Αρη,
Ελπίζω το δικό μου ύφος να σου αρέσει, έ?
1) Ναι, σαφές! Υπάρχουν άνθρωποι με εμφανές πρόβλημα, που τους βλέπεις από τα 30 μέτρα και μπορείς να προβλέψεις με μαθηματική ακρίβεια ότι ο σκύλος σου θα ...φρικάρει! Σύμπεριλαμβάνω και τους πολύ μεθυσμένους...
Να σημειώσω πως όλοι, λίγο ή πολύ, ξέρουμε (
ή, αν θέλεις, "ψυχαναιμιζόμαστε") ποιές καταστάσεις "φρικάρουν" το σκύλο μας...
2) Σωστά! Το καλά εκπαιδευμένο σκυλί φαίνεται από μακριά! Δεν είναι ανάγκη να αλλάξεις κατεύθυνση, all other prerequisites being met (
που λέμε και σε άψογα ελληνικά)... και εξηγούμαι:
3) Σημαντικό σημείο είναι να δίνουμε μεγάλη προσοχή στον χειριστή! Τι θέλω να πω: Αν, για παράδειγμα, συναντήσουμε μιά "Ηρα", με χειριστή μία αντίστοιχη "γυναίκα σου"΄... ναι, θα αλλάξουμε δρόμο... Οπως και με το καλά εκπαιδευμένο rottweiler, εάν το έχει βγάλει βόλτα ένα από τα παιδιά της οικογένειας... Φαίνεται και ο χειριστής από μακριά!
4) Συμφωνούμε απόλυτα!
5) Αυτή η παράγραφος είναι το Α και το Ω της εκπαίδευσης - κοινωνικοποίησης σκύλου και χειριστή!
Πρέπει να δουλεύουμε συστηματικά και εφ' όρου ζωής του σκύλου (
τουλάχιστον στη διάρκεια των πρώτων ετών της ζωής του) πάνω σε παρόμοια θέματα...
6) Θα συμφωνήσω, επίσης!
Με μόνη διευκρίνηση, ίσως, το γεγονός ότι ένας άνδρας είναι (
συνήθως) πιο δυνατός και πιο βαρύς, σε σχέση με τη δυνατότητα να κρατήσει το σκύλο, αν εκείνος "τρελλαθεί"... και το επιπλέον γεγονός (
δυστυχώς, συχνό στη χώρα μας) ότι ο επερχόμενος "καραγκιόζης" (
μάτσο κλπ.) τείνει να υποτιμά μιά γυναίκα, έστω και αν αυτή είναι εξαιρετική χειρίστρια...
Υ.Γ. Να με συγχωρείτε, αλλά (
σε γενικές γραμμές) δεν έχω εκλάβει τις περισσότερες απαντήσεις σαν "επίθεση" προς τον
harryf3... μαθαίνουμε πολλά από τον Αρη και την Ηρα...