Δάγκωμα σε παιδάκι

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
off topic
Έχω δυο σκυλιά...
Τον Άρη, ελληνικό ποιμενικό, 2,5 ετών περίπου και την Ρούνη, γκόλντεν ριτρίβερ, 3,5 ετών περίπου...
Να τα χαιρεσαι..
Μου αρεσουν κ τα δυο παρα πολυ αλλα το γκολντεν ειναι μια απο τις αδυναμιες μου.
Εχει τοσο χαρουμενη φατσουλα!
Πωωωωω μιλαμε με τρελαινει!

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Σωστο. Υπαρχει παντως και αλλη τακτικη. Παιρνεις απο την αρχη ενα ησυχο σκυλακι και δεν χρειαζεται να αλλαξει κατευθυνση κανενας.
Ναι εγω εχω ενα ησυχο σκυλακι κ δε χρειαστηκε ν'αλλαξω κατευθυνση αλλα δε νομιζεις οτι ειναι πολυ εγωιστικο να λες οτι "οι αλλοι πρεπει ν'αλλαξουν κατευθυνση?"
Τα ζορικα σκυλια τα εχουν οι αντρες στην οικογενεια..
Απλα ρωτω.. αν βρεθει απεναντι σου ενα ζωηρο ροτ πολυ καλα εκπαιδευμενο κατι που ομως εσυ δεν το ξερεις θα περιμενεις ν'αλλαξει εκεινο με τον ιδιοκτητη του κατευθυνση?!
Απλα κ μονο επειδη αυτο συνηθισες να πιστευεις?

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Μια φορά πέσαμε σε παιδιά που σχόλαγαν απο το σχολείο,κι ενώ εμείς πηγαίναμε ήσυχα κι ωραία, τον πλησίασαν κι άρχισαν να του κάνουν χειρονομίες, και να γρυλίζουν!!!!!!!!!! Αυτός άρχισε να δείχνει δόντια και αμέσως το πήγα απέναντι,λέγοντας δυο λογάκια στα παιδιά γι αυτά που έκαναν!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ναι εγω εχω ενα ησυχο σκυλακι κ δε χρειαστηκε ν'αλλαξω κατευθυνση αλλα δε νομιζεις οτι ειναι πολυ εγωιστικο να λες οτι "οι αλλοι πρεπει ν'αλλαξουν κατευθυνση?"
Τα ζορικα σκυλια τα εχουν οι αντρες στην οικογενεια..
Απλα ρωτω.. αν βρεθει απεναντι σου ενα ζωηρο ροτ πολυ καλα εκπαιδευμενο κατι που ομως εσυ δεν το ξερεις θα περιμενεις ν'αλλαξει εκεινο με τον ιδιοκτητη του κατευθυνση?!
Απλα κ μονο επειδη αυτο συνηθισες να πιστευεις?
Παρολο που δεν μου αρεσει το υφος σου εδω και μερικα ποστ, θα σου απαντησω ομορφα, γιατι παντα απαντω και παντα (σχεδον) απαντω ομορφα.

Δεν είναι εγωιστικο να απαιτω από τους αλλους να αλλαξουν κατευθυνση.
Γιατι δεν φταιω εσυ αν …
Εχουν διαστρεβλωμενη ιδεα για τον σκυλο γενικα.
Δεν βλεπουν ότι είναι υπο ελεγχο, εστω κι αν τον κραταω κολλημενο πανω μου.
Αν ο σκυλος τους δεν μπορει να περασει δίπλα από έναν αλλον σκυλο.
Και πολλα άλλα Αν.

Κατευθυνση θα αλλαξω μονο σε πολύ ειδικες περιπτωσεις, όπως πχ ανθρωπων με καποιο φανερο προβλημα.

Με το ροτ που ανεφερες, δεν θα αλλαξω κατευθυνση. Αν είναι εκπαιδευμενο, θα το καταλαβω αμεσως. Όπως και θα αξιολογησω αμεσως την κατασταση και την σχεση του με τον ιδιοκτητη.
Ο αλλος θα αλλαξει κατευθυνση αν αξιολογησει πως εγω δεν ειμαι ικανος χειριστης.
Αν φαινεται πως δεν το ελεγχει καθολου, τοτε θα του πω από μακρια να προσεχει ή να φυγει αλλά και παλι πιστευω ότι αυτος θα αλλαξει κατευθυνση, αν εχει την στοιχειωδη σοβαροτητα και επιγνωση του κινδυνου με τον οποιο κυκλοφορει.
Αρα ο,τι και να γινει, δεν θα αλλαξω εγω κατευθυνση, εκτος αν μιλαμε για ειδικη περιπτωση καραγκιοζη με δαιμονισμενο σκυλο.

Με το να αλλαζεις συνεχεια κατευθυνση, δεν θα μαθεις ποτέ, ουτε εσυ ουτε ο σκυλος, να αντιμετωπιζεις καποιες καταστασεις, οι οποίες όμως θα ερθουν καποια στιγμη σιγουρα. Και θα είναι ξαφνικο.
Το χειροτερο είναι ότι ο σκυλος μπορει να αποκτησει φοβια για τις καταστασεις που αποφευγεις ή να τις αντιμετωπιζει με ακομα μεγαλυτερη εχθρικοτητα (πχ γατες και άλλα σκυλια).
Δεν θα εκπαιδευτει ποτέ σε αυτές, δεν θα ελεγχθει ποτέ, δεν θα κοινωνικοποιηθει ποτέ.

Τελος, τα ζορικα σκυλια δεν τα εχουν παντα και αναγκαστικα οι αντρες.

Μετα και απο αυτο, Καληνυχτα και καλο ξημερωμα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Nα πω και εγώ την μακακία μου;
Γιατί επικεντρώνουμε το θέμα στον harryf; Είναι ο μόνος που έχει στο φόρουμ δύσκολο σκύλο; Τον σκύλο του τον ελέγχει και από ότι έχω καταλάβει από τα ποστς που έχω διαβάσει έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο με τον σκύλο και να μην αναγκαστεί να τον αποχωριστεί; Τα λέω όλα αυτά γιατί είναι έμεση επίθεση προς αυτόν και μου φαίνεται άδικο.
Επιπλέον κάτι που είπε εγώ συμφωνώ απόλυτα. Ότι αν δεν θέλεις δυσκολίες κλπ παίρνεις έναν εύκολο σκύλο. Εγώ αυτό το έκανα στην πράξη. Ο άντρας μου ήθελε rott αλλά εγώ δεν θεωρούσα ούτε εκείνον ούτε εμένα έμπειρους ιδιοκτήτες για αυτόν το σκύλο. Όχι ότι είναι το πιο δύσκολο σκυλί που υπάρχει στον κόσμο αλλά θέλει μεγάλη προσοχή στην αρχή για να πάνε όλα ομαλά. Κι εγώ ήθελα εναν σκύλο που κι ένα λάθος να κάνω να μην μου προκαλέσει μελλοντικά προβλήματα και διλλήματα γιατί είμαι κακή στις λήψεις δραστικών αποφάσεων. Και έτσι πήρα λαμπ που το ήθελα και πάντα ..(και τρέχω και δεν φτάνω :p ).

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Εγώ το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το όλο θέμα πάντως ;-)

Άρη, με κάλυψες (βάλε κ καμία νεότερη φωτό από την μαύρη θεά, μας έχει λέιψει :) )

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Γιατί επικεντρώνουμε το θέμα στον harryf; Είναι ο μόνος που έχει στο φόρουμ δύσκολο σκύλο; ...
Αγαπητη Κυβελη, θα απαντησω εγω, σε συνεχεια των χθεσινων.

Το να καθεσαι (ΟΧΙ εσυ!) στην κερκιδα και να χειροκροτας ή να γιουχαρεις, ειδικα οταν δεν καταλαβαινεις τι εργο παιζει, ειναι το μονο ευκολο.

Βγες στην σκηνη, εξεθεσε τον εαυτο σου, την δουλεια σου, τις μεθοδους σου, τις αποψεις σου, αιτιολογησε τες επαρκως, απαντα σε ερωτησεις, δεξου κριτικη…

Βγες μπροστα και παιξε πρωτα έναν μικρο ρολο, γινε σιγα σιγα και ενας από τους πρωταγωνιστες, ή ανεβα στο βαθρο και μιλα, να αλλαξουμε ρολους και να εχεις από κατω εμενα να σε κρινω και να σου κανω ερωτησεις, και αντε εγω δεν ειμαι τιποτα, να εχεις απεναντι ατομα που δουλευουν με σκυλους επι δυο δεκαετιες να σε στηνουν στο τοιχο και να σε στριμωχνουν και να καταρριπτουν στη στιγμη κάθε σου επιχειρημα και να μην ξερεις από πού να φυγεις…

Απάντα σε ερωτησεις μελων με σοβαρο προβλημα και δες ΤΙ προϋποθετει το να δωσεις μια εξισου σοβαρη απαντηση, κατσε να κριθεις γι αυτή την απαντηση και να την αιτιολογησεις…

και μετα τα λεμε.

Μπορεις να το κανεις? Αν ναι, περιμενουμε με αγωνια και χαρουμενη προσμονη ολοι εμεις που χανουμε από τον χρονο μας για να προσφερουμε κατι αλλά και για να κρατησουμε το φορουμ ζωντανο και ενδιαφερον.

Αλλά για να το κανεις αυτό πρεπει να εχεις λογο να το κάνεις, ενδιαφερον, ορεξη και παθος. Και να μην απορεις με αυτόν που (συχνα αναγκαστηκε εκ των πραγματων) να προχωρησει παραπανω από σενα και τον περιμενεις στη γωνια.

Δεν χρειαστηκε ποτέ να ασχοληθεις με δυσκολα σκυλια ή σοβαρα προβληματα? Και πολύ καλα και σοφα εκανες, αλλά τοτε κατσε ησυχα και περιμενε να δεις τι θα πουν οι αλλοι, ή αν εχεις καποια απορια ή προταση ή ενσταση, καν’την ομορφα και δειξε ή υποκρισου ότι ενδιαφερεσαι.

Κρατα πρωτα το λουρι ενός ζορικου σκυλου κερατου για λιγα λεπτα και λιγα μέτρα, νοιωσε τι θα πει σκυλος με γκαζι και ενταση, που μπορει να κανει μαρς και σε σενα τον ιδιο αν κάνεις ένα λαθος και αν δεν σε σεβεται, απεκτησε συγκεκριμενα βιωματα, και μετα ξαναδιαβασε από την αρχη οσα ειπαμε.
Γιατι, για να το πω σε απλουστατα ελληνικα με μια κουβεντα....Τα αυγα δεν τα αλωνιζουν.

Εγραψα πολλα, σαν επιλογο της συμμετοχης μου σε παρομοια θεματα με δικα μου βιωματα, γιατι δεν γινεται κάθε φορα να γυρναει το θεμα στην σκυλα μου και να αναβουν τα αιματα. Εχω κουραστει και χρειαζομαι χρονο να απαντω και να εξηγω, και χρονος δεν υπαρχει.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) ...Κατευθυνση θα αλλαξω μονο σε πολύ ειδικες περιπτωσεις, όπως πχ ανθρωπων με καποιο φανερο προβλημα.

2) ...Με το ροτ που ανεφερες, δεν θα αλλαξω κατευθυνση. Αν είναι εκπαιδευμενο, θα το καταλαβω αμεσως. Όπως και θα αξιολογησω αμεσως την κατασταση και την σχεση του με τον ιδιοκτητη.

3) ...Ο αλλος θα αλλαξει κατευθυνση αν αξιολογησει πως εγω δεν ειμαι ικανος χειριστης.

4) ...Αρα ο,τι και να γινει, δεν θα αλλαξω εγω κατευθυνση, εκτος αν μιλαμε για ειδικη περιπτωση καραγκιοζη με δαιμονισμενο σκυλο.

5) ...Με το να αλλαζεις συνεχεια κατευθυνση, δεν θα μαθεις ποτέ, ουτε εσυ ουτε ο σκυλος, να αντιμετωπιζεις καποιες καταστασεις, οι οποίες όμως θα ερθουν καποια στιγμη σιγουρα. Και θα είναι ξαφνικο.
Το χειροτερο είναι ότι ο σκυλος μπορει να αποκτησει φοβια για τις καταστασεις που αποφευγεις ή να τις αντιμετωπιζει με ακομα μεγαλυτερη εχθρικοτητα (πχ γατες και άλλα σκυλια).
Δεν θα εκπαιδευτει ποτέ σε αυτές, δεν θα ελεγχθει ποτέ, δεν θα κοινωνικοποιηθει ποτέ.

6) Τελος, τα ζορικα σκυλια δεν τα εχουν παντα και αναγκαστικα οι αντρες...
Αρη,
Ελπίζω το δικό μου ύφος να σου αρέσει, έ?:D

1) Ναι, σαφές! Υπάρχουν άνθρωποι με εμφανές πρόβλημα, που τους βλέπεις από τα 30 μέτρα και μπορείς να προβλέψεις με μαθηματική ακρίβεια ότι ο σκύλος σου θα ...φρικάρει! Σύμπεριλαμβάνω και τους πολύ μεθυσμένους...
Να σημειώσω πως όλοι, λίγο ή πολύ, ξέρουμε (ή, αν θέλεις, "ψυχαναιμιζόμαστε") ποιές καταστάσεις "φρικάρουν" το σκύλο μας...

2) Σωστά! Το καλά εκπαιδευμένο σκυλί φαίνεται από μακριά! Δεν είναι ανάγκη να αλλάξεις κατεύθυνση, all other prerequisites being met (που λέμε και σε άψογα ελληνικά)... και εξηγούμαι:

3) Σημαντικό σημείο είναι να δίνουμε μεγάλη προσοχή στον χειριστή! Τι θέλω να πω: Αν, για παράδειγμα, συναντήσουμε μιά "Ηρα", με χειριστή μία αντίστοιχη "γυναίκα σου"΄... ναι, θα αλλάξουμε δρόμο... Οπως και με το καλά εκπαιδευμένο rottweiler, εάν το έχει βγάλει βόλτα ένα από τα παιδιά της οικογένειας... Φαίνεται και ο χειριστής από μακριά!

4) Συμφωνούμε απόλυτα!

5) Αυτή η παράγραφος είναι το Α και το Ω της εκπαίδευσης - κοινωνικοποίησης σκύλου και χειριστή!
Πρέπει να δουλεύουμε συστηματικά και εφ' όρου ζωής του σκύλου (τουλάχιστον στη διάρκεια των πρώτων ετών της ζωής του) πάνω σε παρόμοια θέματα...

6) Θα συμφωνήσω, επίσης!
Με μόνη διευκρίνηση, ίσως, το γεγονός ότι ένας άνδρας είναι (συνήθως) πιο δυνατός και πιο βαρύς, σε σχέση με τη δυνατότητα να κρατήσει το σκύλο, αν εκείνος "τρελλαθεί"... και το επιπλέον γεγονός (δυστυχώς, συχνό στη χώρα μας) ότι ο επερχόμενος "καραγκιόζης" (μάτσο κλπ.) τείνει να υποτιμά μιά γυναίκα, έστω και αν αυτή είναι εξαιρετική χειρίστρια...

Υ.Γ. Να με συγχωρείτε, αλλά (σε γενικές γραμμές) δεν έχω εκλάβει τις περισσότερες απαντήσεις σαν "επίθεση" προς τον harryf3... μαθαίνουμε πολλά από τον Αρη και την Ηρα...:)

Last edited:

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
Αρη,
Ελπίζω το δικό μου ύφος να σου αρέσει, έ?:D

1) Ναι, σαφές! Υπάρχουν άνθρωποι με εμφανές πρόβλημα, που τους βλέπεις από τα 30 μέτρα και μπορείς να προβλέψεις με μαθηματική ακρίβεια ότι ο σκύλος σου θα ...φρικάρει! Σύμπεριλαμβάνω και τους πολύ μεθυσμένους...
Να σημειώσω πως όλοι, λίγο ή πολύ, ξέρουμε (ή, αν θέλεις, "ψυχαναιμιζόμαστε") ποιές καταστάσεις "φρικάρουν" το σκύλο μας...

2) Σωστά! Το καλά εκπαιδευμένο σκυλί φαίνεται από μακριά! Δεν είναι ανάγκη να αλλάξεις κατεύθυνση, all other prerequisites being met (που λέμε και σε άψογα ελληνικά)... και εξηγούμαι:

3) Σημαντικό σημείο είναι να δίνουμε μεγάλη προσοχή στον χειριστή! Τι θέλω να πω: Αν, για παράδειγμα, συναντήσουμε μιά "Ηρα", με χειριστή μία αντίστοιχη "γυναίκα σου"΄... ναι, θα αλλάξουμε δρόμο... Οπως και με το καλά εκπαιδευμένο rottweiler, εάν το έχει βγάλει βόλτα ένα από τα παιδιά της οικογένειας... Φαίνεται και ο χειριστής από μακριά!

4) Συμφωνούμε απόλυτα!

5) Αυτή η παράγραφος είναι το Α και το Ω της εκπαίδευσης - κοινωνικοποίησης σκύλου και χειριστή!
Πρέπει να δουλεύουμε συστηματικά και εφ' όρου ζωής του σκύλου (τουλάχιστον στη διάρκεια των πρώτων ετών της ζωής του) πάνω σε παρόμοια θέματα...

6) Θα συμφωνήσω, επίσης!
Με μόνη διευκρίνηση, ίσως, το γεγονός ότι ένας άνδρας είναι (συνήθως) πιο δυνατός και πιο βαρύς, σε σχέση με τη δυνατότητα να κρατήσει το σκύλο, αν εκείνος "τρελλαθεί"... και το επιπλέον γεγονός (δυστυχώς, συχνό στη χώρα μας) ότι ο επερχόμενος "καραγκιόζης" (μάτσο κλπ.) τείνει να υποτιμά μιά γυναίκα, έστω και αν αυτή είναι εξαιρετική χειρίστρια...

Υ.Γ. Να με συγχωρείτε, αλλά (σε γενικές γραμμές) δεν έχω εκλάβει τις περισσότερες απαντήσεις σαν "επίθεση" προς τον harryf3... μαθαίνουμε πολλά από τον Αρη και την Ηρα...:)
θα συμφωνησω με τον jonk και σαν μητερα 2 παιδιων και συνναναστρεφομενη με πολλους γονεις λογω ηλικιας των παιδιων μου εχω βιωσει αρκετα με παιδια και τον σκυλο μου και αυτο γιατι οι αντηληψεις σε αυτο τον τομεα διαφερουν τρομερα θελω πολλες σελιδες για να τις περιγραψω Εγω παροτι εχω ενα κουταβι κολλευ προσπαθω οσο μπορω να αποφευγω τις κακοτοπιες οχι απο τον σκυλο μου απο τα παιδακια Και αυτο γιατι τα καμαρια μας δεν φταινε ποτε σε τιποτα Παντα θα φταιει ο ιδιοκτητης και οσκυλος γιατι απλουστατα τα ορια σε αυτη την χωρα εχουνε παει περιπατο Για αυτο φροντιζω οταν βλεπω ενα παιδακι με περιεργες διαθεσεις πριν παει να κανει αυτο που εχει στο μυαλο του να κανει ενα βλεμμα μου φτανει να το κανει να αλλαξει γνωμη κοινως του κοβω την φορα και σε αυτο και σε οποιον το συνοδευει Και ακριβως σημερα μου ετυχε ενα περιστατικο οπου την ωρα που γυριζα με την Αμπι απο βολτα βλεπω ενα παιδι να λεει μαμα ενα κολοσκυλο η μαμα γελουσε πλησιασα και της ειπα να μην αφηση το παιδι απο το χερι διοτι δεν θα της το συνηστουσα βεβαια το γελιο πηγε περιπατο και φυσικα η Αμπι δεν θα το πειραζε

ath_ch

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2013
85
0
Athens
Καλημέρα σας,θα ήθελα να σας περιγράψω ένα περιστατικό που συνέβη χτες σε μια παραλία στο νησί που είμαστε για διακοπές και να μου πείτε τη γνώμη σας.Ειμαι καθιστη στην πετσέτα μου και ετοιμαζόμαστε με τη Λαιδη(τζακ ρασελ)να βουτηξουμε.Τη λαιδη την έχω δεμένη με σαμαρακι(λίγα δευτερόλεπτα πιο πριν τις έβγαλα το κολαρο) και έρχεται ένα παιδάκι να τη χαϊδεψει.Εκει που τη χαϊδεύει ξαφνικά έρχεται τρέχοντας το μικρό του αδελφάκι(3-4 χρόνων περίπου)και βάζει το χέρι του πάνω απο το κεφάλι της Λαιδης.Η λαιδη γρυλιζει,της κάνω διόρθωση(όσο μπορούσα με το σαμαρακι),μη και την τραβαω αλλα το παιδι ήρθε κατα πάνω της και εκείνη το άρπαξε.ολα αυτα σε κλασματα δευτερολέπτου.Ευτυχως του εκανε μονο μια μικρή γρατζουνια και η μητέρα του μου είπε ότι δεν φταίμε εμείς αλλα η μικρή που ήρθε με αυτόν τον τροπο να χαϊδεψει το σκυλι(Ευτυχως πέσαμε σε νορμαλ γυναίκα και δεν είχαμε τράβηγματα).
Να προσθέσω ότι εγώ και η Λαιδη παρακολουθούμε μαθήματα βασικής υπακοης και ότι μίλησα με τον εκπαιδευτή της και μου είπε να μην ανησυχώ,ήταν φυσιολογική η αντίδραση της.Θα το συζητησω μαζί του οταν επιστρέψω γιατί δεν τον άκουγα και καλά(δεν εχει και το καλύτερο σήμα εδώ).Απλα τώρα φοβάμαι να την ξανά πλησιάσουν παιδιά και ξέρω ότι έτσι θα κάνω τα πράγματα χειρότερα,αλλα αν ξανα συμβεί;

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Απλα τώρα φοβάμαι να την ξανά πλησιάσουν παιδιά και ξέρω ότι έτσι θα κάνω τα πράγματα χειρότερα,αλλα αν ξανα συμβεί;
Καλύτερα να μην την ξαναπλησιάσουν και να έχεις και εσύ το κεφάλι σου ήσυχο.
Η δική μου έχει μεγάλο θέμα με τα παιδιά, τους γρυλίζει καμια φορά ή τους γαβγίζει. Οπότε όταν κάποιο έρχεται να την χαιδεψει δεν το αφήνω, και του λέω πως αν θέλει να παίξει μαζί της να αφήσει αυτή να το πλησιάσει πρώτη, να το μυρίσει και μετά ας την χαιδέψει όσο θέλει.
Καλύτερα αυτό να κάνεις, όταν βλέπεις οτι κάποιο παιδί θέλει να την πλησιάσει να το αποτρέπεις και να αφήνεις το σκυλί να πάει πρώτο κοντά.

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Τα παιδιά ,αν δεν έχουν γνώστες γονείς να τα ενημερώσουν νωρίτερα, ΔΕΝ καταλαβαίνουν πως πρέπει να πλησιάσουν και πως να συμπεριφερθούν σε έναν σκύλο.....Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο λοιπόν, δεν βλέπω το λόγο να την χαϊδεύουν όλα τα παιδιά.

Και φαντάσου ότι τώρα δεν θα μιλούσαμε απλά για μια γρατσουνιά αν είχες σκύλο 30-40 κιλά. Γι' αυτό προσοχή!!!!

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
δεν ξέρω αν είμαι σωστός αλλά γιατί να διορθώσεις το σκυλί,με το δίκιο του δεν είναι ρομπότ να ανέχεται τον κάθε κομπλεξικό(ακόμα και αν είναι παιδάκια γιατί σε αυτήν την ηλικία απο όσο ξέρω πρέπει να είναι απο πάνω τους οι γονείς).

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
δεν ξέρω αν είμαι σωστός αλλά γιατί να διορθώσεις το σκυλί,με το δίκιο του δεν είναι ρομπότ να ανέχεται τον κάθε κομπλεξικό(ακόμα και αν είναι παιδάκια γιατί σε αυτήν την ηλικία απο όσο ξέρω πρέπει να είναι απο πάνω τους οι γονείς).
Αν του εκοβε κανα χέρι? θα λεγαμε γιατι να διορθώσει το σκύλο αφού το παιδι εφταιγε?
Το σκυλι πήρε μια πρωτοβουλία, δεχόμενο ενα στρεσογόνο ερέθισμα (βλ. παιδι αγαρμπο). Κακώς πηρε πρωτοβουλία γιατι το ρόλο του διώκτη του αρνητικού ερεθίσματος τον εχει το αφεντικό του σκύλου. Αλλά προφανώς το σκυλι στο αγχος του, θελοντας να απομακρύνει το παιδι αρχισε και γρύλλιζε.
Η δική μας εκπαιδεύτρια σε τετοια σκηνικά, μας ειχε συμβουλευσει να τραβάω την προσοχή του σκυλιου σε μένα και αν δεν πιάσει, σηκώνομαι και παιρνω το λουρι, κανω 5 βηματα μακρυά με το σκυλι να "ξεκλειδώσει" και γυρίζω.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Έχουμε δεν έχουμε παιδιά οφείλουμε να είμαστε υπεύθυνοι πάνω από όλα. Όχι επειδή αν γίνει καμιά στραβή με τον σκύλο μας και ένα παιδάκι θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά αλλά γιατί αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι πάνω από όλα προστατεύουμε τα παιδιά περισσότερο από καθετί, είτε ξέρουν να φερθούν σε σκυλιά ή όχι.
Δυστυχώς απέχουμε έτη φωτός από κράτη που πάνε εκπαιδευτικές εκδρομές σε μέρη με σκύλους, όπως το puppies park π.χ., εξαίρετη ιδέα για τις δασκάλες του φόρουμ παρεπιπτόντως, αλλά οφείλουμε με τα σκυλιά μας να είμαστε παράδειγματα και όχι μπαμπούλες.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Όποιος έχει σκύλο, οφείλει να τον εξοικειώσει και κοινονικοποιήσει από νωρίς στα παιδιά, και ιδίως στα μικρά και τα άγαρμπα, ώστε να μάθει ο σκύλος ότι δεν παθαίνει τίποτα από αυτά, ότι δεν κινδυνεύει και ότι επιβραβεύεται με την υπομονή και την ανεκτικότητα του, ακόμα κι όταν ένα παιδάκι τα κάνει όλα λάθος πλησιάζοντας τον σκύλο. Δεν είναι δυνατόν να συζητάτε στα σοβαρά ότι το παιδάκι πλησίασε με λάθος τρόπο και πως δεν φταίει ο σκύλος αλλά το παιδί. Όποιος δεν το έχει κάνει αυτό, καλό θα είναι να αποφεύγει οποιονδήποτε δημόσιο χώρο, γιατί το σκυλί του είναι επικίνδυνο. Συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτές που είπαν ότι δεν φταίει ο σκύλος. Τέτοιους εκπαιδευτές να εμπιστεύεστε. Αν είναι δυνατόν.

ath_ch

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2013
85
0
Athens
Η δική μας εκπαιδεύτρια σε τετοια σκηνικά, μας ειχε συμβουλευσει να τραβάω την προσοχή του σκυλιου σε μένα και αν δεν πιάσει, σηκώνομαι και παιρνω το λουρι, κανω 5 βηματα μακρυά με το σκυλι να "ξεκλειδώσει" και γυρίζω.
Αν ήταν σε κολαρο και ήμουν κι εγω όρθια με μια διόρθωση δε θα είχε γίνει τίποτα.Το θέμα ειναι ότι ούτε πρόλαβα να σηκωθω και με την πρώτη διόρθωση και το μη το παιδι πλησίασε κι άλλο το σκυλι.

ath_ch

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2013
85
0
Athens
Όποιος έχει σκύλο, οφείλει να τον εξοικειώσει και κοινονικοποιήσει από νωρίς στα παιδιά, και ιδίως στα μικρά και τα άγαρμπα, ώστε να μάθει ο σκύλος ότι δεν παθαίνει τίποτα από αυτά, ότι δεν κινδυνεύει και ότι επιβραβεύεται με την υπομονή και την ανεκτικότητα του, ακόμα κι όταν ένα παιδάκι τα κάνει όλα λάθος πλησιάζοντας τον σκύλο. Δεν είναι δυνατόν να συζητάτε στα σοβαρά ότι το παιδάκι πλησίασε με λάθος τρόπο και πως δεν φταίει ο σκύλος αλλά το παιδί. Όποιος δεν το έχει κάνει αυτό, καλό θα είναι να αποφεύγει οποιονδήποτε δημόσιο χώρο, γιατί το σκυλί του είναι επικίνδυνο. Συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτές που είπαν ότι δεν φταίει ο σκύλος. Τέτοιους εκπαιδευτές να εμπιστεύεστε. Αν είναι δυνατόν.
Το σκυλι μου εχει μεγαλώσει με παιδιά και μωρά οπότε στη δικια μας περίπτωση αυτό που λες δεν ισχύει.Ολα τα παιδιά δε συμπεριφέρονται ούτε προσεγγίζουν τα σκυλια με τον ίδιο τροπο. Θα παρακαλούσα να μην κρίνεις κανέναν επαγγελματία του οποίου τη δουλειά δε γνωρίζεις.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Όποιος δεν το έχει κάνει αυτό, καλό θα είναι να αποφεύγει οποιονδήποτε δημόσιο χώρο, γιατί το σκυλί του είναι επικίνδυνο. Συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτές που είπαν ότι δεν φταίει ο σκύλος. Τέτοιους εκπαιδευτές να εμπιστεύεστε. Αν είναι δυνατόν.
Αυτό που λες είναι εντελώς άκυρο.
Ο σκύλος δεν φταίει όταν ένα παιδί έρθει από πάνω του και τον τρομάξει. Και εξοικειωμένο να είναι με παιδιά μπορεί να αντιδράσει.
Ο ιδιοκτήτης του σκύλου και οι γονείς του παιδιού πρέπει να είναι πάντα αλέρτ. Δεν καταλαβαίνω πως κρίνεις τον εκπαιδευτή άσχετο .
Όταν δηλαδή στην δική μου περίπτωση παιδάκι έτρεξε και έφερε τσάντα στο κεφάλι της σκύλας μου θα έφταιγε η σκύλα μου αν το είχε αρπάξει ή η μάνα του που δεν είναι πιο προσεχτική ή ακόμα κι εγώ που δεν το είχα δει να έρχεται να το σταματήσω;
Εμείς οφείλουμε να κοινωνικοποιούμε τα σκυλιά μας στο έπακρο αλλά δεν είναι όλες οι καταστάσεις οι ίδιες.