Πολλά άτομα είχαν χρονια σκυλιά όπως π.χ. γερμανικό ποιημενικο και boxer και δεν ξέρουν τα βασικά της φυλής..
και άτομα άπειρα απέκτησαν μια τέτοια φυλη και ξεπέρασαν κατά πολύ αυτά τα άτομα σε γνώσεις και εμπειρία λόγο του ότι προσπάθησαν και ασχολήθηκαν..

Όλα είναι σχετικά και έχει να κάνει με το ποσο συνειδητοποιημένη είναι η απόφαση στο να παρθεί η κάθε φυλή αναλογα του τροπου ζωης μας..

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
@Κατια αλλο αυτο που λες και συμφωνω...απλα η Λιζα ειπε για ατομα που ειχαν π.χ Ποιμενικο και τον μεγαλωσαν ολοσωστα!

δεν ειπα ποτε οτι ειχα Μαστινο αρα ειμαι πανετοιμος για ολα.

@Αρη

δεν συμφωνω απολυτα...εχω τις ενστασεις μου.

Η καλη διαθεση και η προσπαθεια δεν συνεπαγεται επιτυχια με μια δυσκολη φυλη...η καλη διαθεση,η προσπαθεια συνοδευομενες απο την ΠΕΙΡΑ συνεπαγονται επιτυχια.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Άρα για να αποκτήσεις δύσκολη φυλή πρέπει πρώτα να δοκιμαστείς σε εύκολες? Πρέπει να περάσεις τα στάδια: εύκολη φυλή, λιγότερο εύκολη, μέτριας δυσκολίας, δύσκολη, πολύ δύσκολη, κέρβερος?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν είναι καλύτερο να είναι ο καθένας προετοιμασμένος;

Κι εγώ είχα ως πρώτο σκύλο μιά από της πιο δύσκολες φυλές. ΕΚΤΙΜΗΣΑ πολύ όσους με προετοίμαζαν αρνητικά. Με βοήθησαν πολύ!!!!

Ήξερα που πάω να μπλέξω (πάνω - κάτω) και πως θα θέλει ο σκύλος πάρα πολύ δουλειά εκ μέρους μου για όλη του τη ζωή.

Από την άλλη, το να αποθαρρύνονται από δύσκολους σκύλους κάποιοι σώζει ζωές (σκύλων συνήθως αλλά όχι μόνο!).

Εγώ γενικώς στραβώνω όταν τα λένε όλα "ρόδινα" για τον οποιονδήποτε σκύλο. Είμαι πεπισμένη πως εκείνοι είναι που δεν αγαπάνε πραγματικά τα ζώα.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
θα δωσω προσωπικο παραδειγμα...

ειχα σκυλια σε ολη μου την ζωη απο Γ.Ποιμενικους μαζι με τον πατερα μου,κοκερ,μποξερ,ημιαιμο,ροτβαιλερ (για λιγο καιρο ενος φιλου,το φιλοξενουσα εγω) και τωρα το μπουλμαστιφ.

Ακομα δεν με θεωρω πραγματικα ετοιμο για μια τετοια φυλη,συνεχως μαθαινω και πολλες φορες ερχομαι στα προσωπικα μου ορια...τεσταρω πολυ τον εαυτο μου με την συγκεκριμενη φυλη.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πρέπει να είναι προετοιμασμένος
η επιπόλαιη "σγορσ" φέρνει την αποτυχία..

Νομίζω πως παίζει πάντα ρολο και το περιβάλλον..
Αν έχεις κάποιον έμπειρο να σε βοηθήσει..
Να πας σε έναν εκπαιδευτη να σε καθοδηγήσει κλπ

Για αυτό είπα προσωπική ενασχόληση..
Αν κάποιος έχει μελετήσει πολύ προσεχτικά τα χαρακτηριστικά της φυλής που τον ενδιαφερει και έχει προετοιμαστεί για αυτά, δεν βρίσκω τον λόγο γιατί να μην δοκιμάσει..